Bora Gökçe 29 Eylül 2020 Paylaş 29 Eylül 2020 (düzenlendi) Merhaba arkadaşlar.. 2003 mondeo mk3 otomatik aracım var. 2 . Vites çok sert vuruntu yapmaya başladı. Şanzımancı beyin dedi. Bu sorunu yaşayan varmı? Nasıl çözdü? Ve bu şanzıman beynini sökmeden parça kodunu modelini nasıl bulurum? Bu arada istanbuldayım. Aracım benzin-LPG 29 Eylül 2020 tarihinde Bora Gökçe tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 29 Eylül 2020 Paylaş 29 Eylül 2020 Bora Gökçe yazdı: Merhaba arkadaşlar.. 2003 mondeo mk3 otomatik aracım var. 2 . Vites çok sert vuruntu yapmaya başladı. Şanzımancı beyin dedi. Bu sorunu yaşayan varmı? Nasıl çözdü? Ve bu şanzıman beynini sökmeden parça kodunu modelini nasıl bulurum? Bu arada istanbuldayım. Aracım benzin-LPG Şanzımanın kendi beyni mi yoksa içinde hidrolik beyin var o mu ? Bence hidrolik beyindir. Kick down yaptığınızda vuruntu yapıyor mu ? Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 29 Eylül 2020 Paylaş 29 Eylül 2020 bence de selenoid grubuna beyin demiştir. Yorum bağlantısı
Bora Gökçe 1 Ekim 2020 Yazar Paylaş 1 Ekim 2020 Şu an değişiyorum. Beyin bulmak çok zormuş . Yağ değişip katkı koyup deneyeceğiz. Sonucu yazarım. Bu arada bu arabaların şanzımanı JATKO ymuş usta öyle dedi. Parçasını bulmak çok zormuş. Ve zeytinburnu autohause da bakıyorlar. Allahtan hayırlısı.. Yorum bağlantısı
Bora Gökçe 1 Ekim 2020 Yazar Paylaş 1 Ekim 2020 (düzenlendi) Oğuzkan Erışık yazdı: Şanzımanın kendi beyni mi yoksa içinde hidrolik beyin var o mu ? Bence hidrolik beyindir. Kick down yaptığınızda vuruntu yapıyor mu ? Kick down nedir ? Bilmiyorum 😬 1 Ekim 2020 tarihinde Bora Gökçe tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 1 Ekim 2020 Paylaş 1 Ekim 2020 Bora Gökçe yazdı: Şu an değişiyorum. Beyin bulmak çok zormuş . Yağ değişip katkı koyup deneyeceğiz. Sonucu yazarım. Bu arada bu arabaların şanzımanı JATKO ymuş usta öyle dedi. Parçasını bulmak çok zormuş. Ve zeytinburnu autohause da bakıyorlar. Allahtan hayırlısı.. Öyle bişey yok. Parçası çok kolay bulunuyor. Bir sürü kişi revize ettirdi 250-300.000 km ler arasında. Ayrıca sizin arabanız Jatco değil Ford CD4E şanzıman. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 1 Ekim 2020 Paylaş 1 Ekim 2020 Bora Gökçe yazdı: Kick down nedir ? Bilmiyorum 😬 KİCK DOWN SENSÖRÜ NEDİR Kick down sensörü otomatik şanzıman araçlarının gaz pedalının altında bulunan butondur. Aynı zamanda bu sisteme roketleme sistemi de deniliyor. Bu sensörün görevi sürücünün gaz pedalının sonuna kadar bastığında fazla güce gerek duyduğunu direkt olarak motora belirtmek. KİCK DOWN SENSÖRÜ NASIL ÇALIŞIR Gaz pedalını köklediğimiz zaman vites küçülür ve araç daha yüksek bir ivme ile hızlanır. Bu işlem sırasında gaz kelebeği sonuna kadar açılır, maksimum hava alınır enjektörlerin daha uzun süre açık kalmasını sağlar ve daha daha fazla yakıt püskürtür. Araçta gaz pedalına sonuna kadar basılınca motorun vites küçültüp devir yükselterek hız kazandırma olayı gerçekleşiyor. Alıntıdır. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Ekim 2020 Paylaş 1 Ekim 2020 (düzenlendi) eski amerikanlarda vardı buton, artık gaz pedal potansı o bilgiyi beyne yolluyor. Geçmiş olsun. R ye geçerken vuruntu var mıydı? sizdeki şanzımanın içi mk2 mondeo dan geri gelen klasik otomatik cd4e, jatco (aisin) diye bakıyorlarsa bayağı bir hatalı bakıyorlar. Çözüm bulamaz iseniz 4.levent te yer tavsiye edebilirim. 1 Ekim 2020 tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Bora Gökçe 1 Ekim 2020 Yazar Paylaş 1 Ekim 2020 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: eski amerikanlarda vardı buton, artık gaz pedal potansı o bilgiyi beyne yolluyor. Geçmiş olsun. R ye geçerken vuruntu var mıydı? sizdeki şanzımanın içi mk2 mondeo dan geri gelen klasik otomatik cd4e, jatco (aisin) diye bakıyorlarsa bayağı bir hatalı bakıyorlar. Çözüm bulamaz iseniz 4.levent te yer tavsiye edebilirim. Jatco diye bakıyorlar evet. Kartelde yağ kaçağı vardı. Onu söktüler içinden ben foto aldım. Fotoğraftaki parça kodunu internete girdiğimde cd4e olduğu açıkça yazıyor. Ama usta inatla jatko dedi. Kapattırıp yağı değiştirdim. Vuruntu hala devam ediyor. Yer tavsiye ederseniz sevinirim . Ama bu işten lütfen anlasın. Çağlar Bayur yazdı: eski amerikanlarda vardı buton, artık gaz pedal potansı o bilgiyi beyne yolluyor. Geçmiş olsun. R ye geçerken vuruntu var mıydı? sizdeki şanzımanın içi mk2 mondeo dan geri gelen klasik otomatik cd4e, jatco (aisin) diye bakıyorlarsa bayağı bir hatalı bakıyorlar. Çözüm bulamaz iseniz 4.levent te yer tavsiye edebilirim. Jatco diye bakıyorlar evet. Kartelde yağ kaçağı vardı. Onu söktüler içinden ben foto aldım. Fotoğraftaki parça kodunu internete girdiğimde cd4e olduğu açıkça yazıyor. Ama usta inatla jatko dedi. Kapattırıp yağı değiştirdim. Vuruntu hala devam ediyor. Yer tavsiye ederseniz sevinirim . Ama bu işten lütfen anlasın. Parça kodu : Rff7rp7g393aa sorun şu . Araç 2. Vitese çok sert geçiyor . Çok yüksek rampada park ederken geri viteste yerinden hareket ettiremiyorum. 1 Ekim 2020 tarihinde Bora Gökçe tarafından düzenlendi Ama normal gidişi hızlanması çok normal 200 bile gördüm .. Yorum bağlantısı
Bora Gökçe 1 Ekim 2020 Yazar Paylaş 1 Ekim 2020 Oğuzkan Erışık yazdı: KİCK DOWN SENSÖRÜ NEDİR Kick down sensörü otomatik şanzıman araçlarının gaz pedalının altında bulunan butondur. Aynı zamanda bu sisteme roketleme sistemi de deniliyor. Bu sensörün görevi sürücünün gaz pedalının sonuna kadar bastığında fazla güce gerek duyduğunu direkt olarak motora belirtmek. KİCK DOWN SENSÖRÜ NASIL ÇALIŞIR Gaz pedalını köklediğimiz zaman vites küçülür ve araç daha yüksek bir ivme ile hızlanır. Bu işlem sırasında gaz kelebeği sonuna kadar açılır, maksimum hava alınır enjektörlerin daha uzun süre açık kalmasını sağlar ve daha daha fazla yakıt püskürtür. Araçta gaz pedalına sonuna kadar basılınca motorun vites küçültüp devir yükselterek hız kazandırma olayı gerçekleşiyor. Alıntıdır. Vitesin altında ki yeşil düğme ile yapıyorum onu gaza basarak da yaptım gayet iyi fırlıyor araba .. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Ekim 2020 Paylaş 1 Ekim 2020 (düzenlendi) Bora Gökçe yazdı: Çok yüksek rampada park ederken geri viteste yerinden hareket ettiremiyorum görmedeim etmedim ama bu da varsa, şanzıman içi de olabilir sorun. mesai saatinde ulaşın: Barış 05337278691 1 Ekim 2020 tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Bora Gökçe 1 Ekim 2020 Yazar Paylaş 1 Ekim 2020 Çağlar Bayur yazdı: görmedeim etmedim ama bu da varsa, şanzıman içi de olabilir sorun. mesai saatinde ulaşın: Barış 05337278691 Tamamdır teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Bora Gökçe 4 Ekim 2020 Yazar Paylaş 4 Ekim 2020 Bora Gökçe yazdı: Tamamdır teşekkür ederim Barış usta gördü denedi hatta aynı arabadan onda da varmış . Sorunun çok büyük olmadığını yağını falan da değiştiğim için bu şekilde devam edebileceğimi söyledi yağdan sonra araba biraz daha rahatladı. Eğer yinede yaptırmak istersek şanzımanın inip içinden ne çıkacak görmek lazım dedi. Bende bu şekilde devam ediyorum. Ama yinede çok ilgili işini bilen bu model arabanın herşeyinden anlayan bir usta . Herkese tavsiye ederim. Leb demeden leblebiyi anlıyor. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Ekim 2020 Paylaş 4 Ekim 2020 Bora Gökçe yazdı: Ama yinede çok ilgili işini bilen bu model arabanın herşeyinden anlayan bir usta . Herkese tavsiye ederim. Leb demeden leblebiyi anlıyor. otosan eğitimli başteknisyen idi, kitaptan yapar şanzıman tamirini . 1 Yorum bağlantısı
Engin ÇUKUR 31 Temmuz 2021 Paylaş 31 Temmuz 2021 (düzenlendi) Foruma yeni üye oldum burada yazılanlar ile mondeo ve jatcoya ikna oldum. Aracımı mart ayında aldım. Yeni aldığım aracım 2.0tdci ov aracımın vuruntu sorunu var. Sanayideki ustama götürdüğümde beyinin önceden tamirli olduğu ve nem aldığı söylendi. Vuruntu sebebi beyin gibi duruyor inşallah mekanik daha da pahalı bir şey çıkmasın diye dua etmekteyim. Ben de biraz da öyle kullandım ve bütün viteslerde var sadece 1'den 2'ye değil. Bir de eğer arıza mekanikse ne gibi belirti verir beyindense ne gibi belirti verir.? Beyini sıfır almak istersem nereden bulabilirim? 31 Temmuz 2021 tarihinde Engin ÇUKUR tarafından düzenlendi ekleme yapmak Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Temmuz 2021 Paylaş 31 Temmuz 2021 Foruma yeni üye oldum burada yazılanlar ile mondeo ve jatcoya ikna oldum. Aracımı mart ayında aldım. Yeni aldığım aracım 2.0tdci ov aracımın vuruntu sorunu var. Sanayideki ustama götürdüğümde beyinin önceden tamirli olduğu ve nem aldığı söylendi. Vuruntu sebebi beyin gibi duruyor inşallah mekanik daha da pahalı bir şey çıkmasın diye dua etmekteyim. Ben de biraz da öyle kullandım ve bütün viteslerde var sadece 1'den 2'ye değil. Bir de eğer arıza mekanikse ne gibi belirti verir beyindense ne gibi belirti verir.? Beyini sıfır almak istersem nereden bulabilirim?Önce yağına bakılmalı. Bakıldı mı ? Yorum bağlantısı
Engin ÇUKUR 7 Ağustos 2021 Paylaş 7 Ağustos 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Önce yağına bakılmalı. Bakıldı mı ? Eski sahibi yeni değiştiğini söylemişti. Ustam tekrar baktımı sormadım büyük ihtimalle beyindendir dedi. Beyin düzgün komut verecek ki mekanik düzgün çalışacak dedi. Beyni söküp gönderdiği elektronikçiden hala ses yok. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Ağustos 2021 Paylaş 7 Ağustos 2021 Engin ÇUKUR yazdı: Eski sahibi yeni değiştiğini söylemişti. Ustam tekrar baktımı sormadım büyük ihtimalle beyindendir dedi. Beyin düzgün komut verecek ki mekanik düzgün çalışacak dedi. Beyni söküp gönderdiği elektronikçiden hala ses yok. Yağına bakın bence. Herkes ayak üstü kırk yalan söylüyor. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 7 Ağustos 2021 Paylaş 7 Ağustos 2021 Allah cezasını versin işi bilmeyip hemen elektronik sisteme çamur atanlara. Bizim sektör de aynı. Asansör kaldırmıyor ağğbi kart bozuk. Lan at kafası beyinli baksana bi pompa sağlam mı valf sağlam mı yok. Ölsünler artık 5 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 7 Ağustos 2021 Paylaş 7 Ağustos 2021 Engin ÇUKUR yazdı: Eski sahibi yeni değiştiğini söylemişti. Ustam tekrar baktımı sormadım büyük ihtimalle beyindendir dedi. Beyin düzgün komut verecek ki mekanik düzgün çalışacak dedi. Beyni söküp gönderdiği elektronikçiden hala ses yok. Beyni nerden söktü. Yorum bağlantısı
Engin ÇUKUR 9 Ağustos 2021 Paylaş 9 Ağustos 2021 Harun Kocaçalışkan yazdı: Beyni nerden söktü. Bilmiyorum ki başında duramıyoruz işten güçten. Verdik ustanın eline sadece parça araştırıyoruz. Resmi de ekleyemedim bi türlü. Servet Aydın yazdı: Allah cezasını versin işi bilmeyip hemen elektronik sisteme çamur atanlara. Bizim sektör de aynı. Asansör kaldırmıyor ağğbi kart bozuk. Lan at kafası beyinli baksana bi pompa sağlam mı valf sağlam mı yok. Ölsünler artık Sorma makinelerle alakalı her sektörde aynı dert var. Makinenin ne olduğundan bağımsız olarak. Yorum bağlantısı
Engin ÇUKUR 9 Ağustos 2021 Paylaş 9 Ağustos 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Yağına bakın bence. Herkes ayak üstü kırk yalan söylüyor. Ustaya bi türlü ulaşamıyorum ki. Ulaşınca yağını değiştirelim derim zaten direk kafamda var. içime sinmedi eski sahibinin lafıyla iş yapmak. Şanzıman yağını değiştireyim hatta bunlar kim bilir ne zamandır filtre de değiştirmemiştir o da değişsin. arabayı aldığımdan beri evin önünden çok sanayide yattı. Alır almaz bir kaza yapmıştım. Bütün parçalarını bulduk burada olmasa da. Orjinal olsa da herşeyini yaptım. Otomatik şanzımanlı arabada el freni önemli diye arka fren kaliperlerini bulup değiştirdim. Bulduğum herşeyi değiştirmeye de razıyım arba güzel , ben de bakmak istiyorum ama bulunmayınca olmuyor. Hala hiçbir parçacı bulamadı beyin. Yorum bağlantısı
Zafer Kısır 9 Ağustos 2021 Paylaş 9 Ağustos 2021 2018 de beyin değiştirmiştim. O zaman izmir'den gelmişti. Sorun Beyinde ve beyin bulunamaz ise selenoid valfler değişir. Vuruntu 2-3 valfle alakalı zaten. Valfleri değişirseniz Orjinal olmasına dikkat edin. Orjinal valfler Mitsubishi markadır. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Ağustos 2021 Paylaş 9 Ağustos 2021 Engin ÇUKUR yazdı: Şanzıman yağını değiştireyim hatta bunlar kim bilir ne zamandır filtre de değiştirmemiştir o da değişsin. Filtre bende var.. Değiştirmeye karar verirseniz ben göndereyim.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts