Ali Darbaz 26 Ocak 2021 Paylaş 26 Ocak 2021 (düzenlendi) Cvt ile e-cvt birbirinden acayip farklı üniteler. E-cvt, tork konverteri sökülmüş 4 ileri tam otomatik şanzımanmış gibi düşünün. 26 Ocak 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 26 Ocak 2021 Paylaş 26 Ocak 2021 Ali Darbaz yazdı: Cvt ile e-cvt birbirinden acayip farklı üniteler. E-cvt, tork konverteri sökülmüş 4 ileri tam otomatik şanzımanmış gibi düşünün. 4 ileri tam otomatik gibi olması için galiba 2 planet dişli olmalı sanırım. Bir de tam otomatikte debriyaj plakaları var Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 26 Ocak 2021 Paylaş 26 Ocak 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: 4 ileri tam otomatik gibi olması için galiba 2 planet dişli olmalı sanırım. Bir de tam otomatikte debriyaj plakaları var En kaba tabirle anlattım. Adı aslında Power Split Device ama ecvt demişler. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 26 Ocak 2021 Paylaş 26 Ocak 2021 Ali Darbaz yazdı: En kaba tabirle anlattım. Adı aslında Power Split Device ama ecvt demişler. Benzinli motorla geri viteste gidememesi çok ilginç ama. piller boş, boşa yakın mesela, dik geri geri yokuş çıkacaksın. Çıkamayabilirsin Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 26 Ocak 2021 Paylaş 26 Ocak 2021 Ali Darbaz yazdı: Animasyonu varmış. Zincirli bir şeyler var. Eski jenerasyon galiba Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 28 Ocak 2021 Paylaş 28 Ocak 2021 Mert Gulkokan yazdı: Evet 1.5 e lovato takılıyor arge yapılmış hemen Candan müh. sahibi eskiden yüzünü göstermiyordu videolarda Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 28 Ocak 2021 Paylaş 28 Ocak 2021 Mert Gulkokan yazdı: Aynen sesi değişik adamın bir anda ortaya çıkardı kendini Hatta doğan kabak video çekti adamla yine yüzünü göremedik Şimdide yaz kış güneş gözlüğü takıyor Memnun kalan kadar arkasından sövende çok 1.6 vti pejo citroen motorları lpg li çok sorunlu birkaç kişi gidip adamla görüşmüş yapılan işlemlerden hiç memnun kalmamışlar Videolarda ya da sosyal medyadaki gibi muamele göremedik dediler İlgi görmek için aracın ya proje aracı olacak ya da kalantor bir araba olacak. VTi motorlu 308 kullandım, kesinlikle lpg ile uyumlu değil o motor Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 28 Ocak 2021 Paylaş 28 Ocak 2021 (düzenlendi) Bir şey farkettim. Lavatonun "t" sini "b" yapınca lavabo oluyor. Emme manifoldunun içine boru sokup türbilansını bozdular. Lpg yi bilmem ama benzinde asla eski performans alamıyacak. 28 Ocak 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Ocak 2021 Paylaş 28 Ocak 2021 bu karma sistemler pahalı galiba. Kaç para bilen var mı? Ali Darbaz yazdı: Bir şey farkettim. Lavatonun "t" sini "b" yapınca lavabo oluyor. Emme manifoldunun içine boru sokup türbilansını bozdular. Lpg yi bilmem ama benzinde asla eski performans alamıyacak. neresinden soktular acaba. Emme manifoldunu söküp başmışlar mı? Bir de bunlarda soğutulmuş egzoz gazını silindire gönderme olayı var. Fayda sağlar mı acaba Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Ocak 2021 Paylaş 28 Ocak 2021 Mert Gulkokan yazdı: Tansu Kalafatoğlu yazdı: bu karma sistemler pahalı galiba. Kaç para bilen var mı? neresinden soktular acaba. Emme manifoldunu söküp başmışlar mı? Bir de bunlarda soğutulmuş egzoz gazını silindire gönderme olayı var. Fayda sağlar mı acaba İnternette 780 euro gibi fiyatlar gördüm 7-8 bin tl olsun. Bu karma sistemler %25-30 tasarruf yaptırıyor. Hadi %30 olsun. Yani 18 kuruş tasarruf ediyor. 7500/0,18= 41600km amorti km. zerre gerek yok. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Ocak 2021 Paylaş 28 Ocak 2021 Mert Gulkokan yazdı: Tansu Kalafatoğlu yazdı: 7-8 bin tl olsun. Bu karma sistemler %25-30 tasarruf yaptırıyor. Hadi %30 olsun. Yani 18 kuruş tasarruf ediyor. 7500/0,18= 41600km amorti km. zerre gerek yok. İnternette %35 diyor candan ben arge yapıp yakıt lpg oranını kendim afr ile dah hassas yapıp en az %40 yaptırcam demiş videoda Ben 5 sene lpg’li araba kullandım. Lpg ayarlarım da çok iyiydi. O videodaki ahmet denen kişi yaptı. Benzinden farksız gidiyordu. Sıralı sistemde %35 tasarrufu geçemedim. Çok uzun yol yapan %40 yapıyor tasarrufu. Ben şehir içinde kısa mesafe fazla start stop yaptığım için ayda 5lt civarı da benzin harcıyordum. Hem de lpg geçiş sıcaklığım 35derece idi. karma sistemde de en fazla %30 o yüzden dedim. Candan corolla gibi çok satan arabayı kaçırmak istemiyor. Yırtınıyor kısacası Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 28 Ocak 2021 Paylaş 28 Ocak 2021 Ali Darbaz yazdı: Bir şey farkettim. Lavatonun "t" sini "b" yapınca lavabo oluyor. Emme manifoldunun içine boru sokup türbilansını bozdular. Lpg yi bilmem ama benzinde asla eski performans alamıyacak. Candan müh. sahibi gibi sen de markayı doğru telaffuz etmiyorsun. Adam video boyunca bir kere bile Lovato demedi.. Hep Lavato diyor Tansu Kalafatoğlu yazdı: karma sistemde de en fazla %30 o yüzden dedim. Candan corolla gibi çok satan arabayı kaçırmak istemiyor. Yırtınıyor kısacası Bu arabada hem atkinson hem otto döngüsü olduğu için min. %40 diyor sanırım. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Ocak 2021 Paylaş 28 Ocak 2021 Mert Gulkokan yazdı: Ali Darbaz yazdı: Bir gün herkes benzine dönecek. Düşük hacim turbo benzinli varken zaten lpgli atmosferik benzin kullanmaya zaten gerek yok Bir soru. Aynı vergiler dahilinde 1.5 turbo benzinli mi yoksa 2.0 veya 2.5 atmosferik benzinli mi tercih edersin? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 28 Ocak 2021 Paylaş 28 Ocak 2021 80 km hızla giderken 4 litre benzin yakan her araba bana uygundur. Ama bolu tüneli rampasını 80 km hızla çıkmasınıda isterim. 3 ncü vitese kadar düşebilirim sıkıntı değil. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 28 Ocak 2021 Paylaş 28 Ocak 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bir soru. Aynı vergiler dahilinde 1.5 turbo benzinli mi yoksa 2.0 veya 2.5 atmosferik benzinli mi tercih edersin? V8 atmosferik. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Ocak 2021 Paylaş 28 Ocak 2021 Selim Bilgin yazdı: V8 atmosferik. Siz ocak dışısınız Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Ocak 2021 Paylaş 28 Ocak 2021 Demem o ki; 2020’de toyota en çok araç satan marka olmuş. Alt marka sayısı da 2-3 tane. VW ise 7-8 tane markaya sahip. Audi, seat ve skoda gibi çok satan markalar da var. yani insanlar 2.0 veya 2.5lt hacimli motordan vazgeçmiyor. Neden vazgeçmiyor ki Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 28 Ocak 2021 Paylaş 28 Ocak 2021 Asyada, Amerikada falan benzin ucuz. Toyota nın güçlü olduğu yerler. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Ocak 2021 Paylaş 28 Ocak 2021 Evren Erakçora yazdı: Asyada, Amerikada falan benzin ucuz. Toyota nın güçlü olduğu yerler. Yakıttan gelen kazanç uzun vadede cepte kalıyorsa sıkıntı yok Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 28 Ocak 2021 Paylaş 28 Ocak 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Demem o ki; 2020’de toyota en çok araç satan marka olmuş. Alt marka sayısı da 2-3 tane. VW ise 7-8 tane markaya sahip. Audi, seat ve skoda gibi çok satan markalar da var. yani insanlar 2.0 veya 2.5lt hacimli motordan vazgeçmiyor. Neden vazgeçmiyor ki Amerikada Volswagen jetta 2.0 dandik bir motor ile satıldı. Okadar dandik motorki 1.2 tsi yanında teknoloji harikası kalıyor. Sırf American homogolojisi için hacmi büyük , kendisi vasıfsız bir motor. Belki 1.2 veya 1.4 tsi motorlar Amerikanın nevada çöllerinde düm düz 70 mil süratle gidemeyecek kadar zayıf olabilir. hakkını yemeyelim. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 28 Ocak 2021 Paylaş 28 Ocak 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Yakıttan gelen kazanç uzun vadede cepte kalıyorsa sıkıntı yok vw avrupada çok güçlü, golf mesela yıllardır lider. Ali Darbaz yazdı: Amerikada Volswagen jetta 2.0 dandik bir motor ile satıldı. Okadar dandik motorki 1.2 tsi yanında teknoloji harikası kalıyor. Sırf American homogolojisi için hacmi büyük , kendisi vasıfsız bir motor. Belki 1.2 veya 1.4 tsi motorlar Amerikanın nevada çöllerinde düm düz 70 mil süratle gidemeyecek kadar zayıf olabilir. hakkını yemeyelim. trumpa oy veren insan 1.2 tsi e biner mi sence, 2.0 varken. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Ocak 2021 Paylaş 28 Ocak 2021 Ali Darbaz yazdı: Amerikada Volswagen jetta 2.0 dandik bir motor ile satıldı. Okadar dandik motorki 1.2 tsi yanında teknoloji harikası kalıyor. Sırf American homogolojisi için hacmi büyük , kendisi vasıfsız bir motor. Belki 1.2 veya 1.4 tsi motorlar Amerikanın nevada çöllerinde düm düz 70 mil süratle gidemeyecek kadar zayıf olabilir. hakkını yemeyelim. E 2.0tsi’da satılmıyor. Ama 2.0 ve 2.5 atmosferikler satılıyor. Avrupalı amerikalı kadar yol yapmıyor. Amerikalıya sorunsuz miller lazım. Avrupa’da belli yaştan sonra araçların çoğu 3.dünya ülkelerine de satılıyor Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Ocak 2021 Paylaş 28 Ocak 2021 zaten birkaç sene içinde Amerika’da passat satılmayacak. VW suv’a ağırlık verecek. Buna bence bir de pick-up eklerse belki satış rakamı yakalar ama amerigalılar yine atmosferikleri tercih ediyor. Yüksek mil lazım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts