İçeriğe Yönlendir

Alevli Überr 2 Renault Clio 5 1.3 Tce EDC Icon

Ali Cihangiroğlu

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
Dogan Arsiray yazdı:

tarrakoyu aldık sonunda diyecek sırası gelip aracını teslim alanlar. gerçi 10 sene sonra eskiyince zaten derler de neyse.

bugün bir clio kiraladık. araç 100 hp filan. otomatik vites. gayet yeterli buldum. sessiz sedasız bir araç. çekişi de beğendim. tek beğenmediğim şey süspansiyonun çalışma karakteri oldu. sesli çalışıyor. duyuluyor darbeler. e sonuçta 1200 kilo araba ve ucuz ve basit bir süspansiyon sistemi var ama, belkide yalıtımdan ötürü ses duyuluyor.

doğrudur, bu clioda 3 donanım var, acaba bunlar arasında yalıtım süspansiyon gibi şeylerdede fark varmı?

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

bence vardır. mesela talismanın dolusunu alınca tavanda mukavva geliyordu :D

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Dogan Arsiray yazdı:

kendi aracım için konuşayım, süspansiyondan rahatsız olmadım açıkcası, güzel darbe sönümlemede güzel bozuk yoldada güzel, yalnız taş atarsa ön teker, ince mıcır falan arka kapı alt eşiğine geliyor hafiften, ön paçalığa ilave koruyucu bant çekeceğim arkaya...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Dogan Arsiray yazdı:

Q7 deki mukavva daha da ince

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ali Cihangiroğlu yazdı:

kendi aracım için konuşayım, süspansiyondan rahatsız olmadım açıkcası, güzel darbe sönümlemede güzel bozuk yoldada güzel, yalnız taş atarsa ön teker, ince mıcır falan arka kapı alt eşiğine geliyor hafiften, ön paçalığa ilave koruyucu bant çekeceğim arkaya...

ben de rahatsız olmadım. sadece tespitimi söylüyorum. süspansiyon sesi kabinden duyuluyor, pot küt vs diye. gösterge panelinin okunurluğu az niyeyse. birsürü çizgi çekmişler hız sayacının rakamaları arasına. ortadaki dijital hız göstergesi olmadan hızı "anlamak" zor oluyor analog göstergede.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Çağlar Bayur yazdı:

Q7 deki mukavva daha da ince

Premium mukavvadır o, etkisi fazladır.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Dogan Arsiray yazdı:

ben de rahatsız olmadım. sadece tespitimi söylüyorum. süspansiyon sesi kabinden duyuluyor, pot küt vs diye. gösterge panelinin okunurluğu az niyeyse. birsürü çizgi çekmişler hız sayacının rakamaları arasına. ortadaki dijital hız göstergesi olmadan hızı "anlamak" zor oluyor analog göstergede.

full olacak aga :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Aynı rampa
1.0 xtronic şanzıman ile

Eğim yaklaşık % 10

Ali Darbaz yazdı:

Rampa dediniz madem bende kendi videomu atayım. 

İ10 rampa https://youtu.be/ZpQ7_LsCbTM

Cruze ile aynı rampa https://youtu.be/y79Uvyf6rWM

Mert Gulkokan yazdı:

Murat Sahın yazdı:

Bir araba hem çok yakıp hem gitmiyorsa esas sorun bu bana göre. 

Cruze kasası büyük diyorsun da, bildiğimiz C segmenti araç işte. Gitmiyor ve yakıyor. Bunlar çok kötü ikili bana göre. Zaten bence tutulmama sebebi de buydu. Halen sıfır astradan güzel bir tasarımı var (bence) ama astra H bile cruze'dan daha kıymetli ülkemiz piyasasında. Bunun bir sebebi olmalı :) 

Eksiği güvenlik değil, donanım değil, konfor değil, astraya karşı kalitede çok kaybetmiyor, fiyat olarak avantajlı, ama tutmuyor piyasa. Çünkü hypermiller olmayan sıradan kullanıcı altında şehir içinde 10 litreden fazla benzin yakıyor ama hiç öyle gitmiyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Selçuk Keleş yazdı:

Aynı rampa
1.0 xtronic şanzıman ile

Eğim yaklaşık % 10

aboooo arkadan 3 kişi kovalıyor sanırım :D

yalnız yağmurda cruise açma, rampa ama yoğun su akışına denk gelirsin savurur falan aman diyim....

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Selçuk Keleş yazdı:

1.0 xtronic şanzıman

Nasıl abi memnun musun?

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Fatih Sarıkaya yazdı:

Göstergedeki araba resmi silinmiyormu? 

Niye abi çok güzel. 

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Ümit Türk yazdı:

Niye abi çok güzel. 

Devamlı onu görmek istemem, gözüme batıyor.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Ali Cihangiroğlu yazdı:

yalnız yağmurda cruise açma, rampa ama yoğun su akışına denk gelirsin savurur falan aman diyim....

Ali abi, fiestayı satıp bunu alayım diyorum. Elbette 2. el olacak. En ucuzu 1.3 TCe Touch 130 hp. Bu bana havada karada her şartda yeter. Lpg olur değilmi? lpgsiz binmem. Çok fazla donanım bana göre değil, zaten kullanmıyorum. Sade çok karmaşık olmayan arabaları severim. Şimdi sen bu işe ne diyorsun? Birde sen çarpışma testlerine bakmışmıydın. Bakmadan almış olacağını sanmıyorum. Garantici adamsın :) Lpg uyumlu dedinya, tam meylettim buna.

1.0 olanlarda 4 silindirmi? 0.9 ile arasındaki fark ne? Bilgin varmı? Az yaksın çok kaçsın şu turbolu dizellere ışıklarda toz yutturayım yeter. Özellikle ticariler. :) 

Beni aydınlat sana zahmet.

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu
Fatih Sarıkaya yazdı:

Ali abi, fiestayı satıp bunu alayım diyorum. Elbette 2. el olacak. En ucuzu 1.3 TCe Touch 130 hp. Bu bana havada karada her şartda yeter. Lpg olur değilmi? lpgsiz binmem. Çok fazla donanım bana göre değil, zaten kullanmıyorum. Sade çok karmaşık olmayan arabaları severim. Şimdi sen bu işe ne diyorsun? Birde sen çarpışma testlerine bakmışmıydın. Bakmadan almış olacağını sanmıyorum. Garantici adamsın :) Lpg uyumlu dedinya, tam meylettim buna.

1.0 olanlarda 4 silindirmi? 0.9 ile arasındaki fark ne? Bilgin varmı? Az yaksın çok kaçsın şu turbolu dizellere ışıklarda toz yutturayım yeter. Özellikle ticariler. :) 

1.0 da 0.9 da 3 silindir. 1.0 da ki otomatik şanzıman Cvt, 0.9 da otomatik yok. 1.3 ler 4 silindir, otomatik şanzıman ise EDC yağlı tip çift kavrama. Performans istiyorsanız 1.3 tabiki.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Ok, cruise sevmiyorum zaten hız sabit kalsın diye açtım bu ikinci kullanışım. 

Emre Şimşek yazdı:

Nasıl abi memnun musun?

Evet :good1:

Fatih Sarıkaya yazdı:

Göstergedeki araba resmi silinmiyormu? 

Hayır. Aracınla aynı renk. Sinyal verince o resim de sinyal veriyor, kapısı açılıyor falan :) 

Fatih Sarıkaya yazdı:

1.3 al öneririm.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Hakan Gürsu yazdı:

1.0 da 0.9 da 3 silindir. 1.0 da ki otomatik şanzıman Cvt, 0.9 da otomatik yok. 1.3 ler 4 silindir, otomatik şanzıman ise EDC yağlı tip çift kavrama. Performans istiyorsanız 1.3 tabiki.

Birde manuel olsun isterim.

Selçuk Keleş yazdı:

Aracınla aynı renk. Sinyal verince o resim de sinyal veriyor, kapısı açılıyor falan

Sadece resim değil o zaman :) fonksiyonel. Clioya bak.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Fatih Sarıkaya yazdı:

Birde manuel olsun isterim.

Sadece resim değil o zaman :) fonksiyonel. Clioya bak.

Touch'da bu yarı hayalet ekran yok yalnız. 

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Selçuk Keleş yazdı:

Touch'da bu yarı hayalet ekran yok yalnız. 

Çok kaybım olmaz abi. 

Lpgcimi aradım sordum. Hiç montaj yapmadım dedi. Bu ilk olur dedim. Araştırıp haber verecek.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Fatih Sarıkaya yazdı:

Heheeh Ncap 5 yıldız merak etme, bu sınıftaki en geniş ve hacimli araç, olması gereken güvenlik önlemleri var, karışık değil sade rahat kullanımı, 1.0 motor 3 silindir 0.9 tce nin az daha gelişmişi, imkan varsa 1.3 tce den şaşma rahat ether açıdan, tüp uyumlu merak etme, böyle araçlarda lpg uyumu olması büyük şans, kısaca sana uyar, fiesta falan dinlemez tokatlarsın, 1.6 dizelde yer dayağı :D

inkan varsa icon al bu arada.....

göstergedeki araba güzel, Selçuk ta yazmış gerçi, kapısı açılıyor sinyali falan çalışıyor, birde gaza basınca duman atsa arkadan tam olacak :)

Not: lpgcin bilmiyorsa karışıtırma, yapanı bul deneyimli olsun daha önce yapmış olsun, gerekirse randevu al gidip yaptır, adam gibi olması önemli, zaten aracın yapısı uygun, lpg dolum agızı depo kapagının  orada vs. altta boru geçecek yerlerde var, aracın lpg li versiyonun olması avantaj olmuş...

bu arada arabaya geri kamera aldım çinden, bakalım aktive edebilecekmiyiz, hanım arka tarafı göreyim diyince hadi dedim alayım....

He38ac348928249e2ad07a7680a9650faM.jpg

H6d00404c52db4ada81182b73dda4a90ay.jpg

balık gözü olandan aldım, daha güzel ve plaka lambasını çıkarıp takıyorsun, direk sök tak, kendinden plaka aydınlatma ledi falanda var, sadece orjinal fişi buna takıyorsun tamam

H11b96b287abb445dbf44c1070fe9b5abX.jpg

H445e7c76ef3b43d9b231701fd1962d65K.jpg

Bu arada konu  duman oldu, atmosferikler düplü kepekliler fink atıyor, bu ne yahu :D

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Heheeh Ncap 5 yıldız merak etme, bu sınıftaki en geniş ve hacimli araç, olması gereken güvenlik önlemleri var, karışık değil sade rahat kullanımı, 1.0 motor 3 silindir 0.9 tce nin az daha gelişmişi, imkan varsa 1.3 tce den şaşma rahat ether açıdan, tüp uyumlu merak etme, böyle araçlarda lpg uyumu olması büyük şans, kısaca sana uyar, fiesta falan dinlemez tokatlarsın, 1.6 dizelde yer dayağı :D

göstergedeki araba güzel, Selçuk ta yazmış gerçi, kapısı açılıyor sinyali falan çalışıyor, birde gaza basınca duman atsa arkadan tam olacak :)

Not: lpgcin bilmiyorsa karışıtırma, yapanı bul deneyimli olsun daha önce yapmış olsun, gerekirse randevu al gidip yaptır, adam gibi olması önemli, zaten aracın yapısı uygun, lpg dolum agızı depo kapagının  orada vs. altta boru geçecek yerlerde var, aracın lpg li versiyonun olması avantaj olmuş...

Bu arada konu  duman oldu, atmosferikler düplü kepekliler fink atıyor, bu ne yahu :D

Clio bira dar gibi, Polo çok geniş, benim gördüğüm en geniş b segment.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Ali abi sahibindende çok arabada yok. Önce takas değerlendireceğim galericiden. Fiestayı öldürmezlerse, niyet ettim. Gerisi ALLAHA kalmış. Fiestanın nazar boncuğu olmayaydı iyiydi. 2. Elde seçenek az. Çoğu sıfır.

Ustam temiz titiz iş yapar. Bana göre bildiğim adama yaptırmak daha mantıklı. Ne dersem harfiyen yapıyor. Kılım zaten oda biliyor.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Fatih Sarıkaya yazdı:

Ali abi sahibindende çok arabada yok. Önce takas değerlendireceğim galericiden. Fiestayı öldürmezlerse, niyet ettim. Gerisi ALLAHA kalmış. Fiestanın nazar boncuğu olmayaydı iyiydi. 2. Elde seçenek az. Çoğu sıfır.

Ustam temiz titiz iş yapar. Bana göre bildiğim adama yaptırmak daha mantıklı. Ne dersem harfiyen yapıyor. Kılım zaten oda biliyor.

düpçün den eminsen iş tamam, güzel araştırın yinede, daha önce takmadığından dolayı, youtube da dolu lavato videosu var, fikir edinilir mesela....

Fiesta satmada hayırlısı olsun Allah kolaylık versin, ortam fena.... sende al bir kilyoda 3 leyelim  :D

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...