İçeriğe Yönlendir

Beyaz Yasuo’m

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Sani Gerşon yazdı:

Şunu maksimum 20km hızla şehir içi olarak konuşalım, öyle netleşelim.

kibirit daha az yakar ama sandığın kadar değil, fiyat farkına değişmeye değmez, hadi sık kullansam her gün işe gitsem falan tamamda, ha bu arada yavaşta az yakıyor, motorda aşnzımanda fazla, sınıf ötesi ayarda, bu araca zaten o yüzden koymuyorlar artık, şimdi düşünsene bunu satıp hibrit almama değermi, benim için soruyorum?

biraz aman geçsin hele bakalım elektriklilerde neler olacak, o zamana dek aynen devam :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

B sınıfı tenekeye bu motoru koyan zaten ne içtiyse bende istiyorum aynından :crazy:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

B sınıfı tenekeye bu motoru koyan zaten ne içtiyse bende istiyorum aynından :crazy:

kafası düzelmeden yakaladım valla, sınıfının ötesinde motor şanzıman var, denk geldimi affetmiycen böylelerini (gerçi benim iş şansa oldu birazda ama neyse) :)

akşam ulen dedim ne yapacak, Ören-Akçay ara yoldan Denetko_Orjan o aradan, 40 la sabit gittim (gidilebildiği kadar tabi ama hızlanmadım sollandım hep), 2.8 lt dahada yavaşladım 7. vitesle utanmasa rolantide gidecek, 6 ile zaten 40 la gidiyor, dur kalk yapma hibrit halt etmiş, kesinlikle değmez :tongue:

dönüştede benim Simsona 5 lt benzin aldım, araba daha az yaktıydı :D 

şuan motor önümde, daha doğrusu salonda duruyor, ağır bakımını yapıyorum, bir yandan müzik ve çay eşliğinde ince ayar :) yarın hava iyi olursa turliim hele...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)

40 hız sabitleme ile sürünce 2,1 yakıyor. Yani clio’dan %33 az yakmış c segment :) kendim müdahale etsem 1,5 yakardım bak. Etmedim bile :) öyle anlık tüketim de değil. Ortalama

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

40 hız sabitleme ile sürünce 2,1 yakıyor. Yani clio’dan %33 az yakmış c segment :) kendim müdahale etsem 1,5 yakardım bak. Etmedim bile :) öyle anlık tüketim de değil. Ortalama

benimkide ortalama sayılır, boşa diretme, hibrit çokta anlamlı birşey değil, hergün İst. işe gidip geliyorsan tamam, yoksa gereksiz... 

tarih olacaksınız :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

40 hız sabitleme ile sürünce

sonra trafik neden akmıyor diye arkadakiler krize girsin diye mi

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ali Cihangiroğlu yazdı:

kibirit daha az yakar ama sandığın kadar değil, fiyat farkına değişmeye değmez, hadi sık kullansam her gün işe gitsem falan tamamda, ha bu arada yavaşta az yakıyor, motorda aşnzımanda fazla, sınıf ötesi ayarda, bu araca zaten o yüzden koymuyorlar artık, şimdi düşünsene bunu satıp hibrit almama değermi, benim için soruyorum?

Siz 5.5 yakıyorum dediniz, ben hibritin ne yakacağını ilettim. Değer değmez kısmı farklı. Bir kaç seneye bataryasız araç kalmayacak, elinizdeki ne olacak meçhul.

Ha tam elektrikli düşündüğünüz gibi asla olmayacak da, elinizdekinin de tercih edilebilirliği düşecek sonuçta. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Sani Gerşon yazdı:

Siz 5.5 yakıyorum dediniz, ben hibritin ne yakacağını ilettim. Değer değmez kısmı farklı. Bir kaç seneye bataryasız araç kalmayacak, elinizdeki ne olacak meçhul.

Ha tam elektrikli düşündüğünüz gibi asla olmayacak da, elinizdekinin de tercih edilebilirliği düşecek sonuçta. 

birkaç seneye elektriklilerde çok şey değişecek, tam elektrikliler başka bir güç kaynağıyla hakim olacak,  bu olana dek lider her zaman içten yanmalılar olacak, daha uzuuun yıllar kullanılacak, hibirtler ise şuan olduğu gibi azınlıkta kalacak, daha sonra ise sırlama şöyle olacak, tam elektrik, tam içten yanmalı, hibrit, izleyip görelim :) en sonunda ilk hibritler sonra içten yanmalılar tarih olacak ve sonrası otonom araçlar gelecek, araba falan almaya gerek kalmayacak, ömür yeterse göreceğiz....

şunu yaz kenara, hibrtiler asla lider olmayacak, hep sıralamada altta kalacak.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Sani Gerşon yazdı:

elinizdekinin de tercih edilebilirliği düşecek sonuçta. 

azından bal damlıo hiklayn 240 ps ler ucuzlar mı diyorsun

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Çağlar Bayur yazdı:

:D ilk nesil elektrikliler gibi elde kaldığında göreceğiz o hibrtileri, bakalım hangisinin değeri düşecek...

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

sonra trafik neden akmıyor diye arkadakiler krize girsin diye mi

şu videoyu çekmek için sabah 4’te hasdal otobanında sürmüştüm. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Çağlar Bayur yazdı:

Şu an standart 140hp civarında. Bakalım nerelere çıkacaklar.

Ferrari bile hibrit kullanıyor :) 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Bizim garson aldı sıfır 1.5 3 silindir, güzel araba harbiden, buna bi tüp takılır mis gibi

8B8F1651-8CC6-485C-B03E-23E448572E6F.jpeg.2d9e59f9478b91c95e077075051bffa5.jpeg

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Ebrar Tüfek yazdı:

Bizim garson aldı sıfır

Eleman lazım mı? Sıfır araba alacaksam gelirim :crazy:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Oğuzkan Erışık yazdı:

Eleman lazım mı? Sıfır araba alacaksam gelirim :crazy:

en yenisi 15 senedir bizde, 40 senedir çalışan bi garson vardı emekli oldu, bi yazlık, bi daire bitane caravelle var şuan :D 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

şu videoyu çekmek için sabah 4’te hasdal otobanında sürmüştüm. 

anma oranın adını totem yap

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

anma oranın adını totem yap

sıkıntı yok. Benim sınavın sağmalcılar :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ebrar Tüfek yazdı:

Bizim garson aldı sıfır 1.5 3 silindir, güzel araba harbiden, buna bi tüp takılır mis gibi

8B8F1651-8CC6-485C-B03E-23E448572E6F.jpeg.2d9e59f9478b91c95e077075051bffa5.jpeg

1.5 olanlara lpg olmuyor diyolar, oluyor muymuş?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

1.5 olanlara lpg olmuyor diyolar, oluyor muymuş?

oluyor. Ama direkt enjeksiyonlu. Benzin de yakıyor yanında. Eski kitler olmuyor tabi. 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

oluyor. Ama direkt enjeksiyonlu. Benzin de yakıyor yanında. Eski kitler olmuyor tabi. 

Sıvı sistem?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

Sıvı sistem?

sıvı sistemde benzin harcamıyor. Ama çok pahalı ve arıza ihtimali yüksek diye kullanmıyorlar artık. 

karma dedikleri sistemi takıyorlar. Artık ne kadar sağlıklı bilemiyorum. Silindir içinde yanma olunca benzin enjektörlerinin etkilenip etkilenmediğini bilemiyoruz. 

ama adamlar o kadar teknoloji yapıyor. Yok havanın geliş açısı, girdabı, silindir başı, enjektörün yeri, bujinin yeri falan. Biz çat diye takıyoruz sıralı sistem çakması sistemi 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Biz çat diye takıyoruz sıralı sistem çakması sistemi 

işte lpg nin bir faydası daha, basit ama etkili

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Çağlar Bayur yazdı:

işte lpg nin bir faydası daha, basit ama etkili

Öyle Dacia Tce veya Civic Eco gibi sistem hazır değil rektefiyeciye yarıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Çağlar Bayur yazdı:

montaj hatasıdır , ökoloji için subap feda

Abi ökolojiyi boşver, trafikte biriyle oynaşmaya başlayınca tüpten benzine alıp vites düşürmenin verdiği zevk neyde var allah aşkına yahu :) 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...