Tansu Kalafatoğlu 6 Ekim 2020 Yazar Paylaş 6 Ekim 2020 Ali Cihangiroğlu yazdı: o konu zaten malum, saçma sapan bir durumdayız... 200 küsüre araba alacağım ve düp gaz takacağım Olmaz da, 16-17 kuruşla geziyorlar ama 😁😁 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Ekim 2020 Paylaş 6 Ekim 2020 Ali Cihangiroğlu yazdı: 200 küsüre 6-7 yaşında arabaya takılmaz mı yani? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Ekim 2020 Paylaş 6 Ekim 2020 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: 6-7 yaşında arabaya takılmaz mı yani? pahalı sıfır araç alıp düp takacak kadar zengin değilim, ama 2. el mesela dev motorlu yakan araca tak, abartı yakıt harcamanında manası yok, yoksa 6-7 yaşında ne biliyim tsi motorlu birşeye ben olsam takmazdım, o parayı verdiysem tüple işim olmaz benim, tabii bu benim tercihim... Tansu Kalafatoğlu yazdı: Olmaz da, 16-17 kuruşla geziyorlar ama 😁😁 vallahi ben takmam, motoru öldürür hem, ben zaten uzun süreli kullanırım aracı gerek yok uyduruk şey takmaya, o parayı verdiysem zaten yakıtada bakmam ki bakmıyorum ve yıllık kullanınım 10 bin km falan anca olur, değmez yani 6 Ekim 2020 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 Ekim 2020 Yazar Paylaş 6 Ekim 2020 Ali Cihangiroğlu yazdı: pahalı sıfır araç alıp düp takacak kadar zengin değilim, ama 2. el mesela dev motorlu yakan araca tak, abartı yakıt harcamanında manası yok, yoksa 6-7 yaşında ne biliyim tsi motorlu birşeye ben olsam takmazdım, o parayı verdiysem tüple işim olmaz benim, tabii bu benim tercihim... vallahi ben takmam, motoru öldürür hem, ben zaten uzun süreli kullanırım aracı gerek yok uyduruk şey takmaya, o parayı verdiysem zaten yakıtada bakmam ki bakmıyorum ve yıllık kullanınım 10 bin km falan anca olur, değmez yani Depo ölçümü tamamlanmadı. Güzel sonuçlar gelecek gibi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Ekim 2020 Paylaş 6 Ekim 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Depo ölçümü tamamlanmadı. Güzel sonuçlar gelecek gibi Hadi hayırlısı bu arada ufak ufak zammı opsiyonlar dahil dayamışlar yine renoda, gidişat içler acısı... Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 Ekim 2020 Yazar Paylaş 6 Ekim 2020 Ali Cihangiroğlu yazdı: Hadi hayırlısı bu arada ufak ufak zammı opsiyonlar dahil dayamışlar yine renoda, gidişat içler acısı... Hepsi honda olacak bu gidişle. 40 bin liralık opsiyonu dayayacaklar acımadan Araç fiyatını sabitleme yok değil mi? Sizin araç fiyatı netleşti mi? Banttan indi mi aracınız? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Ekim 2020 Paylaş 6 Ekim 2020 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: Hepsi honda olacak bu gidişle. 40 bin liralık opsiyonu dayayacaklar acımadan Araç fiyatını sabitleme yok değil mi? Sizin araç fiyatı netleşti mi? Banttan indi mi aracınız? sabitleme var, parası tam ödendi geleceği kesin araç olunca bayilere 2-3 araç için satış yapın diyorlar, onları alırsan denk gelirse daha doğrusu sabitleme yapılıyor, en son 50 bin peşin alıp yapıyorlardı bu işi, son durum; faturası kesildi motor no falan belliymiş bugün görüştüm, bekliyoruz bakalım, üretildi herhalde... 6 Ekim 2020 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 Ekim 2020 Yazar Paylaş 6 Ekim 2020 (düzenlendi) Ali Cihangiroğlu yazdı: sabitleme var, parası tam ödendi geleceği kesin araç olunca bayilere 2-3 araç için satış yapın diyorlar, onları alırsan denk gelirse daha doğrusu sabitleme yapılıyor, en son 50 bin peşin alıp yapıyorlardı bu işi, son durum; faturası kesildi motor no falan belliymiş bugün görüştüm, bekliyoruz bakalım, üretildi herhalde... Tamam o iş bitmiş abi. Foto bekliyoruz sadece foto da değil tabi. Çok fitesli bol ara hızlanmalı turbo şekilleri de bekliyoruz 6 Ekim 2020 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 6 Ekim 2020 Paylaş 6 Ekim 2020 Ali Cihangiroğlu yazdı: rodaj var daha Ali abi yıllık on bin km yapıyorsan rodajtan sonrası için 7 ay bekleyeceğiz sanırım hızlanma videoları için. 😊 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 Ekim 2020 Yazar Paylaş 6 Ekim 2020 (düzenlendi) Mehmet Yeter yazdı: Ali abi yıllık on bin km yapıyorsan rodajtan sonrası için 7 ay bekleyeceğiz sanırım hızlanma videoları için. 😊 Valla ben bilmem. Fitesi çok dedi, torku beygiri turbosu neyim çok dedi. Bunlar olmazsa at arabasına binerim daha iyi dedi, para verilmez yoksa dedi. E bunları çayın yanına çerez yapmak için demedi. Elbet bir şeyler olacak heralde 6 Ekim 2020 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Ekim 2020 Paylaş 6 Ekim 2020 (düzenlendi) Şu rodaj kısa sürecek gibime geliyor, motor ısınana kadar sanki Neyseki eco mod var, hanıma kaptırınca arabayı eco yaparım rodaja onda devam eder Bu arada bakınırken gördüm, bu ney arkadaş ya... şimdi bunu alan düp takarmı sizce... ama benim araba budur arkadaş... 6 Ekim 2020 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 6 Ekim 2020 Paylaş 6 Ekim 2020 Abi dur bu konulara girme maybach serisi Rolls royce gibi ayrı bir dünya. 20.elini almak için bile muhtemelen 500 sene çalışmam lazım. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 Ekim 2020 Yazar Paylaş 6 Ekim 2020 (düzenlendi) @Ali Cihangiroğlu arif’in manchester’a attığı golü ararken nereye geldik hesabı oldu bu 😁 abi sen total stationu bi kalibre ettir bence. Poligonlar şaştı 😁😁 6 Ekim 2020 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Ekim 2020 Paylaş 6 Ekim 2020 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: @Ali Cihangiroğlu arif’in manchester’a attığı golü ararken nereye geldik hesabı oldu bu 😁 abi sen total stationu bi kalibre ettir bence. Poligonlar şaştı 😁😁 totalin devri geçtibe kardeş, gps var artık, hangi çağdayız yalnız G63 manyak harbiden, mayvahvah falan hikaye, at çöpe, araba G63 AMG, olmaz arkadaş saymam ben bu hayatı, bir daha gelmem lazım bu dünyaya 14:10 dan sonrasını izleyin 0-100 4.5 muş neyse peşinden 8 sn. le giderim artık 18:03 e dikkat, önüne ben geçiyorum kilyo ile 6 Ekim 2020 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 6 Ekim 2020 Paylaş 6 Ekim 2020 Ali Cihangiroğlu yazdı: totalin devri geçtibe kardeş, gps var artık, hangi çağdayız yalnız G63 manyak harbiden, mayvahvah falan hikaye, at çöpe, araba G63 AMG, olmaz arkadaş saymam ben bu hayatı, bir daha gelmem lazım bu dünyaya 14:10 dan sonrasını izleyin 0-100 4.5 muş neyse peşinden 8 sn. le giderim artık 18:03 e dikkat, önüne ben geçiyorum kilyo ile G serisi olsun çamurdan olsun gerisi boş. 1 Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 DS7 Crossback in benzinli 4x4 hibrit modeli gelmiş satışa çıkmış. Dışarıdan şarj edebiliyorsunuz. Sadece elektrikle 58-68 km arası 135 km hıza kadar gidebiliyormuş. Fiyatına bakamadım ama epey vardır. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 7 Ekim 2020 Yazar Paylaş 7 Ekim 2020 (düzenlendi) Hacı Şenyurt yazdı: DS7 Crossback in benzinli 4x4 hibrit modeli gelmiş satışa çıkmış. Dışarıdan şarj edebiliyorsunuz. Sadece elektrikle 58-68 km arası 135 km hıza kadar gidebiliyormuş. Fiyatına bakamadım ama epey vardır. Hibrit hakkında @Ali Cihangiroğlu abinin dediği şeyi biraz sorgulayınca aslında tam öyle değil gibi. İlk başta ben de elektrikli otoya geçişin ilk adımı diyordum ama hibritte aslında mantık farklı. Amaç tamamen, frenlemede, boşa dönen tekerde, aşağı eğimde benzin harcamadan çalışan motordan çöpe giden enerjiyi kullanmak. Böyle düşününce aracın aslında içten yanmalı bir araçtan az farklı olduğunu düşünebiliriz. Yani içten yanmalılar oldukça hibritler de olacak bence. Sade ceryanla çalışan oto bambaşka bir şey. Dışarıdan destek lazım ona 7 Ekim 2020 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 Hacı Şenyurt yazdı: DS7 Crossback in benzinli 4x4 hibrit modeli gelmiş satışa çıkmış. Dışarıdan şarj edebiliyorsunuz. Sadece elektrikle 58-68 km arası 135 km hıza kadar gidebiliyormuş. Fiyatına bakamadım ama epey vardır. 854 den başlıyor saçma sapan iş, bu fiyata bunu alacağım ama tasarruf diyeceğim öylemi... Tansu Kalafatoğlu yazdı: Hibrit hakkında @Ali Cihangiroğlu abinin dediği şeyi biraz sorgulayınca aslında tam öyle değil gibi. İlk başta ben de elektrikli otoya geçişin ilk adımı diyordum ama hibritte aslında mantık farklı. Amaç tamamen, frenlemede, boşa dönen tekerde, aşağı eğimde benzin harcamadan çalışan motordan çöpe giden enerjiyi kullanmak. Böyle düşününce aracın aslında içten yanmalı bir araçtan az farklı olduğunu düşünebiliriz. Yani içten yanmalılar oldukça hibritler de olacak bence. Sade ceryanla çalışan oto bambaşka bir şey. Dışarıdan destek lazım ona tam ekeltriğe geçiş uzun sürecek, adam gibi olması için enerji depolamada başka bir şey bulmalılar ve dakikalar içinde şarj olmalı, öyle 30 dk. falan çok, ayrıca yeni bir güç kaynağı bulunmalı, mevcut sistemle yaygın şarj ağı işi zor, bizde zaten yeterli güç yok, avrupada öyle aman aman değil, bu yüzden hibrite geçecekler sonra ilerleyen teknoloji işi çözerse ne ala.... kısaca alışacağız hibritlere 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 7 Ekim 2020 Yazar Paylaş 7 Ekim 2020 Ali Cihangiroğlu yazdı: 854 den başlıyor saçma sapan iş, bu fiyata bunu alacağım ama tasarruf diyeceğim öylemi... tam ekeltriğe geçiş uzun sürecek, adam gibi olması için enerji depolamada başka bir şey bulmalılar ve dakikalar içinde şarj olmalı, öyle 30 dk. falan çok, ayrıca yeni bir güç kaynağı bulunmalı, mevcut sistemle yaygın şarj ağı işi zor, bizde zaten yeterli güç yok, avrupada öyle aman aman değil, bu yüzden hibrite geçecekler sonra ilerleyen teknoloji işi çözerse ne ala.... kısaca alışacağız hibritlere Yıllar geçti pil olayını çözemediler. Teknolojinin durduğu noktadayız. Enerji depolama işi sorun olmaya başlıyor. Ya da uzaktan kablosuz enerji gönderecekler. Bir şey olacak artık 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 Ali Cihangiroğlu yazdı: 854 den başlıyor saçma sapan iş, bu fiyata bunu alacağım ama tasarruf diyeceğim öylemi... dğnyada pilli araba için tasarruf eder hiç denmedi, yine dünyada pilli araçlar bu kadar pahalı değil.. dünya işte başka alem... bambaşka Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 7 Ekim 2020 Paylaş 7 Ekim 2020 Çağlar Bayur yazdı: dğnyada pilli araba için tasarruf eder hiç denmedi, yine dünyada pilli araçlar bu kadar pahalı değil.. dünya işte başka alem... bambaşka bizim ülkede bambaşka, pilli araba doğayı korur dendi asında korumazya neyse... Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 11 Ekim 2020 Yazar Paylaş 11 Ekim 2020 (düzenlendi) Kitapçıkta araca 0w-16 koyun diyor. Eğer bulamazsanız 0w20 kullanılabilir. Ama bir sonraki yağ değişiminde 0w16 koyun diyor. Ayrıca diyorki; soğuk havada kolay çalıştırmak ve yakıt tasarrufu için 0w16 kullanın diyor. Ve yağ değişim periyodu hibrit için 15bin km. Normal benzinlilere 10bin km diyor Yanlış bilmiyorsam servisler 0w20 koyuyor. Peki toyota neden sürüncemede bırakıyor ki? 0w16 denilen yağ gerçekten çok ince bir yağ. Isınan motorda bu ince yağın motoru koruyuculuğu bende şüphe uyandırıyor. Diğer yandan da hibrit motorlar çok sık çalışıp stop ediyor. Yani bi start stoplu araç gibi değil. Ama bu startlar sıcak motorda oluyor tabi. Sizce istanbul için 0w-16 mı yoksa 0w-20 mi? hava filtresine de 45 bin km değişim periyodu demiş. Garip 11 Ekim 2020 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 11 Ekim 2020 Paylaş 11 Ekim 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Kitapçıkta araca 0w-16 koyun diyor. Eğer bulamazsanız 0w20 kullanılabilir. Ama bir sonraki yağ değişiminde 0w16 koyun diyor. Ayrıca diyorki; soğuk havada kolay çalıştırmak ve yakıt tasarrufu için 0w16 kullanın diyor. Ve yağ değişim periyodu 15bin km Yanlış bilmiyorsam servisler 0w20 koyuyor. Peki toyota neden sürüncemede bırakıyor ki? 0w16 denilen yağ gerçekten çok ince bir yağ. Isınan motorda bu ince yağın motoru koruyuculuğu bende şüphe uyandırıyor. Diğer yandan da hibrit motorlar çok sık çalışıp stop ediyor. Yani bi start stoplu araç gibi değil. Ama bu startlar sıcak motorda oluyor tabi. Sizce istanbul için 0w-16 mı yoksa 0w-20 mi? hava filtresine de 45 bin km değişim periyodu demiş. Garip Hımm. Sanırım bir noktayı kaçırıyorsun Tansu. sana bir soru. Hybrid motorların en büyük derdi nedir Biraz kullanınca fark etmiş olmanı düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 11 Ekim 2020 Yazar Paylaş 11 Ekim 2020 (düzenlendi) Ali Darbaz yazdı: Hımm. Sanırım bir noktayı kaçırıyorsun Tansu. sana bir soru. Hybrid motorların en büyük derdi nedir Biraz kullanınca fark etmiş olmanı düşünüyorum. 1.8 atkinson motor güç gerektiğinde v6 gibi ses çıkarıyor. Gürültülü yani. Ama her zaman değil. Düz yolda çok sessiz. Duymuyorsun bile. Ama rampaya vurunca sanki farklı çalışıyor gürültülü oluyor. Bunu öngörmemiştim 😁 nedir peki? 11 Ekim 2020 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts