Tansu Kalafatoğlu 28 Ekim 2020 Paylaş 28 Ekim 2020 Metin Akbal yazdı: Her güzelin kusuru var Poliuretran da da yürüme işi olmaz ama ser bırakta istediğin yere ser. Poliüretan sürme veya püskürtme şeklinde uygulanıyor. Beton silinir. İlk katman epoksi reçine. Sonra poliüretan. Tabi bu arada tüm köşelere poliüretan mastik çekilir öncesin. Uygulamadan sonra keçe, 10cm xps ve koruma betonu(şapı). Böyle bırakılabilir. Veya seramik yapılabilir artık keyfe bağlı. Ama ömürlük olur. çatının teras olduğunu düşündük tabi Arif Aykın yazdı: Eski çalıştığım iş yerinde şantiyesinden itibaren üretime alıp 5 yıl daha çalıştım. Bina dış cephesi taşyünü döşenmişti ve çatı yağmur oluklarına gitmesi gereken su duvar ile sıva arasından yürüyünce aradaki taş yünü erimişti gelen inşaat ustaları bu şekilde söylemişti. Erimez de taşyünü ıslanırsa görevini yerine getiremez. O yüzden asla ıslanmaması gerekiyor. Uygulamalar çok iyi yapılmalı. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Poliüretan sürme veya püskürtme şeklinde uygulanıyor. Beton silinir. İlk katman epoksi reçine. Sonra poliüretan. Tabi bu arada tüm köşelere poliüretan mastik çekilir öncesin. Uygulamadan sonra keçe, 10cm xps ve koruma betonu(şapı). Böyle bırakılabilir. Veya seramik yapılabilir artık keyfe bağlı. Ama ömürlük olur. çatının teras olduğunu düşündük tabi Erimez de taşyünü ıslanırsa görevini yerine getiremez. bir daha eskisi gibi olmaz. O yüzden asla ıslanmaması gerekiyor. Uygulamalar çok iyi yapılmalı. Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 28 Ekim 2020 Paylaş 28 Ekim 2020 En güzeli söve kaplamadır hem görsel olarakta evin yapısını modern gösterebilirsiniz. Eps üzeri sıva ve boya yapılıyor . Yeni yapılan inşaatlarda kullanılır. Yalıtım yaparken evinde yeni görünmesini sağlarsınız. Söve kaplama diye internette aratırsanız bir çok örnek bulabilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 28 Ekim 2020 Paylaş 28 Ekim 2020 @Tansu Kalafatoğlu sizin öneriniz var mı çatı yalıtımı için? Uygulama basit olsun ustalık gerektirmeden yapılacak bir şey 😊 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Ekim 2020 Paylaş 28 Ekim 2020 Mustafa Karaca yazdı: @Tansu Kalafatoğlu sizin öneriniz var mı çatı yalıtımı için? Uygulama basit olsun ustalık gerektirmeden yapılacak bir şey 😊 Çatı mı teras mı? Su mu ısı yalıtım mı? Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 28 Ekim 2020 Paylaş 28 Ekim 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Çatı mı teras mı? Su mu ısı yalıtım mı? Arkadaşım için soruyorum çatı olacak ısı yalıtımı 😊 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 28 Ekim 2020 Paylaş 28 Ekim 2020 Bu malzemelerden ısı yalıtım değeri en iyi olan taşyünü. Fakat bu durum onun en iyi seçim olduğu anlamına gelmiyor. Sonuçta bu ürünler duvara dübel ile mekanik olarak birleştirilerek ama sonuçta iki ayrı malzeme ve zamanla farklınözellik sergiliyor ve deforme oluyor. En köyü durum üzerine yapılan file takviyeli sıvada çatlamalar ve dolu gibi meteorolojik durumlarda kırılıyor. Doğru uygulama yokmu var ama ulaşmanız pahalı ve zor. Bor katkılı ısı yalıtım sıvası var Konya merkezli. Bir araştırın derim. Bizim fakülteye mantolama yapıldı taş yününden yılı dolmadan deformasyon başladı isterseniz resim atarım. 1 Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten 28 Ekim 2020 Paylaş 28 Ekim 2020 American siding tavsiye ederim. Binanın dışına plastikten iskelet takıyorlar içlerine tercihinize göre yalıtım malzemesi konuyor biz taş yünü seçtik onun üzerine özel bir bez kaplıyorlar havayı geçiriyor suyu geçirmiyor. En son siding hem görüntü çok güzel oluyor hemde kabarma dökülme vs olmuyor yıllarca dayanıyor. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Ekim 2020 Paylaş 28 Ekim 2020 Mustafa Karaca yazdı: Arkadaşım için soruyorum çatı olacak ısı yalıtımı 😊 Kendi yapacaksa Çatı merteklerinin arasına güzelce cam yünü veya taş yünü dolduracak. Poliüretan köpük püskürtme makineleri de var. Alçıpan ile de kaptır. Daha uygunu osb. Ama buhar kesici örtüsü de unutulmamalı. İçerideki sağlıklı yaşam için çok önemli. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 29 Ekim 2020 Paylaş 29 Ekim 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Kendi yapacaksa Çatı merteklerinin arasına güzelce cam yünü veya taş yünü dolduracak. Poliüretan köpük püskürtme makineleri de var. Alçıpan ile de kaptır. Daha uygunu osb. Ama buhar kesici örtüsü de unutulmamalı. İçerideki sağlıklı yaşam için çok önemli. Teşekkür ederim cevap için. Bi konuşalım duruma göre ben de konu açar fikir toplarım sizlerden 😊 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 29 Ekim 2020 Yazar Paylaş 29 Ekim 2020 Anneme yarına kadar bekle kararımızı verelim demiştim. Çoktan anlaşmış bile [emoji16] Yorum bağlantısı
Metin Akbal 30 Ekim 2020 Yazar Paylaş 30 Ekim 2020 Neye karar vermiş?Taş yünü idi sonra masraflar artınca karbon köpük yapmaya karar verdi [emoji16] 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts