Tansu Kalafatoğlu 18 Ekim 2020 Yazar Paylaş 18 Ekim 2020 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: bu çok ilginç geldi bana, acaba hava sıcaklığı ile ilgili olabilir mi. yol tutuşta limitleri nasıl acaba, 180 le yardırıken değil, 40-60 km de slalom gibi sağ/sol/sağ sol yapılırsa? ön tarafa bayağı ağır çünkü? Hava hep aynı abi. İstanbul’da güz şartları normal sıcaklık demek. Bir aydır hiç 3/8’in altına indiğini görmedim. Yol tutuş denemedim müsait zamanda deneyeceğim. Ön ağır ama arka koltuk altında da 7 tane pil var. Dağımım oranını bulamadım internetten. Açıkçası hibritlerin sürüş dinamiklerini test edip inceleyen de çok yok. Ya da ben bulamıyorum Metin Uzunoğlu yazdı: Geyik testi sınırda slslom iyiymiş. Geyik testini 2016 fiesta 82 yada 83 km/h ile tamamlarken hb corolla 77 km/h ile tamamlıyor araç arkadan bırakıyor. Hangi video biz de izlesek 18 Ekim 2020 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 18 Ekim 2020 Yazar Paylaş 18 Ekim 2020 Sinan koç inceleme videosunun son bölümünde aracın dinamiklerini test etmiş. Eski corollalar gibi değil. Ben çok beğendim diyor. Arka, önü takip ediyor vs demiş. Şase tepkileri iyi, esp komple kapatılabiliyor demiş. Kısaca corolla’dan beklenilmeyecek sürüş dinamikleri var demiş. 120 ile virajlara giriyor. Valla kendisinden başka aracın dinamiklerini ölçen de görmedim. 22.45 dk’dan sonrası. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Ekim 2020 Paylaş 18 Ekim 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: 120 ile virajlara giriyor. floresan da viraja girerdi , 50 km /h lerdeki davranışını merak ederdim. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 18 Ekim 2020 Yazar Paylaş 18 Ekim 2020 Çağlar Bayur yazdı: floresan da viraja girerdi , 50 km /h lerdeki davranışını merak ederdim. Deneme amaçlı tabi. 120 ile viraj alamayan savrulan araç kalmadı 50’yi getireyim sen dene abi bu arada az önce arkamdaki araç bana giriyordu. Bağırdı çağırdı. Özür diledim. Akabinde hemen çarpışma önleme sistemini kapadım. Olay şöyle yaşandı. Bi yaya yola atlar gibi oldu ama kendini frenledi. Ben bunu gördüm ve durmaya gerek yok dedim. Fakat araba benim gibi düşünmeyip freni kökledi. Ama öyle böyle köklemedi. arkadaki eşimin kafası öne geldi. Hızım da 35-40 falandı. Arkamdaki zorla durdu ve söylendi. Bunu bir kere daha yaşamıştım ama önce sesli görsel uyarı verip frene az dokunmuştu araba. sistem güzel de burası türkiye. Yayalar anlık ileri geri yapıyor. Sistemi açsan bi türlü açmasan bi türlü. Kapattım şimdilik. 3 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Ekim 2020 Paylaş 18 Ekim 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Özür diledim. Niye? Takip mesafesini korusun adam? 2 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 18 Ekim 2020 Yazar Paylaş 18 Ekim 2020 Sani Gerşon yazdı: Niye? Takip mesafesini korusun adam? Orası öyle de genel alışkanlıklar var işte. Ne dicen. Bağcılardayım bir de Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 18 Ekim 2020 Paylaş 18 Ekim 2020 Sani Gerşon yazdı: Niye? Takip mesafesini korusun adam? En sinir olduğum şey yakın takip. 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Ekim 2020 Paylaş 18 Ekim 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bağcılardayım bir de O zaman iş değişir 1 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Ekim 2020 Paylaş 18 Ekim 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: sistem güzel de burası türkiye. Yayalar anlık ileri geri yapıyor. Sistemi açsan bi türlü açmasan bi türlü. Kapattım şimdilik. acaip katılıyorum. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bağcılardayım bir de saygılar... Sani Gerşon yazdı: O zaman iş değişir tecrübeli insan 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 18 Ekim 2020 Paylaş 18 Ekim 2020 Ben bunun yaris olanı ilk çıktığında test sürüşü yapmış halojen ampülleri gördüğümde çok yadırgamıştım. Hayırlı olsun [emoji3478] 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 18 Ekim 2020 Yazar Paylaş 18 Ekim 2020 Mert Yeldan yazdı: Ben bunun yaris olanı ilk çıktığında test sürüşü yapmış halojen ampülleri gördüğümde çok yadırgamıştım. Hayırlı olsun Aman aman bi güç farkı yokmuş. İyi ledler 35w, üstündeki halojen 55w. Senede bir kez gece sürüyorum uzun yol. Alıp takardım ama en iyi led phillips veya photon milistone bile halojen gibi aydınlatmıyor. Led Kesik çizgi şeklinde kesiyor. Hem de halojenden geride. Ben de vazgeçtim 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 18 Ekim 2020 Paylaş 18 Ekim 2020 Aman aman bi güç farkı yokmuş. İyi ledler 35w, üstündeki halojen 55w. Senede bir kez gece sürüyorum uzun yol. Alıp takardım ama en iyi led phillips veya photon milistone bile halojen gibi aydınlatmıyor. Led Kesik çizgi şeklinde kesiyor. Hem de halojenden geride. Ben de vazgeçtimBende aynı düşüncedeyim varsa xenon yoksa halojenAma fabrikadan led ile çıksın isterdim. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Ekim 2020 Paylaş 18 Ekim 2020 bu arabaya sonradan led vs ampul takmaya çekinirdim, malum manyetik rezonans 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 18 Ekim 2020 Yazar Paylaş 18 Ekim 2020 Mert Yeldan yazdı: Bende aynı düşüncedeyim varsa xenon yoksa halojen Ama fabrikadan led ile çıksın isterdim. Son paket hariç hepsi böyle sadece passion’da far değişik. Fabrika led çıkışlı. Çağlar Bayur yazdı: bu arabaya sonradan led vs ampul takmaya çekinirdim, malum manyetik rezonans servis dandirik led takıyor. 700 lira. Sırf para almak için de zorunlu tutuyor şimdi. Led istemiyorum dersen sana araba yok o zaman diyor çakallar. Rezonans umrunda mı sanki. 1.6’lara kitapta 0w20 yaZıyor ama servis 5w30 koyuyor. 400tl. 0w20 istersen 600 diyor. hibritlere kitapta 0w16 yazıyor. 400’e 0w20 koyuyor. 0w16 neden yok diyorsun. Öyle bir yağ mı var dedi adam yaa. Komedi. Araştırıp döneyim dedi. Toyota türkiye’nin servislerle anlaşması böyleymiş. E ben getireyim dedim. Motor garanti dışına çıkar dedi. Ahh ahh 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Ekim 2020 Paylaş 18 Ekim 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Rezonans umrunda mı sanki. arıza lambası yakarsa servis faturası kabarır 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 18 Ekim 2020 Yazar Paylaş 18 Ekim 2020 Çağlar Bayur yazdı: arıza lambası yakarsa servis faturası kabarır Allah bereket versin 😁 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Ekim 2020 Yazar Paylaş 19 Ekim 2020 (düzenlendi) Türkiye’de uygulanması hatalı bir tercih. Arayıp dertleşmek isteyenler varmış. Grupta yazmışlar mercedes bmw’de vardı. Sonra btk engelledi vs ama en son ne oldu bu iş? Toyoto’da basınca çağrı merkezini arıyor ama gps alabiliyor mu bilmiyorum. Kitapçıkta gps paylaşımı var diyor. Benim nereye gittiğimi toyota neden izliyor ki. Gerçi o izlemese telefondan her türlü takipteyiz doğru 19 Ekim 2020 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Ekim 2020 Paylaş 19 Ekim 2020 (düzenlendi) sıfır alımında doyotada aksesuarı zorunlu tututuypr diyorlardı, demekki doğruymuş, geçen okumuştum, aracı alıyorsun sonra şikayet edip ifadelerini alıyorsun, haberiniz olsun... bu arada hibriti sevmem tam elektrik tercih ederim ama bizim ülkede tam elektrikli almakta adam gibi şarj etmekte çok zor, zaten şarja bırakıp gidemezsinde, bizim millet kesin birşey yapar, zaten o aletleride ya doğru kullanmayız yada bozarız kasti, yani bizde tam elektrik 15-20 sene hayal olarak kalır belki daha fazla, o yüzden mecburen hibrit alacağız belli oldu, bundan sonraki aracım hibrit olacak gibi, ama turbo benzinli yada atmosferikse seri olacak bu kesin... 19 Ekim 2020 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Ekim 2020 Yazar Paylaş 19 Ekim 2020 Ali Cihangiroğlu yazdı: sıfır alımında doyotada aksesuarı zorunlu tututuypr diyorlardı, demekki doğruymuş, geçen okumuştum, aracı alıyorsun sonra şikayet edip ifadelerini alıyorsun, haberiniz olsun... bu arada hibriti sevmem tam elektrik tercih ederim ama bizim ülkede tam elektrikli almakta adam gibi şarj etmekte çok zor, zaten şarja bırakıp gidemezsinde, bizim millet kesin birşey yapar, zaten o aletleride ya doğru kullanmayız yada bozarız kasti, yani bizde tam elektrik 15-20 sene hayal olarak kalır belki daha fazla, o yüzden mecburen hibrit alacağız belli oldu, bundan sonraki aracım hibrit olacak gibi, ama turbo benzinli yada atmosferikse seri olacak bu kesin... Olayın peşine koşan var mı bilmiyorum ama şu an alan razı. 3-5 parça ucuz şeye 10-15 bin tl ödeniyor aksesuar adına. Araç parası ayrı aksesuar parası ayrı. Elden isteyen bile var. Esas olay honda’da da. 40 bin tl aksesuar isteniyor civic için. Vazgeçen çok var. Güçlü elektrikli araç tamam ama güçlü hibrit çok mantıklı değil abi. Zaten kendi kendini şarj edip tasarruf yapmaya çalışan araba bu. Güç başka. Ama basınca gitmiyor değil bak ön kayıt kamerayı bugün taktım. Rampada tsi veya ateşli renklerle kapışma videosu yayınlarız 😁😁 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Ekim 2020 Paylaş 19 Ekim 2020 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: Olayın peşine koşan var mı bilmiyorum ama şu an alan razı. 3-5 parça ucuz şeye 10-15 bin tl ödeniyor aksesuar adına. Araç parası ayrı aksesuar parası ayrı. Elden isteyen bile var. Esas olay honda’da da. 40 bin tl aksesuar isteniyor civic için. Vazgeçen çok var. Güçlü elektrikli araç tamam ama güçlü hibrit çok mantıklı değil abi. Zaten kendi kendini şarj edip tasarruf yapmaya çalışan araba bu. Güç başka. Ama basınca gitmiyor değil bak ön kayıt kamerayı bugün taktım. Rampada tsi veya ateşli renklerle kapışma videosu yayınlarız 😁😁 honda fenaymış, bende almazdım 40 bin ne yahu teneke kaplı kendinden yamulgan civice araba az güçlü olacak ama, gerçi seninkide yeterli sonuçta yarış değil amacımız, bakalım artık kısmet... yayınla bakalım videoyu, tsi derken 150 lilik tsi tokatlıyorsan güzel kapışalımmı kilyonun yada capturun hibritlerinden birinide alabilirim, hele bir gelsinde seçeneklere bakalım, yalnız suv ağırlıklı olacak sanırım araç, hanım baskısı olmasa clio almazdım suv kasardım ama malum piyasa daha fazla beklemekte istemedim artık... 19 Ekim 2020 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Ekim 2020 Yazar Paylaş 19 Ekim 2020 Ali Cihangiroğlu yazdı: honda fenaymış, bende almazdım 40 bin ne yahu teneke kaplı kendinden yamulgan civice araba az güçlü olacak ama, gerçi seninkide yeterli sonuçta yarış değil amacımız, bakalım artık kısmet... yayınla bakalım videoyu, tsi derken 150 lilik tsi tokatlıyorsan güzel kapışalımmı Uçuyor bu 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Ekim 2020 Yazar Paylaş 19 Ekim 2020 (düzenlendi) Geçen hafta periyodik bakıma vermiştim. Her bakımda kontrol edilmesi gereken pil filtresine hiç bakmamışlar. Gerekli yerlere yazılacak tabi. Oldukça tozluydu. Acelem vardı %75 temizledim. Basit bir filtre. Yenisini alacağım. Arkadaki oval şeyi süpürdüm. Çıkarsa onu da değiştireceğim 19 Ekim 2020 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Ekim 2020 Paylaş 19 Ekim 2020 Bakım candır, yapmakta zevklidir, hemde bu arabada 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Ekim 2020 Paylaş 19 Ekim 2020 (düzenlendi) bak ne buldum, şehir için tamamen elektrikli Dacia iddaası ise avrupanın en ucuz arabası olmasıymış.... hanıma bunu alayım kilyo bana kalsın 19 Ekim 2020 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts