Celal Bayhan 4 Kasım 2020 Paylaş 4 Kasım 2020 (düzenlendi) herkese iyi günler.mk3 mondeo lpg li aracım sorun-1 -rolatide şıkırtılı ses çıkartıyor.usta emme manifoldu içindeki kelebekler bozulduğu için açık olarak sabitleyeceğini sonucunda sesin kesileceğini söylüyor.hiç bir yan etkisi olmayacağını belirtiyor.kafam karıştı.bu arada manifoldda bulunan ortadaki hortumu çıkarınca ses kesiliyor.? sorun-2 -bir diğer sorunumda sabah ilk çalıştırmadan sonra biraz yol yaptıktan sonra ve ilk debriyaja basınca(durmak için)durduğu zaman stop ediyor.bazen gün içinde hiç stop etmiyor.yine usta o sorunuda rolanti motorunun değişmesi gerektiğini söylüyor.araç 205.000 km de.ama rolantide dalgalanma yok.bu sorunla karşılaşan mondeo kullanıcıları deneyimleriniz benim için önemlidir.şimdiden herkese teşekkür ederim. 4 Kasım 2020 tarihinde Celal Bayhan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Kasım 2020 Paylaş 4 Kasım 2020 Celal Bayhan yazdı: rolatide şıkırtılı ses çıkartıyor.usta emme manifoldu içindeki kelebekler bozulduğu için açık olarak sabitleyeceğini sonucunda sesin kesileceğini söylüyor.hiç bir yan etkisi olmayacağını belirtiyor.kafam karıştı.bu arada manifoldda bulunan ortadaki hortumu çıkarınca ses kesiliyor.? Bu kronik sorundu. @Yusuf Davaz kendisi halletmiş mesela: https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/301486-emme-manifoldunu-söktüm-yardım/page/2/?tab=comments#comment-3535294 1 Yorum bağlantısı
Halil ibrahim Oruc 6 Kasım 2020 Paylaş 6 Kasım 2020 Celal Bayhan yazdı: herkese iyi günler.mk3 mondeo lpg li aracım sorun-1 -rolatide şıkırtılı ses çıkartıyor.usta emme manifoldu içindeki kelebekler bozulduğu için açık olarak sabitleyeceğini sonucunda sesin kesileceğini söylüyor.hiç bir yan etkisi olmayacağını belirtiyor.kafam karıştı.bu arada manifoldda bulunan ortadaki hortumu çıkarınca ses kesiliyor.? sorun-2 -bir diğer sorunumda sabah ilk çalıştırmadan sonra biraz yol yaptıktan sonra ve ilk debriyaja basınca(durmak için)durduğu zaman stop ediyor.bazen gün içinde hiç stop etmiyor.yine usta o sorunuda rolanti motorunun değişmesi gerektiğini söylüyor.araç 205.000 km de.ama rolantide dalgalanma yok.bu sorunla karşılaşan mondeo kullanıcıları deneyimleriniz benim için önemlidir.şimdiden herkese teşekkür ederim. emme manifoldu klaperleri iptal edilebilir. bunun tek avantaji dusuk devirlerde az hava ile az yakit karisimi elde ederek emisyon ve yakıt degerlerini dusurmek .2500 devirden once icerisine az miktarda manifolddan giren hava ile egr den donen yanmamis karisimi yakilir. ama 2500 devirden sonra egr kapali konima gelir silindirlere saf hava ve normal yakit karisimi uygulanir yani ozetle ekonomi ve EMIsyon kosullari icindir 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts