İçeriğe Yönlendir

Arka Susturucu Arıza

Ozkan çoban

Recommended Posts

Ozkan çoban

Değerli büyüklerim egzoz arka susturucu arıza belirtileri nelerdir, Nasıl anlaşılır ?

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Egzozcular ücretsiz olarak bakabilir. Açıkçası kendim arızayı bulamam ama illaki aracın sesinde bir gariplik olmalı..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM

1) Susturucu tıkalı ise giriş tarafından patlak şeklinde kendini belli eder.
2) Diğer bir belirti anormal ses çıkartır.

İlk madde benim başıma gelmişti. Aracı Egzozcuya göstemiştim garip bir ses çıkıyor diye. Sesi kesmek için delik yeri kaynak yaparım ama garanti vermem dedi. Çünkü durduk yere susturucu delinmez dedi. Susturucu çıkışında tıkanıklık olunca zayıf bulduğu bir yeri patlatmıştır demişti.
Risk almak istediğim için orta ve arka susturucu yu değiştirmiştim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ozkan çoban
Emre Şimşek yazdı:

Egzozcular ücretsiz olarak bakabilir. Açıkçası kendim arızayı bulamam ama illaki aracın sesinde bir gariplik olmalı..

Anormal bir ses duyuyordum evet 3bin devirden sonra sanki bir turbo sıkıştırma sesine benzer bir ses idi. Ustama gittiğimde beraber egzozcuya gittik bakıp kontrol edip arka susturucunun değişmesi gerektiğini söyledi sonrasında lpg enjektörümünde bozuk olması gereği lpg servisime gittim ve enjektörler değişti bir daha da hiçbir ses vs duymadım o günde zamanımın kısıtlı olması sebebiyle egzozu başka bir yere göstermedim en kısa zamanda başka bir yere daha göstereceğim anlaşılan. Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Ozkan çoban yazdı:

Anormal bir ses duyuyordum evet 3bin devirden sonra sanki bir turbo sıkıştırma sesine benzer bir ses idi. Ustama gittiğimde beraber egzozcuya gittik bakıp kontrol edip arka susturucunun değişmesi gerektiğini söyledi sonrasında lpg enjektörümünde bozuk olması gereği lpg servisime gittim ve enjektörler değişti bir daha da hiçbir ses vs duymadım o günde zamanımın kısıtlı olması sebebiyle egzozu başka bir yere göstermedim en kısa zamanda başka bir yere daha göstereceğim anlaşılan. Teşekkürler

Belki hoşuna da gidebilir sesi :) Zamanla biraz daha artar

Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt
(düzenlendi)

Performansta bir düşüş söz konusu mu? Önceki araçlarımdan birinin arka susturucusunun içi söktüğümüzde bu haldeydi. Değişince araca ekstra 30 HP geldi sanmıştım. 

https://i.hizliresim.com/nI4RN6.jpg

tarihinde Mahmut Yurt tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ozkan çoban
Fatih Evcin yazdı:

Belki hoşuna da gidebilir sesi :) Zamanla biraz daha artar

Sanırım henüz ilk evreleri :)

Mahmut Yurt yazdı:

Performansta bir düşüş söz konusu mu? Önceki araçlarımdan birinin arka susturucusunun içi söktüğümüzde bu haldeydi. Değişince araca ekstra 30 HP geldi sanmıştım. 

https://i.hizliresim.com/nI4RN6.jpg

Teşekkür ediyorum, Arka susturucu performansa bu denli etki ediyor muymuş ben sadece sesi absorbe ettiğini sanıyordum

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...