Ali Darbaz 2 Kasım 2020 Paylaş 2 Kasım 2020 Merhaba Çoğu dört mevsim lastikde M+S logosu görmeye alışığız. Bazı modellerde 3PMSF logosu görüyoruz. 3pmsf : kış mevsimi ve karlı yollara uygun üretilen lastiklere verilen sertifika. Bu tip onaya sahip lastiklerin kış lastiklerinden geri kalır bir yanı yok gibi duruyor. Görünürde başarılılar. Peki yazın bu lastiklerin dezavantajı nedir. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 Kasım 2020 Yazar Paylaş 2 Kasım 2020 Evren Erakçora yazdı: Uzayan fren mesafesi. 3pmsf lastiklerin, yakıt ekonomisi lastiklerine göre, (sert kaucuktan yapılan) daha iyi tuttuğu söyleniyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Kasım 2020 Paylaş 2 Kasım 2020 kışın ceza kesilmeye başlayınca anlaşılır 4 mevsim lastiğinin kıymeti. piyasa yasaklar olmadan iş yapmaz Yorum bağlantısı
Kerem Kurluva 2 Kasım 2020 Paylaş 2 Kasım 2020 Mekanik yapısı gereği, daha fazla sürtünme ürettiklerinden kelli, ısınmaya meyillidirler. Isınma, hızlı aşınmayı beraberinde getirir. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 2 Kasım 2020 Paylaş 2 Kasım 2020 Güzel kışlık lastik takımı var verelim uygun fiyatlı Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Kasım 2020 Paylaş 2 Kasım 2020 Mustafa Tüfekçi yazdı: Güzel kışlık lastik takımı var verelim uygun fiyatlı 14 veya 15 jant? Yorum bağlantısı
Ramazan Turan 2 Kasım 2020 Paylaş 2 Kasım 2020 Yılda 1-2 kez kar yağan, sıcaklığın 0 altına düşmediği yerlerde olabilir... Yaza dezavantajı ise sıcak asfalt olmayan yerde çok ses yapacaktır ve aşınma daha kolay olacaktır diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 Kasım 2020 Yazar Paylaş 2 Kasım 2020 İkinci nesil 4 mevsim lastikleri performansı artırıldı. Mesela Falken As210 için 68000 km ömür biçmişler. Normalde 50000 km dolmadan coğumuz lastik değiştiriyoruz. 68000 km çok iddalı bir rakam. Burda bir diğer 3pmsf lastik Nokian Weatherprof Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Kasım 2020 Paylaş 2 Kasım 2020 Ali Darbaz yazdı: Mesela Falken As210 için 68000 km ömür biçmişler. hangi ülke asfaltı için? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 2 Kasım 2020 Paylaş 2 Kasım 2020 Ali Darbaz yazdı: 3pmsf lastiklerin, yakıt ekonomisi lastiklerine göre, (sert kaucuktan yapılan) daha iyi tuttuğu söyleniyor. Yazın fren mesafesi uzun, kış lastiği gibi biraz. Diş ve kanal sayısı artınca kuruda fren mesafesi artıyor. Slick denen lastiklerin kuruda çok iyi tutması mesela örnek. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 Kasım 2020 Yazar Paylaş 2 Kasım 2020 Çağlar Bayur yazdı: hangi ülke asfaltı için? ingiltere abi. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 2 Kasım 2020 Paylaş 2 Kasım 2020 km teorik, makineye bağlayıp aşındırıyor. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 Kasım 2020 Yazar Paylaş 2 Kasım 2020 (düzenlendi) Evren Erakçora yazdı: km teorik, makineye bağlayıp aşındırıyor. Zaten hipermilci adamın lastiği aşınmıyor, o sorun değil. Saate 80 km hızı anca şehirler arası yollarda geçiyorum. Motorları torksuz kullanıyor olmamda , patinaj vs bişey yaşanmasının önüne geçiyor. Hyundai i10 Continental lastiklerini 70000 km de değiştirmiştim. İlk defa bir arabama aşınmadan dolayı lastik seti aldım. Daha önceki lastiklerimi sürtme , kesme, patlama nedenli değiştirmiştim. 2 Kasım 2020 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 2 Kasım 2020 Paylaş 2 Kasım 2020 Çağlar Bayur yazdı: 14 veya 15 jant? 15 Fiesta ebati 😛 Çağlar Bayur yazdı: 14 veya 15 jant? 15 Fiesta ebati facedeki jant takımı ucuz döndü mu 😛 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Kasım 2020 Paylaş 2 Kasım 2020 Mustafa Tüfekçi yazdı: facedeki jant takımı ucuz döndü mu markası belli değil lastiğin. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 2 Kasım 2020 Paylaş 2 Kasım 2020 Jant zaten 400 yakın olsa alırdım ben o paraya lastik takımı veriyorum Marea için 15 jant alıp takicam. Saç janta 600 diyor adamlar Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Kasım 2020 Paylaş 2 Kasım 2020 Mustafa Tüfekçi yazdı: o paraya lastik takımı veriyorum kışlık mı nedir Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 Kasım 2020 Yazar Paylaş 2 Kasım 2020 Adam kaşla göz arasında müşteri buldu Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Kasım 2020 Paylaş 2 Kasım 2020 Ali Darbaz yazdı: Adam kaşla göz arasında müşteri buldu esnaf işi böyledir Mustafa Tüfekçi yazdı: Evet 195 50 15 Petlas snowmater jant yok ama? Çağlar Bayur yazdı: jant yok ama? bu da malı kötüle indirimi bol tutsun taktiği... Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 2 Kasım 2020 Paylaş 2 Kasım 2020 Ben 4 mevsim lastik bilmem arkadaş yazın yazlık, kışın kışlık lastik kullanırım. 4 mevsim giyebileceğim spor ayakkabım var su geçirmiyor vs ama yazın terletiyor, yazlık spor ayakkabımı kışın giyiyorum karda buzda kaymıyor ama ayaklarım anında ıslanıp üşüyor. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 3 Kasım 2020 Paylaş 3 Kasım 2020 Çağlar Bayur yazdı: hangi ülke asfaltı için? ankara çayyolu asfaltı değildir o kesin. ülkenin en kötü asfaltı bizim semtte. 1 Yorum bağlantısı
Gencay Bengli 3 Kasım 2020 Paylaş 3 Kasım 2020 Crossclimate çok merak etmiştim. Aldığım ikinci aracımda benden önceki sahibi yeni taktırmış. Standart bir kullanıcıyım. 60.000km oldu diş derinliği 1.6mm' nin biraz üzerinde. Yol tutuşu da kar performansı da benim için yeterlidir. Yakın zamanda Goodyear vector 4 season gen3 ile değişim yapacağım. istanbul şartlarında, orta düzeyde kış şartlarında benden geçer not aldı. Bu teknolojinin çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum. uzun vadede yaz/kış kavramı ortadan kalkacak diye düşünüyorum en azından biraz daha yumuşak kış koşullarını tolare eden lastikler devreye girecek. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 4 Kasım 2020 Paylaş 4 Kasım 2020 4 mevsim lastik sıkıntı vaktinden önce değişir o kesin. yazlık kışlık kullanırsanız daha karlı ve uzun ömürlü olur. ben kışlıkları 2016 da aldım her sene takarım. aralıkda takarım martta çıkartırım. lastikte ne aşınma ne erime var. işin maliyet boyutuna bakıyorsunuz farkındayım ama yinede tavsiye vermek istedim. yazlık ve kışlık şart. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts