İçeriğe Yönlendir

Corolla 1.5 L Dynamic Force 3 Silindir

Murat Azalma

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu

Focus ile corolla ncap test karşılaştırması. Corolla boyası sacı ince ama daha daha güvenli. Çapraz çarpışmada şöförün kafasının a sütununa gitme konusunda çoğu marka zayıf kalıyor. Arkadaki yolcularda da aynı. C sütununa sıkışma durumu var. Focus biraz daha zayıf 

https://youtu.be/iN5KfEXmJNw

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Tansu Kalafatoğlu

Toyota’nın dinamik fors motorunun en tırt olanı bu 1.5 olanmış. 2.0 ve 2.5 versiyonları hem direkt enjesiyon hem port enjeksiyona sahip. Hem otto hem atkinson çevrim yapabiliyor. Motor suyu, egr, kalorifer sıcaklığı için soğutma sistemi gelişmiş. Düşük ve orta devirde port enjeksiyon. Yüksek devirde direkt enjeksiyon çalışıyor. Verimli sakin sürüşte atkinson çevrimi dönüyor. 

adamlar kimsenin sallamadığı direkt enjeksiyon karbon sorunu için uğraşmışlar. Uzun ömürlü motor yapmışlar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Uzun ömürlü motor yapmışlar. 

fsi lanse edildiğinde de ceo aynısını söylemişti

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

fsi lanse edildiğinde de ceo aynısını söylemişti

işte japon farkı. Fsi’den 15 sene sonra direkt enjeksiyona geçiyor. O da tam değil :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

işte japon farkı. Fsi’den 15 sene sonra direkt enjeksiyona geçiyor. O da tam değil :) 

harakiri ile sonlanmasın da

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Abdurrahman Salman

Anlatıldığı kadar kötü değildir inşallah.En baz modelini aldım 15 gün önce,nasipse bir iki güne gelir.Memnun kalırız inşallah.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Murat Azalma
Abdurrahman Salman yazdı:

Anlatıldığı kadar kötü değildir inşallah.En baz modelini aldım 15 gün önce,nasipse bir iki güne gelir.Memnun kalırız inşallah.

Sanırım teslim aldınız. nasıl beklentileri karşıladı mı?

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Mehmet DÖRT

https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=97297.0

Bu motorla ilgili arıza, yatak sarma şikayetleri hakkında düşünceleriniz nelerdir? Bu sayfada biraz bahsetmişler. Sizlerin görüşü nedir? Fabrika 0-16 yağ dolumu yapılmalı diyor, fakat servisler genellikle 5-30 yağ dolumu yapıyor. Bunun etkisi var mıdır? Yoksa motor mu problemli? Motor da problem varsa Toyota'nın sorunsuzluk algısı anlamını yitirir. Dolayısıyla bir çok eksiğine rağmen Toyota tercih etmenin anlamı kalmaz.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet DÖRT yazdı:

https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=97297.0

Bu motorla ilgili arıza, yatak sarma şikayetleri hakkında düşünceleriniz nelerdir? Bu sayfada biraz bahsetmişler. Sizlerin görüşü nedir? Fabrika 0-16 yağ dolumu yapılmalı diyor, fakat servisler genellikle 5-30 yağ dolumu yapıyor. Bunun etkisi var mıdır? Yoksa motor mu problemli? Motor da problem varsa Toyota'nın sorunsuzluk algısı anlamını yitirir. Dolayısıyla bir çok eksiğine rağmen Toyota tercih etmenin anlamı kalmaz.

direkt savunmaya geçer gibi olmasın ama böyle şikayetler internette yok. Taksicilerin bu motorla 500 bin km lpg’li yol yapmışlığı var. Videoları var yani. Bakım yaparken gösteriyorlar falan. 

Bu şikayeti yazan kişi de o forumda yönetici. Yalan söyleyecek biri değil. Ama yine de kullandığı yağ ve yağ filtresi önemli. Aracın nasıl kullanıldığını da bilmiyoruz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet DÖRT
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ama yine de kullandığı yağ ve yağ filtresi önemli. Aracın nasıl kullanıldığını da bilmiyoruz. 

Servislerin 5-30 yağ kullanması etkiler mi? Türkiye şartlarından dolayı bunu kullanıyoruz diyorlar

Yorum bağlantısı
Fatih Uzun

On yıl boyunca yetkili servise götürelen aracın garantisi on yıl devam edecek,sonuçda onlar düşünsün servisde isterse 10-40 koysunlar ürünlerinin arkalarında durmak zorundalar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Fatih Uzun yazdı:

On yıl boyunca yetkili servise götürelen aracın garantisi on yıl devam edecek,sonuçda onlar düşünsün servisde isterse 10-40 koysunlar ürünlerinin arkalarında durmak zorundalar.

km sınırı vs yok mu, 9.yıl böyle bir arızayı öderse çok iyi, 

160bin kmye kadar diyor ,çok iyi. 

Fordta da var aynısı :https://www.ford.com.tr/ford-365-garanti 160bin km diyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Uzun
Evren Erakçora yazdı:

km sınırı vs yok mu, 9.yıl böyle bir arızayı öderse çok iyi, 

160bin kmye kadar diyor ,çok iyi. 

Fordta da var aynısı :https://www.ford.com.tr/ford-365-garanti 160bin km diyor. 

160.000 iddialı bir km,senede 15 20bin yapılmıyor ise bence de iyi,dediğim gib ürününün arkasında duracak ise ne yağ koyduğunun çok bir önemi yok benim için.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet DÖRT yazdı:

Servislerin 5-30 yağ kullanması etkiler mi? Türkiye şartlarından dolayı bunu kullanıyoruz diyorlar

sahte yağ ve kötü yağ filtresi sebep olabilir. Demek istediğim buydu. 

5-30’a gelince; yağ pompası, yağ basıncı, soğuk veya performanslı çalışma durumlarında farklı viskozitedeki yağ, motoru etkiler ama 90 binde yatak sardırır mı bilmem. Pek de sanmıyorum. Böyle bir olaya 90 binde ya sahte ürünler ya da aşırı performanslı kullanım sebep olabilir diyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Servisler 0-16 yerine 0-20 kullanıyor. En azından benim aracımda öyle yaptılar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Kitapçıkta ne diyor,? bazı araçlarda 5w30,5w40,10w40 vs diyor ama ideal tüketim için 0w30 falan kullan diyor.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet DÖRT
Evren Erakçora yazdı:

Kitapçıkta ne diyor,? bazı araçlarda 5w30,5w40,10w40 vs diyor ama ideal tüketim için 0w30 falan kullan diyor.  

Kullanım kılavuzu bu şekilde öneri yapıyor 

Screenshot_20250427_185217_WPS Office.jpg

Sani Gerşon yazdı:

Servisler 0-16 yerine 0-20 kullanıyor. En azından benim aracımda öyle yaptılar.

Hâlâ bir çok kişinin paylaştığı fatura da 5-30 yazıyor. Bazı bayiler sormuyor bile 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

5w30 olur o zaman kitapçığa göre ama fazla yakar. 0-16 koyarsan yüksek süratte, sıcakta eksiltebilir demek istemiş. Servis kendini öyle savunabilir.  

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...