Metin Uzunoğlu 18 Aralık 2023 Paylaş 18 Aralık 2023 Ebrar Tüfek yazdı: 1.8 hybrid koyalım corolladan çıkma, hem ruhsatta 1.8 zaten Sonra tofaşk tayfası toyota celicayı madara ettik derler.... video falan haberlere çıkar. 2 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 18 Aralık 2023 Paylaş 18 Aralık 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: değil. Kabul etmiyorum hibrit cvt bambaşka bir alem cvt çok sorunsuz değil ama diğerlerinden az sorunlu. Sonuçta tork konvertör var. Diğerlerinde de var. Ama diğerlerindeki kavrama plaka mekanizması yok. Az parça az sorun. 2021’den sonra toyota bu cvt’ye ilk vites dişlisi ekledi. Çünkü rudder band diye bir olay var. En yüksek torkta his kaybı çok fazla. Mesela sen yüksek devir eleştiriyorsun. Adamlar daha oraya gelemedi. Kalkış anındaki saçmalığı ancak çözdüler. Çok zorlanırsa bozulabilen bir şanzıman. Sebebi de spor kullanıma göre tasarlanmadı. Yani mekaniğinin belli torka kadar dayanımı var. bu arada cvt, aynı arabanın manuelinden daha az yakıyor. Düşün, tork konvertör o kadar güç kaybı oluşturmasına rağmen böyle oluyor. Bir japon atasözü derki sen istiyor hissiyat, o zaman alacaksın mps, mugen, ttm, nismo, prodrive, rallyart, hks Ben çok sonuç odaklıyım, sen beğeniyor musun o cvt'nin çalışma mantığını? Az yakıyor falan ile Ali Darbazı ikna et, ne kadar az yakabilir Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 18 Aralık 2023 Yazar Paylaş 18 Aralık 2023 Murat Sahın yazdı: Ben çok sonuç odaklıyım, sen beğeniyor musun o cvt'nin çalışma mantığını? Az yakıyor falan ile Ali Darbazı ikna et, ne kadar az yakabilir Senede birkaç kere dip gaz yapıyorum. Yani bana fark etmiyor arabalara önce cvt şanzıman koyulsaydı da sonradan sabit vites oranlı şanzıman koyulsaydı belki de tam tersi gariplik hissi olurdu. O yüzden bunu önemsemek ile sabah karanlıkta uyanmak bence aynı şey turbo araçlarda max tork daha düşük devirde alındığı için belki bağırmıyordur. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 18 Aralık 2023 Paylaş 18 Aralık 2023 Cvt bsfc grafiğinde en verimli yolu izler. Bu yüzden az yakar. 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 18 Aralık 2023 Paylaş 18 Aralık 2023 Metin Uzunoğlu yazdı: Sonra tofaşk tayfası toyota celicayı madara ettik derler.... video falan haberlere çıkar. bi tofaş bana yarış teklif etsin, altımda m5 olsa dahi kabul etmem, çok acaip şeyler çıkıyor kaputun altından 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Aralık 2023 Paylaş 18 Aralık 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Senede birkaç kere dip gaz yapıyorum senede 3 gün mutlu geçiyor desene Tansu Kalafatoğlu yazdı: turbo araçlarda max tork daha düşük devirde alındığı için belki bağırmıyordur. yok bağırmamaması nissanın başarısı 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 18 Aralık 2023 Paylaş 18 Aralık 2023 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: turbo araçlarda max tork daha düşük devirde alındığı için belki bağırmıyordur. o zaman turbo benzinli cvt li araba diyoruz ülke doğru olsa alınacak alet, 6:00 den sonra vites atan cvt mod, bağırmasız böyle cvt ye 18 Aralık 2023 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 20 Aralık 2023 Paylaş 20 Aralık 2023 https://www.instagram.com/reel/C0_WGH9uQMq/?igshid=MzRlODBiNWFlZA== Bravo Japonlara. Avrupa araclarinda bilgisayara baglamadan elektrikli el frenini serbest birakamiyorsun. Ford muhtemelen motor inecek abi der. Japonlar tus kombinasyonu ile cözmüs. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 20 Aralık 2023 Paylaş 20 Aralık 2023 Erdem Doğan yazdı: https://www.instagram.com/reel/C0_WGH9uQMq/?igshid=MzRlODBiNWFlZA== Bravo Japonlara. Avrupa araclarinda bilgisayara baglamadan elektrikli el frenini serbest birakamiyorsun. Ford muhtemelen motor inecek abi der. Japonlar tus kombinasyonu ile cözmüs. Jeep'te teypteki ayarlardan servis moduna alınabiliyordu. Japona özgü olmamalı. Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 20 Aralık 2023 Paylaş 20 Aralık 2023 Jeep? Sordum simdi evet servis modu varmis 😂 2 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 20 Aralık 2023 Paylaş 20 Aralık 2023 Erdem Doğan yazdı: https://www.instagram.com/reel/C0_WGH9uQMq/?igshid=MzRlODBiNWFlZA== Bravo Japonlara. Avrupa araclarinda bilgisayara baglamadan elektrikli el frenini serbest birakamiyorsun. Ford muhtemelen motor inecek abi der. Japonlar tus kombinasyonu ile cözmüs. Ford araçlarda da var böyle uygulamalar. Bu durumu açıklamak istemiyorlar arka arkaya dokunma sayısı önemli eksik veya fazla olunca başka uygulamaların ayarlarını yapıyormuş, start stop için servise gittiğimde yanlarında bekleyince öğrenmiştim. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 Aralık 2023 Yazar Paylaş 20 Aralık 2023 Erdem Doğan yazdı: https://www.instagram.com/reel/C0_WGH9uQMq/?igshid=MzRlODBiNWFlZA== Bravo Japonlara. Avrupa araclarinda bilgisayara baglamadan elektrikli el frenini serbest birakamiyorsun. Ford muhtemelen motor inecek abi der. Japonlar tus kombinasyonu ile cözmüs. serbest bırakınca noluyor ki. Yani otomatik modda değilse zaten biz istemezsek kilitlemiyor. Yani nerede kullanacağız bunu Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 20 Aralık 2023 Paylaş 20 Aralık 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: serbest bırakınca noluyor ki. Yani otomatik modda değilse zaten biz istemezsek kilitlemiyor. Yani nerede kullanacağız bunu Balata degistirmek icin serbest birakmak lazim. Eline bijon anahtari almamislar nasil da belli oluyor 😂 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 20 Aralık 2023 Paylaş 20 Aralık 2023 Çağlar Bayur yazdı: , ford u kazıklayan zf hariç, ZF Fordu, Ford Otosan' ı, Otosan Otokoç' u, Otokoç Avis' i, Avis bizi, Biz hepsini..... Aman Abi, dolapdere günlerimi unutamam. Bir keresinde servisteki Ahmet, kabuldeki bayan ve aramızdaki 3 sn' lik konuşma. -Aaaaahhhmet Beyyy yine geldi. -Yokum ben, yokuuuum ben. -Al şunu benden, Fiesta miesta birşeyler ver bana işim gücüm var. _ooooo Tamer Beyyyyyyy Murat Sahın yazdı: CVT, devir aralığı az olduğu için, turbo dizel motorlarda çok keyifli. Arıza yapmamış ya da, yağlama sistemi onarılmış bir Ford/ZF bulursan denemelisin. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Aralık 2023 Paylaş 20 Aralık 2023 Tamer Topaç yazdı: servisteki Ahmet, tanır mıydın ahmet i Tamer Topaç yazdı: kabuldeki bayan sacide mi? Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 20 Aralık 2023 Paylaş 20 Aralık 2023 Çağlar Bayur yazdı: tanır mıydın ahmet i sacide mi? Uzun Ahmet, tanımaz mıyım . Diğerini tanımıyordum Abi. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 Aralık 2023 Paylaş 20 Aralık 2023 (düzenlendi) Erdem Doğan yazdı: https://www.instagram.com/reel/C0_WGH9uQMq/?igshid=MzRlODBiNWFlZA== Bravo Japonlara. Avrupa araclarinda bilgisayara baglamadan elektrikli el frenini serbest birakamiyorsun. Ford muhtemelen motor inecek abi der. Japonlar tus kombinasyonu ile cözmüs. kim demiş, P ye al motoru kapat, el freni çekecektir, yarım kontak yap, frene bas ve el freni indir, uyarı verir boşver , in araçtan lifte al.... haa aracı itmek gerekirse ne olacak, N ye al, motoru kapat el freni çekecektir, yarım kontak yap, frene bas el frenini indir araçtan in, uyarı verir ama susar, arabayı kitlesende N de ve el freni inik kalır aracı itebilirsin lifte alırsın 20 Aralık 2023 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Aralık 2023 Paylaş 20 Aralık 2023 Tamer Topaç yazdı: Uzun Ahmet, elleri koları uzundu evet köprü falan satabilir dikkatli olmalı 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 Aralık 2023 Yazar Paylaş 20 Aralık 2023 Erdem Doğan yazdı: Balata degistirmek icin serbest birakmak lazim. Eline bijon anahtari almamislar nasil da belli oluyor 😂 Manuel el freninde napıyoruz? Kolu mu söküyoruz yerinden 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 20 Aralık 2023 Paylaş 20 Aralık 2023 Çağlar Bayur yazdı: elleri koları uzundu evet köprü falan satabilir dikkatli olmalı Bir, hatta birkaç lakabı daha vardı 1 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 20 Aralık 2023 Paylaş 20 Aralık 2023 Ali Cihangiroğlu yazdı: kim demiş, P ye al motoru kapat, el freni çekecektir, yarım kontak yap, frene bas ve el freni indir, uyarı verir boşver , in araçtan lifte al.... haa aracı itmek gerekirse ne olacak, N ye al, motoru kapat el freni çekecektir, yarım kontak yap, frene bas el frenini indir araçtan in, uyarı verir ama susar, arabayı kitlesende N de ve el freni inik kalır aracı itebilirsin lifte alırsın Bu mükemmel bilgilendirme icin ne kadar tesekkur etsek az Tansu Kalafatoğlu yazdı: Manuel el freninde napıyoruz? Kolu mu söküyoruz yerinden Manuelde bisey yapmaya gerek yokki? Kaliper aleti ile pistonu (genelde arkalar vida seklinde cevirerek iceri basilir, önleri cevirmeye gerek yoktur direk iceri basilir) geri itince yeni balata takilabilir. Pistonu itmezsen yeni balata sigmaz muhtemelen. 2 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 26 Aralık 2023 Paylaş 26 Aralık 2023 Almanyadaki ilanları gezerken 552 binde tesla gördüm, taksiden çıkma heralde, bu km de bile 2015 model bi mercedes parası, ilginç Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 27 Aralık 2023 Yazar Paylaş 27 Aralık 2023 Çünkü model s. ama bunu elektrikli arabalar başlığna atmak lazım. Burası benzinli Yorum bağlantısı
Emin Önal 27 Aralık 2023 Paylaş 27 Aralık 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Burası benzinli Niye ? Senin ruhsatta benzin-elektrik yazmıyor mu 5 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 27 Aralık 2023 Yazar Paylaş 27 Aralık 2023 Emin Önal yazdı: Niye ? Senin ruhsatta benzin-elektrik yazmıyor mu Onu yazan buna egzoz muayenesi olmaz demiş. Egzozu mu yok yani Yorum bağlantısı
Recommended Posts