Metin Akbal 24 Aralık 2024 Paylaş 24 Aralık 2024 Toyota bozulamaz. Bozulmamalı. Almanın ahı tuttu ya 🤭 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 24 Aralık 2024 Yazar Paylaş 24 Aralık 2024 Tamer Topaç yazdı: Bozuldu mu? çöp 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 24 Aralık 2024 Paylaş 24 Aralık 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: çöp Her sabah yine mi sen dediğim bir beyaz var. Geçen ışıklarda nedir bu inadın, ısrarın pillerin patlayacak dedim. Abi, senin arabayı referans aldım kendime, bir de kalkış yapalım mı? diyor. Yarın yine denk gelir ise, ''Çöp'' diyeceğim 3 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 24 Aralık 2024 Yazar Paylaş 24 Aralık 2024 Tamer Topaç yazdı: Her sabah yine mi sen dediğim bir beyaz var. Geçen ışıklarda nedir bu inadın, ısrarın pillerin patlayacak dedim. Abi, senin arabayı referans aldım kendime, bir de kalkış yapalım mı? diyor. Yarın yine denk gelir ise, ''Çöp'' diyeceğim Önce çöp de, kalkış sonucu mındar dersin 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 24 Aralık 2024 Paylaş 24 Aralık 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: çöp 360? 🙂 Şaka bir yana bir süspansiyon test cihazı olan yerde baktırın. Sallamayla vs zor bulmak. Gereksiz masraf ve zaman kayıbı olma ihtimali yüksek Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 24 Aralık 2024 Yazar Paylaş 24 Aralık 2024 Ü.Emre Kartal yazdı: 360? 🙂 Şaka bir yana bir süspansiyon test cihazı olan yerde baktırın. Sallamayla vs zor bulmak. Gereksiz masraf ve zaman kayıbı olma ihtimali yüksek yetkili serviste çözmeye çalışıyorum. Toyota on var. Bu saatten sonra kontrol ücretsi ödemeyeceğim. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 24 Aralık 2024 Paylaş 24 Aralık 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: kontrol ücretsi ödemeyeceğim. Fazlasını ödeyeceksin yani 8 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Aralık 2024 Yazar Paylaş 28 Aralık 2024 - Hava sıfır derece - klima en sıcak ayarda, en yüksek fanda açık - yakıt tüketimi iki türlü. Bi süre motor yükü %17 ile 0,65lt/sa oluyor. Sonra bi süre motor yükü %27 ile 1,1lt/sa oluyor. Böyle dönüyor. - arabanın içi 30 derece kadar yükseliyor. Zamanla devam ediyor. - motor suyu 60 derece neyseki kafeler açıldı da bu deneyden kurtulduk 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 28 Aralık 2024 Paylaş 28 Aralık 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: - Hava sıfır derece - klima en sıcak ayarda, en yüksek fanda açık - yakıt tüketimi iki türlü. Bi süre motor yükü %17 ile 0,65lt/sa oluyor. Sonra bi süre motor yükü %27 ile 1,1lt/sa oluyor. Böyle dönüyor. - arabanın içi 30 derece kadar yükseliyor. Zamanla devam ediyor. - motor suyu 60 derece neyseki kafeler açıldı da bu deneyden kurtulduk İdeal motor sıcaklığı kaç derece bunlarda? 90 dereceye kadar çıkmıyor mu kışın? Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 28 Aralık 2024 Paylaş 28 Aralık 2024 Evren Erakçora yazdı: İdeal motor sıcaklığı kaç derece bunlarda? 90 dereceye kadar çıkmıyor mu kışın? Soğukkanlı bu alet. Dış ortama göre değişiyor. Yazın 90 derece mesela 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 28 Aralık 2024 Paylaş 28 Aralık 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: neyseki kafeler açıldı da bu deneyden kurtulduk ne alaka anlamadım. Isıtmalı pedin vardı. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Aralık 2024 Yazar Paylaş 28 Aralık 2024 Evren Erakçora yazdı: İdeal motor sıcaklığı kaç derece bunlarda? 90 dereceye kadar çıkmıyor mu kışın? Focus da aynı şekilde çalışsa motor suyu 90 olmaz diye düşünüyorum. Hele dizelse rölantide ısıtmaz bile. Auto 23 yapınca tüketim yarıya düşüyor. Motor suyu 50-60 arası gidip geliyor. Motor durup çalışıyor. Arabada uyumak için ideal. 0,4 lt/saat tüketim güzel Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 28 Aralık 2024 Paylaş 28 Aralık 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Focus da aynı şekilde çalışsa motor suyu 90 olmaz diye düşünüyorum. Hele dizelse rölantide ısıtmaz bile. Auto 23 yapınca tüketim yarıya düşüyor. Motor suyu 50-60 arası gidip geliyor. Motor durup çalışıyor. Arabada uyumak için ideal. 0,4 lt/saat tüketim güzel Bende de motor soğukken bile start stop çalışıyor. ( Çok soğuksa çalışmaz sanırım) Demek ki yakıtı korumaya çalışıyor. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Aralık 2024 Yazar Paylaş 28 Aralık 2024 Evren Erakçora yazdı: Bende de motor soğukken bile start stop çalışıyor. ( Çok soğuksa çalışmaz sanırım) Demek ki yakıtı korumaya çalışıyor. rölantide motor ısınmazın kanıtı zaten bu durum O zaman siz de rölantide ısınmaya çalışınca aynı durumu yaşayacaktınız. Stop start. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Aralık 2024 Paylaş 28 Aralık 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: arabanın içi 30 derece kadar yükseliyor. Zamanla devam ediyor. - motor suyu 60 derece termostat mı kaçırıyor acaba 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 28 Aralık 2024 Paylaş 28 Aralık 2024 Çağlar Bayur yazdı: termostat mı kaçırıyor acaba Toyota termostat bozmaz 20 sene dayanır öyle bir özelliği var yedek parça rafta örümcek ağına bulanmaya mahkumdur. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Aralık 2024 Paylaş 28 Aralık 2024 Koray Demir yazdı: Toyota termostat bozmaz 20 sene dayanır öyle bir özelliği var yedek parça rafta örümcek ağına bulanmaya mahkumdur. rot rotil gibi değil yani? lakin obd verileri aynı şeyi söylemiyor 60 C ? 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 28 Aralık 2024 Paylaş 28 Aralık 2024 Çağlar Bayur yazdı: rot rotil gibi değil yani? lakin obd verileri aynı şeyi söylemiyor 60 C ? Z rot da normalde bozmaz ama Tansu yaylalarda ne yaptı aracın başından neler geçti bilemiyorum. Bunlarda sistem ecu biraz değişik klima ısıtmada açıkken ideal çalışma sıcaklığı kaçta geziyor acaba? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Aralık 2024 Yazar Paylaş 28 Aralık 2024 Koray Demir yazdı: Z rot da normalde bozmaz ama Tansu yaylalarda ne yaptı aracın başından neler geçti bilemiyorum. Bunlarda sistem ecu biraz değişik klima ısıtmada açıkken ideal çalışma sıcaklığı kaçta geziyor acaba? Karın tozunu attık @Çağlar Bayur z rot bozuk değil. Bagajda. Kafaya ineceği günü bekliyor bence her araba aynı yav. Dizel rölantide ısıtmaz. Benzinli bi tık ısıtır. Hibritler stop ettiğinde klima çalıştırabildiği için sürekli çalışmıyor. 50-60 derece yetiyor içeriyi ısıtmak için. uzun yolda 90 derece sabit 1 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 28 Aralık 2024 Paylaş 28 Aralık 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Dizel rölantide ısıtmaz. Benzinli bi tık ısıtır. Benzinli dizel gibi değil. Bazı araçlar daha iyi soğutuyor ve ısıtıyor. Toyota, Ford, Opel gibi markalar olsun benzinde rölantide iken durum bi tık olmaz içerisini resmen cehenneme çeviriyor. Çoğu yeni araçta PTC ısıtma geliyor zaten. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 28 Aralık 2024 Paylaş 28 Aralık 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bence her araba aynı yav. Kışın ışıklarda kalorifer kapatıyoruz yav 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Aralık 2024 Paylaş 28 Aralık 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: z rot bozuk değil direksiyon bozuk demedim ki mtv arifesinde moral daha da bozulmasın diye... Tansu Kalafatoğlu yazdı: Dizel rölantide ısıtmaz. kim dio onu 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Aralık 2024 Yazar Paylaş 28 Aralık 2024 Koray Demir yazdı: Benzinli dizel gibi değil. Bazı araçlar daha iyi soğutuyor ve ısıtıyor. Toyota, Ford, Opel gibi markalar olsun benzinde rölantide iken durum bi tık olmaz içerisini resmen cehenneme çeviriyor. Çoğu yeni araçta PTC ısıtma geliyor zaten. Yanlış telafuz ettim. Motor suyu 90 olmuyor anlamında demek istedim. Bugün rölantide en sıcakta açtım. İçerisi 38 oldu da dayanamadık, düşürdüm. Ama motor suyu 90 olmuyordur çoğunda @Çağlar Bayur 1.3 multijet rölantide ısıtmıyordu eskiden. esas mtv 159kw’lık tesla’da 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Aralık 2024 Paylaş 28 Aralık 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: 1.3 multijet konu araba sandıydım 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts