Tansu Kalafatoğlu 27 Aralık 2020 Yazar Paylaş 27 Aralık 2020 Kitapçık; -0w16: api sn(rc) veya sn plus (rc) -0w20-5w30-10w-30: sl(ec), sm(ec), sn(rc), sn plus(rc) veya ilsac çok sınıflı yağ piyasadaki bilinen markaların karşıladığı değerler; -Liqui moly special tec 0w20 (api sp, gf6a) veya 0w16 (api sp, gf-6b) -Motul hybrid 0w20 (api sn-rc, gf5), 0w16 (api sn) -Mobil 1 0w20 (api sn, sn+, sn-rc, sn+rc, sp-rc, gf5, gf-6a) -Castrol magnetec 0w20 start stop (api sn, gf5) -Eneos 0w20 ve 0w16 (api sn, sn+, gf5) Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 31 Aralık 2020 Yazar Paylaş 31 Aralık 2020 Serviste büyük! toyota’nın ön park sensörü için taktığı düğme. Arabalar için daha adi bir tasarım hayatımda görmemiştim. Aliexpress’ten adam gibi düğme aldım. Servise de sormuştum. Ben alsam sizin taktığınızın yerine benimkini takar mısınız diye. Tamam demişlerdi. Bugün servise gittim bu düğmeyi takar mısınız dedim. Takamayız dediler. Toyotanın bi yeri kalkmış gerçekten. Ben taktım oldu. Fotoda çok belli ediyor ama normalde ton farkı neredeyse hiç gözükmüyor. Benim taktığım 1 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 31 Aralık 2020 Yazar Paylaş 31 Aralık 2020 (düzenlendi) Pil değişim ücreti bugünkü fiyatıyla 17bin tl. İndirim pazarlık yapılmadanki fiyatı yani. Eskiden 2500 dolardı. Ucuzlamış demekki. Hem Dövizin hem pil fiyatlarının düşmesi lazım. Bu mantıkla bu arabanın anlamı kalmıyor. 200 bin km gitse, km başına 17.000/200.000 = 8-9kuruş ediyor. o zamana satarım heralde 31 Aralık 2020 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Aralık 2020 Paylaş 31 Aralık 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ben alsam sizin taktığınızın yerine benimkini takar mısınız diye. Tamam demişlerdi. Bugün servise gittim bu düğmeyi takar mısınız dedim. Takamayız dediler. şaka gibi , o düğme ne yahu Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 31 Aralık 2020 Yazar Paylaş 31 Aralık 2020 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: şaka gibi , o düğme ne yahu Büyük toyota! Şunu takmaya utanır insan 31 Aralık 2020 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 31 Aralık 2020 Paylaş 31 Aralık 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Büyük toyota! Şunu takmaya utanır insan O düğme, ikinci dünya savaşında pasifikte savaşan A6M3 pilotlarına ithafen konuluyor. Düğme efsaneye göre eskiden zeke makineli tüfek güvenlik kilidini açmak için kullanılıyormuş. Onların anısına yani. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Aralık 2020 Paylaş 31 Aralık 2020 Ali Darbaz yazdı: ikinci dünya savaşında pasifikte savaşan A6M3 pilotlarına ithafen konuluyor neden kaybettikleri belli oldu, o sarsıntıda bu düğmeyi tutturamaz pilot 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 31 Aralık 2020 Yazar Paylaş 31 Aralık 2020 Ali Darbaz yazdı: O düğme, ikinci dünya savaşında pasifikte savaşan A6M3 pilotlarına ithafen konuluyor. Düğme efsaneye göre eskiden zeke makineli tüfek güvenlik kilidini açmak için kullanılıyormuş. Onların anısına yani. Harbi mi yaa. Tamam saygımız var da olmaz be kardeşim. Bu parça sonradan takılan bir şey. Aracın kendinde yoktu. Bir de düğmenin hissiyatını bilseniz.. basınca çıt çıt ediyor sanıyorsunuz ama o da yok. Dünyanın en hafif yayını ittirip on/off yapılıyor. Çıt sesi falan yok. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 31 Aralık 2020 Paylaş 31 Aralık 2020 Şehir efsanesi değilse o konu , güzel bir ayrıntıymış. Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt 31 Aralık 2020 Paylaş 31 Aralık 2020 düğme dediğin böyle olacak Basınca uçuşa geçecek. [emoji106] 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 31 Aralık 2020 Paylaş 31 Aralık 2020 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: Harbi mi yaa. Tamam saygımız var da olmaz be kardeşim. Bu parça sonradan takılan bir şey. Aracın kendinde yoktu. Bir de düğmenin hissiyatını bilseniz.. basınca çıt çıt ediyor sanıyorsunuz ama o da yok. Dünyanın en hafif yayını ittirip on/off yapılıyor. Çıt sesi falan yok. Yok yahu seni trolledim. 31 Aralık 2020 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Aralık 2020 Paylaş 31 Aralık 2020 Ali Darbaz yazdı: Yok yahu seni trolledim. kalan son 30 dakikada yapılacak iş mi 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 31 Aralık 2020 Yazar Paylaş 31 Aralık 2020 Çağlar Bayur yazdı: kalan son 30 dakikada yapılacak iş mi Yeni Yıla japon uçaklarında o düğmeyi arayarak girecektim az daha. Yazıyorum bulamıyorum da. Allam yaa 😁 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 31 Aralık 2020 Paylaş 31 Aralık 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Yeni Yıla japon uçaklarında o düğmeyi arayarak girecektim az daha. Yazıyorum bulamıyorum da. Allam yaa 😁 A6m3 ucağını "Mitsubishi" üretmiş. Yani Toyota ile ne alakası var. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Aralık 2020 Paylaş 31 Aralık 2020 Ali Darbaz yazdı: A6m3 ucağını "Mitsubishi" üretmiş. Yani Toyota ile ne alakası var. ikisi de çekik gözlü 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 31 Aralık 2020 Paylaş 31 Aralık 2020 Japon sevenlere yeni yılı kutlu olsun. Mariya Takeuchi'nin meşhur City Pop örneği Plastic Love şarkısı ile bu geceyi bitiriyorum. Kampay 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 31 Aralık 2020 Yazar Paylaş 31 Aralık 2020 Çağlar Bayur yazdı: ikisi de çekik gözlü Yanyana gelseler sanki ayırt edilebileceğiz. Hepsi aynı yani Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 5 Ocak 2021 Yazar Paylaş 5 Ocak 2021 @Ali Darbaz süzülme olayını buldum. Daha doğrusu öğrendim. Odtü’de öğretim görevlisi bir arkadaş epey bilgi sahibi imiş. Eğer süzülme hareketi yapılmak isteniyorsa; gaz pedalını bıraktıktan sonra enerji ekranına bakıp, tekerden pillere doğru olan yeşil ok gözükmeyene kadar gaza basıyoruz. Bu sayede araç şarj olmuyor aynı zamanda da enerji harcamıyor. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 6 Ocak 2021 Paylaş 6 Ocak 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: @Ali Darbaz süzülme olayını buldum. Daha doğrusu öğrendim. Odtü’de öğretim görevlisi bir arkadaş epey bilgi sahibi imiş. Eğer süzülme hareketi yapılmak isteniyorsa; gaz pedalını bıraktıktan sonra enerji ekranına bakıp, tekerden pillere doğru olan yeşil ok gözükmeyene kadar gaza basıyoruz. Bu sayede araç şarj olmuyor aynı zamanda da enerji harcamıyor. Dualogic fiat arabaları gibi. Ayağını gazdan çekince vites yükseltmez ve kompresyon yapar. Azcık gaz basıncada vites yükseltir süzülmeye başlar. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 6 Ocak 2021 Paylaş 6 Ocak 2021 benim arabada ayağı gazdan çekince araba akıyor devam ediyor iniş aşağı vs özellikle dsg nin bu karakteri önceki cherokeye göre çok farklı geliyor nedense cheroke iniş aşağı yerlerde özellikle motor freni eğilimi gösterirken dsg salıyor kendini bayır aşağı aşağı zaten arabanın gazına selam versen vites 5 te . 60 la flan giderken paso 5 te görüyorum 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 6 Ocak 2021 Paylaş 6 Ocak 2021 Chevrolet Cruze TAC sistemi var. Bu sistem ayak gazdan çekildiğinde yavaşlama moduna alıyor. Gereksiz motor frenine sebeb oluyor. Yeterince eğim yoksa vitesi boşa almak en iyi çözüm. İlkez bir arabamda bu kadar çok vitesi boşa alıyorum. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 Ocak 2021 Yazar Paylaş 6 Ocak 2021 Ali Gök yazdı: benim arabada ayağı gazdan çekince araba akıyor devam ediyor iniş aşağı vs özellikle dsg nin bu karakteri önceki cherokeye göre çok farklı geliyor nedense cheroke iniş aşağı yerlerde özellikle motor freni eğilimi gösterirken dsg salıyor kendini bayır aşağı aşağı zaten arabanın gazına selam versen vites 5 te . 60 la flan giderken paso 5 te görüyorum Zaten epey konuşulmuştu dsg’nin süzülme hareketinde vitesi boşa alma olayı. Gereksiz hız kesme olayı çok kötü. Yorum bağlantısı
Ali Gök 6 Ocak 2021 Paylaş 6 Ocak 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Zaten epey konuşulmuştu dsg’nin süzülme hareketinde vitesi boşa alma olayı. Gereksiz hız kesme olayı çok kötü. arabayı viteste olarak gösteriyor ama o an boşamı alıyor ? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 Ocak 2021 Yazar Paylaş 6 Ocak 2021 Vw çözmüş de chevy çözememiş olayı. Aceleye gelmiş gerçi toyota da süzülme yapmak için insanı yoruyor. Ayağı pedalda o seviyede tutmak işkence. Verilen enerji harekete dönünce onu tekrar aynı şekilde yerine koyamazsın. O yüzden araba süzülürken hız azalmıyorsa, süzülme yapmak en tasarruflu hareket. Ali Gök yazdı: arabayı viteste olarak gösteriyor ama o an boşamı alıyor ? Bi google’da aratır mısın. Vardı böyle bir şey öyle hatırlıyorum. Ali daha iyi bilir hatta duymuştur kesin Yorum bağlantısı
Recommended Posts