İçeriğe Yönlendir

Beyaz Yasuo’m

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Oğuzkan Erışık
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

160

Offff erkek yaa 😂

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Oğuzkan Erışık yazdı:

Offff erkek yaa 😂

Piston inmezse buluşmada görüşürüz :) 

Ön panjuru tıkamıştım bildiğiniz gibi ama test imkanım olmamıştı. İşe yarayıp yaramadığını bilmiyordum ama yaradığını hissediyordum. Bugün hava 12 derece ve uzun yola çıktım. 125km hıza sabitledim. Motor suyu sıcaklığı sürekli 96’ya çıkıp 92’ye düşüyor bu arada seyrediyor. Düz yolda bile. Rampa tırmanırken 98’i gördüm. Sonra panjuru tıkadığım aklıma geldi. Kenarda durup 1 tane sosisi çıkardım. Ve sonuç; rampalarda bile su sıcaklığı 92’yi geçmedi. Geneli 88 oldu. İşe yarıyormuş gerçekten

Yorum bağlantısı
Ali Gök

aslında dışardan karton yapıştırsan daha etkili olur eski  pejo j9 karsan vs dolmuşlar çok yapar :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Isınmayan hibrit yoktur, gaza basmayan sahibi vardır :) 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Piston inmezse buluşmada görüşürüz :) 

Ön panjuru tıkamıştım bildiğiniz gibi ama test imkanım olmamıştı. İşe yarayıp yaramadığını bilmiyordum ama yaradığını hissediyordum. Bugün hava 12 derece ve uzun yola çıktım. 125km hıza sabitledim. Motor suyu sıcaklığı sürekli 96’ya çıkıp 92’ye düşüyor bu arada seyrediyor. Düz yolda bile. Rampa tırmanırken 98’i gördüm. Sonra panjuru tıkadığım aklıma geldi. Kenarda durup 1 tane sosisi çıkardım. Ve sonuç; rampalarda bile su sıcaklığı 92’yi geçmedi. Geneli 88 oldu. İşe yarıyormuş gerçekten

Şehir içinde o söktüğün sosisi geri mi takacaksın abi?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Oğuzkan Erışık yazdı:

Şehir içinde o söktüğün sosisi geri mi takacaksın abi?

Aynen geri takacam.  Şehir içinde geçen kış su sıcaklığı ortalaması 60’dı. Sosise rağmen hem de 

@Sami Demirpaz yakıt hattı temizleyicisi de attım depoya. Cillop gibi olmuştur uzun yolla beraber :) 

abi çok doğru söylüyor. Enjektör temizleyicisi çöptür diyor. Otobana çıkın arada diyor. Ama dede gibi sürekli şehir içinde sürenler arada bir atsın depoya, supap üstlerini falan temizler diyor. Ama uzun yol yapanlar için gerek yokmuş

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Çağlar Bayur yazdı:

kulak dayanmaz o sese

Bose Harman Kardon falan de de abi yuregimize su serp hiç olmazsa.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

gedli yine bir yutup müyendisi

Bu adam efsanedir ama. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

gedli yine bir yutup müyendisi

vürt şart :D

Metin Akbal yazdı:

Bose Harman Kardon falan de de abi yuregimize su serp hiç olmazsa.

onlarda tırt yalnız, seri üretim olanların alayı tırt, adı var sadece :D bari Bewith falan de....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ali Cihangiroğlu yazdı:

onlarda tırt yalnız, seri üretim olanların alayı tırt, adı var sadece :D bari Bewith falan de....

Fakirde vizyon ne gezer abi :)

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

arka kamerayı takarken kontağı açık unuttum. İşim bitti. Bi baktım araba çalışmıyor. Egea benzinliden takviye aldım. Standart bilinen şekliyle. Çalıştı. 

aslında araba start olsa, piller aküyü dolduracak. Ama olmuyor. 

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ersen Tapan yazdı:

O kadar pilin içinde takviye yapmak :onder:

Takviyeyi veren de aynı böyle yaptı :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

12v akü bittiğinde piller start yapamıyor mu peki?

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

arka kamerayı takarken kontağı açık unuttum. İşim bitti. Bi baktım araba çalışmıyor. Egea benzinliden takviye aldım. Standart bilinen şekliyle. Çalıştı. 

Bana gülerler demedin mi yazarken abi 😆

Bir arkadaşın başına şöyle bir olay gelmiş deseydin biz anlardık ama gülmezdik en azından 😄

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Oğuzkan Erışık yazdı:

Bir arkadaşın başına şöyle bir olay gelmiş deseydin biz anlardık ama gülmezdik en azından 😄

çalışmayınca bastım kahkahayı :) 

@Sani Gerşon maalesef. 12v akü bitince pilin de rölesi atmıyor. Atsa çalışacak. Güvenlik amaçlı olabilir bilemedim. Ya da “akü bitse bile biz pillerden arabayı çalıştırırsak bunlar aküyü hayatta değiştirmez” diye düşünmüş olabilir toyota. 

@Ersen Tapan  ben her gün 50-60 kere vurduruyorum zaten :ohooh:

ama elektronik park freni sorun çıkarabilirdi. İyiki otoparkta yanımda boşluk vardı. Yoksa vitesi boşa alsam bile el frenini açmadı. Araba yerinden oynamadı. Kitaba bakacam onun da çözümü var mı diye. 

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Koruma yok muymuş.. C5 olsa akü voltajı teklikeli sınıra inince akımı keserdi. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ama elektronik park freni sorun çıkarabilirdi. İyiki otoparkta yanımda boşluk vardı. Yoksa vitesi boşa alsam bile el frenini açmadı. Araba yerinden oynamadı. Kitaba bakacam onun da çözümü var mı diye. 

herbiden, elektro freni bende düşünüyorum, bırak aküyü olduda motoru arıza yaptı, bunu altına yatıp sökmeden çözmenin bir yolu varmıdır?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Koruma yok muymuş.. C5 olsa akü voltajı teklikeli sınıra inince akımı keserdi. 

koruma modu sensörü bozulursa? Japonda olmaz öyle teknolojik şeyler :) 

@Ali Cihangiroğlu vitesin yanında bi kapak var. Minik. Onu çıkardım. İçinde beyaz bir şey var. Ona bastırdım. Basınca vites kolu çalışmaya başladı. N’ye aldım. Ama el freni çekili kaldı. Akü bitti araç çalışmıyor ama ufak tefek lambalar yanıyordu. El freni lambası da yanıp sönüyordu. Şimdi aklıma geldi acaba basılı tutsam el frenini indirir miydi…ben sadece bastım

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Takviyeyi veren de aynı böyle yaptı :) 

Bişi sorcam- o kadar elektriği niye yanında taşıyon ki? Bence seni kandırmışlar, o kadar pil elektrik attın tuttun, takviye nedir :D 

Oğuzkan Erışık yazdı:

Farketmez, her türlü gülerdik. Dolu mazot tankerinin mazotu bittiği için yolda kalması gibi bişiy bu.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

koruma modu sensörü bozulursa? Japonda olmaz öyle teknolojik şeyler :) 

@Ali Cihangiroğlu vitesin yanında bi kapak var. Minik. Onu çıkardım. İçinde beyaz bir şey var. Ona bastırdım. Basınca vites kolu çalışmaya başladı. N’ye aldım. Ama el freni çekili kaldı. Akü bitti araç çalışmıyor ama ufak tefek lambalar yanıyordu. El freni lambası da yanıp sönüyordu. Şimdi aklıma geldi acaba basılı tutsam el frenini indirir miydi…ben sadece bastım

Akün bittiği için yolda kalıp el frenine mi takıldın gerçekten :crazy:

Akü biterse diye elektrikle açılan yakıt depo kapağına bagajdan manuel bir tel bağlar japonlar uzun zamandır, el freni için de bir şey düşünmüşlerdir. Eğer öyle bir sistem yoksa da düşünüp koymamayı doğru bulmuşlardır. Bide akü yoksa el frenini serbest bıraksa ne olacak ki? Takviye yapmak amaçlı yer değiştirmek için mi?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Aynen. Araba otoparktaydı. Yanda boşluk olmasa bize lazım 8 metre kablo. Arabayı nasıl yerinden hareket ettireceğiz bunu öğrenmem lazım. önemli 

hayır şunu sormadın; Pilli araban var, bagajda takviye kablosu taşımaya utanmıyor musun :) 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...