İçeriğe Yönlendir

Beyaz Yasuo’m

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Evren Erakçora

Lastiklere 40 hava basarak ve yavaş giderek

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

2-3 kat değil. Eşdeğer kütle formüllerini hatırlayalım. Bizim standart jantlar için bu değer yaklaşık 1,5-1,7 kata denk geliyor. 

fakat konunun başka boyutu da var. Jantların tasarımı. İçi dolu jantların atalet momenti daha düşük oluyor. Aynı kütledeki içi boş ve dolu jantları karşılaştırırsak içi dolu olan dönmeye karşı daha az direnç gösteriyor. Yani tasarrufu artırıyor. Hem de daha az sürtünme kaybı oluşturuyor. 

Bisikletlerde jantın içini dolduruyorlardı ya kaplama mevzusu. Kaplama olan daha zor ilerliyordu. Belki bağlantı kurulabilir.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

@Tansu Kalafatoğlu Cumartesi çalışmıyor isen Agvada nehir kenarında kahvaltıya gidek , Ailecek. 

https://www.firsatbufirsat.com/firsat/kendine-has-agva-cafe-kahvalti

Serpme Kahvaltı Menüsü

Kaşar Peyniri
Beyaz Peynir
Çeçil Peyniri
Siyah Zeytin
Yeşil Zeytin
Domates Söğüş
Salatalık Söğüş
Yeşillik
Salam
Acuka
Vişne Reçeli
Çilek Reçeli
Mevsimsel Meyvelerden Ev Yapımı Reçel
Trabzontereyağı
Kaymak
Bal
Haşlanmış Yumurta Veya Tereyağlı Sahanda Yumurta
Sigara Böreği
Patates Kızartması
Ekmek Sepeti
Demleme Çay (Termosta Servis Yapılır. )

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Metin Akbal yazdı:

Bisikletlerde jantın içini dolduruyorlardı ya kaplama mevzusu. Kaplama olan daha zor ilerliyordu. Belki bağlantı kurulabilir.

Kütle ne kadar merkezden uzaklaşırsa ataleti o kadar artıyor. Ama zaten 1kg’lık bisiklet jantının içini doldurup 2kg’a çıkarırsak daha zor yürür. Biz aynı ağırlıklı kütlelerden bahsediyoruz. 

Ali Darbaz yazdı:

@Tansu Kalafatoğlu Cumartesi çalışmıyor isen Agvada nehir kenarında kahvaltıya gidek , Ailecek. 

https://www.firsatbufirsat.com/firsat/kendine-has-agva-cafe-kahvalti

Serpme Kahvaltı Menüsü

Kaşar Peyniri
Beyaz Peynir
Çeçil Peyniri
Siyah Zeytin
Yeşil Zeytin
Domates Söğüş
Salatalık Söğüş
Yeşillik
Salam
Acuka
Vişne Reçeli
Çilek Reçeli
Mevsimsel Meyvelerden Ev Yapımı Reçel
Trabzontereyağı
Kaymak
Bal
Haşlanmış Yumurta Veya Tereyağlı Sahanda Yumurta
Sigara Böreği
Patates Kızartması
Ekmek Sepeti
Demleme Çay (Termosta Servis Yapılır. )

Valla isterdim güzel de olurdu. Hafta sonu biz de böyle şeyler yapıyoruz ama kızım artık çok bunaldı pandemi sürecinde. Spor ve müzik kursuna yazdırdım cumartesi sabah oraya götüreceğim. Havalar ısınsın korona azalsın pazarları kısıtlama kalksın bu aktiviteyi yapalım bence de. Güzel olur

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Kütle ne kadar merkezden uzaklaşırsa ataleti o kadar artıyor. Ama zaten 1kg’lık bisiklet jantının içini doldurup 2kg’a çıkarırsak daha zor yürür. Biz aynı ağırlıklı kütlelerden bahsediyoruz. 

Valla isterdim güzel de olurdu. Hafta sonu biz de böyle şeyler yapıyoruz ama kızım artık çok bunaldı pandemi sürecinde. Spor ve müzik kursuna yazdırdım cumartesi sabah oraya götüreceğim. Havalar ısınsın korona azalsın pazarları kısıtlama kalksın bu aktiviteyi yapalım bence de. Güzel olur

Sapanca gidecektim. Kapalı olduğunu öğrendim. Bu hafta sonu biz ağvada olucaz. Kızım biraz gezsin istiyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Rampa aşağı da gitmiyorsa?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:

Rampa aşağı da gitmiyorsa?

Farketmez ki. Atalet momenti değişmiyor. Cismin şekline özel. 

kütleleri aynı iki farklı tekerleğin serbest yuvarlanması

https://youtu.be/s1Gr5_Ybo9Y

rampa aşağı yukarı veya düz olması farketmez. Kütle ne kadar merkeze uzaksa hareket ettirmek için gereken kuvvet o kadar fazla olmalı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Farketmez ki. Atalet momenti değişmiyor. Cismin şekline özel. 

kütleleri aynı iki farklı tekerleğin serbest yuvarlanması

https://youtu.be/s1Gr5_Ybo9Y

rampa aşağı yukarı veya düz olması farketmez. Kütle ne kadar merkeze uzaksa hareket ettirmek için gereken kuvvet o kadar fazla olmalı

https://www.youtube.com/watch?v=SUqq4hQPm7o

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Aha burada çok benzer şeyi anlatmış
Kalkışta 400 gram farkeder başka sorun yok [emoji16]

15 lerde uzun yok 5.4, 17 lerde ise 5.5 idi eski arabada.
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Arabanın bir eksisi daha. Kasise biraz hızlı girersem yaylar darbeyi aldıktan sonra ön süspansiyon çok sert tepki veriyor. Tekeri tüm gücüyle küüüüt diye sonuna kadar itiyor. Yani kasisin tepe noktasını geçtikten hemen sonra küüüt sesi geliyor. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Arabanın bir eksisi daha. Kasise biraz hızlı girersem yaylar darbeyi aldıktan sonra ön süspansiyon çok sert tepki veriyor. Tekeri tüm gücüyle küüüüt diye sonuna kadar itiyor. Yani kasisin tepe noktasını geçtikten hemen sonra küüüt sesi geliyor. 

Maşallah  artist , sağlıklı ve yakışıklı çıkmışsın. Kirli sakalda seni "karizmatik enişte", "arabalı damat", sosyetik playboy gibi görünüyorsun. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Maşallah  artist , sağlıklı ve yakışıklı çıkmışsın. Kirli sakalda seni "karizmatik enişte", "arabalı damat", sosyetik playboy gibi görünüyorsun. 

Maslak’ta mocha çalışır ☺️

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Ali Darbaz yazdı:

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Maslak’ta mocha çalışır ☺️

İyi bir şey söyler gibi başlayıp kötü bitirmiş sanki. :D 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Selim Bilgin yazdı:

İyi bir şey söyler gibi başlayıp kötü bitirmiş sanki. :D 

Tüketimi tutturamadı yine ama olsun :) 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Tüketimi tutturamadı yine ama olsun :) 

Ben tüketimi tuturmam için trafikten yoksun olmam lazım :D

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Ali Darbaz yazdı:

Trafikten yoksun yolda herkes tutturur. :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Selim Bilgin yazdı:

Boş yolda sabit 70 km hızla gidebilir misin :D . Yoksa launch mu yaparsın :D

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Selim Bilgin yazdı:

Trafikli yolda tutturmak gibisi yok :) 

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Ali Darbaz yazdı:

Boş yolda sabit 70 km hızla gidebilir misin :D . Yoksa launch mu yaparsın :D

Ben boş yolda sakin gidiyorum genelde. Ama CC kullanmazsam araba 70 ile gitmiyor, gaz bas çek yapmak lazım anca onu da ben sevmiyorum. :) 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Trafikli yolda tutturmak gibisi yok :) 

O Hybrid'in güzelliği işte.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Aha ha ha ha. Onu arabasının fiyat etiketi ile emekli olana kadar benzin alırım. :D

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ali Darbaz yazdı:

Ben nasıl daha az yakarım

Söyleyince kızıyon :)

Esasen o blok ve o kasa ile, verimli olan her yolu deniyorsun. İllaki bir miktar para harcanarak tasarruf miktarı artırılır ama burada da yaptığın yatırımın amorti süresi mühim, yoksa 10 yılda yapacağı tasarrufu janta verince anlamı kalmıyor o tasarrufun. LPG'de sevmediğine göre, 7.8 litre güzel rakam. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Murat Sahın yazdı:

Söyleyince kızıyon :)

Esasen o blok ve o kasa ile, verimli olan her yolu deniyorsun. İllaki bir miktar para harcanarak tasarruf miktarı artırılır ama burada da yaptığın yatırımın amorti süresi mühim, yoksa 10 yılda yapacağı tasarrufu janta verince anlamı kalmıyor o tasarrufun. LPG'de sevmediğine göre, 7.8 litre güzel rakam. 

Ben esas skoru Ramazan ayında tutturacam. 2 hafta tam kapanış verecekler. İşim gereği benim ve eşimin çalışması gerekiyor. O yüzden bom boş yollarda ekonominin dibini vurucam. 

Unutmadan, tketim 7,8 değil artık. Sabah marş yapıp, 3 km araba sürüp eve geri döndüğüm için 8,2 litreye fırladı. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...