Tansu Kalafatoğlu 23 Şubat Paylaş 23 Şubat arçelik'in 6,9 seer değerli kliması 45.000 lira civarındaydı. ama ona pek güvenmedim. çünkü iklimlendirme uzmanlarının dediklerine göre piyasa markaları gerçek değerleri yazmıyormuş. teknolojiyi aldıkları çin markalarının muadil ürünlerine bakınca durum anlaşılıyormuş. bilemedim. airfel baktım. benzer fiyata vardı. ama seer değeri 6,1 idi. bosch ile airfel ortak teknolojileri kullanıyor diye biliyorum. çoğu klima patenti toshibada. diğer japon markalar da çok pahalı. alman'a güvendik Mustafa Karahan yazdı: Keşif istemiş miydiniz daha önce? Bu yaz benimde alma düşüncem var taktıracağım yer site. herkesin taktırdığı yere taktıracağım için çok önemli değil diye düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 23 Şubat Paylaş 23 Şubat bosch klimalar da midea üretimiymiş aslında Yorum bağlantısı
Servet Aydın 23 Şubat Paylaş 23 Şubat Tansu Kalafatoğlu yazdı: bosch klimalar da midea üretimiymiş aslında İki tane 24bin aldım. En iyisi on off klima soğukta ve sıcakta. İnverter alacaksam mitsubishi bir daha 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 23 Şubat Paylaş 23 Şubat Servet Aydın yazdı: İki tane 24bin aldım. En iyisi on off klima soğukta ve sıcakta. İnverter alacaksam mitsubishi bir daha x2 hatta 3 olabilir. ama bu klima işinde duyduğuma göre patentlerin çoğu toshibaya aitmiş. Bazılarının süresi dolmuş üreticiler kullanıyor. Bazılarını toshiba satıyor. aldık bakalım. Hayırlısı artık. Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 24 Şubat Paylaş 24 Şubat Tansu Kalafatoğlu yazdı: arçelik'in 6,9 seer değerli kliması 45.000 lira civarındaydı. ama ona pek güvenmedim. çünkü iklimlendirme uzmanlarının dediklerine göre piyasa markaları gerçek değerleri yazmıyormuş. teknolojiyi aldıkları çin markalarının muadil ürünlerine bakınca durum anlaşılıyormuş. bilemedim. airfel baktım. benzer fiyata vardı. ama seer değeri 6,1 idi. bosch ile airfel ortak teknolojileri kullanıyor diye biliyorum. çoğu klima patenti toshibada. diğer japon markalar da çok pahalı. alman'a güvendik taktıracağım yer site. herkesin taktırdığı yere taktıracağım için çok önemli değil diye düşünüyorum. hadi iyisin iyi taşerona denk geldin midea gibi Bosch tan klima kombi gibi ürünlerin alınmasına çok karşıyım sadece adı bosch gerisi fason trişka Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 24 Şubat Paylaş 24 Şubat birde kurulum esnasında kontrol etsene iç ve dış ünitedeki boru ve paneller bakır mı ? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 24 Şubat Paylaş 24 Şubat Ali Gülmez yazdı: birde kurulum esnasında kontrol etsene iç ve dış ünitedeki boru ve paneller bakır mı ? bakacağım. Bakır değilse kendim bakır alsam oluyor mu? Midea alabilirdim ama servis olarak bosch çok yaygın. O yüzden bosch aldım. Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 24 Şubat Paylaş 24 Şubat (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: bakacağım. Bakır değilse kendim bakır alsam oluyor mu? Midea alabilirdim ama servis olarak bosch çok yaygın. O yüzden bosch aldım. sonradan tabi ki değişim olmaz ama şöyle diyim bazı firmalar iyi kompresör kullanıp iç dışı aluminyumdan yapıyor zaten kompresörü tek başına yeterli diğer markalarda orta kalite kompresör kullanıp iç dış bakır yapıyor Daikin üst seviyelerinde mavi renkli bir malzeme kullanılmış ne malzeme bilmiyorum halam da mitsubishi elektrik var iç dış aluminyum mesela Midea iyi markadır daikin yan sanayi olan airfel, dayrelax gibi markalar midea üretimi 24 Şubat tarihinde Ali Gülmez tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 24 Şubat Paylaş 24 Şubat Ali Gülmez yazdı: sonradan tabi ki değişim olmaz ama şöyle diyim bazı firmalar iyi kompresör kullanıp iç dışı aluminyumdan yapıyor zaten kompresörü tek başına yeterli diğer markalarda orta kalite kompresör kullanıp iç dış bakır yapıyor Daikin üst seviyelerinde mavi renkli bir malzeme kullanılmış ne malzeme bilmiyorum halam da mitsubishi elektrik var iç dış aluminyum mesela Midea iyi markadır daikin yan sanayi olan airfel, dayrelax gibi markalar midea üretimi epey’i açtım. 60bin tl altı, 24k btu, 6,4 seer soğutma, iç ünite sesi 25db altı olsun dedim. fiyatı sırala dedim. Sadece bosch ve midea çıktı. Aralarında 1500 lira fark vardı. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 24 Şubat Paylaş 24 Şubat Çağlar Bayur yazdı: boş ve diğerleri saatlikse serbest tüketici olur muyum acaba Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Şubat Paylaş 24 Şubat Tansu Kalafatoğlu yazdı: bosch 3000i 24btu ne dersiniz? seer değeri 6,4 soğutma için alacağım daha ne kadar soğusun isterdin 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 24 Şubat Paylaş 24 Şubat Konu sonu vanlilatöre bağlanmalıydı. Olmadı ki, hemen almışsın. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 24 Şubat Paylaş 24 Şubat Tamer Topaç yazdı: Konu sonu vanlilatöre bağlanmalıydı. Olmadı ki, hemen almışsın. iptal ettim zaten amacım evi soğutmak. Ama buzhane yapmak istemiyorum. Nemi alsın, biraz serinletsin yeter. multi klimalara bakmaya başladım. Ne dersiniz? Birini salona, diğerini odalara doğru üfleyecek şekilde koridora. dış ünite 27.000btu, iç 12+12 aynı anda çalışsa nolur? ya da dış 21, içler 12+9 olsa nolur? Aynı anda. ama gece salonu kapatırım mesela. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 24 Şubat Paylaş 24 Şubat Sanırım yaklaşık 34000 btu ile 150 m2 evi soğutuyorum. 20 bile soğutur. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 24 Şubat Paylaş 24 Şubat İlkay Başaran yazdı: Sanırım yaklaşık 34000 btu ile 150 m2 evi soğutuyorum. 20 bile soğutur. Tek noktadan mı? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 24 Şubat Paylaş 24 Şubat İlkay Başaran yazdı: Sanırım yaklaşık 34000 btu ile 150 m2 evi soğutuyorum. 20 bile soğutur. Bende 7bin ile brüt 90 net 75'i soğutuyorum. İzolasyon ve hava akımı iyi olmalı 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 25 Şubat Paylaş 25 Şubat Servet Aydın yazdı: İzolasyon ve hava akımı iyi olmalı Bu çok önemli. Klima salonda ortada, odalar da salonun sağlı sollu yanlarında ise, o zaman çok faydalı olmuyor. Koridor tipi evlerde daha başarılı. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Şubat Paylaş 25 Şubat İlkay Başaran yazdı: Sanırım yaklaşık 34000 btu ile 150 m2 evi soğutuyorum. 20 bile soğutur. balkon? Yorum bağlantısı
Recommended Posts