İçeriğe Yönlendir

Formula 1 2021 Sezonu ve Haberler

Sani Gerşon

Recommended Posts

Önder Özcan

Çok tehlikeli. Hangi kafayla yapıldı acaba, Fia kaç paraya onaylandı acaba 😒

Geçiş olabilir mi sizce?

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu
Önder Özcan yazdı:

Çok tehlikeli. Hangi kafayla yapıldı acaba, Fia kaç paraya onaylandı acaba 😒

Geçiş olabilir mi sizce?

Geçiş olur bence abi, hızlı virajlar çok olduğu için viraja iyi giren öndekini zorlar bence, yavaş virajları her pilot ortalama yakın hızlarla dönse de hızlı virajlarda pilotaj ve yol tutuş farkı geçişleri kolaylaştırabilir. Start finiş düzlüğü de bence geçişe imkan sağlar gibi geldi. Bakalım birazdan görücez.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay

Valla nasıl bir yarış izledim hala tam idrak etmiş değilim. İlk hatalı geçişte Verstappen'e verilen 2 sıra cezayı anladık ama ikincisine ne gerek vardı? Adam aracını kontrayla zor topladı zaten.. Ne yapsaydı yani buyur geç Hamilton mu deseydi. Bu kadar da taraflı olunmaz ki yahu.. Yalan yok yarış sonuna kadar Hamilton'un kanadının kırılmasını umdum ama talihi yine yaver gitti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

FIA işi tamamen tüccarlığa dökmüş. Show business kasıyor. F1’e olan ilginin bu kadar artması çok iyi olmadı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Selim Bilgin yazdı:

FIA işi tamamen tüccarlığa dökmüş. Show business kasıyor. F1’e olan ilginin bu kadar artması çok iyi olmadı. 

Gerçekten öyle.. Bir ara Death Race izliyorum hissine kapıldım :D 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Yarış izleyenler için heyecanlı oldu ama bir de kaza yapıp yarış dışı kalanlara sormak lazım. Pist riskli deniyordu, gördük öyleymiş. Geçiş olarak da fakirdi. Sevmedim pisti. Yarışın yarısı güvenlik aracıyla geçti 😒

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Yurdaer Elay yazdı:

Valla nasıl bir yarış izledim hala tam idrak etmiş değilim. İlk hatalı geçişte Verstappen'e verilen 2 sıra cezayı anladık ama ikincisine ne gerek vardı? Adam aracını kontrayla zor topladı zaten.. Ne yapsaydı yani buyur geç Hamilton mu deseydi. Bu kadar da taraflı olunmaz ki yahu.. Yalan yok yarış sonuna kadar Hamilton'un kanadının kırılmasını umdum ama talihi yine yaver gitti.

Hiç arkaya düşmemesine rağmen ne diye sırasını verdi o virajdan sonra anlamadım...

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Sani Gerşon yazdı:

Hiç arkaya düşmemesine rağmen ne diye sırasını verdi o virajdan sonra anlamadım...

5 sn. ceza gelince daha fazla zorlayıp lastikleri tehlikeye atmak istemedi sanırım. Yarıştan sonra sanki "lastikleri korumak zorundaydım" gibi bir şeyler söylemişti Verstappen.

Bu arada ben Vodafone TV S Sport2'den izliyorum yarışı. Her fırsatta zırp pırt reklama girmelerini, yarışın sonunda açıklamaları bile beklemeden başka kanala geçiyoruz diye yayını kesmelerini kınıyorum. Sanki bedava yayın yapıyorlar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış AÇIL

Ben podyumda ne yapacaklar merak ediyordum. Birbirlerine Sampanya mi sikacaklar yoksa sampanya şişesini mi firlatacaklar?

Ama sagolsun ssport direk yayını kesti.

Yarışa gelince aksiyonlar harici çok sıkıcı idi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
(düzenlendi)
Barış AÇIL yazdı:

Ben podyumda ne yapacaklar merak ediyordum. Birbirlerine Sampanya mi sikacaklar yoksa sampanya şişesini mi firlatacaklar?

Geçiş ihlalinden dolayı 5 saniye ceza verilen Verstappen'e çarpışmaya neden olduğu için (FIA uluslarararası spor kurallarının bilmem kaçıncı maddesi) 10 saniye ceza daha ve ayrıca iki ceza puanı verilmiş. 

tarihinde Yurdaer Elay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Birileri hamın şampion olması için uğraşıyor. Lobisi çok sağlam. Dünkü tehditmi desem şantaşmı desem, redbul bunu neden kabul etti anlaşılır gibi değil. Gitsinler komiserler kuruluna. Utanmazlar. Ağlaya ağlaya şampion olacaklar. Bu adam deli diyor. Sanki sen çok akıllısın. Hem akıllı adamın o arabanın içinde ne işi var. Tabi deli olacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Gerçekten inanılır gibi değil. Resmen Hamilton şampiyon olsun diye uğraşıyorlar.

Arabası gerçekten çok hızlı, buna lafımız yok. Ama kurallar sadece hamilton için çalışıyor...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay

Vsersafdafetapennn (İsmide tam yazılamıyor ama) tamamen kural dışı yarışıyor, önde frene basması, takımın stratejik şekilde yol ver demesi drs noktasını beklemesi falan tamamen kural dışı :) sanki kendi akıllı bir tek, podyumu terk etmesi psikoljik olarak yarıştan kopmasını gösteriyor.

Fatih Sarıkaya yazdı:

Birileri hamın şampion olması için uğraşıyor. Lobisi çok sağlam. Dünkü tehditmi desem şantaşmı desem, redbul bunu neden kabul etti anlaşılır gibi değil. Gitsinler komiserler kuruluna. Utanmazlar. Ağlaya ağlaya şampion olacaklar. Bu adam deli diyor. Sanki sen çok akıllısın. Hem akıllı adamın o arabanın içinde ne işi var. Tabi deli olacak.

Komserler kurulunun böyle bir hakkı var, adam çizgi dışından ihlal etti yarışı ya ceza alır, yada öneriye uyar, yarış direktörünün böyle bir hakkı var...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Yunus Gökhan Ay yazdı:

Komserler kurulunun böyle bir hakkı var, adam çizgi dışından ihlal etti yarışı ya ceza alır, yada öneriye uyar, yarış direktörünün böyle bir hakkı var...

Muhteremim kendide çizgi dışına çıktı. O nolcek. Ona serbestmi. İkili mücadeleden başka birşey değildi bu. Neticede yarışıyorlar. Kaldı isteyerek dışarı taşmadı. Burda bilinçli avantaj kazanmak yok. Nerde çarli. Çarli olaydı böyle olmazdı.

Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya
Barış AÇIL yazdı:

ssport + ta devam etti yayın,

verstappen şampanya kutlamasına katılmadı, hamilton ve bottas ta fotoğraf çektirmekle yetindiler, kutlama yoktu.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Fatih Sarıkaya yazdı:

Muhteremim kendide çizgi dışına çıktı. O nolcek. Ona serbestmi. İkili mücadeleden başka birşey değildi bu. Neticede yarışıyorlar. Kaldı isteyerek dışarı taşmadı. Burda bilinçli avantaj kazanmak yok. Nerde çarli. Çarli olaydı böyle olmazdı.

Verstappen'in yerinde mesela Ayrton Senna olacakti Hamilton'u ortadan biçer, tepesinden atlardı.. İkinci çizgiden geçişte haybeye 5 saniye cezası aldı Max. Adam kontrayla ancak toparladı zaten.

Bir talihsizlik vs olmazsa son yarış çok çekişmeli geçecek belli.. Verstappen varını yoğunu ortaya koyacak, Hamilton fırsatını buldu mu kaptırıp gidecek, fırsat bulamazsa da takım olarak çamura yatacaklar..

Mesela, oldu ya hem Verstappen hem de Hamilton son yarışta yarış dışı kaldılar. Puanları da eşit. O zaman ne olacak? Bildiğim kadarıyla en çok birincilik alan sürücü şampiyon oluyor. Bu durumda Verstappen 9 galibiyetle şampiyon olur, (mu)? :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Yurdaer Elay yazdı:

Mesela, oldu ya hem Verstappen hem de Hamilton son yarışta yarış dışı kaldılar. Puanları da eşit. O zaman ne olacak? Bildiğim kadarıyla en çok birincilik alan sürücü şampiyon oluyor. Bu durumda Verstappen 9 galibiyetle şampiyon olur, (mu)? :) 

Şu an sıralama Vers birinci. Puanlar eşit olmasına rağmen birinci gösteriliyorsa, dediğiniz gibi olmalı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Tekrar hatırlatayım, Hamiltonu sevmiyorum. Ama çok takdir ediyorum. Büyük pilot (sürekli ağlıyor olabilir ama arabayı Ham. kullanıyor), arabası da hızlı. Sinirleri sağlam. Vers baskı altında soğukkanlılığıunı koruyamıyor hatalar yapıyor. Sıralamanın son turundaki baskı yüzünden bariyere girdi. Hele son yarışta böylesi büyük bir baskı altında hata yapacağına kesin gözüyle bakıyorum. Hamilton kaçıncı sırada olursa olsun, kaç tur kalırsa kalsın yarış yeni başlamış gibi soğukkanlılıkla işini yapıyor. İstemesem de Hamilton bence şampiyon olacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Önder Özcan yazdı:

İstemesem de Hamilton bence şampiyon olacak.

Maalesef ben de katılıyorum.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Sani Gerşon yazdı:

Maalesef ben de katılıyorum.

Tabi Alphataurilere "Hamiltonu indirin" diye veya Williamslara Verstappene çelme takın diye gizli bir talimat verilmezse. Olmayan veya olmayacak şeyler değil.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Önder Özcan yazdı:

Vers baskı altında soğukkanlılığıunı koruyamıyor hatalar yapıyor.

Napsın, varını yoğunu koydu polu almak için. Nitekimde ilk sektör pempe geldi. İkincide pembe geliyordu. O pempeyi almak içinde macbur risk almak gerekiyor. Oda farkında kolay olmuyor. Verstapen çok akıllı ama art niyetli canbaz biri değil. Ağlalamadığı ve varını koyup mücadele ettiği için seviyoruz onu. Hamı makleren yıllarındaykende sevmezdim. Onun babasınıda sevmezdim. 

Önder Özcan yazdı:

Tabi Alphataurilere "Hamiltonu indirin" diye veya Williamslara Verstappene çelme takın diye gizli bir talimat verilmezse. Olmayan veya olmayacak şeyler değil.

Redbulun böyle birşey yapacağını sanmıyorum ama diğeri, lastik sahtekarlığı yapacak kadar lobisi olan bir takım bunuda yapar.

Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay
Önder Özcan yazdı:

Olsa son yarışa bırakmazlardı, zaten 2 start veya 3 starta bottasa dikkat edin, verstappene arkadan giriyordu, zor kaçtı...

Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya

her ne kadar forumda verstappen fanı çok olsa da söylemeden geçemeyeceğim, 

Verstappen in startları veya yarışlarına dikkat edin, direkt rakibinin üzerine kırmalar, önde zigzag çizmeler...

pilotlar arası etiklere uymak yok...

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Ben de verstapenciyim. Ama hamiltonun ataklarına karşı son yarışlarda yaptıkları hareketler pek profesyonelce değildi. Bunu kabul etmek lazım. Arabası özellikle son yarışlarda hamiltonunki  kadar hızlı değil ama hırsı hamiltondan fazla, bu da afresif ve saçma hareketler yapmasına neden oluyor. Son yarışta umarım eze eze bileğinin hakkıyla kazanır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...