İçeriğe Yönlendir

2004 Focus 1 Ghia Beyin Arızası ve Çözümü

Baybars YİĞİT

Recommended Posts

Baybars YİĞİT

Öncelikle herkese merhaba. Sitede yeniyim. Bu başlığı 2004 focus 1 ghia  aracımın beyin arızası  ve çözümünün benzer sorun yaşayan insanlara faydalı olması için açtım. Öncelikle arabamın  10 yıl içinde iki defa beyin arızasını çıkardığını çıkma beyin takıldığını söyleyeyim. Aracı 2010 yılında 40.000 kmde babam  almıştı. Bu yaz arabayı bana verdi. Araç 72. 000 kmde iken temmuz ayında prins ecomax lpg taktırdım. Her şey yolunda giderken ağustos ayında çarşıdan gelirken araba  bir anda akü ışığını yaktı stop etti. Kenara çektim arabayı tekrar çalıştırdım ayağımı gazdan çektiğim an araba stop ediyordu. Akü ışığı ara ara yanıp sönüyordu. Sonra aracı çekiciyle kayınpederin tanıdığı bir oto elektrikçiye  götürdük. Şarj dinamosunu söktü baktı bir şey yok, akünün voltunu falan ölçtü bir şey yok.

Çıkma bir şarj dinamosu çıktı ara ara stop etmeden çalışıyor. Lpgnin gaz ayarına baktırın dedi Stop ede ede lpgciye gittik gaz ayarı yapıldı. Gene aynı 4 sene önce beyni değiştiren oto elektrikçiye gittik beyne baktırdık bir şey yok dedi. Kayınpederin oto elektrikçi, başka bi oto elektrik elektronikçiye gönderdi. Adam arabayı bırakacaksın bakacağız dedi. Tamam dedim. Ertesi gün akşama doğru aradı araban hazır diye. Çıkma şarj dinamosu takmış beyinde de bir iki ufak tamirat yapmış. İşçilik ve parçaya 700 lira verdim. Araba düzelmişti. iki hafta boyunca bir problem yoktu. Bir gün okula giderken yolun yarısında gene akü ışığı yandı araba stop etti. Neyse okuldan sonra direkt sanayinin yolunu tuttum. Ara ara stop ediyor düzeliyor. Sanayiye yaklaşınca araba düzeldi :)  Gene bilgisayara bağlamalar akü ölçmeler bir şey yok. Eve döndüm gazdan olabilir diyenler vardı. Gazı shelden almaya başladım. Arabanın sesi bile değişti. gene 2 hafta  sorunsuz bindim. Araba  gene stop etmeye başladı, yolda giderken silkelemeler, hava filtresi kazanından gelen lokurdamalar  ardından stop etmeler akü ışığının yanmaları araba iyice kafayı yedi. Neyse oto devaya gittim. Daha önce de gitmiştim o meşhur oto elektrikçiyi duyunca  bi baktır demişti. Erdal usta  arabayı bilgisayara bağladı. Maf sensörü arızası gösteriyor dedi ancak bu arabada maf olmadığını söyledi. 2000-2001 focuslarda var dedi. Bir yerleri aradı uyumlu beyin numarasını falan öğrendi . Muhtemelen LP4-332  beyin takılıdır dedi ancak 2004 focus ghianınki LP4-335'miş dedi. Senin iş beyinciyle dedi. Eve geldim. 1. sınıflar okula başladığı için canlı dersler okul işlerinden dolayı  bir hafta sanayiye gidemedim. Bu arada internette  beyin araştırıyorum. Çıkmacıların çoğu 1.6 benzinli focus  beyni diyor yıl aralığını bilen yok. Meşhur sarı sitede sadece bir satıcı yıl aralığını belirtmiş. Helal olsun.( ilanı şimdi göremedim) Neyse bir hafta sonra arabayı çekiciyle Kayseri'nin meşhur beyincisine götürdüm arabayı bilgisayar bağladılar araca bağlanamıyor. Sökün beyni dedim içinden çıkan beynin numarası LP4-332, takın bi LP4-335 dedim arabada  ne akü ışığı yanması kaldı ne stop etmesi ancak hız göstergesi çalışmadı.(daha önce yazmadım önceki beyinde de hız göstergesi bozulmuştu) Bi daha denediler onda da çalışmadı. Çıkmacılara git bi sor dediler. Bi yere gittim dedim böyle böyle. Adam focus beyinlerine bakıyor hep LP4-332 ararken araken bir tane LP4-335 buldu. 1000TL beyne verdim. Beyinciye getirdim formatladı taktı sorun hallodu. 400 Tl de beyinciye verdim. Bira uzun oldu kusura bakmayın. İşin özeti arabanızda beyinle ilgili arıza varsa uyumlu modeli öğrenin, beyinciye öyle gidin. Bu süreçte yaşadığım stres fazladan harcadığım 700 TL de cabası. Kalın sağlıcakla.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Geçmiş olsun çözüldüğünü sevindim uzun ve yorucu bir süreç olmuş. Benim 2001 Focusta maf sensörü yoktu motor kodu FYDB.

Yorum bağlantısı
Fedai Özoğlu

Bununla geçmiş olsun sana motor indirtebilirlerdi.

Yorum bağlantısı
Baybars YİĞİT

İyi dilekleriniz için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...