İçeriğe Yönlendir

Hangi Mk 5 Mondeo

Erman Uzun

Recommended Posts

Erman Uzun

Yakın zamanda kardeşim mk5 Mondeo alacak ancak 2.0 dizel ve 1.5 benzinli arasında kalmış vaziyette neden diyecek olursanız

dizel powershift olduğu için korkutuyor benzinliye göre daha narin bir şanzıman dizelde motor olarak performans verileri olarak çok iyi ve sorunsuzlugu malum daha öncede MK3 Mondeo kullandığımız için biliyoruz

benzinli motor nasıldır uzun ömürlü müdür sorunları var mı pek bir bilgi yok yakitti da biraz fazla malum 

İkiarada kalmış vaziyetteyiz sorunsuzluk uzun omurluluk açısından hangisi tercih edilmeli neden 

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Ben şahsen 2.0 TDCI tercih ederim. 

1.5 Ecoboost lar hantal, şanzımanı bi garip.

Yakıt da emsale göre biraz fazla.

Yorum bağlantısı
Emre Ünal2

Ben 1.6 tdci titanium kullanıyorum hem yakıt hem de performans açısından memnunum.

Yorum bağlantısı
Erman Uzun
Emre Ünal2 yazdı:

Ben 1.6 tdci titanium kullanıyorum hem yakıt hem de performans açısından memnunum.

Otomatik bakıyor 1.6 dizeller manuel sanırım

Hasan Karabekiroglu yazdı:

Ben şahsen 2.0 TDCI tercih ederim. 

1.5 Ecoboost lar hantal, şanzımanı bi garip.

Yakıt da emsale göre biraz fazla.

Sanzimanlari nasıl bir gariplik mevcut

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Erman Uzun yazdı:

Sanzimanlari nasıl bir gariplik mevcut

Benim kullandığım, gereksiz yere vites düşürüp geri büyültüyordu.

İlk gazda tepki güzeldi, sanki yerinden fırlayacak gibi tepki veriyor ama ara hızlanmada gaz basıyorsun bi küçültüyor sonra devir yükseliyor sonra sonra yürümeye başlıyor.

150-160 hp araç kullanıyorsunuz hissi vermiyor, sanırsın araba 110-120 gibi, şanzıman motorun yapabileceklerini hiç kullanıcıya aktarmıyor.

Sakin şehir içi kullanımda sorun yok tabi.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Hasan Karabekiroglu yazdı:

Benim kullandığım, gereksiz yere vites düşürüp geri büyültüyordu.

İlk gazda tepki güzeldi, sanki yerinden fırlayacak gibi tepki veriyor ama ara hızlanmada gaz basıyorsun bi küçültüyor sonra devir yükseliyor sonra sonra yürümeye başlıyor.

150-160 hp araç kullanıyorsunuz hissi vermiyor, sanırsın araba 110-120 gibi, şanzıman motorun yapabileceklerini hiç kullanıcıya aktarmıyor.

Sakin şehir içi kullanımda sorun yok tabi.

türbinli klasik şanzıman tipi olduğu için, ama ömrü şaseden uzun diyebiliriz.  gaz pedalına hızlandıkça basmalı mk3 tdci mondeo gibi

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

1.5 benzinli ben de kullandım. Araba güçlü mü güçsüz mü anlayamadım. Garipti. Ve istanbul’da 13lt yakıt gördüm. 2.0 vergisi sorun değil deniyorsa çok daha iyi bir tercih olacaktır. Kötü diyen duymadık

Yorum bağlantısı
Erman Uzun

2.0 tdci de powershift var nasıldır uzun ömürlü müdür bakım gerektirir mi dsg gibi elde patlama ihtimali var mı okudugim kadarıyla 15 sonrası powershift ler yağlı sisteme geçmiş ve sorunsuz deniyor doğru mu

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...