İçeriğe Yönlendir

Cruze - Akü Sağlığı & Elektrik Sorunları

Ali Darbaz

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Erdem Dertsiz yazdı:

Düşük amper bol sabır :) 

demek benim akü hep boş abi :D 

gizli ampaer açıyordur

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Vay akü vay :)

ben genelde bu kadar kafamı yoracak bişi olursa gidip çözüyorum. Beynime yazık.

gecen kışlık lastik taktım baktım bı Teker  19psi  a felan düşüyor bı kere hava bastım ikinciye düştü gittim lastikçiye sök bunu kaçırıyor bı yerden dedim.bakti yanak dibinden çok ince kaçıriyormus. 40 liraya söktü jantın yanağını zımpara yaptı silikon gibi bişi sürdü taktı. Bitti gitti

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

cruze kullanma kılavuzunda 150 üstü uzun süre giderseniz akü boşalır mı yazıyor?

Tam tersi araba dolum moduna gecer yazıyor. 

Klimayı açtın, telefonlarıda şarja bağladın. Üstüne kısa farlarda açarsın.  Akünde zayıfsa böyle bir tehlike var. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Günün 2 saatini buna kafa yormanin sana alternatif maliyeti daha fazla. Tak bı akü 2 yıl garantili kafa rahat 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Günün 2 saatini buna kafa yormanin sana alternatif maliyeti daha fazla. Tak bı akü 2 yıl garantili kafa rahat 

Yok yahu ben genel kültür maayetinde araştırıyorum. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi yazdı:

ya alternatöre binen yük? sen bide onu hesap et hele 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Ali Gök yazdı:

ya alternatöre binen yük? sen bide onu hesap et hele 

Murat 124 de akü patlatmisligim var 

R9 da da 8v akü ile İstanbul dan İzmit'e gelmisligim. Bu farlar niye mum gibi oldu diyordum. Yürüdüğü sürece yük ona biner. Yürümezse bize biner.  Nerde trak orda bırak . Felsefe bu olmuş. Artık 

Ali Gök yazdı:

C230 u da en son şarj kesmişti. İstanbul da kaldı. Park yerinde sattım adama :) hemde satış İzmitte oldu gelip aldı satışı 😛

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Tam tersi araba dolum moduna gecer yazıyor. 

kitapçıkta 150 üstünde devamlı şarja geçiyorsa, akümüz neden bitiyor? bu sonuca nasıl varıyoruz?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mert Gulkokan yazdı:

Akü değişti start stop devrede ama 2 gün sokağa çıkma yasağından sonra işe geldim bu akşam obd bağlayıp kontrol edeyim dedim yarım kontakta 12.0 çıktı akü sizcede garip değil mi ?
Ali ile görüştük normal diyor ben anlamadım bu işi

stand by akımın nedir ölçebilmiş miydin? (teybin kodu modu olduğuna emin ol silinecek şey olmasın aküyü çıkarınca)

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mert Gulkokan yazdı:
Mehmet Göktürk yazdı:
stand by akımın nedir ölçebilmiş miydin? (teybin kodu modu olduğuna emin ol silinecek şey olmasın aküyü çıkarınca)

Ölçemedik hocam şu 20 30 ma çıkması gereken değer mi pensampermetre yokmuş adamda

20mA pens ampermetre ile ölçülmez. doğru çıkmaz. onu o şekil ölçebilecek alet çook pahalıdır tahminim. kutupbaşını söküp bakacaksın. Eğer ayırmak istemiyorsan önce krokodil ile ampermetreyi bağla. sonra ucu ayır.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mert Gulkokan yazdı:
Mehmet Göktürk yazdı:

20mA pens ampermetre ile ölçülmez. doğru çıkmaz. onu o şekil ölçebilecek alet çook pahalıdır tahminim.

İnci akü sitesinde 10 ma lık hassasiyette pensampetre yeter demiş yarın bakım bölümü ile görüşeyim

ölçü aletinin ekranında birşey okuman onun doğru olduğunu göstermez o kademelerde. çook pahalı bir cihaz ise belki. çok zor.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Mert Gulkokan yazdı:
Sani Gerşon yazdı:
Alarm var mı araçta?

Yok diye biliyorum

Denesene. Alarm varken anahtarla aç bakalım.

Benim arabada alarm var mesela, ben alarmı deaktif ediyorum bu zamanlarda. Yoksa akü dayanmaz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mert Gulkokan yazdı:
Sani Gerşon yazdı:
Denesene. Alarm varken anahtarla aç bakalım.
Benim arabada alarm var mesela, ben alarmı deaktif ediyorum bu zamanlarda. Yoksa akü dayanmaz.

Tamam yarın denerim de aracın eksi kutbu çok içeride oraya sığmaz zaten akünün üzeri kapalı

artıdan al? zaten biri lazım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mert Gulkokan yazdı:
Mehmet Göktürk yazdı:
artıdan al? zaten biri lazım.

Negatiften ölç diyor hocam

farketmeez. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mert Gulkokan yazdı:
Mehmet Göktürk yazdı:

20mA pens ampermetre ile ölçülmez. doğru çıkmaz. onu o şekil ölçebilecek alet çook pahalıdır tahminim.

İnci akü sitesinde 10 ma lık hassasiyette pensampetre yeter demiş yarın bakım bölümü ile görüşeyim

Senin arabanın dönelerine vakıf değilim. Cruze olsa deyeceğim çok şey var. Arabanın obd verisini boş ver. Multi metre ile akuyu normal ölçüm yap. Bakalım orda ne çıkıcak. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mert Gulkokan yazdı:

aküyü multimetre ile ölçtük

kapalı halde 12.75 çıktı biraz çalıştırdık 12.8 oldu 

sonar 2 bin devirde ölçtük 14 çıktı istenilen aralık 13.8 14.4 

anlamadığım sabahları ya da akşamları karım kontakta obd düşük gösteriyor

en iyisi gidip ucuz ama kaliteli bir multimetre alayım link verebilirseniz sevinirim.

N11 de sarılar var 20-25 liraya alabilirsin. az daha mühendisim diyorsan 100 liraya çık. Ama mesela ben hepsini kullandım döndüm dolaştım şu an sarı :)

Zaten her evde olması hatta alet çantanda devamlı durması gerekir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mert Gulkokan yazdı:

Sadece akü voltu ölçerim hocam
25 tllik yeterse sipariş ediyorum en kısa zamanda

Akü, bağlantı ölçersin, evde ölçersin, pili ölçersin her yeri ölçersin. Buzdolabı elimi neden gıdıklıyor onu ölçersin vs.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Hirdavatcida falan bulunur o kadar beklemeye gerek yok derim 3 asagi 5 yukarı aynı fiyatlar. Sarı rengi var siyah rengi var.
Yorum bağlantısı
Barış AÇIL

Ben taa lisedeyken pil ölçmek için almistim. Sonra isim düştü akü ölçtüm, kablo kopukluğu için ölçtüm, kablo ucu bulmasa kullandım. Evde oldukça mutlaka bir ise yaradığı an geliyor.

Ama keşke kondansatör ölçme özelliği de olsaydı. Herhalde onları multimetreler yapıyormuş. (Elektronik bilgim sıfırdır bu arada)

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ben taa lisedeyken pil ölçmek için almistim. Sonra isim düştü akü ölçtüm, kablo kopukluğu için ölçtüm, kablo ucu bulmasa kullandım. Evde oldukça mutlaka bir ise yaradığı an geliyor.

Ama keşke kondansatör ölçme özelliği de olsaydı. Herhalde onları multimetreler yapıyormuş. (Elektronik bilgim sıfırdır bu arada)
Kondansatör de ölçüyor diye biliyorum? Benim araç kamerasininkiler iptal şu dandik sarı olanlarla ölçmüştüm.
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Mert Gulkokan yazdı:

Ucuz olanlarda entegre patlatma riski var diye biliyorum. Sağlam markaya 100 lira fazla verin uzun süre ve güvenle kullanın diye düşünüyorum.

Tabi hocam daha iyi bilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Koray Demir yazdı:

Ucuz olanlarda entegre patlatma riski var diye biliyorum. Sağlam markaya 100 lira fazla verin uzun süre ve güvenle kullanın diye düşünüyorum.

Tabi hocam daha iyi bilir.

patlasın?

hiç ölçü aleti patlatmadım acaba yanlış bağlama (amper kademesinde unutma) mı yapılıyor? Ki çok yapılır.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...