Tansu Kalafatoğlu 17 Mart 2021 Yazar Paylaş 17 Mart 2021 Ali Darbaz yazdı: Bunu öğrendiğim iyi oldu. Yatmış hybrid almamak lazım. Aynen öyle. Sarı sitede 2020 model sıfır km’ler sıkıntı mesela. Ayda bir değil haftada 1 kere park halinde ready pozisyonunda kalmalı demiş toyota. Kalmazsa nolur? Onu da bilmiyorum açıkçası https://mag.toyota.co.uk/coronavirus-toyota-hybrid-car-maintenance/comment-page-11/#comments Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Mart 2021 Paylaş 17 Mart 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Aynen öyle. Sarı sitede 2020 model sıfır km’ler sıkıntı mesela. Ayda bir değil haftada 1 kere park halinde ready pozisyonunda kalmalı demiş toyota. Kalmazsa nolur? Onu da bilmiyorum açıkçası https://mag.toyota.co.uk/coronavirus-toyota-hybrid-car-maintenance/comment-page-11/#comments Bu linkte 12v bataryadan bahsedilmiş. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 17 Mart 2021 Yazar Paylaş 17 Mart 2021 Sani Gerşon yazdı: Bu linkte 12v bataryadan bahsedilmiş. İkisini de korumanın yolu demiş “The simplest vay to maintain charge in both of these batteries is to simply go through the normal start procedure“ Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 Mart 2021 Yazar Paylaş 20 Mart 2021 size bir tüyo; çoook uzun soluklu rampaları çıkarken 110-120 altına düşmek istemiyorsanız 98 beygirlik motorun insafına kalmışsınız demektir piller de azalıyor, destek azalıyor 122 beygirlik araba oluyor 98 beygirlik kağnı gerçi mazdam da 105 beygirdi. ama zaten bize lazım olan istanbul içi değil mi Yorum bağlantısı
Metin Akbal 22 Mart 2021 Paylaş 22 Mart 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: 122 beygirlik araba oluyor 98 beygirlik kağnı gerçi mazdam da 105 beygirdi. Kaç kişiyle tespit ettin Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Mart 2021 Yazar Paylaş 22 Mart 2021 Metin Akbal yazdı: Kaç kişiyle tespit ettin 5 kişi. piller yarım bile olsa çok fark ediyor. Ama bitik pille rampada 5 kişi. ııı ıhh yine de çıkıyoruz ama hızı 100-110 tutayım dersen devir çok yükseliyor. Belki 1-2 kişi olsa daha rahat çıkar. Yokuş dediğim de %5-6 eğimlerden bahsediyorum Yorum bağlantısı
Metin Akbal 22 Mart 2021 Paylaş 22 Mart 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: 5 kişi. piller yarım bile olsa çok fark ediyor. Ama bitik pille rampada 5 kişi. ııı ıhh yine de çıkıyoruz ama hızı 100-110 tutayım dersen devir çok yükseliyor. Belki 1-2 kişi olsa daha rahat çıkar. Yokuş dediğim de %5-6 eğimlerden bahsediyorum Kemikli ve Horhor geçitlerinde 3, Bolu dağı rampasında 4 ten aşağı düşmezsen iyidir Ben rampa diye buraları bilirim. Trabzon Boztepe, Rize Dağmaran gibi yerler de iste yani orda 2 yi bile anca yer 1 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 22 Mart 2021 Paylaş 22 Mart 2021 Ha bu arada teknik grafik görmeden yazıları anlamıyorum artık, araç 2500 devirde iken alternatör kaç v kaç amper elektrik üretiyor, piller kaç amper çekiyor, piller bu işi yaparken araç kaç birim bayılıyor, bu esnada anlık tüketim ne oluyor, araç kaç beygirde yürüyor, tork ne kadar oluyor, hava akışmetreden kaç birim oksijen geçiyor, kalorifer açtıysan o içeri giren havanın hızı ne, iç sirkülasyonun durumu ne, polen filtresi değişti mi, lastik basınçları ve sıcaklıkları ne durumda, motor yağı viskositesi kaç, bagajdan kaç mm su alıyor, tüm bunlar olurken sen ne yapıyordun vs gibi verileri de eklersen daha kolay yorumlarız. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 22 Mart 2021 Paylaş 22 Mart 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: 5 kişi. piller yarım bile olsa çok fark ediyor. Ama bitik pille rampada 5 kişi. ııı ıhh yine de çıkıyoruz ama hızı 100-110 tutayım dersen devir çok yükseliyor. Belki 1-2 kişi olsa daha rahat çıkar. Yokuş dediğim de %5-6 eğimlerden bahsediyorum Rampa çıkarken, elektrik motoru % kaç azalınca desteği kesiyor? Desteği kestiğinde motor jeneratörü şarja başlıyor mu? Rampa çıktığının farkında mı? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Mart 2021 Yazar Paylaş 22 Mart 2021 Metin Akbal yazdı: Ha bu arada teknik grafik görmeden yazıları anlamıyorum artık, araç 2500 devirde iken alternatör kaç v kaç amper elektrik üretiyor, piller kaç amper çekiyor, piller bu işi yaparken araç kaç birim bayılıyor, bu esnada anlık tüketim ne oluyor, araç kaç beygirde yürüyor, tork ne kadar oluyor, hava akışmetreden kaç birim oksijen geçiyor, kalorifer açtıysan o içeri giren havanın hızı ne, iç sirkülasyonun durumu ne, polen filtresi değişti mi, lastik basınçları ve sıcaklıkları ne durumda, motor yağı viskositesi kaç, bagajdan kaç mm su alıyor, tüm bunlar olurken sen ne yapıyordun vs gibi verileri de eklersen daha kolay yorumlarız. Bunlar çok önemli bilgiler Ali Darbaz yazdı: Rampa çıkarken, elektrik motoru % kaç azalınca desteği kesiyor? Desteği kestiğinde motor jeneratörü şarja başlıyor mu? Rampa çıktığının farkında mı? Rampa çıktığının farkında değil de güç istendiğinin farkındadır bi dahakine video çekecem bu duruma. Hybrid asistanttan da bakarız Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 22 Mart 2021 Paylaş 22 Mart 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bunlar çok önemli bilgiler Rampa çıktığının farkında değil de güç istendiğinin farkındadır bi dahakine video çekecem bu duruma. Hybrid asistanttan da bakarız Toyota forumlarında gezerken senin mesajlarını gördüm. Sanki bir Ali Darbaz da orda var sandım 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 22 Mart 2021 Paylaş 22 Mart 2021 Mert Gulkokan yazdı: ne yani koskoca 1.8 motor tek başına 98 hp güç mü üretiyor ? termal verimi kaç bunun @Ali Darbaz Eski 1,5 ile yeni 1,8 arasındaki fark resimde olduğu gibi . maksimum tork 4000 devirden 3650 devire düşürülmüş. maksimum tork verisi 7 newton artırılmış. Bu sayede çok ekonomik şekilde 40 kw gücü üretebilmek nasip olmuş. bu araba 53 beygir üretirken 230 gram kwh benzin yakıyor. benim eski i10 53 beygir üretmek için 375 gram benzin yakardı. İşte olay bundan ibaret farkı sen anla 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Mart 2021 Paylaş 22 Mart 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: size bir tüyo; çoook uzun soluklu rampaları çıkarken 110-120 altına düşmek istemiyorsanız 98 beygirlik motorun insafına kalmışsınız demektir piller de azalıyor, destek azalıyor 122 beygirlik araba oluyor 98 beygirlik kağnı gerçi mazdam da 105 beygirdi. ama zaten bize lazım olan istanbul içi değil mi tsi ile cankutarana 132 ile tırmandık, gaz kese kese,, yoksa bıraksan 1XX e uçacak 1.2 tsi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Mart 2021 Yazar Paylaş 22 Mart 2021 Çağlar Bayur yazdı: tsi ile cankutarana 132 ile tırmandık, gaz kese kese,, yoksa bıraksan 1XX e uçacak 1.2 tsi Artvin mi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 22 Mart 2021 Paylaş 22 Mart 2021 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: tsi ile cankutarana 132 ile tırmandık, gaz kese kese,, yoksa bıraksan 1XX e uçacak 1.2 tsi Abi tsi motorlarda henuz 235 gram altına düşen olmadı. Maalesef çok küçük bir alanda 235 gram , 6 nci vitesde dahi 110 ile giderken 300 garm yakıt ile yürüyor. Genelde çok verimsiz. 300 400 arasında çalışıyor motor. Ama 1,8 hybrid motor son derece verimli olan haritanın üst noktalarında sabit çalışıyor. 6 ileri manual 1,2 tsi motorun burda bsfc haritasını görebilirsin. 22 Mart 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Mart 2021 Yazar Paylaş 22 Mart 2021 Ali Darbaz yazdı: Toyota forumlarında gezerken senin mesajlarını gördüm. Sanki bir Ali Darbaz da orda var sandım Her ortama bi darbaz lazım Mert Gulkokan yazdı: ne yani koskoca 1.8 motor tek başına 98 hp güç mü üretiyor ? termal verimi kaç bunun @Ali Darbaz 1.8’e aldanma. Sıkıştırma zamanında piston 1.4 hacimli motor kadar sıkıştırıyor. Yanmada 1.8 hacim kadar geri yol gidiyor. Ali Darbaz yazdı: Eski 1,5 ile yeni 1,8 arasındaki fark resimde olduğu gibi . maksimum tork 4000 devirden 3650 devire düşürülmüş. maksimum tork verisi 7 newton artırılmış. Bu sayede çok ekonomik şekilde 40 kw gücü üretebilmek nasip olmuş. bu araba 53 beygir üretirken 230 gram kwh benzin yakıyor. benim eski i10 53 beygir üretmek için 375 gram benzin yakardı. İşte olay bundan ibaret farkı sen anla mazda sadece jeneratör olarak kullanacağı küçük bi wankel yapmayı planlıyor Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 22 Mart 2021 Paylaş 22 Mart 2021 Verim çok önemli değil bana göre, gerçek şartlarda tsi en az yakanlardan. 1200 devirde yürüyebilen bir araba nasıl az yakmaz, al 6. Vitese gaza hafif dokun koklasın. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 22 Mart 2021 Paylaş 22 Mart 2021 Evren Erakçora yazdı: Verim çok önemli değil bana göre, gerçek şartlarda tsi en az yakanlardan. 1200 devirde yürüyebilen bir araba nasıl az yakmaz, al 6. Vitese gaza hafif dokun koklasın. Motorun yakıt ekonomisi haritasında çok büyük bir alan boşa gidiyor maalesef. Volkswagen dsg sevdası bırakıp CVT geçiş yapması gerek. CVT geçerse verim epey aratcaktır. Çünkü kullandıkları kademeli modası geçmiş şanzımanlar arabanın motor verimini düşürüyor . Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Mart 2021 Yazar Paylaş 22 Mart 2021 Ali Darbaz yazdı: Motorun yakıt ekonomisi haritasında çok büyük bir alan boşa gidiyor maalesef. Volkswagen dsg sevdası bırakıp CVT geçiş yapması gerek. CVT geçerse verim epey aratcaktır. Çünkü kullandıkları kademeli modası geçmiş şanzımanlar arabanın motor verimini düşürüyor . Küfretsen daha iyiydi 😂 3 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 22 Mart 2021 Paylaş 22 Mart 2021 Ali Darbaz yazdı: Motorun yakıt ekonomisi haritasında çok büyük bir alan boşa gidiyor maalesef. Volkswagen dsg sevdası bırakıp CVT geçiş yapması gerek. CVT geçerse verim epey aratcaktır. Çünkü kullandıkları kademeli modası geçmiş şanzımanlar arabanın motor verimini düşürüyor . DSG daha az yakar hatalı düşünüyorsun bence. Kayıp az, düz vites gibi. Vitesi de erken atıyor, mis . Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Mart 2021 Yazar Paylaş 22 Mart 2021 Ali Darbaz yazdı: Motorun yakıt ekonomisi haritasında çok büyük bir alan boşa gidiyor maalesef. Volkswagen dsg sevdası bırakıp CVT geçiş yapması gerek. CVT geçerse verim epey aratcaktır. Çünkü kullandıkları kademeli modası geçmiş şanzımanlar arabanın motor verimini düşürüyor . Sırf hissiyatı yok diye manuel modda 10 vites yaptı toyota. Cvt şanzımanı manuel moda alınca programlanmış vites oranlarına göre geçiyor. Ama verim kayboluyor tabi. Tsi motorun düşük verimli olmasına ben de takıldım. İstediği gibi yüksek basınçlı fazla miktarda havayı silindir içine gönderen sistem nasıl verimsiz oluyor ki? Turbo belli bir devirden sonra çalıştığı zamanlarda verim hep yüksel olmalı Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 22 Mart 2021 Paylaş 22 Mart 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Küfretsen daha iyiydi 😂 Göz var nizam var. CVT şanzıman direk motorun en az yaktığı çizgiden gidiyor. Yukardaki tsi motorun çizgisi nerden başlıyor. görüyorsun. Sen 220 gramla yol alırken, vovos açılışı 400 gramla başlatıyor. Çok büyük ziyan. Haritada kabak gibi belli , araba 90 ile giderken 6 nci vitesde 300 gram yakıyor. yine 4 litre felan yakıyordur. Ama şehir içinde 6 dan çoktur. 1,8 hybrid şehir içi 4 litre yakıyor. Aralarındaki 2 litre farkın ana sebebi bundan dolayı Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 22 Mart 2021 Paylaş 22 Mart 2021 İlla a yakan tsi isteiyorsa adres belli . ea211 evo 1.5 tsi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Mart 2021 Paylaş 22 Mart 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Artvin mi Ankara..istikamet istanbul. Ali Darbaz yazdı: Abi tsi motorlarda henuz 235 gram altına düşen olmadı. Maalesef çok küçük bir alanda 235 gram , 6 nci vitesde dahi 110 ile giderken 300 garm yakıt ile yürüyor. Genelde çok verimsiz. 300 400 arasında çalışıyor motor. Ama 1,8 hybrid motor son derece verimli olan haritanın üst noktalarında sabit çalışıyor. düşmesin zaten, 5.20 leri tokatlarken zorlanmayalım 1.2 ile 3 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 22 Mart 2021 Paylaş 22 Mart 2021 (düzenlendi) Turbo motorlar ekonomik olsaydı, Toyota 2,5 litre atkinson TNGA motor için çok büyük arge yatırımı yapmazdı. Elinde çok güzel 1,2 turbo motorlar var. 2,5 litre TNGA motorun %40 termal verimi var . 22 Mart 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts