İçeriğe Yönlendir

Beyaz Yasuo’m

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Çağrı Alaf
Murat Sahın yazdı:

Neden ki?

Abi tren gibi anca düz gidiyo bi de 650'lik blok istesen gidiyor ama istediğin zaman durmuyor. Olduğu gibi kitliyor tekerleri

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağrı Alaf yazdı:

Abi tren gibi anca düz gidiyo bi de 650'lik blok istesen gidiyor ama istediğin zaman durmuyor. Olduğu gibi kitliyor tekerleri

E choplayacaz dedik ya, frenlere de müdahale edecez :D Bu arada tekerin kitlenmesi tamamen lastikle alakalı. 

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Murat Sahın yazdı:

E choplayacaz dedik ya, frenlere de müdahale edecez :D Bu arada tekerin kitlenmesi tamamen lastikle alakalı. 

Disk çapları da çok büyük abi ben anlamadım ve korkarak indim makinadan. Abs siz mümkün değil. Yiğitlikte bir yere kadar :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

İki video paylaşacağım. Biri A’dan B noktasına diğer B’den A noktasına. 

iki videonun birinde 3 video değerinde 4 video var. İçeriklerini video altında açıkladım. 

özetle şu pulse glide tekniği sanırım çok işe yaramıyor. Yarıyor fakat sadece rampa aşağı süzülmelerde kullanılırsa yarıyor. Yoksa hızlan süzül sonra hızlan durumunda yakıt tüketimi sabit hızla gitmeye göre daha fazla oluyor. 

https://youtu.be/HYqSvn6JKP4

https://youtu.be/3aVqycJZhm4

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

20.000km oldu

117-B7506-D5-AC-4752-A331-A11-AEC19-B236

Hibrit arabada bir sürü analog gösterge mi? Hatta o kocaman km sıfırlama çubuğu da mı duruyor halen? Gerçekten ciddi mi bu toyota? 

Vay arkadaş ya...

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

Hibrit arabada bir sürü analog gösterge mi? Hatta o kocaman km sıfırlama çubuğu da mı duruyor halen? Gerçekten ciddi mi bu toyota? 

Vay arkadaş ya...

Saati teybin üstünden göstergeye almışlar. Daha ne yapsın toyota :) 

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Tansu Kalafatoğlu

şişe su arka koltuğa döküldü. Minderi, halıyı ve keçeyi kaldırabildiğim kadar kaldırdım. Taban keçede bir karış ıslaklık vardı. Oraya kadar gitmiş. Pillerin üstünde su görmedim. Zaten çelik bariyerlerle askıda duruyor. 

Nem makinesini arabanın içine koydum. Neden klimayı açıp en sıcağa vermedin diyeceksiniz. Koltuk altı trim parçalarını söktüm. Onlardan biri de pil fan filtresi. Arabayı çalıştırınca fan da çalışıyor. Filtresiz çalışmasını doğru bulmadım. 

64-F4-AAF0-EB11-4065-B8-A3-710-EA292-BEE

F6-E8-CE79-AD71-4-A97-BF45-911-DBAC858-D

1-E705-F0-B-680-E-4-F8-A-8-B53-7-D9-B0-C

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Servet Aydın yazdı:

Sudan etkilenmez zaten.

Bu şekliyle değil de tabana oturur vaziyette bi denemek lazım 😁

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

bugün şirket arabası hybrid corolla’ya bindim. Sürüş tarzı klasik şirket arabası kullanımı gibiydi. Sert kalkış, ani duruş vs vs. Sonra sordum ortalaman kaç diye. 5,5-6lt. Bu nasıl az yakan bir araba ben anlamadım dedi. Bizim insanımız elektrikli arabaya geçince o piller yarı menzilli olacak, bu belli oldu

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Aynı araç burada var. Dhl de çalışan portifci altında. Gebze şehir içi 1.8 2.5 arası Gebze izmit 3 litreyi geçmiyor.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Servet Aydın yazdı:

Aynı araç burada var. Dhl de çalışan portifci altında. Gebze şehir içi 1.8 2.5 arası Gebze izmit 3 litreyi geçmiyor.

Arabaya ilave pil takmışsın, yemeyin bizi :) 

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Hacı Şenyurt

Jazz küçük sınıf MPV değil mi? Değilse ben yanlış biliyorum. [emoji17]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bugün şirket arabası hybrid corolla’ya bindim. Sürüş tarzı klasik şirket arabası kullanımı gibiydi. Sert kalkış, ani duruş vs vs. Sonra sordum ortalaman kaç diye. 5,5-6lt. Bu nasıl az yakan bir araba ben anlamadım dedi. Bizim insanımız elektrikli arabaya geçince o piller yarı menzilli olacak, bu belli oldu

hibrit corollanin elektrik motoru sehir ici acele kalkislari yapamayacak kadar zayif, bataryasi da ufak. o nedenle benzin motoruna anca takviye yapabiliyor. ben dumduz yolda, son derece yavas bir ivmelenme ile 400 500 metrede 62 km hiza cikabilmistim sonra hemen benzin motoru devreye giriyordu. basbayagi yetersiz yani. aynisini yaris hibritci birisi de demisti ilk ciktiginda.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Dogan Arsiray yazdı:

hibrit corollanin elektrik motoru sehir ici acele kalkislari yapamayacak kadar zayif, bataryasi da ufak. o nedenle benzin motoruna anca takviye yapabiliyor. ben dumduz yolda, son derece yavas bir ivmelenme ile 400 500 metrede 62 km hiza cikabilmistim sonra hemen benzin motoru devreye giriyordu. basbayagi yetersiz yani. aynisini yaris hibritci birisi de demisti ilk ciktiginda.

Neye göre yetersiz? Arabanın adı hibrit. Karma demek türkçesi. İngilizceniz iyidir.  İlla her şeyi 0-100 karşılaştırması yapmak zorunda değiliz. Her şey acele kalkışa göre mi yapılmak zorunda. Saçma bir yorum olmuş. 

Acele gaza basınca tüm motorlar çalışıp aracı 11sn civarı 0-100 yaptırıyor. Yetersiz bir şey göremedim ben

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt
Bende yorumunuza katılmıyorum. Hibrit demek yarış aracı demek değil ki. Zaten 100 beygirlik atmosferik 1.8 litre bir motor var. Tam emin olmamakla birlikte hibrit ile birlikte toplamda 120 beygir ürettiğini söyleyenler var. Bir çok kez trafik ışıklarında acil kalkış yapmak zorunda oldum. Hiç de üzmiyor. Üztelik 120-130 gibi sürekli yüksek seyredilen hızlarda bile yakıt tüketimi 5.5 6.0 litre / 100 km şeklindeki tüketimi de o hızlarda seyreden dizel motorlar ile aynı düzeyde. Ha derseniz ki çok sakin hızlanırım ayağımın altında yumurta var gibi kullanırım derseniz de çok rahat 4.0 litre /100 km değerlerine ulaşabilirsiniz.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

21.00’da istanbul’dan çıktık. Seyrantepe çamlıca gişeler arası 1 saat trafik çektik. 

adapazarı’na kadar 120-130km hızla

adapazarı’ndan afyon’a kadar 110-120km hızla

afyon alanya arası sakin sürüşle geldik. 

tüm sürüş boyunca klima auto konumdaydı. 23,5 ayarlı

ort tüketim yol bilgisayarına göre 4,36lt/100km

2 yetişkin, 2 çocuk ve valizler

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ort tüketim yol bilgisayarına göre 4,36lt/100km

Benim gibi kullansan 2,5 3 litreyi yakalardın sanırım. Elektrik motorunun en çok devreye girdiği süratleri tercih ederim. 

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Imkanim olsa hybrid araba alirdim. 0-100 degil kredi kartindaki 00lar daha onemli benim icin suan. Giptayla bakiyorum yanimdan vijjj geciyolar yururken 😄 ses yok tik yok mis. Tekrardan kazasiz belasiz olsun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)

Şunu koymayı unuttum. Göstergeyi sıfırlamadık. Tek tek her duruşta foto çektim. 

2-D22-C4-F6-4-F20-4294-9747-FE2-EA7743-D

Ali Darbaz yazdı:

Benim gibi kullansan 2,5 3 litreyi yakalardın sanırım. Elektrik motorunun en çok devreye girdiği süratleri tercih ederim. 

sakin kullanımca 3,4 görmüşüm mesela. 5.foto. Saatte 90 ortalama. 80’e düşsem daha da düşerdi. Son foto antalya alanya arası. Artık yorgunluk ve yolun bitme isteği ile ışıklarda biraz seri kalkışlar yaptım. O yüzden artmış. Lamba da çok yolda

Ama sabah 7.30’da otele girmem lazım. Kahvaltı ve ertesinde deniz. Yoksa anlamı yok :) 

Sinan Akgöl yazdı:

Imkanim olsa hybrid araba alirdim. 0-100 degil kredi kartindaki 00lar daha onemli benim icin suan. Giptayla bakiyorum yanimdan vijjj geciyolar yururken 😄 ses yok tik yok mis. Tekrardan kazasiz belasiz olsun

🙏 olur inş hocam 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...