İçeriğe Yönlendir

2000 Model Ford Focus 2.0 Ghia

Mehmet YILDIZLI

Recommended Posts

Mehmet YILDIZLI

Arkadaşlar herkese merhabalar.Ben Mehmet. İyi günler dilerim. Siteye üye olalı çok zaman olmadı ve tam benim için kurulmuş bir site diyebilirim :)

Daha fazla uzatmadan konuya gireyim. Bugün bir araç buldum ama araç hakkında bilgiye ihtiyacım var. Araç Ford Focus 2.0 Ghia. Araç tüplü ve aracın üzerinde sıralı sistem Atiker marka lpg mevcut. Aracı gittim gördüm araç diri bir araç gibi duruyor. Araç kaza yapmış ve toplanmış hatta aracı kaportacıda gördüm. Araç özenle toplnamış desem abartı olmaz. Araçta çok bir hasar yok ama maalesef ki sigorta şişirmesi mevcut. ve şase uçlarında işlem var, airbag açmamış.Ben bu aracı almak istiyorum ama kafamı kurcalayan birkaç soru var.

Kullanan arkadaş/lar varsa bu aracın;

1-Şehir içi ve şehir dışı yakıt tüketimini yazabilir mi?

2-Aracın motor ömrü ne kadardır?(Şuan ki kilometresi 236 bin)

3- 2.0 motor olmasından dolayı Satarken bize zorluk çıkarır mı?

4-Parça usta vs gibi konularda sıkıntı çekermiyiz? 

5-Herhangi bir kronik arızası var mı? 

Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Tekrardan herkese iyi günler dilerim... 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

acaip zevkli bir kullanımı vardır. parçası her yerde mevcut, motor da mondeo da olan tip her yerde dolu. gidişne göre tüketimi can yakmaz. İstanbul şehir içi tam zavkli kullanımda 12 lt yakardım, 9-9,5 ile gezilebilir, uzun yolda zevkli kullanım ile 6,5

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz

Fiyatı uygunsa güzel toplanmışsa alın geçin 2.0 bence 1.6 dan daha az arıza çıkarıyor çünkü kasayı rahat hareket ettirdiği için pek zorlanma olmuyor.uzun yolda yakıt tükemi 1.6 ya nazaran taş çatlasın yarım litredir hatta aynı değerleri yakalarsınız 90 a sabitlerseniz 6,5-7 litre,şehir içi 10-11 litre benzin tüketir.lpg tüketimi için 1.2 ile çarparsınız.2000 model olduğu için vergisi de gayet uygun.motor ömrü kullanıma bağlıdır 80 binde motor indirende var 500 binde de.bakımları zamanında yapıldıysa sıkıntı olacağını sanmam.parça sıkıntısı yok ama her yedek parça pahalı artık.2000 de sıfır 1.6 focus almıştık  5 sene binip hiç sıkıntı çekmemiştik.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu aracı almayın.
Şasi uçlarına kadar hasar girmiş ve airbag açmamışsa. Sonra lazım olursa yine açmayacaktır. Muhtemelen de dirençli falandır.

Ha temizini bulursanız havada kapın. Ben 7 yıl kullandım.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Mehmet YILDIZLI yazdı:

Arkadaşlar herkese merhabalar.Ben Mehmet. İyi günler dilerim. Siteye üye olalı çok zaman olmadı ve tam benim için kurulmuş bir site diyebilirim :)

Daha fazla uzatmadan konuya gireyim. Bugün bir araç buldum ama araç hakkında bilgiye ihtiyacım var.

1-Araç Ford Focus 2.0 Ghia. Araç tüplü ve aracın üzerinde sıralı sistem Atiker marka lpg mevcut.

Mehmet YILDIZLI yazdı:

Aracıgittim gördüm araç diri bir araç gibi duruyor. Araç kaza yapmış ve toplanmış hatta aracı kaportacıda gördüm. Araç özenle toplnamış desem abartı olmaz. Araçta çok bir hasar yok ama maalesef ki sigorta şişirmesi mevcut. ve

2-şase uçlarında işlem var, airbag açmamış.Ben bu aracı almak istiyorum ama kafamı kurcalayan birkaç soru var.

Kullanan arkadaş/lar varsa bu aracın;

1-Şehir içi ve şehir dışı yakıt tüketimini yazabilir mi?

2-Aracın motor ömrü ne kadardır?(Şuan ki kilometresi 236 bin)

3- 2.0 motor olmasından dolayı Satarken bize zorluk çıkarır mı?

4-Parça usta vs gibi konularda sıkıntı çekermiyiz? 

5-Herhangi bir kronik arızası var mı? 

Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Tekrardan herkese iyi günler dilerim... 

Asıl soru 1

Atiker LPG ne zamandır üstünde.

Asıl soru 2

Şase ucuna kadar hasar alan bı arac airbag neden açmamış ve sigorta neyi şişirdi.

1- yakıt tüketimi için sürüş tarzı önemli. 13 litr ortalama yakıt tüketimi ile aldığım aracı 10 litre tüketim ile kullanıyordum.

Devirsiz de yürüyen bir karakteri var. Gaza abanmadan surersen şehir içi şehrine göre 11 12 üstüne çıkmaman lazım benzin de. LPG de kitin ve ayarin onemli 13 14 un üstü ya şoförlüğün ile yada araç kondisyonu ile alakalı

Uzun da 6 litre benzine düşer hatta uslu bir sürücü olursan şirinleri bile görürsün :) ( şaka şaka )

2 - motor ömrü diye bir şey yok doğru zamanında bakım var. Ama LPG kaynaklı üst kapak hiç açılmadı ise kutuya giden ilk sen olacaksın ve sanayi esnafının şefkatli kollarında neler yaşanır bilinmez.

3- aldığın fiyat önemli. Satarken uygun yazdığın sürece satılır. 

4 tane Focus 1 aldım 4 u de satıldı. Ki hepside otomatik idi. O yıllarda ki bu kadar otomatik arayan yoktu. 

2.0 in piyasası yavaşti  ama 1.6 dan yüksek vergi ve yakıt maliyeti vs diye göz korktuğundan. 

Şuan bu forumda temiz bir 2.0 satılsa ederinde bı rakama çok ca alıcı çıkar çünkü bir çok heveslisi vardır eskiden kalan ukteyle 😛 kilit kelime "ederinde"

4-  aradığın parçaya ve yaptıracağın işçilige göre değişir.  Yeterki doğru esnaflara denk gel.

5- en yenisi 18 yıllık olan bir versiyonda kronik denilip bu güne gelen arıza kalmaz bence. Çözümsüz bir arızası yok. İlgi gösterilsin Yeter.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Mehmet YILDIZLI yazdı:

sigorta şişirmesi mevcut

Böyle bir şey yok?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben direk bu arabayı alma dediğim için diğer detaylara girmemiştim.
Şasiye kadar giren kazada her araba pert olur. Sigortanın şişirmesine gerek yok.
Ki zaten sigorta şişirmez şişirilmez. Parça pahalı.
Ford servisinde ısıtmalı bir camın fiyatı 12 bin lira
Ön ve arka camı kırılsa pert olacak çok araba var piyasada.

Yorum bağlantısı
Mehmet YILDIZLI
Çağlar Bayur yazdı:

acaip zevkli bir kullanımı vardır. parçası her yerde mevcut, motor da mondeo da olan tip her yerde dolu. gidişne göre tüketimi can yakmaz. İstanbul şehir içi tam zavkli kullanımda 12 lt yakardım, 9-9,5 ile gezilebilir, uzun yolda zevkli kullanım ile 6,5

12 lt benzin değil mi hocam? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet YILDIZLI
Ferhat Yavuz yazdı:

Fiyatı uygunsa güzel toplanmışsa alın geçin 2.0 bence 1.6 dan daha az arıza çıkarıyor çünkü kasayı rahat hareket ettirdiği için pek zorlanma olmuyor.uzun yolda yakıt tükemi 1.6 ya nazaran taş çatlasın yarım litredir hatta aynı değerleri yakalarsınız 90 a sabitlerseniz 6,5-7 litre,şehir içi 10-11 litre benzin tüketir.lpg tüketimi için 1.2 ile çarparsınız.2000 model olduğu için vergisi de gayet uygun.motor ömrü kullanıma bağlıdır 80 binde motor indirende var 500 binde de.bakımları zamanında yapıldıysa sıkıntı olacağını sanmam.parça sıkıntısı yok ama her yedek parça pahalı artık.2000 de sıfır 1.6 focus almıştık  5 sene binip hiç sıkıntı çekmemiştik.

çevremde focus kullanıcısı çok. ve hepside menmun. ben hiç birinden negatif birşey duymadım. bakımlarını yaptırdığın taktirde sıkıntısız devam edeceğimi düşünüyorum. yakıtta da umarım çok üzmez üzecek olursada katlanacağz artık 😄

Yorum bağlantısı
Mehmet YILDIZLI
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ben direk bu arabayı alma dediğim için diğer detaylara girmemiştim.
Şasiye kadar giren kazada her araba pert olur. Sigortanın şişirmesine gerek yok.
Ki zaten sigorta şişirmez şişirilmez. Parça pahalı.
Ford servisinde ısıtmalı bir camın fiyatı 12 bin lira
Ön ve arka camı kırılsa pert olacak çok araba var piyasada.

hocam araç yandan darbe almış. sol ön çamurluktan yani. önden hasarı yok. kaputta çok küçük bir ezik var.diyeceğim o ki yandan yediği için şaselerde dönmeler olmuş. ucunda falan değilmiş onarım

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet YILDIZLI yazdı:

hocam araç yandan darbe almış. sol ön çamurluktan yani. önden hasarı yok. kaputta çok küçük bir ezik var.diyeceğim o ki yandan yediği için şaselerde dönmeler olmuş. ucunda falan değilmiş onarım

Tamam da yan hava yastıklarını açsaydı.. O darbe ile yolcu kafasını cama vurmadı mı.. 

Ben almazdım. 

Ben başkasının topladığı pert arabayı da almam zaten.. 

Sigorta şişirmesi falan yalan.. Sigorta şirketleri hasarı nasıl yaparız da az öderiz diye kılı kırk yarıyorlar.. 

Yorum bağlantısı
Mehmet YILDIZLI
Mehmet Ozyurek yazdı:

Tamam da yan hava yastıklarını açsaydı.. O darbe ile yolcu kafasını cama vurmadı mı.. 

Ben almazdım. 

Ben başkasının topladığı pert arabayı da almam zaten.. 

Sigorta şişirmesi falan yalan.. Sigorta şirketleri hasarı nasıl yaparız da az öderiz diye kılı kırk yarıyorlar.. 

bunlarda 2 tane airbag yok mu biri yolcu diğeri sürücü? 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet YILDIZLI yazdı:

bunlarda 2 tane airbag yok mu biri yolcu diğeri sürücü? 

4 olmalı bunda.. Benimkinde vardı diye hatırlıyorum. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Mehmet Ozyurek yazdı:

4 olmalı bunda.. Benimkinde vardı diye hatırlıyorum. 

2001 de 4 öncesinde 2 güvenlik paket vs yoksa

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mustafa Tüfekçi yazdı:

2001 de 4 öncesinde 2 güvenlik paket vs yoksa

2000 temmuz öncesi 2 idi demi.. 

Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
Mehmet YILDIZLI yazdı:

hocam araç yandan darbe almış. sol ön çamurluktan yani. önden hasarı yok. kaputta çok küçük bir ezik var.diyeceğim o ki yandan yediği için şaselerde dönmeler olmuş. 

Sıkıntılı bir durum. Araçtaki en can alıcı parçalar şaselere bağlıdır.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Mehmet Ozyurek yazdı:

2000 temmuz öncesi 2 idi demi.. 

Evet standart 2 ama GP diye 4 lu olanlar da olabilir. 2001 de 4 standart oldu. Elektrikli sürücü koltuğu geldi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...