İçeriğe Yönlendir

Beyaz Yasuo’m

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Ersen Tapan

Ön arka hesabı yapana kadar 2 depo yakıt parasına 2 lastik daha alınır kafa rahat eder. 

• Beğen 3
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ben de gittim 2 tane yeni aldım kafam rahat etti

lastik sıfır alınır ve taze alınır :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yokohoma da arkaya diyor yeniler:

Michelin de arkaya diyor. Üstüne üstlük ESP'li araçla test etmişler:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Yeniler arkaya takılır, 20 km hızda bile arkadan kayma yaşadığımı bilirim 😉

Yorum bağlantısı

800 milyarlıklik araba riske girme ayrıca.40 binde zaten biter lastik 

Arabada titreme vs de baş gösterebilir iki farklı lastikle 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)

Hiçbişi olmaz. 70-80 bin km lastik kullanan var ya hu. Ben ki sakin kullanıyorum. 35bin km’lik 2,5 senelik dunloplar sıfır gibi çalışır. 

şimdi aklıma geldi. Kışları yazlıkları çıkarıyorum. Bu dunloplar 30bin km’de.  Taş taş. 

4 lastik almak kim biz kim. Arabayı kim o paraya çıkardıysa o alsın bana. Maaşım araba kadar zamlanmadı. Daha kasko sigorta zamlı mtv var 

gerçi artık 4-6 yaş grubundayız 😁

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hiçbişi olmaz. 70-80 bin km lastik kullanan var ya hu. Ben ki sakin kullanıyorum. Ben 35bin km’lik 2,5 senelik dunloplar sıfır gibi çalışır. 

şimdi aklıma geldi. Kışları yazlıkları çıkarıyorum. Bu dunloplar 30bin km bile olmamıştır daha. Taş taş. 

4 lastik almak kim biz kim. Arabayı kim o paraya çıkardıysa o alsın bana. Maaşım araba kadar zamlanmadı. Daha kasko sigorta zamlı mtv var 

gerçi artık 4-6 yaş grubundayız 😁

Haftasonu da Aqua parka git tam olsun. 😄

• Beğen 1
  • Mutlu 7
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tofaşka cinturato takardık mis gibiydi zaten 100 ps tinereye atacak ki virajda

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Selim Bilgin yazdı:

Haftasonu da Aqua parka git tam olsun. 😄

Onu zenginler yapıyor agam. Var bi kaç kişi burada 😁 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

kovaladım. Fiyat uygun değil. Soru sorunca tersliyorlar. 

mesela ikinci el yaz lastiği 2021 üretim. Satıyor ilanda. Ama adam onu kışın kullanmışsa almak istemem. Sorunca kimse doğruyu demiyor. 

ben de gittim 2 tane yeni aldım kafam rahat etti

@Erdem Doğan

tyreview yorumları zaten efsane. Dibin dibini zorluyorlar. Öncelikleri diş derinliği. 

O zaman şunu düşünürdüm.

4x4 lük kalite 2 lastik mi 

4x3 lük kalite 4 lastik mi.

Tercihim 4x3 lük 4 lastik olurdu üstündekileri de satardım 😅

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Bende 4 lastiğin aynı olma takıntısı var :) 4 tane alınır 4’ü birden değişir. 2-2 olmaz :) bana garip geliyor. 
Hele çıkma almak bana hiç mantıklı gelmiyor. 
Totalde 4 lastik al, durumu iyi olduğunu düşündüklerini ikinci el sat. Bence o kadar riske girmeye değmez. 
Bende sakin kullanıyorum ama şu meşhur Egea’nın karşı şeritten gelen tırdan manevra ile kurtulduğu video gelince aklıma lastiğin önemi daha da netleşiyor. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mustafa Arıkan yazdı:

Bende 4 lastiğin aynı olma takıntısı var :) 4 tane alınır 4’ü birden değişir. 2-2 olmaz :) bana garip geliyor. 
Hele çıkma almak bana hiç mantıklı gelmiyor. 
Totalde 4 lastik al, durumu iyi olduğunu düşündüklerini ikinci el sat. Bence o kadar riske girmeye değmez. 
Bende sakin kullanıyorum ama şu meşhur Egea’nın karşı şeritten gelen tırdan manevra ile kurtulduğu video gelince aklıma lastiğin önemi daha da netleşiyor. 

o egeayı hiç karıştırma. Sürücüsü pilot olmama olasılığı %1 falan 😁 

eskiden bende 4 tane çakardım. Ama araba çok para yiyor arkadaşlar. benim excel tablom var. Her harcamamı dolara çevirip kaydediyorum. Şu an hiç aksesuarsız sadece binip kullanan kişinin km maliyeti 0,15 dolar. Hepimiz ufak tefek aksesuar harcamaları yapıyoruz. Onunla 0,18 dolar

senelik 13.000km civarı yapıyorum. Bana totalde 2350 dolara geliyor. Aylık 195 dolar. Yani güncel kur ile aylık 3500 lira

tl ile yapılan masrafları unutun. Gerçekler çok fena. 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Ben de 4 lastik aynı olmazsa rahat edemeyenlerdenim, tavsiyem de 2 daha çıkartıp bir şekilde 4’e tamamlamaktan yana olur.

Diğer yandan esp’nin daha efektif çalışabilmesi için arka lastiğin daha iyi tutunması gerekiyor. Fizik kuralı ama adını bilmiyorum :crazy:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

bunu 2020 model araba için yaptım tabi. 3-5 yaş olanlarda masraf daha az. Ama 10 yaşa yaklaşınca ve geçince bu sefer tamir masrafları giriyor devreye. 

en ekonomik araba yaşı 4-8 diyebiliriz kabaca

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Emre Şimşek yazdı:

Diğer yandan esp’nin daha efektif çalışabilmesi için arka lastiğin daha iyi tutunması gerekiyor. Fizik kuralı ama adını bilmiyorum :crazy:

Ben merkez kaç diyorum 😅 Bakalım başka çıkar mı.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:

Ben merkez kaç diyorum 😅 Bakalım başka çıkar mı.

kaçmak yok. Hepiniz oradaydınız beee 😁

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Benim aracın üstündekiler 7 senelik pirelli lastikler. 2 ay önce muayaneye soktum ve geçti. Derinlikleri yeterli çünkü. 

Umursamıyorum. Hız da yapmıyorum :D . Bu lastiklerle 1000 km uzun yol yaptım. En berbat patika yollara da girdim. 

Yani aslında birazda kullanıcının elinde. 

Genelde lastikçiler yenileri öne takar. Çekişten sebep. Arka kimsenin umurunda değil.  Arkayı kollayın. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Amerikalı hipermilciler 1 takım lastikle 121000 mil yol yapıyor. ne zaman teller çıkıyor ozaman değişiyorlar. 

35 psi hava ile dolaşan bir prius hipermilcisinin lastiği 

http://techno-fandom.org/~hobbit/cars/tpms/treadwear.jpg

101,000 miles on the Accord with the OEM Michelin MXV4 Plus’ - Fronts have 3 to 4/32 still left and the rears have 4 to 5/32 still left. I would never rotate my tires for the FE damage it can cause.

http://www.cleanmpg.com/photos/data/2/Accord_Fronts_at_101_000_miles.jpg

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Amerikalı hipermilciler 1 takım lastikle 121000 mil yol yapıyor. ne zaman teller çıkıyor ozaman değişiyorlar. 

35 psi hava ile dolaşan bir prius hipermilcisinin lastiği 

http://techno-fandom.org/~hobbit/cars/tpms/treadwear.jpg

hamur bozulmadıysa diş derinliği kurtarana kadar devam. O kadar sürmem zaten. Seneye diğer çifti alırız kafamız rahat olur. Sonra arabayı satmazsak 6-7 sene kullanmayı düşünüyorum aynı lastiklerle

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

hamur bozulmadıysa diş derinliği kurtarana kadar devam. O kadar sürmem zaten. Seneye diğer çifti alırız kafamız rahat olur. Sonra arabayı satmazsak 6-7 sene kullanmayı düşünüyorum aynı lastiklerle

eklemede yaptım.. 101 mil sonunda accord lastiğin durumu, içerden kesilmeye başlamış. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bu arada ben bu resimleri nerden buldum, Hipermili lastiğe 45 psi hava basıp 100 bin km yol yapmak sanan donandım haber zihniyeti sayesinde. 

Valla ben petlaslar erken bozulunca 32000 km de değiştim acıkcası. Oysaki ben has hiperciyim. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...