İçeriğe Yönlendir

Beyaz Yasuo’m

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

:nazar: hayırlı olsun, bayide bana 400 kişi sırada diyince vazgeçmiştim, yoksa direk flame + xpack multidrive s (hibrit değil) alacaktım, araba olmayınca kaldı olduk nayloncu :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Alpay Sumer yazdı:

capıniiiz demistim ben. 😎

Capın yapmış ama bu sefer :) içerisi das auto ile eşit olmasa da rakabet edecek düzeyde 

Ali Cihangiroğlu yazdı:

:nazar: hayırlı olsun, bayide bana 400 kişi sırada diyince vazgeçmiştim, yoksa direk flame + xpack multidrive s (hibrit değil) alacaktım, araba olmayınca kaldı olduk nayloncu :)

abi bekleyemecektin bayiyi. Dünkü Zamdan önce galeriden sıfırını alacaktın. En kötü 10 bin km’de hatasız alacaktın. Şimdi oldu ham fiyatı 123 bin. Yine alınır. İlk zamda veya ondan sonrakinde matrahı geçecek. Benzinli flame xpack sunroofu olduğu için eğey rağbet gören donanım. Fırsat kaçmadı henüz. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Capın yapmış ama bu sefer :) içerisi das auto ile eşit olmasa da rakabet edecek düzeyde 

abi bekleyemecektin bayiyi. Dünkü Zamdan önce galeriden sıfırını alacaktın. En kötü 10 bin km’de hatasız alacaktın. Şimdi oldu ham fiyatı 123 bin. Yine alınır. İlk zamda veya ondan sonrakinde matrahı geçecek. Benzinli flame xpack sunroofu olduğu için eğey rağbet gören donanım. Fırsat kaçmadı henüz. 

arabayı aldım ama geçti artık, 123 bin neki, benim istediğime 217 bin yazıyor liste fiyatı, galeride ise aha sana örnek, bu arada ben asıl hanım için aldım arabayı, corolla az büyük geldi gerçi küçük aslında C compackt araç bu, ama dolu oldumu özellikle güvenlik özellikleri güzel, beğenmediğim tek yeri ortadaki ekran, kroşe çakma isteği uyandırıyor bende :)

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2020-sifir-flame-x-pack-lansman-rengi-otm-sunroof-serit-takip-865132553/detay

aha Edremitte, uçmuş fiyat

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2020-model-toyota-corolla-flame-x-pack-hybrid-sifir-km-861453692/detay

esas soru bu adamlar bu arabaları alıpta nasıl stokluyor biz alamıyoruz?

neyse aldım gitti, şuan kafadan en az 20 bin karım var, ülen satıp corollamı alsam ne yapsam :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

O 123, 130 olunca 216 bin 276 bin olacak en az :) ben konuyu mu kaçırdım ne aldınız?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

O 123, 130 olunca 216 bin 276 bin olacak en az :) ben konuyu mu kaçırdım ne aldınız?

Clio 5 1.3 Tce edc İcon aldım,  123 ü anlamadım ben, flame + xpack şuan liste fiyatı olarak 

hibrit flame +xpack  299 bin

normal flame + xpack  217 bin

1.6 vision ki alınmaz boş bu 167 bin

haa dediğin zam gelecek evet, gelsin bakalım, fazla şişirdilerimi satamazlar, şuan fimaların gördüğüm kadarıyla psikolijik sınırı 200 bin tl lik araçlar satmak, pek üstüne çıkmak istemiyorlar, elbette daha pahalı modelleride var ama millet bitik, daha fazlasını istedikleri kadar satamayacaklar, alan sayısı çok az olacak, bu sefer düşük donanımı satalım diyecekler bu seferde millet madem alacağım boşunu neden alayım diyecek, firmalar batık bizde yayan kalacağız sanırım, bu iş böyle gitmez bakalım nereye kadar artacak bu fiyatlar, her iki tarafta birbirine bakıp ahh çekecek sanırım...  alan olsa-alabilsem

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Clio 5 1.3 Tce edc İcon aldım,  123 ü anlamadım ben, flame + xpack şuan liste fiyatı olarak 

hibrit flame +xpack  299 bin

normal flame + xpack  217 bin

1.6 vision ki alınmaz boş bu 167 bin

haa dediğin zam gelecek evet, gelsin bakalım, fazla şişirdilerimi satamazlar, şuan fimaların gördüğüm kadarıyla psikolijik sınırı 200 bin tl lik araçlar satmak, pek üstüne çıkmak istemiyorlar, elbette daha pahalı modelleride var ama millet bitik, daha fazlasını istedikleri kadar satamayacaklar, alan sayısı çok az olacak, bu sefer düşük donanımı satalım diyecekler bu seferde millet madem alacağım boşunu neden alayım diyecek, firmalar batık bizde yayan kalacağız sanırım, bu iş böyle gitmez bakalım nereye kadar artacak bu fiyatlar, her iki tarafta birbirine bakıp ahh çekecek sanırım...  alan olsa-alabilsem

123 bin ham fiyat. 123x1,5 = 184 bin tl ötv’li fiyat. 184x1,18= 217 bin tl kdv’li fiyat. 

1,6 motorlarda matrah 130 bin sınırı. 130 bin olduğu an ötv %80 abi. Oradan zam yiyecek flame xpack benzinli. 

araba fiyatları şişecek doğru. Alınabilecek araba kalmayacak. Arz azalacak. Peki Fiyatlar düşer mi? Devlet vergide indirim yapmazsa fiyat düşmez. Çünkü bir benzinli dream corolla’nın ham fiyatı şu an 110 bin tl. Bu da 12 bin avro yapar. Daha ne kadar düşebilir ki abi? Adamlar 12 bin avrodan daha ne kasar kısabilir ki? 

olacağı ben söyleyeyim. İç pazara c segmentte en baz modeller sürülecek. Nasıl 2 senedir bir çok model gelmiyor, daha fazlası olacak. Daha az model gelecek. Ben o yüzden araba yeniledim. Yoksa 5 sene mazda elimde kalırdı en az. Yeni c segment dolu araç alamazdım. 

Hayırlı olsun bu arada. Güle güle kullanın ☺️

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Cihangiroğlu yazdı:

nereye kadar artacak

1996 dan beri bekliyorum , düşecek eminim, beklmeye devam

• Beğen 4
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Tansu hayırlı uğurlu olsun maşallah, çok iyi yapmışsın. Alınmış alınmıştır bu zamanda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Çağlar Bayur yazdı:

1996 dan beri bekliyorum , düşecek eminim, beklmeye devam

sıfır düşmeeeeez, boşa beklemeeee  :)

2. el düşeeer, topu atınca değeri 1 paket sigara oluuuur, demedi demeeeee....

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Senin için şu videoyu izledim. Elektrik sistemini sadece 90 km hıza kadar aktif kullanıyor. 3000 devirde cayır cayır yakarken 155 km hız yapıyor. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

123 bin ham fiyat. 123x1,5 = 184 bin tl ötv’li fiyat. 184x1,18= 217 bin tl kdv’li fiyat. 

1,6 motorlarda matrah 130 bin sınırı. 130 bin olduğu an ötv %80 abi. Oradan zam yiyecek flame xpack benzinli. 

araba fiyatları şişecek doğru. Alınabilecek araba kalmayacak. Arz azalacak.baz donanım ki abi? Adamlar 12 bin avrodan daha ne kasar kısabilir ki? 

olacağı ben söyleyeyim. İç pazara c segmentte en baz modeller sürülecek. Nasıl 2 senedir bir çok model gelmiyor, daha fazlası olacak. Daha az model gelecek. Ben o yüzden araba yeniledim. Yoksa 5 sene mazda elimde kalırdı en az. Yeni c segment dolu araç alamazdım. 

Hayırlı olsun bu arada. Güle güle kullanın ☺️

anladım şimdi, ötv olayı evet haklısın, sende aynı şeyi demişsin, bu fiyatlar böyle arttıkça artık adam gibi araba alamaz olacak millet, şuan son zamanlar, aldın aldın (0 için konuşuyorum) 

baz donanıma ineceğiz, şuan dediğim gibi firmalardaki gizli üst limit 200 binler gibi, bu fiyatı geçtimi satmak zorlaşıyor, alan olur tabii ama satış tatmin etmez firmaları, gittikçe daha boş araçlar göreceğiz, o yüzden bende güç yettikçe doldurabildiim kadar dolu araç aldım, alınmış alınmıştır bu devirde, aldığın an kardasın (tabii neye göre kar, kar falan yok aslında)

ikimizede hayırlı olsun :)

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Cihangiroğlu yazdı:

sıfır düşmeeeeez, boşa beklemeeee  :)

2. el düşeeer, topu atınca değeri 1 paket sigara oluuuur, demedi demeeeee....

2001 de oldu bu. Bahsetmiştim daha önceden. O zamanlar borç döviz ile yapılıyordu. Döviz bir gecede iki katına çıkınca insanlar arabalarını yok parasına sattı. Maalesef düşenin malı hiç yere gitti. Sonra kemal derviş siyasi değişim bol para ile 2015’e kadar türkiye çok ciddi bolluk yaşadı. Hatta tarihinin en bol dönemi diyebiliriz. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

2001 de oldu bu. Bahsetmiştim daha önceden. O zamanlar borç döviz ile yapılıyordu. Döviz bir gecede iki katına çıkınca insanlar arabalarını yok parasına sattı. Maalesef düşenin malı hiç yere gitti. Sonra kemal derviş siyasi değişim bol para ile 2015’e kadar türkiye çok ciddi bolluk yaşadı. Hatta tarihinin en bol dönemi diyebiliriz. 

işte olmaz olmaz dememek lazım, böyle bir durumda iş biter ki bu durum ihtimal dahilinde şuan...

Ali Darbaz yazdı:

Senin için şu videoyu izledim. Elektrik sistemini sadece 90 km hıza kadar aktif kullanıyor. 3000 devirde cayır cayır yakarken 155 km hız yapıyor. 

hibritin uzun yolda bir anlamı yok zaten, doğal bu durum, hibrit benim için tam elektriğe geçişte para kazanma taktiği bence, öyle şak diye geçerlerse firma kalmaz ortada, böyle yavaştan hemde kar ederek geçecekler....

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Tam senlik. Senin iş ev güzergahın sabit ve düşük hızda seyre çok uygun. 

bugün biraz test yapacaktım. Sabit düşük hızlı seyirde benzinli motorun en az devreye girdiği aralık diye ama avrupa yakası benim güzergah gerçekten çok trafikli. Dur kalk yapmama rağmen 3,8 yaktı. Eve giderken birkaç dk rampa çıktım arttı tabi tüketim. Biraz sürelim bakalım. Benim gibi biri kaç yakacak bununla. 4,5 geçmesin yeter. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Cihangiroğlu yazdı:

işte olmaz olmaz dememek lazım, böyle bir durumda iş biter ki bu durum ihtimal dahilinde şuan...

hibritin uzun yolda bir anlamı yok zaten, doğal bu durum, hibrit benim için tam elektriğe geçişte para kazanma taktiği bence, öyle şak diye geçerlerse firma kalmaz ortada, böyle yavaştan hemde kar ederek geçecekler....

Abi sen bunu izle. Aynıları senin yeni cliodada var.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Çok zamanı var abi. Biz daha fiber kabloyu yıllardır döşeyemedik. Her eve elektrikli araç olsa bunlar nerede şarj olacak? Sokaklarda herkes evinden kablo mu çekecek :) arabayı evin önüne de koyamıyoruz. 50m ileride oluyor bazen. Şantiyedeki gibi makara ile kablo mu çekeceğiz 😂 yollarda hızlı şarj olayı çözülmedi. Piller çok pahalı. Türkiye elektrik fakiri ülke. Bir de araçların elektriği eklenince kapasite yetmeyecek. Vs vs hibrit olayı en az 10 sene top zirve gidecek. Ondan sonra tamamen elektrikli araçlar ucuzlamaya başlayacak. Tamamen oturması 15-20 sene. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

şundan stok lazım iyi para eder :)

9568392020018.jpg

Ali Darbaz yazdı:

Abi sen bunu izle. Aynıları senin yeni cliodada var.

biliyorum canım, clionun hibriti var, gelmiyor henüz, gelse ondan almak isterdim, şehir içi ağırlıklı kullanacağız sonuçta...

bu arada eco modu hikaye ve bence sakat, sollamada araç ölü gibi, dusterda bin km den fazla denedim, eco mod en ufak tasarruf sağlamıyor, hatta kapalıyken daha ekonomik araç yahu, vites göstergeside masal, motor sağlığını düşünürüm ben, zaten az yakıyor özellikle dizel, o göstergeye göre kullanırsan yaptığın yakıt tasarrufunun mislini motora harcarsın, en sağlam tasarruf taktiği şudur, sakin sürüş, sakin hızlanma düşük hız ve yolu okuma önceden gaz kesip hız azaltma, fren kullanımı  minimum olmalı ilave olarak...

fiberi hiç sorma içler acısı haldeyiz, şuan bulunduğum bölgede yol kenarlarında şarampolde tarlada yer yer açıkta hatlar, habire kopuyor, zaten bağlantıda tırt,  buradan avrupaya geçen sanırım 3 fiber hat var, geçen sene 2 sini halletmiştik ortalık karıştı, düşün hali, şansa yaşıyoruz memlekette...

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Hakan Tarım
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

valla anlamadım :) 

League of Legends oyunundan bir şampiyon ismidir :)

maxresdefault.jpg

tarihinde Hakan Tarım tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Şu rakamları okudukca kahır çöküyor Tansu, Define felanmı buldun. Mısırda dayınmı öldü mirasmı kaldı. 200 bilmem kaç rakam. Hay maşşallah. İnsan kapı önüne bırakmayada kıyamaz.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Şu rakamları okudukca kahır çöküyor Tansu, Define felanmı buldun. Mısırda dayınmı öldü mirasmı kaldı. 200 bilmem kaç rakam. Hay maşşallah. İnsan kapı önüne bırakmayada kıyamaz.

Valla yapacak bir şey yok. Mazda 110-120 arası ediyor zaten. Kalıyor 100. Araba telefon gibi. Eğer kullanacaksan devamlı para harcıyorsun maalesef. Şükür çalışıyoruz, ödeyemeyeceğimiz paranın altına girmedik. Ha dersen o parayla farklı şeyler yapılabilirdi. Evet. Ama artık canım sıfır veya sıfıra çok yakın arabaya binmek istedi. İstanbul’da köle gibi yaşayıp kazanıyoruz. Keyfini sürmeyeceksem köye döneyim. 

geçen bi çocuk intihar etmiş. Son notu bir ev bir araba için ömrümü harcamak istemiyorum olmuş. Coğrafya kader maalesef. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Çok güzel bir kasaya sahip. Tek yakıştıramadığım nokta lastikler kasa ile uyumsuz gibi duruyor. Çok içeride ve kasaya göre küçük kalıyor. Bunun dışında tüketim değerleri muhteşem. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Yeter yazdı:

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Çok güzel bir kasaya sahip. Tek yakıştıramadığım nokta lastikler kasa ile uyumsuz gibi duruyor. Çok içeride ve kasaya göre küçük kalıyor. Bunun dışında tüketim değerleri muhteşem. 

O benim de dikkatimi çekti. Garip duruyor. Acaba yüklenmeye göre mi tasarlanmış dedim ama bilemedim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...