İçeriğe Yönlendir

Beyaz Yasuo’m

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Barış AÇIL

Tansu bey, bende sizin yaptığınız sünger bariyerden yapmak istiyorum ama bir sıkıntısı olur mu acaba?
Eşim günlük 10 km gidiş 10 km dönüş 20 km yol yapıyor. Gerci olmaz gibi ağustos sıcağında uzun yolda saatlerce sürüyoruz orda birsey olmazsa burada olmaz herhalde

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Barış AÇIL yazdı:

Tansu bey, bende sizin yaptığınız sünger bariyerden yapmak istiyorum ama bir sıkıntısı olur mu acaba?
Eşim günlük 10 km gidiş 10 km dönüş 20 km yol yapıyor. Gerci olmaz gibi ağustos sıcağında uzun yolda saatlerce sürüyoruz orda birsey olmazsa burada olmaz herhalde

Sivas kışında bence zaten yapılmalı. Önemli olan motor hava girişi barış abi. Geri kalan her yeri kapat bence. 

Şöyle bir şey var. Mesela eskiden dizel multijet arabam vardı. Kar yağdığı zaman tecrübe edinmiştim. Sıcak motor ile yol kenarında rölanti şeklinde duruyordum. Kalorifer açık bekliyordum. Bir süre sonra sıcak üflemiyordu. Motor rölantide soğuyordu yani. 

sivas gibi yerde kış aylarında ön tarafı kapatmak bence gayet mantıklı. Dışarının soğuğu bile fazlasıyla yeterli. Radyatörü soğutmanın gereği yok. 

amaç tabi, kaput altına giren soğuk havayı azaltmak burada. 

Sami Demirpaz yazdı:

Bugun test ettim, hava 2 derece. Sürüş 5. dk, gidilen mesafe 1.8 km, motor sıcaklığı tam ortada.

Şöyle bir şey var aslında. İbre ortada ama motor suyu 55-60 arası olabiliyor. 55 altında ibre düşüyor. 

D7-DA8-A59-9-A9-D-4-ECF-A92-F-6650-E8283

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bir şey olmamıştır :) 

sitede sık sorulan sorular ve kirapçık böyle diyor ama

F16607-D1-2-F2-F-4-BA4-822-C-A4-B343-FCB

41233226-13-F7-412-C-B779-3-C1-D48084-EE

18 ileri scaina vitesine benzio bu

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Retarder gibi kullanın demiş yani, mantıklı.

Diğer türlü B modunda kullanmak çok ileri geri yaptırıyor zaten.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Gök yazdı:

18 ileri scaina vitesine benzio bu

Roket isteyen B’ye geçiyor. Yani benzinli. Diğeri Dizel :) 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Barış AÇIL yazdı:

Komik mi olmuş?3aa707d89f5c43894dd400e94c69de5e.jpg

Yani :) amaca uygun ama passat yani. 

siyah olsa bu kadar sırıtmazdı. Şundan alsan hiç farkedilmez bile. Hırdavatçılarda vardır abi. Ben bunlardan alıp panjur ızgaralarının arasına sıkıştırdım. 

images?q=tbn:ANd9GcQfuE4gU_YoMWALpQXiTWY

Hacı Şenyurt yazdı:

Zaten şirket aracımız değişecek. Bakalım yerine ne gelecek. Heyecanla bekliyoruz. En sanırım Nisan da yeni araca geçmiş oluruz. Bakalım Hibriti izleyecek miyiz?

Şirket az yakan ister. Benzinliler yakıyor. Dizeller pahalı. Yine en makulu corolla :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış AÇIL

Alttakiler tamda ondan ama yetmeyince sagda solda bulduğum malzemeleri de sokusturdum. üstte ise sıkıştırmak isteyince citalari esnetti bende buna mecbur kaldım.

Dur bakalım şu soğuk bir kaç günü geçeyim ya yenilerim yada ustteki naylonu sökerim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Barış AÇIL yazdı:

Alttakiler tamda ondan ama yetmeyince sagda solda bulduğum malzemeleri de sokusturdum. üstte ise sıkıştırmak isteyince citalari esnetti bende buna mecbur kaldım.

Dur bakalım şu soğuk bir kaç günü geçeyim ya yenilerim yada ustteki naylonu sökerim.

En kötü siyah kalın naylon takarsın abi. 

Köpük çok esnetmedi benim panjuru. Panjur 15cm arayla dikey desteklere sabitlenmiş. Belki de ondan esnemedi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt
Şirket az yakan ister. Benzinliler yakıyor. Dizeller pahalı. Yine en makulu corolla [emoji4] 
Şirketler için yakması çok sorun değil. Şimdi şirket genişledi ve alanındaki en büyük 2 firma oldular. Tahminim yine hibrit olur ama muhtemel mild hibrit olur. Benim tahminim ww gurubuna geçilecek. Veya km sınırı olup premium segmentede geçilebilir. Bakalım 3 aya belli olur. Ama dizel e gecegimizi sanmıyorum. Bakalım bir değişiklik gelsin buradan yazarız. Tahminim dışı birşey olursa da bakacağız. Ama b segment olursa ya almam ya da şirketi değiştiririm.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Hacı Şenyurt yazdı:
Tansu Kalafatoğlu yazdı:
Şirket az yakan ister. Benzinliler yakıyor. Dizeller pahalı. Yine en makulu corolla emoji4.png 

Şirketler için yakması çok sorun değil. Şimdi şirket genişledi ve alanındaki en büyük 2 firma oldular. Tahminim yine hibrit olur ama muhtemel mild hibrit olur. Benim tahminim ww gurubuna geçilecek. Veya km sınırı olup premium segmentede geçilebilir. Bakalım 3 aya belli olur. Ama dizel e gecegimizi sanmıyorum. Bakalım bir değişiklik gelsin buradan yazarız. Tahminim dışı birşey olursa da bakacağız. Ama b segment olursa ya almam ya da şirketi değiştiririm.

Mild hybrid tırt. 0,5lt’e kadar tasarrufu var. Yani en son tsi - dsg teknolojisi ile karşılaştırınca e-tsi’ın en fazla 0,5lt fazdası var yazmış VW. 

Araba için şirket değiştirmek. Meslekte alfa olmak böyle bir şey heralde :) 

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt
Mild hybrid tırt. 0,5lt’e kadar tasarrufu var. Yani en son tsi - dsg teknolojisi ile karşılaştırınca e-tsi’ın en fazla 0,5lt fazdası var yazmış VW. 

Araba için şirket değiştirmek. Meslekte alfa olmak böyle bir şey heralde [emoji4] 
Yani şöyle ben sürekli uzun yoldayım arabada 2 çocukla clio nun sınıfı bize gelmez. Yoksa 140 lik mi ne vardı o fena değil gibiydi. Ama tek yaşayana. Bana en az c olması lazım. Hatta Octavia bile daha çok uyar bana. SuberB olsa veya başka d segment o da olur. B segment olursa car allowance alırım veya dedigim gibi firma değiştiririm.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Ben patron olsam her çalışanıma ucuz ve yerli araba veririm. Egea, clio vs.  Sektörle rekabet içinmaaşlarda değişiklik yaparım. Ben olsam tabi :) 

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt
Ben patron olsam her çalışanıma ucuz ve yerli araba veririm. Egea, clio vs.  Sektörle rekabet içinmaaşlarda değişiklik yaparım. Ben olsam tabi [emoji4] 
Bir çok iş alanında haklısınız ama bizim alanda çalışacak insan bulmak çok zor. Iş yükü herdaim çok fazla. Genelde 1 firmada 1 yıldan fazla kalan çok olmuyor. Sadece yeni girmaya geçişte 1 ay dinlenebilmek için Şirket değiştiren var. Bir denk gelse uzun uzun anlatırım da buradan yazmak ve hayal ettirmek çok zor.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Barış AÇIL yazdı:

Komik mi olmuş?

bu ney arkadaş, oto panjur yokmu bunda...

Yorum bağlantısı
Barış AÇIL
Oto panjur şaka yapıyorsunuz herhalde...highline veya güncel ismi ile elegance da bile olduğunu gormedim. Belki vardır ama özellikler kısmına yazmamislardir.

Olmayanları sayayım mı?

Cruise kontrol, Bluetooth, dijital klima....

Ama on ve arka park sensoru standart :)

Bu arada Tansu bey'in görüşleri doğrultusunda ufak bir rotus yaptım.

a511e67595abd0c4590936c4de560983.jpg
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Barış AÇIL yazdı:

Oto panjur şaka yapıyorsunuz herhalde...highline veya güncel ismi ile elegance da bile olduğunu gormedim. Belki vardır ama özellikler kısmına yazmamislardir.

Olmayanları sayayım mı?

Cruise kontrol, Bluetooth, dijital klima....

Ama on ve arka park sensoru standart :)

Bu arada Tansu bey'in görüşleri doğrultusunda ufak bir rotus yaptım.

a511e67595abd0c4590936c4de560983.jpg

Ben şu an sırıtmıyor. Biraz da araba kirlenince hiç gözükmez abi. Bir nebze faydası olacaktır. Elinize sağlık

Ali Cihangiroğlu yazdı:

oto panjur alt tarafı kapatır abi. W logosunun orası nolacak? Amaç burada kaput altına soğuk havanın az girmesi

Prius’a koydukları elektrikli panjuru corolla’ya koymuyor

4-C0-D062-D-C88-D-4-BB5-ABB7-3-CDAAB8044

@Barış AÇIL abi biraz hızlı gidince naylonlar içeri kaçmaz değil mi? 

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Barış AÇIL

[mention=89772]Barış AÇIL[/mention] abi biraz hızlı gidince naylonlar içeri kaçmaz değil mi? 

Biraz önce 9 km lik sürüş yaptım. Şimdilik sorun yok. İçeri kaçarsa radyatör tutar.

Kızı yuzme kursuna goturuyorum. Cuma günü akşam -12 derece idi. Gece 10 da çıktık kurstan. Usutmektense böyle gezmeye razıyım bir muddet
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Biraz önce 9 km lik sürüş yaptım. Şimdilik sorun yok. İçeri kaçarsa radyatör tutar.

Kızı yuzme kursuna goturuyorum. Cuma günü akşam -12 derece idi. Gece 10 da çıktık kurstan. Usutmektense böyle gezmeye razıyım bir muddet

Sivas için kış paket araç bulmak lazım. Ptc felan.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Barış AÇIL yazdı:

Komik mi olmuş?3aa707d89f5c43894dd400e94c69de5e.jpg

Erzurumdayken içerden radyatörün önüne karton veya mukavva koyardık dışardan görünmezdi.

Biraz komik olmuş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Hacı Şenyurt yazdı:

Sivas için kış paket araç bulmak lazım. Ptc felan.

Passat’ta vardır muhakkak ama hava aşırı soğuk

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt
Passat’ta vardır muhakkak ama hava aşırı soğuk
Bahsi geçen durum için şöyle dusunebiliriz. Sen uzaktan düğmeye basıyorsun. Araç çalışmaya başlıyor. Ptc tarzı ekipman 15-20 dakika içinde aracı ısıtmaya başlıyor hem içeriyi hem motoru. Böyle bişi yutub de vardır illaki örneği.
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Webasto lazım onun için 500e Mustafa hocadan alıp yapacaktık ama araba pert olunca kaldı.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Sivas'ta olsam webasto takmak için kasardım, sabah 8'e ayarla, mis gibi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...