İçeriğe Yönlendir

İskender ama Büyüüüük İskender

Mustafa Tüfekçi

Recommended Posts

Mustafa Tüfekçi

Son seferimizi de attık.

İlk defa bu kadar yuklu geldim . Ama :nazar: hiç yormadi zorlamadı. 

hda2t76.jpeg

kqxp4sk.jpeg

h8n2mkc.jpeg

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Çağlar Bayur yazdı:

mazor masrafını çıkarmış, stok sağlam

Aynen 110 litre felan yaktı  2000 km.  Getirdigi yük pahada ağır :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mustafa Tüfekçi

Haber de tasarruf modu diyorda Bakımdan tasarruf olmaz.

300 km sayiyor şuan. Yeni yil zamları gelmeden psa filitreleri ile total 5w30 yağı aldım. Degisek usta naz niyaz yaptı yoksa direk degisecektim haftaya kaldi en kötü

7wt769o.jpg

ezcd1e9.jpg

Yag biraz pahalanmis 650 lira yağ mayistaki bakimda 400 lira imiş 

Filtreler parçacı ahbap oldu diye bi tık iskontolu ( geçen mayıs bakımına verdiğim paraya yakın hava ile yag, mazot iki bakim oncesi ne göre ikiye katlamis nerdeyse) 

dor7sh4.jpg

İscilik fiyatini da ekleriz yapınca.

Gecen bakim mazot haric polen dahil 1000 e çıkmışız. Bu bakim polen haric mazot dahil 1500 1700 arası 15 bin bakimi bitmiş olacak gibi

pag9izz.png

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Gecen bakim mazot haric polen dahil 1000 e çıkmışız. Bu bakim polen haric mazot dahil 1500 1700 arası 15 bin bakimi bitmiş olacak gibi

Gülkokan Mert bu işi 600 e hallederdi ya :)

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mert Gülkokan yazdı:

Yağda çok kötü saplamışlar benim aldığım yer hala 450 tl 

Sahtedir kesin :) 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Mert Gülkokan yazdı:

O paraya Mayıs'ta almışım

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
Mert Gülkokan yazdı:

Mustafa Tüfekçi yazdı:

dor7sh4.jpg

yağda 150, filtrelerde 125 sıkışmış. egea için ilginç bir tebrik yolu

Mert Gülkokan yazdı:

Benim motor pert ama inatla kullanıyorum filtrelede çakma 

Ben 2 ay önce yine bu fiyata aldım aynı siteden

Kesin sahtedir bu fiyata

Screenshot_2022-12-24-17-43-17-864_com.android.chrome.jpg

orijinalleri de bu kadar zaten, hatta daha ucuz hava-yağ-mazot üçlüsü

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
Mert Gülkokan yazdı:

Parçagönderi feyk derlerse bu siteyi paylaşayım dedim 650 tl nasıl yazarlar imkansız.

https://www.onlineyedekparca.com/urun/total-quartz-ineo-ecs-5w30-4-litre-dpfli-partikullu-motor-yagi

+otoyedekmarket. zaten üçü dışında psa'cı yok gibi. h ile başlayıp n ile biten mavi yer var ankara'da ama sahte filtre satıyor

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Mert Gülkokan yazdı:

Hemen hemen tüm psa parçacıları sahte filtre satıyor çok yerden ürün aldım forumda konuda açtım o nedenle bosch filtre kullanıyorum

Serviste satış var mı? 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Selim Bilgin yazdı:

Serviste satış var mı? 

Serviste geçen bakım yağa 900 lira demişlerdi petrol fiyatlarından dolayı :)

Parçayı aldığım firma 

https://www.oznuroto.com/tr/

İzmit bayii.

orjinal parçaların  servis sisteminden bakıp veriyor. Yağ konusunda Total ambalajında geliyor. İnternetten bi tık pahalı ama kaç bakimdir kafamda acaba olmadı.

öncesinde yakınındaki parçacıklardan fiyat ta aldım. Psa kutusunda diye bir tabirle satıyorlar filitreleri. Kutu orjinal de içini bilmem der gibisine. 

parçaların orijinalliğini @Mehmet Ozyurek ile sağolsun taklacı bı usta ile de test etmiş oldum. Sanayide orjinal diye alınan ürünler burdan alınıp ustada "katma değerli" olarak satılıyor. 

Gruplarda methedilen bı kaç ustaya İzmit'te sordum bakımı parçayı dışardan kabul etmeden 1750 lira fiyat verdi :) işçilik fiyatı öğrenemedik. Gerekçe olarak ikidir aynı senaryo, filitre kaynaklı motor yatak satıyormuş sonra problem oluyormuş. 

İzmit'te psa için ehil ustalar var evet. Ama parça kaprisli nedeniyle anlaşamıyoruz. :)

eski fordcu bı arkadaşla yağ bakımı yapıcam  . Hatta yağda mobil kullanabilsem tanıdık yağ servisi de var. Ama kötü takıntılarim var. Orjinal filitre orjinal yağ :(

Bu arada servis bile 3 yaş üstünde ekonomik diye eurorepar kullanıyor. Parcaci onu da teklif etti yarı fiyata kabul etmedim filitre grubunda.

Arabanın yakıt ve çekiş performansi için orjinal hava, mazot hattında sorunsuzluk için orijinal yakıt filtresi motor yağında totalciyiz. Fransız a Fransız davranmayarak  uzun km ler devam edelim diye

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

:nazar: arabamız satılık olsada tek marşla sorunsuz ve güvenilir bı araba olması önemli 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
Mert Gülkokan yazdı:

Hemen hemen tüm psa parçacıları sahte filtre satıyor çok yerden ürün aldım forumda konuda açtım o nedenle bosch filtre kullanıyorum

bu mantıkla o parçacıların sattığı bosch filtreler de sahte olmalı ama otoyedekmarket ve parçagönder için diyebilirim ki değil. kaç yıldır sahte filtreyle arabalardan biri illaki bir yerde kalırdı.

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Arabanın yakıt ve çekiş performansi için orjinal hava, mazot hattında sorunsuzluk için orijinal yakıt filtresi motor yağında totalciyiz. Fransız a Fransız davranmayarak  uzun km ler devam edelim diye

+1 ha bosch veya kaliteli başka bir marka da iş görmez değil ama mazot filtresi için gerekirse arabayı yatırırım, gene binmem yan sanayiyle.

1.6 hdi 300 bin, 1.4 e-hdi sıkıntısız 200 bine dayandı bu mantıkla ama yağda motul, mobil, total değişiyor. antifriz bile total glacelf+saf su. polen oem karbon ya da sardes, alırkenki fiyat durumuna göre, 5 binde bir.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

a7wy88z.jpg

2j4hy1r.jpg

Cumartesi bulamadık pazar bı esnaf denk geldi. Çözdük bakım işini şükür :)

300 TL işçilik aldı . Fransız da biliyor tıkır tıkır söktü taktı.  Şuan iyi :nazar: 

230 bine kadar  bakım derdi bitti 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

15 bin km ne filitre ne yağ konusu yok haziranda asgari ücret bı zam daha yerde bakım 3000 olur artık :)

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mustafa Tüfekçi

Havalar iyi diye kışlık takmadik. Yazlıklar yağmurda patinaj yapınca dedim kışlıklari takalım

83lcwu6.jpeg

250 lira olmuş değişim 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bu sene kışları taktığıma pişman oldum. Şu an 21 derecede kışlık kullanıyorum istanbulda. Hava 6-7 derece altına hiç düşmedi. Lastiklerim yıpranıyor 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hava 6-7 derece altına hiç düşmedi.

sabah 7 de çıksana bir yola

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Geçen hafta Ankara’da -5°C lerde marş basıyorduk ne güzel ılıman iklimler var.

9C2F6C9F-DEE3-452E-820E-1E8D2D684277.jpeg

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

sabah 7 de çıksana bir yola

her gün çıkıyorum. En düşük 8-10. Yaz lastiği için tam havası

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mustafa Tüfekçi

61qwjfi.jpeg

Hedef km ve yılı aşmasına rağmen severek kullandığım Büyük İskenderin satışıni verdim.

Geniş aileler ve gurbetçiler için önerecegim bir araç.

Tek handikap yaşadığım kısmı motorun konumlanmasi nedeniyle bakım işçiliğinde özensiz ustalar  ve kaprisleri oldu.

Alan hayrını görsün

Konu kilitlenebilirse sevinirim.

• Beğen 10
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mustafa Tüfekçi yazdı:

61qwjfi.jpeg

Hedef km ve yılı aşmasına rağmen severek kullandığım Büyük İskenderin satışıni verdim.

Geniş aileler ve gurbetçiler için önerecegim bir araç.

Tek handikap yaşadığım kısmı motorun konumlanmasi nedeniyle bakım işçiliğinde özensiz ustalar  ve kaprisleri oldu.

Alan hayrını görsün

Konu kilitlenebilirse sevinirim.

kurban kesecek miyiz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...