Metin Akbal 28 Ekim 2020 Paylaş 28 Ekim 2020 Merhaba. İlçedeki müstakil evimize mantolama yapılacak. 3 çeşit malzeme mevcut. EPS (beyaz balonlu köpük karbonlu olanları da gri renkli karbonlu köpük) XPS balonlu olmayan yoğun sıkma köpük Son olarak taş yünü. Sorum şu fiyatlarını biliyoruz. Bunun haricinde bu malzemelerin birbirine avantajı dezavantajı nedir? Bu hafta içerisinde karar verilecek. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 28 Ekim 2020 Paylaş 28 Ekim 2020 Taş yününe su gelirse erime yaptırır diye düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 28 Ekim 2020 Paylaş 28 Ekim 2020 http://www.pakpen.com.tr/paksiding/index.asp?action=paksiding_premium Metin Bey bu sistemi de seçenekler arasına alabilirsiniz. Dekoratif ve bakim gerektirmeyen yalıtım seçeneği. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 28 Ekim 2020 Yazar Paylaş 28 Ekim 2020 http://www.pakpen.com.tr/paksiding/index.asp?action=paksiding_premium Metin Bey bu sistemi de seçenekler arasına alabilirsiniz. Dekoratif ve bakim gerektirmeyen yalıtım seçeneği. Bunu burada yapacak adam bulamayız sanki. Taş yününe su gelirse erime yaptırır diye düşünüyorum. Su da sıva kabarırda ürün erir mi bilmiyorum. Yalıtımı yapacak kişi bunun farkındadır sanırım su getirtmesin Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Ekim 2020 Paylaş 28 Ekim 2020 Taş yünü en güzeli. Isı koridoru bırakmayacak şekilde yapılsın ama. 10cm dubellenmiş taş yünü üstüne fileli sıva. Onun da üstüne dekoratif sıva. En son boya. Yağmurlu zamanda uygulama yapılmayacak. Taş yünleri olası yağmurdan muhafaza edilecek. ömürlük olur. Çatı için daha farklı sistemler var. Isı ve nem köprüsü olayında titiz olunma. Farklı teknik konular da var 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 28 Ekim 2020 Yazar Paylaş 28 Ekim 2020 Taş yünü en güzeli. Isı koridoru bırakmayacak şekilde yapılsın ama. 10cm dubellenmiş taş yünü üstüne fileli sıva. Onun da üstüne dekoratif sıva. En son boya. Yağmurlu zamanda uygulama yapılmayacak. Taş yünleri olası yağmurdan muhafaza edilecek. ömürlük olur. Çatı için daha farklı sistemler var. Isı ve nem köprüsü olayında titiz olunma. Farklı teknik konular da varIşte neden en güzeli taş yünü. Aradaki fiyat farkı için değer mi. Mevzumuz o şu an. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Ekim 2020 Paylaş 28 Ekim 2020 Metin Akbal yazdı: Tansu Kalafatoğlu yazdı: Taş yünü en güzeli. Isı koridoru bırakmayacak şekilde yapılsın ama. 10cm dubellenmiş taş yünü üstüne fileli sıva. Onun da üstüne dekoratif sıva. En son boya. Yağmurlu zamanda uygulama yapılmayacak. Taş yünleri olası yağmurdan muhafaza edilecek. ömürlük olur. Çatı için daha farklı sistemler var. Isı ve nem köprüsü olayında titiz olunma. Farklı teknik konular da var Işte neden en güzeli taş yünü. Aradaki fiyat farkı için değer mi. Mevzumuz o şu an. Diğer ürünler aşırı kimyasallar içeriyor. Aldığı nem ve sıcaklık ile kanser yayıyor. Avrupa’da hemen hemen hepsi yasaklandı. Aralarında nemi en iten, en çok yalıtım sağlayan ve yanmayan hatta yangında bariyer oluşturan taş yünü var. Xps, esp bunlar hem yanıcı hem de ateşle erirken çıkardığı gazlar öldürücüdür. aslında kışı. evin içinde nem rutubet gibi şeyler olmuyorsa yalıtım da önermiyorum ama onlar varsa kalın taşyünü ile boşluk bırakmadan yapılmasını öneriyorum. Bugüne kadar çalıştığım tüm büyük projelerde her zaman taşyünü kullandık. Daha ucuza kaçan müteahhitler xps, esp gibi malzemeler kullanıyor. 1 Yorum bağlantısı
Remzi Karaca 28 Ekim 2020 Paylaş 28 Ekim 2020 (Zamanında hepsini yaptırmış biri olarak)Tavsiyem Karbonlu EpsTaşyünü daha pahalı ama ısı geçirgenlik değeri daha iyi değil. (Pahalı olan iyidir mantığı burada işlemiyor)Yangın yönetmeliği 2017 de belirli bir yüksekliğin üzerindeki binalarda zorunlu kıldığı için son yıllarda kullanımı arttı. Yükseklik sınırı 7 kat yada 17,50mt gibi bir şeydi galiba.Xps gaz ile şişirildiği için tavsiye etmiyorum, zamanla tekrar genleşme yapma riski var. 3 ay sonra genleşen gördüm. Hemde gereksiz yere fiyatı yüksek. (Kullanılan gaz nedeniyle sağlıksız olduğu da söyleniyor. Hatta bazı ülkelerde yasaklandı diyenler bile var. Kanıt görmedim, sadece söylenti de olabilir.) (Eps şu buharı ile şişirilir.)Eps, Xps, Taşyünü ısı geçirgenliği en düşük olan ve en uygun fiyatlı Eps. Karbonlu olunca değerler bir tık daha iyileşiyor. Eps de 16 danste yoğunluk uygun ve yeterlidir. Elinize alıp narin bu, kolay zedelenir diye düşünmeyin.Yoğunluk artarsa ısı yalıtımı azalır.Not: Eps nin alev yürümez sınıf ürünleri de var. Ama yangın yönetmeliği Taşyünü olarak çıktı. Piyasada bulabilme imkanınız yok. (Siyaset yasağı nedeniyle bu konudaki tercih nedenlerine giremiyorum.) 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 28 Ekim 2020 Yazar Paylaş 28 Ekim 2020 Diğer ürünler aşırı kimyasallar içeriyor. Aldığı nem ve sıcaklık ile kanser yayıyor. Avrupa’da hemen hemen hepsi yasaklandı. Aralarında nemi en iten, en çok yalıtım sağlayan ve yanmayan hatta yangında bariyer oluşturan taş yünü var. Xps, esp bunlar hem yanıcı hem de ateşle erirken çıkardığı gazlar öldürücüdür. aslında kışı. evin içinde nem rutubet gibi şeyler olmuyorsa yalıtım da önermiyorum ama onlar varsa kalın taşyünü ile boşluk bırakmadan yapılmasını öneriyorum. Bugüne kadar çalıştığım tüm büyük projelerde her zaman taşyünü kullandık. Daha ucuza kaçan müteahhitler xps, esp gibi malzemeler kullanıyor. Kışın dışarısı bizim evden daha sıcak oluyor nedendir bilmiyorum [emoji16] Şu an bile ben merkezdeki evimde kombi çalıştırmaz iken orada soba yakıyorum. Isıyı muhafaza edemiyoruz. Doğalgaz bağlanacak yalıtım olmazsa hiç ısınmaz ve rutubet yapar diye düşünüyoruz sıcak soğuk farkı fazla olacaktır.(Zamanında hepsini yaptırmış biri olarak)Tavsiyem Karbonlu EpsTaşyünü daha pahalı ama ısı geçirgenlik değeri daha iyi değil. (Pahalı olan iyidir mantığı burada işlemiyor)Yangın yönetmeliği 2017 de belirli bir yüksekliğin üzerindeki binalarda zorunlu kıldığı için son yıllarda kullanımı arttı. Yükseklik sınırı 7 kat yada 17,50mt gibi bir şeydi galiba.Xps gaz ile şişirildiği için tavsiye etmiyorum, zamanla tekrar genleşme yapma riski var. 3 ay sonra genleşen gördüm. Hemde gereksiz yere fiyatı yüksek. (Kullanılan gaz nedeniyle sağlıksız olduğu da söyleniyor. Hatta bazı ülkelerde yasaklandı diyenler bile var. Kanıt görmedim, sadece söylenti de olabilir.)Eps, Xps, Taşyünü ısı geçirgenliği en düşük olan ve en uygun fiyatlı Eps. Karbonlu olunca değerler bir tık daha iyileşiyor. Eps de 16 danste yoğunluk uygun ve yeterlidir. Elinize alıp narin bu, kolay zedelenir diye düşünmeyin.Yoğunluk artarsa ısı yalıtımı azalır.Not: Eps nin alev yürümez sınıf ürünleri de var. Ama yangın yönetmeliği Taşyünü olarak çıktı. Piyasada bulabilme imkanınız yok. (Siyaset yasağı nedeniyle bu konudaki tercih nedenlerine giremiyorum.)Galiba aradığım yorum buydu. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Ekim 2020 Paylaş 28 Ekim 2020 Remzi Karaca yazdı: Not: Eps nin alev yürümez sınıf ürünleri de var. Ama yangın yönetmeliği Taşyünü olarak çıktı. Piyasada bulabilme imkanınız yok. (Siyaset yasağı nedeniyle bu konudaki tercih nedenlerine giremiyorum.) Alev yürümez. Ama erirken insanı zehirler. dediğim gibi, aşırı kimyasal ürünlerle çevrilmiş bir evde oturmayı şahsen tercih etmem. Bu tarz ürünler kısa bir zaman sonra fiziki şekil de değiştirir. Duvarda çatlaklar da görebilirsiniz. Ucuz olsun denirse esp. Daha sağlıklı ve yangın ihtimalinde yanmasın ve zehirli gaz çıkarmasın denirse taşyünü Yorum bağlantısı
Erkan Işık 28 Ekim 2020 Paylaş 28 Ekim 2020 Metin Akbal yazdı: Merhaba. İlçedeki müstakil evimize mantolama yapılacak. 3 çeşit malzeme mevcut. EPS (beyaz balonlu köpük karbonlu olanları da gri renkli karbonlu köpük) XPS balonlu olmayan yoğun sıkma köpük Son olarak taş yünü. Sorum şu fiyatlarını biliyoruz. Bunun haricinde bu malzemelerin birbirine avantajı dezavantajı nedir? Bu hafta içerisinde karar verilecek. Valla beni nefret ettirdiler metin taş yünü düşünüyorsan 150 dans olanı kullan , xps kullanma çatlama yapıyor sonra dıyorlar , karbonlu köpük en az 16 dans olanı al 5 cm sen darıl 15 cm al yapanı gördum bu sene 15 cm köpük , mineral olarak filli kullan 1,5 mm- veya 1,8 mm sıva kurumadan mineral cektirme çatı alınlarına altdan yalıtım yap daha soracagın şeyşer varsa özelden sorabılırsın taşyunu ile kaplanmıs bina resmı atabılırım sana ben kendım karbonlu 16 dans kullandım birde file bulabılırsen silikonlu olanı al Arif Aykın yazdı: Taş yününe su gelirse erime yaptırır diye düşünüyorum. erimez arif bey niye erisin ayrıca suyu nerde alacak Metin Akbal yazdı: Tansu Kalafatoğlu yazdı: Taş yünü en güzeli. Isı koridoru bırakmayacak şekilde yapılsın ama. 10cm dubellenmiş taş yünü üstüne fileli sıva. Onun da üstüne dekoratif sıva. En son boya. Yağmurlu zamanda uygulama yapılmayacak. Taş yünleri olası yağmurdan muhafaza edilecek. ömürlük olur. Çatı için daha farklı sistemler var. Isı ve nem köprüsü olayında titiz olunma. Farklı teknik konular da var Işte neden en güzeli taş yünü. Aradaki fiyat farkı için değer mi. Mevzumuz o şu an. taşyününe fiyat ne istediler 1 Yorum bağlantısı
Erkan Işık 28 Ekim 2020 Paylaş 28 Ekim 2020 Birde her usta işi başdan alırken herseyı yaparız diyorlar sonra baslayınca bir an evvel gitmek istiyorlar yazılı sözlesme yap hatta ev yüksek katlı vs ise sigorta bile yap 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 28 Ekim 2020 Paylaş 28 Ekim 2020 bizim evin disi ev insaa edilirken 5 cm siyah renkli kopuk gibi birseyle kaplandi. sifir sorun o gunden beri. is yeri yapilirken 6 cm ile kaplandi fazla geldi. Erkan Işık yazdı: Birde her usta işi başdan alırken herseyı yaparız diyorlar sonra baslayınca bir an evvel gitmek istiyorlar yazılı sözlesme yap hatta ev yüksek katlı vs ise sigorta bile yap parayi bastan asla odemeyin. en sondan yuzde 5 filani icerde tutup uc bes ay sonra odeyin. 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 28 Ekim 2020 Yazar Paylaş 28 Ekim 2020 Valla beni nefret ettirdiler metin taş yünü düşünüyorsan 150 dans olanı kullan , xps kullanma çatlama yapıyor sonra dıyorlar , karbonlu köpük en az 16 dans olanı al 5 cm sen darıl 15 cm al yapanı gördum bu sene 15 cm köpük , mineral olarak filli kullan 1,5 mm- veya 1,8 mm sıva kurumadan mineral cektirme çatı alınlarına altdan yalıtım yap daha soracagın şeyşer varsa özelden sorabılırsın taşyunu ile kaplanmıs bina resmı atabılırım sana ben kendım karbonlu 16 dans kullandım birde file bulabılırsen silikonlu olanı al taşyününe fiyat ne istediler Özelden soracak birşey kalmadı aslında Ortalama 170 180 metrekare alan için ilk etapta taşyünü için 20 bin dediler, sonra müstakil evin merdiven boşluğu da kapatmak ve görünen kiremitleri de kapatmak şartı ile 17 bin.Karbon köpük eps için de ilk 16 bin dendi ama sonrası için fiyat konuşulmadı. 12 13 bin olur tahminim.İşi yapan kişi kendisi dedi sözleşme yapılacak diye.(Zamanında hepsini yaptırmış biri olarak)Tavsiyem Karbonlu EpsTaşyünü daha pahalı ama ısı geçirgenlik değeri daha iyi değil. (Pahalı olan iyidir mantığı burada işlemiyor)Yangın yönetmeliği 2017 de belirli bir yüksekliğin üzerindeki binalarda zorunlu kıldığı için son yıllarda kullanımı arttı. Yükseklik sınırı 7 kat yada 17,50mt gibi bir şeydi galiba.Xps gaz ile şişirildiği için tavsiye etmiyorum, zamanla tekrar genleşme yapma riski var. 3 ay sonra genleşen gördüm. Hemde gereksiz yere fiyatı yüksek. (Kullanılan gaz nedeniyle sağlıksız olduğu da söyleniyor. Hatta bazı ülkelerde yasaklandı diyenler bile var. Kanıt görmedim, sadece söylenti de olabilir.) (Eps şu buharı ile şişirilir.)Eps, Xps, Taşyünü ısı geçirgenliği en düşük olan ve en uygun fiyatlı Eps. Karbonlu olunca değerler bir tık daha iyileşiyor. Eps de 16 danste yoğunluk uygun ve yeterlidir. Elinize alıp narin bu, kolay zedelenir diye düşünmeyin.Yoğunluk artarsa ısı yalıtımı azalır.Not: Eps nin alev yürümez sınıf ürünleri de var. Ama yangın yönetmeliği Taşyünü olarak çıktı. Piyasada bulabilme imkanınız yok. (Siyaset yasağı nedeniyle bu konudaki tercih nedenlerine giremiyorum.)Aklıma geldi. Rutubet konusunda bu ürünlere yorumun ne olur? Yorum bağlantısı
Metin Akbal 28 Ekim 2020 Yazar Paylaş 28 Ekim 2020 taşyününe fiyat ne istediler Şunu da sorayim rutubet olmaması için hangi malzeme daha iyi olur? Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 28 Ekim 2020 Paylaş 28 Ekim 2020 Tavan yalıtımı için ne önerirsiniz? Bina da en üst kat için uygulaması kolay olan ne olabilir? Bu köpük gibi sıkılan var adını bilmiyorum o tarz şeyler işe yarar mı 😊 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 28 Ekim 2020 Yazar Paylaş 28 Ekim 2020 Tavan yalıtımı için ne önerirsiniz? Bina da en üst kat için uygulaması kolay olan ne olabilir? Bu köpük gibi sıkılan var adını bilmiyorum o tarz şeyler işe yarar mı [emoji4]Poliuretran mi öyle birşey adı. Çatı için taş yünü veya cam yünü şilte sermeyi düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 28 Ekim 2020 Paylaş 28 Ekim 2020 Metin Akbal yazdı: Mustafa Karaca yazdı: Ser bırak şeklinde işe yarar mı yoksa sıva işi olacak mı yine Yorum bağlantısı
Metin Akbal 28 Ekim 2020 Yazar Paylaş 28 Ekim 2020 Ser bırak şeklinde işe yarar mı yoksa sıva işi olacak mı yine Sıva işi olmayacak. Ser bırak. Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 28 Ekim 2020 Paylaş 28 Ekim 2020 @Metin Akbal cam yünü de taş yünü de ser bırak iş görürse usta masrafı olmaz. Ama çatı da yürüme işi bir şeyler koyma işi de olmaz sanırım 😊 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 28 Ekim 2020 Yazar Paylaş 28 Ekim 2020 [mention=76937]Metin Akbal[/mention] cam yünü de taş yünü de ser bırak iş görürse usta masrafı olmaz. Ama çatı da yürüme işi bir şeyler koyma işi de olmaz sanırım [emoji4] Her güzelin kusuru var Poliuretran da da yürüme işi olmaz ama ser bırakta istediğin yere ser. Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 28 Ekim 2020 Paylaş 28 Ekim 2020 @Metin Akbal yürüme işi olması için nasıl bir yalıtım yapılmalı peki 😊 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 28 Ekim 2020 Yazar Paylaş 28 Ekim 2020 [mention=76937]Metin Akbal[/mention] yürüme işi olması için nasıl bir yalıtım yapılmalı peki [emoji4] Köpük üstü laminant parke Yorum bağlantısı
Arif Aykın 28 Ekim 2020 Paylaş 28 Ekim 2020 Erkan Işık yazdı: erimez arif bey niye erisin ayrıca suyu nerde alacak Eski çalıştığım iş yerinde şantiyesinden itibaren üretime alıp 5 yıl daha çalıştım. Bina dış cephesi taşyünü döşenmişti ve çatı yağmur oluklarına gitmesi gereken su duvar ile sıva arasından yürüyünce aradaki taş yünü erimişti gelen inşaat ustaları bu şekilde söylemişti. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 28 Ekim 2020 Paylaş 28 Ekim 2020 Metin Akbal yazdı: Köpük üstü laminant parke Yok artık 😃 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts