İçeriğe Yönlendir

Beyaz Yasuo’m

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Tereyağlı yoğurtlu iskenderi yiyip 80 ile yol sürdün mü hiç :) 

O dış etken. Yolda ayran içmiyom. Starbuck bulup latte içiyom. Yumuşak içim hemde. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

O dış etken. Yolda ayran içmiyom. Starbuck bulup latte içiyom. Yumuşak içim hemde. 

Keyif için o. Daha çok uyku getirir. 

a101’de tekli pakette filtre kahve var. Uyku açması için bundan iyisi yok. Kaynar su lazım sadece. 80 ile uzun yol bitmez. İnsan çok bunalıyor. Ciddi sabır işi. Otobüs bile 80 ile gitmiyor ya hu

images?q=tbn:ANd9GcR5F7oTikXDrtLtKrGIiMM

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Keyif için o. Daha çok uyku getirir. 

a101’de tekli pakette filtre kahve var. Uyku açması için bundan iyisi yok. Kaynar su lazım sadece. 80 ile uzun yol bitmez. İnsan çok bunalıyor. Ciddi sabır işi. Otobüs bile 80 ile gitmiyor ya hu

images?q=tbn:ANd9GcR5F7oTikXDrtLtKrGIiMM

Benim beyin adaptasyon gecirdi. 80 ile sürünce rahatlama oluyor bende

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)

Seviyorum bu arabayı. Klima da açık şekilde 3lt

güneşli Maslak kent ormanı arası tem-büyükdere caddesi. Yer yer dur kalk trafik de vardı. Onun haricinde 60km seyir hızı ile sürdüm. 

BEA55486-86-D0-40-B0-B6-B4-88-D068-E4-A2

AE5-D4959-5-A7-A-40-D9-B5-EB-DFDD9-F262-

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)

Elektrikli klima 10sn çalışıp duruyor. Ortalama tüketim 0,25kw gibi duruyor

29 derede güneş altı

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Seviyorum bu arabayı. Klima da açık şekilde 3lt

güneşli Maslak kent ormanı arası tem-büyükdere caddesi. Yer yer dur kalk trafik de vardı. Onun haricinde 60km seyir hızı ile sürdüm. 

BEA55486-86-D0-40-B0-B6-B4-88-D068-E4-A2

AE5-D4959-5-A7-A-40-D9-B5-EB-DFDD9-F262-

Şöyle 100 150 arası bulsak alacsm bende

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Şöyle 100 150 arası bulsak alacsm bende

Cruze 110 isterken, bu rakamlara hybrid ayıp olmuyormu....🙂

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Uzunoğlu yazdı:

Cruze 110 isterken, bu rakamlara hybrid ayıp olmuyormu....🙂

Çağlar Bayur yazdı:

tavanı tabana inmemişse ise o rakama biraz zor

Cruze satıp üstüne o kadar koyulursa oluyor. Onu diyor sanırım

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
80 ile sadece anlık veriye bakabiliyor. Yolu 80 ile tamamlayamıyor [emoji4] 
Yok gidiyorum baya, 40 50 km falan, keyfim varsa yol uygunsa kaplumbağa gibi giderim hatta [emoji3]

Bu arada araba uzun yolda az yakacak esas, şehir içini neyleyim [emoji39]
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Yok gidiyorum baya, 40 50 km falan, keyfim varsa yol uygunsa kaplumbağa gibi giderim hatta emoji3.png

Bu arada araba uzun yolda az yakacak esas, şehir içini neyleyim emoji39.png

E o da var abi. bilecik’ten halkalı’ya 130 altı düşmedim gibi bir şey. Düşmüşsem anlık düşüp tekrar 130’a bağladım. Sabah 5-6 arası yol boş. 5lt yaktı. Daha ne yapsın bu araba :) hem de bu 130 telefonun gps ile ölçümünde 127 yazıyor. Kadranlılar gibi 130 yazıp 120 gitmiyor :) 

Alanya git gel ort 4,7 yaktı. Üstte yazdığım yol hariç 100-110 altı düşmedim yani. 

ah bi istanbul içi bi şantiyede çalışsan da şehir içi kapışsak :) 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)

Geri dönüş. 

Zekeriyaköy - mahmutbey arası aynı tarzda sürüş. maslak-seyrantepe civarı düşük hızda ama akıcı trafik vardı

A4-FB09-C5-5335-4-A88-AF07-0-E94109-A4-B

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

E o da var abi. bilecik’ten halkalı’ya 130 altı düşmedim gibi bir şey. Düşmüşsem anlık düşüp tekrar 130’a bağladım. Sabah 5-6 arası yol boş. 5lt yaktı. Daha ne yapsın bu araba :) hem de bu 130 telefonun gps ile ölçümünde 127 yazıyor. Kadranlılar gibi 130 yazıp 120 gitmiyor :) 

Alanya git gel ort 4,7 yaktı. Üstte yazdığım yol hariç 100-110 altı düşmedim yani. 

ah bi istanbul içi bi şantiyede çalışsan da şehir içi kapışsak :) 

şehir içi dayak yeriz canım, ama uzun yolda iş değişir, kağnı modda şehir içindeki gibi gitmediğin sürece zor işin...

şaka bir yana  tüketimler güzel, daha ne olsun, yakacak tabii, olacağı bukadar, acaip bir teknoloji falan bulmalılarki daha azı olsun, benzine bor falanmı katsak ne yapsak....  herşeye habire zam geliyor, yakında bisikletle gitmek gerekecek galiba ....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Cihangiroğlu yazdı:

şehir içi dayak yeriz canım, ama uzun yolda iş değişir, kağnı modda şehir içindeki gibi gitmediğin sürece zor işin...

şaka bir yana  tüketimler güzel, daha ne olsun, yakacak tabii, olacağı bukadar, acaip bir teknoloji falan bulmalılarki daha azı olsun, benzine bor falanmı katsak ne yapsak....  herşeye habire zam geliyor, yakında bisikletle gitmek gerekecek galiba ....

Yakında elektrikli küçük araçların sayısı çok artacak. Ama şehir içi için. Genel anlamda elektrikli uzun menzilli araçların daha çok zamanı var. Hatta elektrikliye alternatif yapay yakıt olabilir. Yapay yakıtın fitili ateşlendi mi içten yanmalılar daha çok hayatımızda olacak gibi duruyor. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Yakında elektrikli küçük araçların sayısı çok artacak. Ama şehir içi için. Genel anlamda elektrikli uzun menzilli araçların daha çok zamanı var. Hatta elektrikliye alternatif yapay yakıt olabilir. Yapay yakıtın fitili ateşlendi mi içten yanmalılar daha çok hayatımızda olacak gibi duruyor. 

birşeyler yapmak şart zaten, elektrik işi zor, helede bizim ülkede, baksana togg olayına, adam demiş 20 sene var, bence 50 sene varda neyse....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)

@Ali Darbaz uzun yol düşük hızı soruyordun. Bu arkadaşımız ankara- antalya yapmış. 3lt ortalaması var. Genelde 90-100 sürmüş. Rampa çıkış daha yavaş, iniş daha hızlı şekilde. Dönüş yolu biraz daha fazla yakabilir. Belki 3,5lt. Çünkü rakım farkı var malum

sen 80km hızlarla gidiş dönüş 3lt üstüne çıkmazsın gibi duruyor. 

15-D6090-C-A9-AD-4-C3-D-A66-D-D02-C80-AB

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bu yoldan önce mahmutbey-halkalı ve sonrasında halkalı-yenibosna yaptım. Akabinde stop etmeden haritadaki yolu sürdüm. Bi ara basın ekspres’te gazladım da. 

bu güzergahı c segment otomatik dizelle yapsan en az 6lt. Turbo benzinli ile yapsan en az 9-10lt. Atmosferik ile yapsan en az 12lt yakar. Vergi yüksek ama çok daha fazlasını kâr olarak bırakıyor. O yüzden şehir içi için hibrit araçlara çekingen yaklaşılması bence kuruntudan ibaret.  

harita sadece yenibosna bayrampaşa arası. Öncek güzergah da yoğun trafikliydi

48-AED814-13-D0-4-D4-F-99-DA-2-BD0-E6-B7

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)

Ne zamandır aklımdaydı. Farklı hızlarda hybrid corolla ne yakıyor diye sabahın 5-6’sında tem’de testler yaptım. 24km metris, seyrantepe arası sürdüm geri döndüm. Güzel video oldu. Farklı hızlarda 8 video çektim. Hepsini birleştirip tek video yaptım. Dilerseniz yavaşlatıp izleyebilirsiniz. Videoyu kısaltmak için ben biraz hızlandırdım. 

Aracımız 2020 model Corolla Hybrid 1800cc. Tem Otoyolu Metris-Seyrantepe Arası. Aynı yolu geri dönerek başlangıç noktasında bitiriyoruz. Hava:22-24 santigrat derece. Lastik basınçları 33-34psi. Klima kapalı. Park lâmbaları açık. Motor sıcak (S4) durumda.

40-50-60-70-80-90-100 ve 110km/s hız sabitleyici ile 24km sürüş yaptık. Tek videoda 8 test sürüşünü birleştirdik. Her sürüş sonunda yakıt bilgi değerleri mevcut.

40km/s hız ile 2,08lt/100km
50km/s hız ile 2,12lt/100km
60km/s hız ile 2,42lt/100km
70km/s hız ile 2,73lt/100km
80km/s hız ile 3,11lt/100km
90km/s hız ile 3,59lt/100km
100km/s hız ile 3,90lt/100km
110km/s hız ile 4,31lt/100km

Tüketim değerleri görüldü. Bu değerler hız sabitleyici ile yapıldı. Görüldüğü gibi hız arttıkça termik motorun kapalı olduğu süre azalıyor. Hız çok azaldığında ise tüketim birbirine yaklaşıyor. Hız çok azaldığında, termik motorun çalıştığı sürede alınan yol da azaldığı ve motorun çalışma süresi fazla olduğu için tüketim daha aşağıya inmiyor. Çünkü motor yükü çok azalıyor. Bu da verimsiz bir sürüş oluyor.

Daha ekonomik sürüş yapılabilir. Görüldüğü gibi hızın en düşük olduğu anlarda elektrik motoru ile maksimum mesafe sürülüyor. Fakat bu durum termik motor için geçerli değil. Termik motorun çalışmaya ihtiyaç duyduğu anlarda (tırmanma, pil seviyesi azalması) hızımızı 50-60 km/s civarında tutarsak ve inişlerde gaza hafif basarak süzülme yaparsak (boş vites gibi) daha düşük tüketim verileri elde edebiliriz. Termik motoru en ekonomik motor yüküne bindirmek tasarruf/yol ilişkisinde daha faydalı olur.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:

Motor sıcak dedin mi iş değişir emoji12.png

Sıcak dediğim sizinki gibi 200 derece değil. Normal sıcaklık 😂😂

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

80 km hızdan sonrsı çazip gelmedi. 80 sabit giderim ben. 

Elektrikle ne kadar yavaş gidersen o kadar verim artıyor. Benzinde ise 50-60km/s hızın altı verimsizleşmeye başlıyor. Motor yükü düşüyor. 

şu testlerde benzinli motor çalışınca 50-60km hızla gidip, çalışmıyorken 30-40km hızla sürüp bir de üstüne süzülme yapsaydım muhtemelen 2’nin altını görürdüm. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Sıcak dediğim sizinki gibi 200 derece değil. Normal sıcaklık [emoji23][emoji23]
Mangalda yapılmaz ki hybridde. 200 olmuyormuş [emoji1787]
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:

Mangalda yapılmaz ki hybridde. 200 olmuyormuş emoji1787.png

Öfff soslu tavuk ızgara kokusu sardı her yeri 😁😁

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

şu araçları kasmadan hiç düşünmeden sabitleme kullanmadan normalde nasıl kullanıyorsanız öyle kullanın, genelin trafikte kullandığı gibi yani, bakalım ne yakacak, 20 ile 50 ile gittim falan extrem işler, döverler adamı o hızda,  normal kullanımda şehir içi ne yakıyor, uzun yoldada hep 110 ve üstü geröekte herkesin gitttiği hızlarda sonuçları alalım birde, çünki gerçek değerler bunlar, sizinkiler kasma değer, araç kasarak kullanmılmaz, basarsın gidersin :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...