Ali Cihangiroğlu 22 Ekim 2022 Yazar Paylaş 22 Ekim 2022 haa ölünce bu iş bitmiyor İlkay, yok öyle öldün cennet yada cehennemi izle yat keyfet yada azap çek, bu kadar basit olamaz ruhumun yolculuğu Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 22 Ekim 2022 Paylaş 22 Ekim 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: eskiye binersen tabi korkarsın, senin motor daha güvenli hatta, ona bin O sitede yüzde 42 mi ne onun içindesin diyor bana. İyi de neden aşağıda 15 yaşında reno var o zaman Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 Ekim 2022 Yazar Paylaş 22 Ekim 2022 İlkay Başaran yazdı: O sitede yüzde 42 mi ne onun içindesin diyor bana. İyi de neden aşağıda 15 yaşında reno var o zaman ne sitesi? eski eskdir bitti. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 22 Ekim 2022 Paylaş 22 Ekim 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Elektrikli noldu ali abi O birdaha geldiğinde. Hem oturmuş olur sistem. 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 Ekim 2022 Yazar Paylaş 22 Ekim 2022 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: Elektrikli noldu ali abi o kadar parayı vermek can sıkıcı hatta saçma, onun yerine parayı keyfime harcarım, mesela motor alırım, şu togg çıksın bir bakarız ama, gerçi onunda yolu çok, Mart 2023 gelecek, testlerden geçecek, satacak dışarı, batmadan ayakta kalacak ve bir sürü düzeltme geçirecek.... kısaca makyaj yemeden almam, buda herşey yolunda giderse 5 sene sonra sağ kalırsak ww3 çıkmazsa belki... kibrite daha yakınım, mesela e power kaşkay iyi gibi, ama şu deli dumrul vergiler yüzünden şuan araba falan değişmem, ekonomi düze çıksın sağ kalırsak bakarız, seneler geçer tabii... İlkay Başaran yazdı: O birdaha geldiğinde. Hem oturmuş olur sistem. valla buraya gelmeye niyetim yok, yeter bu kadar dünya macerası, gidince bakıcaz artık seçeneklere 22 Ekim 2022 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 22 Ekim 2022 Paylaş 22 Ekim 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: haa ölünce bu iş bitmiyor İlkay, yok öyle öldün cennet yada cehennemi izle yat keyfet yada azap çek, bu kadar basit olamaz ruhumun yolculuğu Ya bitiyorsa? Bu ruhun ölümsüzlüğü olayı gelişmiş beynin lan ben bir hiç olamam saçmalığıysa? Hayvanların ruhlar ne olacak? Aynı altyapıyı kullanan karbon bazlı organizmalarız hepimiz. Ruh ne? Bilinç? Evreni kendimizin sanıyoruz hep. Trilyonlarca galaksi bizim. 13.8 milyar yıldır yoktuk. Farkında olan var mı? Ulen amma beklettiler be diyen var mı? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 22 Ekim 2022 Paylaş 22 Ekim 2022 İlkay Başaran yazdı: Birdaha geleceğiz hocam. Ben kral olacakmışım 2.turda. gerçi belki bu 2.turdur Kim kurbağa olacaktı? 3 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 22 Ekim 2022 Paylaş 22 Ekim 2022 Mehmet Göktürk yazdı: Kim kurbağa olacaktı? Ali abi olacak. Seçeneklere bakacam dedi az önce hocam. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 22 Ekim 2022 Paylaş 22 Ekim 2022 İlkay Başaran yazdı: Ya bitiyorsa? Bu ruhun ölümsüzlüğü olayı gelişmiş beynin lan ben bir hiç olamam saçmalığıysa? Hayvanların ruhlar ne olacak? Aynı altyapıyı kullanan karbon bazlı organizmalarız hepimiz. Ruh ne? Bilinç? Evreni kendimizin sanıyoruz hep. Trilyonlarca galaksi bizim. 13.8 milyar yıldır yoktuk. Farkında olan var mı? Ulen amma beklettiler be diyen var mı? Star trek "emanations" bölümünü izle. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 22 Ekim 2022 Paylaş 22 Ekim 2022 Clio alanları kurbağa yapacaklarmış Mehmet Göktürk yazdı: Star trek "emanations" bölümünü izle. İzlememiştim hocam bakacağım mğsait zamanda 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 22 Ekim 2022 Paylaş 22 Ekim 2022 çok önemli bölüm. herkese tavsiyem. 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 Ekim 2022 Yazar Paylaş 22 Ekim 2022 (düzenlendi) İlkay Başaran yazdı: Ya bitiyorsa? Bu ruhun ölümsüzlüğü olayı gelişmiş beynin lan ben bir hiç olamam saçmalığıysa? Hayvanların ruhlar ne olacak? Aynı altyapıyı kullanan karbon bazlı organizmalarız hepimiz. Ruh ne? Bilinç? Evreni kendimizin sanıyoruz hep. Trilyonlarca galaksi bizim. valla orasıda öyle İlkay, aslında durum şu, birşey biliyorsam hiçbirşey bilmediğimdir diyim sen anla, bizimkisi düşünce ve bir umut, umut olmadan yaşanmaz zaten.... bitiyorsa bitiyordur yapacak birşey yok, en güzeli hayatı yaşayabildiğin kadar güzel yaşamak ve hak yememek, devamı yoksada aslında hiiiç sorun değil, öldükten sonra birşey yoksa zaten ah vah edecek bir bende olmayacak demektir fakat şu hayata baktığımda her açıdan adaletsizlike dolu, böyle bir hayat bu şekilde bitmemeli diye düşünüyorum, bunu dinlere bağlamadan söylüyorum ama, bitmemeli derken bu benim düşüncem içimde hissetiğim şey, görülen böyle, içimde hissettiğim kısmı ise doğumdan bu yana aileden içinde bulunduğum toplumdan, öğrendiklerimden, mensubu olduğun dinden etkilenip vardığım bir sonuçta olabilir tabiii, ama bunların tamamı gelirken seçemediğim şeyler, bu sebebten biteceğini sanmıyorum, belkide gelmeden seçiyoruzdur haa kimbilir.... Amaaan felsefeye girdik, sıkıcı, bence hayatın amacı şu; elden geldiğince iyi yaşamaya bakacaksın, kimsenin hakkına girmemeye çalışıp nefsinin kötü yanlarını öldürüp faydalı bir birey olmaya bakacaksın, bu benim anladığım hayatın amacı, yaşa ve geç, sonrasını Allah bilir, gidince öğreniriz bitti İlkay Başaran yazdı: Clio alanları kurbağa yapacaklarmış İzlememiştim hocam bakacağım mğsait zamanda kilyo bana kurban olsun, yemişim kilyoyu araba işte kurbağa olmaksa rolümüz oluruz be kardeş 22 Ekim 2022 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 22 Ekim 2022 Paylaş 22 Ekim 2022 Dücane mi izlemeye başladınız yoksa? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 Ekim 2022 Yazar Paylaş 22 Ekim 2022 Mehmet Göktürk yazdı: Dücane mi izlemeye başladınız yoksa? duymadıydım, hemen bakayım hele, yeni bir bakış açısına hayır demem irdelerim Cündioğlu diye bir zat, doğrumudur? bilmediğimden arattım gogılada... 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Ekim 2022 Paylaş 22 Ekim 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: o kadar parayı vermek can sıkıcı hatta saçma, onun yerine parayı keyfime harcarım, mesela motor alırım, şu togg çıksın bir bakarız ama, gerçi onunda yolu çok, Mart 2023 gelecek, testlerden geçecek, satacak dışarı, batmadan ayakta kalacak ve bir sürü düzeltme geçirecek.... kısaca makyaj yemeden almam, buda herşey yolunda giderse 5 sene sonra sağ kalırsak ww3 çıkmazsa belki... kibrite daha yakınım, mesela e power kaşkay iyi gibi, ama şu deli dumrul vergiler yüzünden şuan araba falan değişmem, ekonomi düze çıksın sağ kalırsak bakarız, seneler geçer tabii... valla buraya gelmeye niyetim yok, yeter bu kadar dünya macerası, gidince bakıcaz artık seçeneklere Millet bizim kadar düşünmüyor. Suzuki bayide çinli skywell satılıyor. o sıra ben hesap yapıyorum. Hibrit şu kadar yapar, s cross şu kadar yakar falan. Hesaba göre yıllık 10 bin fazla çıkacak cebimden dedim. Bayideki kız “madem yakıtı o kadar düşünüyorsunuz size elektrikli verelim” dedi. 1,5 milyon 😂 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 22 Ekim 2022 Paylaş 22 Ekim 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: duymadıydım, hemen bakayım hele, yeni bir bakış açısına hayır demem irdelerim Cündioğlu diye bir zat, doğrumudur? bilmediğimden arattım gogılada... doğrudur. enteresan adam. biraz izle. araçta felan iyi oluyor. Yol normalde uzun gelir, onu dinleyince konuşmanın daha ilk bölümü bitene kadar 1.5 saat geçiyor. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 Ekim 2022 Yazar Paylaş 22 Ekim 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Millet bizim kadar düşünmüyor. Suzuki bayide çinli skywell satılıyor. o sıra ben hesap yapıyorum. Hibrit şu kadar yapar, s cross şu kadar yakar falan. Hesaba göre yıllık 10 bin fazla çıkacak cebimden dedim. Bayideki kız “madem yakıtı o kadar düşünüyorsunuz size elektrikli verelim” dedi. 1,5 milyon 😂 ehhhee iyi demiş... valla şuna bakardım ben olsam, hakikaten istiyormuyum, bu beni mutlu edecekmi alırsam ekonomik olarak beni zorda bırakmayacakmı, başka ve kesin yapmam gereken ailevi planlarımı etkilemeyecekmi ki bu ekonomik zorlanmayla bereber daha önemli evliysen? cevaplar evet ise alır geçerim arkadaş, hayat kısa ona göre, istiyorsan al geeeeç 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Ekim 2022 Paylaş 22 Ekim 2022 Mehmet Göktürk yazdı: doğrudur. enteresan adam. biraz izle. araçta felan iyi oluyor. Yol normalde uzun gelir, onu dinleyince konuşmanın daha ilk bölümü bitene kadar 1.5 saat geçiyor. hocam hibrit alın. Gaz süzülme puan falan derken bölüm sonu hızlı geliyor 😁 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 Ekim 2022 Yazar Paylaş 22 Ekim 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: hocam hibrit alın. Gaz süzülme puan falan derken bölüm sonu hızlı geliyor 😁 s cross nasılmış, sormayı unuttum nedir yorumun? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 Ekim 2022 Yazar Paylaş 22 Ekim 2022 Mehmet Göktürk yazdı: doğrudur. enteresan adam. biraz izle. araçta felan iyi oluyor. Yol normalde uzun gelir, onu dinleyince konuşmanın daha ilk bölümü bitene kadar 1.5 saat geçiyor. başladım ve evet haklısın, arabada iyi gider, eve dönerken 90 a kitleyip giderim 4 saat, hem hipermil yaparım hemde kafa çalıştırırım, eve varınca kafam yorgun olacak ama olsun... Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Ekim 2022 Paylaş 22 Ekim 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: s cross nasılmış, sormayı unuttum nedir yorumun? içi malzeme b segment kalitesinde. yamalı asfalttan geçerken dikiz ayna titremesinden arka cam titrek gözüktü sürüş hissiyatı güzel, tank sürer gibi ve yumuşacık. süspansiyon hem yumuşak gibi hem sert gibi. çalışma sesini biraz içeriye alıyor ama. hibrit sistemini beğenmedim. klima açınca araba sallandı. hangi devirdeyiz dedim. motor birkaç kere 300-500 devir çevirdi. start stop konusunda bi kararsızlık var ama çözemedim. belki benden kaynaklandı. durdum ama stop etmedi. tekrar durdum stop etti. hybrid ama motoru stop etmeyi çok sevmiyor. ama iyi kaçıyor. test arabası olmasına rağmen tüketimi 6-8 lt arası. o hoşuma gitti. iç hacim ve bagaj çok güzel. hafta içi tekrar bakmaya gideceğim. daha detaylı ilgimi çeken kısmı arazi kabiliyeti. çocuklar büyüdü. artık biz de biraz tırmanmak istiyoruz bu fiyatlara güzel 4 çeker yok zaten. sadece suzuki var. vitarada cam tavan var ama daha küçük boyutlarda. s cross daha büyük 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 22 Ekim 2022 Paylaş 22 Ekim 2022 Konu dönüp dolaşıp varoluşsal sorgulamalara dönmüş Annunakiler (gökten inen elliler) der çekilirim ama ortalık karışınca taşlamak yok... Antik Mısır dönemine ait kalıntılarda uzay aracı, uzay giysisi vb. bir çok el oyması buluntu var. Yine Antik Yunan döneminde de bu durum mevcut. Daha dünyanın düz mü yuvarlak mı olduğu tartışılmaya başlanmadan evvel birilerinin çıkıp taştan uzay mekiği ve astronot kıyafeti oyması bana enteresan geliyor. Daha dünyada varolan garip garip dini inanışlar üzerine yaptığım araştırmalardan bahsetmiyorum bile... Kalıpların dışına çıkamıyoruz, aile öğretileri her zaman ağır basıyor. Arkadaş var, "tanrı falan yok, hatta ne olduğuna dair fikrimiz de yok" diyor ama totosu sıkışınca "Allah" diye bağırıyor Vesile ile, 52. bölge konusunu da çok araştırmıştım, üzerine yazılmış çok şey okudum falan. Dünya karınca çiftliği bizde karıncalar olabilir miyiz? diye aklıma gelen fikir, çık git uykumu kaçırma 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 22 Ekim 2022 Paylaş 22 Ekim 2022 Bunu öğrencilerim de geçen söyledi bilim tarihi dersinde felan ama veri yok bunlarla ilgili ben net bir çıkarsama yapamıyorum. Mevcut uygarlığın bu kada bin yılda bu noktaya gelmesini ise olağan buluyorum. Doktora yaparken NASA'dan çok öğrencimiz vardı sınıfta (washington da olduğumuzdan). Bir tanesi dünya dışı hayat araştırmaları merkezinde sistem yöneticisi (bilgisayar) idi. Çok aşırı saldırı olduğunu insanların öğrenmek için sisteme girebilmek için sürekli saldırdığını (ağdan) söylemişti. Peki sen ne düşünüyorsun dedim. Yok öyle bir bilgi çok büyük uzay, öyle birileri olsa bile bulamayız bugünkü teknoloji ile dedi. Bu 1995 te felan geçti aramızda. 2 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 23 Ekim 2022 Paylaş 23 Ekim 2022 Mehmet Göktürk yazdı: Bunu öğrencilerim de geçen söyledi bilim tarihi dersinde felan ama veri yok bunlarla ilgili ben net bir çıkarsama yapamıyorum. Mevcut uygarlığın bu kada bin yılda bu noktaya gelmesini ise olağan buluyorum. Doktora yaparken NASA'dan çok öğrencimiz vardı sınıfta (washington da olduğumuzdan). Bir tanesi dünya dışı hayat araştırmaları merkezinde sistem yöneticisi (bilgisayar) idi. Çok aşırı saldırı olduğunu insanların öğrenmek için sisteme girebilmek için sürekli saldırdığını (ağdan) söylemişti. Peki sen ne düşünüyorsun dedim. Yok öyle bir bilgi çok büyük uzay, öyle birileri olsa bile bulamayız bugünkü teknoloji ile dedi. Bu 1995 te felan geçti aramızda. Ama hocam burada bir şey var, bu günkü teknoloji ile bulamayız, insan ömrü ve mevcut teknolojimizin sağladığı imkanlar ile bu şimdilik olası değil. Karşı tarafından teknolojisi hakkında fikrimiz de yok ama. Bizim onları ziyaret edemiyor olmamız, hatta tespit bile edemiyor olmamız onların da bunu yapamayacağı anlamına gelmiyor. Aynı yerkürede, bazılarımız uzayda kolonileşme fikrini konuşurken mesela sentinel adasında hala totoda yaprak elde mızrak yamyam kabile yaşıyor. Gelişim aynı yeryüzünde bile bu kadar farklı gelişebiliyorken farklı galaksileri düşünemeyiz bile. Ya bize göre çok ilerdelerse? 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Ekim 2022 Yazar Paylaş 23 Ekim 2022 (düzenlendi) Murat Sahın yazdı: bildiğimiz hiçbirşey bilmediğimizdir bu arada eski dinler vs bunlar hep birşeyleri görmüşlerin yada olan olayların sonucunda çıkan şeyler gibi duruyor, mesela yunan tanrıları belkide uzaylılardı, zeus yıldırım atarmış, bir tür silah olabilir, o devirde bunu görenler ne derdi, aaa bir tanrı yada İnkaların meşhur duvarları, granittir ve boşluksuz yerleştirilmiştir, yapılan incelemede mühendislik harikası asitmerik şekil ve bir dizilim sayesinde depreme karşı acaip dayanıklı olduğu görülmüş, daha ilginci kusursuz birleşiminde, bu şekilde nasıl taşlar boşluksuz dizilmiş diye incelendiğinde bir tür etki ile ısıtılıp yüzeyi yumuşakken dizildikleri görülmüş, ayrıca çıkarıldıkları madende belli ve rok ile delinmiş bloklar halinde çıkarılmış, esas ilginç kısımsa bu kayaları yumuşatmak için güneş gibi bir ısıya ihtiyaç duyulması ve ocaktaki kayaları klasik rok gibi değilde bir tür ısı kaynağı yada lazer benzeri birşeyle aşırı ısıya maruz kalarak peynir gibi deldikleri gerçeği, bunu kim ve neyle yaptı? Büyük bir bilinmez var ortada.... bu arada solucan deliklerini işaret eden kapılarıda unutmamak lazım, buralardan birileri gelip gidiyor diye yazıyormuş eski yazıtlarda... konu neereye geldi yahu 23 Ekim 2022 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts