İçeriğe Yönlendir

Beyaz Yasuo’m

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Şunu koymayı unuttum. Göstergeyi sıfırlamadık. Tek tek her duruşta foto çektim. 

2-D22-C4-F6-4-F20-4294-9747-FE2-EA7743-D

sakin kullanımca 3,4 görmüşüm mesela. 5.foto. Saatte 90 ortalama. 80’e düşsem daha da düşerdi. Ama sabah 7.30’da otele girmem lazım. Kahvaltı ve ertesinde deniz. Yoksa anlamı yok :) 

Akşam 9 u neden bekledin 16:00 da çıkardım ben. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Akşam 9 u neden bekledin 16:00 da çıkardım ben. 

Yolda durmuyorum. Sadece lavabo ve kahve içip devam ediyorum. 21’de çıkınca sabah 7’de alanya’dayım. Hem kısıtlama var. Yollar boşken gittim. 15.00’da arkadaşım bahçeşehir’den yaris hybrid ile çıktı. İstanbul içinde tem trafiğine takıldı. Mola verdi. Uyudu vs vs, afyon’da yanından geçtim 😁

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Murat Sahın yazdı:

Abi bu ne? hb desem fazla yüksek, mpv desem fazla küçük, suv zaten değil. Garip olmuş.

MPV, aile için uygun aslında, donanım zaten full güvenlik falan güzel, 10 hava yastığı, diz yastığı hatta ön iki koltuk arasında hava yastığı bile var, tipi göreceli ve eski gibi duruyor, ben klasi severim bunuda sevdim, fiyatını sevmedim :D

artık hayal moda geçti 0 almak, sıra 2. elde, gidişat böyle ve bu kafada devam ederse 2. elinde gideceği yer belli zaten.... alım gücü düşüyor habire....

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
(düzenlendi)
Ali Cihangiroğlu yazdı:

MPV, aile için uygun aslında, donanım zaten full güvenlik falan güzel, 10 hava yastığı, diz yastığı hatta ön iki koltuk arasında hava yastığı bile var, tipi göreceli ve eski gibi duruyor, ben klasi severim bunuda sevdim, fiyatını sevmedim :D

artık hayal moda geçti 0 almak, sıra 2. elde, gidişat böyle ve bu kafada devam ederse 2. elinde gideceği yer belli zaten.... alım gücü düşüyor habire....

Abi benim mantık bana diyor ki sıfır araba alınmaz. Örneklemek gerekirse, sıfır egea 1.3 mtj olmuş 200 bin. Gider ikinci el temiz dizel jetta, focus falan alırım o paraya :) 

Arkadaşım gitmiş sıfır focus almış. 425 bin lira para vermiş bazı opsiyonlar ile birlikte. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-sedefli-beyaz-2016-bmw-320i-ed-m-plus-894099806/detay Aha bunu alırım o paraya da :D 

İlle dizel gerekiyorsa da https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2013-bayi-boyasiz-525d-xdrive-premium-hayalet-vakum-e.direksiyon-932694893/detay

tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Murat Sahın yazdı:

Abi benim mantık bana diyor ki sıfır araba alınmaz. Örneklemek gerekirse, sıfır egea 1.3 mtj olmuş 200 bin. Gider ikinci el temiz dizel jetta, focus falan alırım o paraya :) 

Arkadaşım gitmiş sıfır focus almış. 425 bin lira para vermiş bazı opsiyonlar ile birlikte. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-sedefli-beyaz-2016-bmw-320i-ed-m-plus-894099806/detay Aha bunu alırım o paraya da :D 

İlle dizel gerekiyorsa da https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2013-bayi-boyasiz-525d-xdrive-premium-hayalet-vakum-e.direksiyon-932694893/detay

2 modelde de 15bin kenara koyman lazim kötu gun parasi ama 😄

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Murat Sahın yazdı:

geçti o günler, bende tam sınırda almıştım hatta fazla bile verdim tabii, gidişat fena, alım gücü azalıyor, iyice düştüğünde  araba satışlarıda nanay olur, sıfır ve 2. el....  bakalım neler olacak...

şuan 400 bin cebimde olsa araba almazdım, ne sıfır ne 2. el, beklemede kalmak lazım şu sıralar, sakın para erir araba alalım demeyin gülerim hiç acımam, arabadan yatırım olmaz hele bundan sonra hiç olmaz, zaman bak neler gösterecek, şaka gibi geliyor bazı şeyler millete...

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Sinan Akgöl yazdı:

2 modelde de 15bin kenara koyman lazim kötu gun parasi ama 😄

E pazarlık edecez ya, adamın istediği parayı çıkartıp vermeyecez. Kenara koyulacak para pazarlıktan kalacak :D 

Ali Cihangiroğlu yazdı:

geçti o günler, bende tam sınırda almıştım hatta fazla bile verdim tabii, gidişat fena, alım gücü azalıyor, iyice düştüğünde  araba satışlarıda nanay olur, sıfır ve 2. el....  bakalım neler olacak...

şuan 400 bin cebimde olsa araba almazdım, ne sıfır ne 2. el, beklemede kalmak lazım şu sıralar, sakın para erir araba alalım demeyin gülerim hiç acımam, arabadan yatırım olmaz hele bundan sonra hiç olmaz, zaman bak neler gösterecek, şaka gibi geliyor bazı şeyler millete...

Ya o misal abi, yoksa 400 bin para olsa cebimde, yatırımım belli benim. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Hacı Şenyurt yazdı:
Dogan Arsiray yazdı:
hibrit corollanin elektrik motoru sehir ici acele kalkislari yapamayacak kadar zayif, bataryasi da ufak. o nedenle benzin motoruna anca takviye yapabiliyor. ben dumduz yolda, son derece yavas bir ivmelenme ile 400 500 metrede 62 km hiza cikabilmistim sonra hemen benzin motoru devreye giriyordu. basbayagi yetersiz yani. aynisini yaris hibritci birisi de demisti ilk ciktiginda.

Hibrit demek yarış aracı demek değil ki.

ben de  yarışmaktan bahsetmiyorum. acele ile akan trafikte, ışıktan  sakin ötesi bir şekilde kalkamayacağınız için benzin motoru devreye giriyor. olay o. yetersiz dememin sebebi bu.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

21.00’da istanbul’dan çıktık. Seyrantepe çamlıca gişeler arası 1 saat trafik çektik. 

adapazarı’na kadar 120-130km hızla

adapazarı’ndan afyon’a kadar 110-120km hızla

afyon alanya arası sakin sürüşle geldik. 

tüm sürüş boyunca klima auto konumdaydı. 23,5 ayarlı

ort tüketim yol bilgisayarına göre 4,36lt/100km

2 yetişkin, 2 çocuk ve valizler

alanya’dan döndük. Gidiş yol bilgisayarına göre 4,36lt/100km idi

dönüş yol bilgisayarına göre 4,52lt/100km

dönüşte 

- alanya antalya arası 80-100km hızlarda trafik lambalı güzergah

- antalya bozöyük arası mümkün olan yerlerde hızı 110’da tutmaya çalıştım. Rampa çıkış çoktu. Oralarda hızı biraz azalttım. 80-90’ı gördük. 
- bozöyük sakarya arası 120-130 arası

- sakarya halkalı arası otoyol’dan 130 hız sabitledim

Klima yolun yarısında açıktı

Gidiş geliş gece yapıldı. Genel pompa ortalaması ise: 1660km için 4,7lt/100km çıktı. Bu sapma miktarı hep oluyor. 

Bu araba ile uzun yolda 5-6lt yakanları ben anlamıyorum. Bozöyük sakarya 120-130-140 sürdüm. Otobanda hızı 130’a sabitledim.  Hiç azalmadı çünkü trafik yoktu. Ona rağmen son fotodaki 4,6 (pompada 4,9lt’ye tekabül ediyor) çıktı. Daha ne olsun. Şehir içinde de 4,5 yakıyoruz. 

34-D7-B45-F-A186-4784-8-E33-48-B8-CD71-C

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Sence bu adam neden bu kadar çok yaktı. 90 km hız sabit sürdü. 4 altına iner dedim, ama 4,2 yakmış. Anlamadım valla. 

https://youtu.be/Bkk5xco1CVo

- 900m rakım tırmanmış. Böyle tüketim ölçe olmaz. Dönüşü de katmalı

-ankara yolu çok çıkış inişli. O yollarda hızı sabitleme yerine hız limiti koyulup, rampa aşağı giderken süzülme yapsaydı daha tasarruflu olurdu. Rampa inerken araç elektrik üretiyor. Halbuki o enerjiyi serbest hızlanmada kullanmalıydı. Farkındaysan pilleri hep full dolu kalmış. 

-90 ile rampa çıkmış. Belki 80’e düşürse daha iyiydi. Gerçi 3000 devri geçmemiş araba rampalarda. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt
Sence bu adam neden bu kadar çok yaktı. 90 km hız sabit sürdü. 4 altına iner dedim, ama 4,2 yakmış. Anlamadım valla. 

Hız ile ilgili aracın dediklerine uyarak sürülür ise özellikle iki yeşil bölgeden ilkinde kalınırsa rahatlıkla 4 ün altına inilebilir. Ancak bu şekilde sürüşte sanki kamyon kullanır gibi bir gidiş şekli oluyor. Ben Malatya da biraz denedim ama maalesef trafik maganları sürekli taciz ettikleri için o şekilde kullanmak ancak tehlike doğuruyor. Hatta bir önceki neredeyse kavga edecektik. Maalesef traifik ve araba kullanma kültürü olmadığı için bizim ülkemizde araçların fabrika verilerine ulaşmak çok zor.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)
Hakan Tarım yazdı:

Bu Yasuo tek atıyor mu? Ultisi aynı mı ? :D :D :D

Aradığım yorum bu :)

TR yasusu 800k :)) ultisi R :) geri vites

tarihinde Armağan Pekatik tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Armağan Pekatik yazdı:

Aradığım yorum bu :)

TR yasusu 800k :)) ultisi R :) geri vites

800k olmayan Yasuoda gormedim tr serverinda zaten 

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)
Sinan Akgöl yazdı:

800k olmayan Yasuoda gormedim tr serverinda zaten 

Onun adı Yone oynayan yasucu

Bilmeyen konu sahibi için. Yasuo, League of legends diye bir online oyundaki herodur. Kendisi türk çocukları tarafından çok sevilir. Ama oynaması zor olduğu için hep kaybettirir. Böylece adı çıkmış bir hero dur. 

yani keşke Yasuo koymasaydınız :)  koyduysanız da bunu arabanın üstüne fln yazmayınız. Neme lazım bir Brand çıkar alev atar :)

tarihinde Armağan Pekatik tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)

Uzun yolda bir tecrübe de sabit hızda devir aralığı oldu. 

eğimsiz yolda sabit 110 ile sürerken motor devri 1600 oluyor. 

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ali, 80 le giderken nedir durum diye sorduydun hani, dün Edremit Balıkesir yaptım, 3 kişi klima hep açık giderken rampalarda deneme yapıp bastım biraz, baktım cekiyormu rampada yuklenince ne yapıyor, firliyormus anladım, bu şekilde git gel 5.5 lt. 100 un altı pek yok, genelde 100 110 ve 110 üstü hızlarda kısa süreli gittim 5.5 lt ortalama...
Dönüşte aklıma sen geldin 80 le ne yakıyor diye sorduydun yine 3 kişi klima açık yol düz, ruzgar yok durum böyle, 1.9- 2.3 lt aralığında oynuyor anlik....70a1e8e56789142408c083a8ae18788c.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Cihangiroğlu yazdı:

- 2.3

Madem bu kadar az yakıyor. 80 ile niye gitmiyon. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Madem bu kadar az yakıyor. 80 ile niye gitmiyon. 
Acelem olunca olmuyor, yinede genelde pek hızlı gitmem, hız sınırında giderim genelde, yol sakın millette antika değilse gidiyorum ama rahat vermiyorlar, gıcık sürücüler, yoksa 80 le falan komik rakamlar çıkıyor tüketimde, sevindirik olmaktan yola bakamiyorum yahu, benzinde olmuş 7.91 zaten, sagolsunlar, 10 yapında hepimiz rahat edelim....
Bir ara gece 70 le düz yolda tek başıma gittiydim biraz, 1.1 falan diyordu galiba, dur hele bunuda uygun bir zamanda deneyeyim hele, kasıp ubermill yapicam senin için, biraz selam isiticez ama olsun, iade ederiz ubermill sonunda [emoji16]

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

80 ile sadece anlık veriye bakabiliyor. Yolu 80 ile tamamlayamıyor :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Cihangiroğlu yazdı:

80 le

Bir kaç defa böyle 80 ile gitsen brain adaptain olur. Ruhun rahatlar. Çevreyi takmazsın. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Bir kaç defa böyle 80 ile gitsen brain adaptain olur. Ruhun rahatlar. Çevreyi takmazsın. 

+ Uykun gelir 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

+ Uykun gelir 

Her insanda olduğu gibi saatim dolunca uykum gelir. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Her insanda olduğu gibi saatim dolunca uykum gelir. 

Tereyağlı yoğurtlu iskenderi yiyip 80 ile yol sürdün mü hiç :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...