İçeriğe Yönlendir

Beyaz Yasuo’m

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Metin Uzunoğlu yazdı:

Bildiğin debriyaj  balatasına benziyor, baskısıda varmı varsa balatadır.

linkteki ilanda soldaki parça da baskısı. vesile ile beyaz istemem diye bir daha belirteyim, :sunny:

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

kavrama değil ya hu. amortisör bu. kavrama olsa açılıp kapanır. onu kim yapacak, öyle bir mekanizma yok :) 

adam eski sistem olanı eline almış söylemiş. hibritte marşı elektrik motoru veriyor. tersinde de motor çalışınca titreşimler oluyor. amortisör kavramı buradan geliyor. bu titreşim ve üretilen anlık torktan burulmaları önlemek için kullanılan sistem. aha anlatmış işte

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

kavrama değil ya hu. amortisör bu. kavrama olsa açılıp kapanır. onu kim yapacak, öyle bir mekanizma yok :) 

adam eski sistem olanı eline almış söylemiş. hibritte marşı elektrik motoru veriyor. tersinde de motor çalışınca titreşimler oluyor. amortisör kavramı buradan geliyor. bu titreşim ve üretilen anlık torktan burulmaları önlemek için kullanılan sistem. aha anlatmış işte

yutub mühendisliğinden çıkan mezunları toyota fabrikasında işe alınmasını önerelimki, parça listesinde adına clucth yerine damper yazsınlar, beyaz olmasın lütfen gri olur kırmızı olur laci bile kabul

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Çağlar Bayur yazdı:

yutub mühendisliğinden çıkan mezunları toyota fabrikasında işe alınmasını önerelimki, parça listesinde adına clucth yerine damper yazsınlar, beyaz olmasın lütfen gri olur kırmızı olur laci bile kabul

Parça artıran ustalardan sonra yutup mühendisleri.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

linkteki ilanda soldaki parça da baskısı. vesile ile beyaz istemem diye bir daha belirteyim, :sunny:

Abi senin için rengin ne önemi var senin adın Çağlar Boyar değilmiydi :biggrin:

Boya öncesi haber ver kaputa ve bagaj kapağına imza atmak istiyorum 

Patates 15 tl oldu diye alışkanlıklarından da mı vaz geçtin :shok:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

Abi senin için rengin ne önemi var senin adın Çağlar Boyar değilmiydi :biggrin:

Boya öncesi haber ver kaputa ve bagaj kapağına imza atmak istiyorum 

Patates 15 tl oldu diye alışkanlıklarından da mı vaz geçtin :shok:

Önce soyar sonra boyar ama. Kaçırmayalım 😁 

ebay yorumculuğu yapmak yok. İsmi zaten damper. Clutch nereden çıktı 

bana renk farketmez. Depo dolu olsun ama 😁😁

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Clutch nereden çıktı 

ahh şu çılgın caponlar

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

N11’den tanesi 1138 liradan 2 tane conti premiumcontact 6 aldım. 2022 üretim

Garanti pay ile ödedim. 4 tane kampanyadan faydalandım 270 lira bonus geldi. 

2 adet lastik 2000 lira oldu yani

sebeye yenileri öne takacağım. Aracın üstünde 2020 üretim 38bin km’de dunlop var. Onları arkaya alacağım. Seneye de onları yenilerim

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bu ne... 

Sök at. 

Attım. Çok tepki çekti 😁

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

sebeye yenileri öne takacağım. Aracın üstünde 2020 üretim 38bin km’de dunlop var. Onları arkaya alacağım. Seneye de onları yenilerim

Yanlış yaparsın. Ben rotasyon bile yapmıyorum çünkü 1 kere yaptım araba her zaman döndüğüm virajda arkadan kaydı üstelik olm naptııııın diyen ve bisiklet hobisi olan arkadaşlarım da yoktu 😁

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı

800 binliralık arabaya eski lastikmi takacan

ayrıca arkaya eski takınca araban daha çok kayar 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Kayacak hızlara çıkmıyoruz :) 

Sağ sol yapmayacam. Önleri direkt arka. Öyle 4 lastik alacak lüks nerede. Önler daha 38bin. 2,5 senelik. Atılmaz günahtır israftır

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Kayacak hızlara çıkmıyoruz :) 

Sağ sol yapmayacam. Önleri direkt arka. Öyle 4 lastik alacak lüks nerede. Önler daha 38bin. 2,5 senelik. Atılmaz günahtır israftır

Burada o lastikleri sifir diye alip kullanirlar. 2007 tarihli lastikler görüyorum ilanlarda, profiller 3mm :) Asfalt burada erimiyor. Birde pütürlü olunca kaymiyor kolay kolay. O yüzden tarihe pek bakan yok. Ama TR deki o asfalt cok tehlikeli. Önden arkadan kopmak cok kolay.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Ön farklı arka farklı sevmiyorum ben de. Aynı tip olacak mutlaka. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

ohoo sen koskoca kibrite bin lastikleri 2 şer al :D 

kriz mriz yok kardeş, gelmiyor diye senelerdir söylüyorduk zaten :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Senin yerinde oluyum kovalardım 4 tane takım çıkma uygun mezar spec.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:

Senin yerinde oluyum kovalardım 4 tane takım çıkma uygun mezar spec.

kovaladım. Fiyat uygun değil. Soru sorunca tersliyorlar. 

mesela ikinci el yaz lastiği 2021 üretim. Satıyor ilanda. Ama adam onu kışın kullanmışsa almak istemem. Sorunca kimse doğruyu demiyor. 

ben de gittim 2 tane yeni aldım kafam rahat etti

@Erdem Doğan

tyreview yorumları zaten efsane. Dibin dibini zorluyorlar. Öncelikleri diş derinliği. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

3mm ye kadar kullanılmazsa israf diy3 düşünüyorlar, Michelin 1.6 mm ye kadar kullanım diyor. Biz biraz erken değiştiriyoruz. Agresif kullandığımız için olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

sebeye yenileri öne takacağım.

Yeniler her zaman arkaya takılır.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sani Gerşon yazdı:

Yeniler her zaman arkaya takılır.

Çekiş ön arka ?

arkadan kaysa esp toplar ama önden kaymada çok daha zor toplar. Video çok eski

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Çekiş ön arka ?

Direksiyon senin elinde ama arkadaşım. Sırf bu yüzden bile yeni lastik arkaya takılır. Arkada bişi olsa direksiyon seni zor kurtarir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Çekiş ön arka ?

Önden çekişli videodaki araçlar. Corolla gibi.

ESP'nin toplaması için aracın önce yere tutunabilmesi lazım. Tutunma olmayınca esp ne yapsın...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sani Gerşon yazdı:

Önden çekişli videodaki araçlar. Corolla gibi.

ESP'nin toplaması için aracın önce yere tutunabilmesi lazım. Tutunma olmayınca esp ne yapsın...

bu abi de sektörde iyi. Çok basit şekilde denemiş. Aynı bizim test. Önce 4 yeni, sonra sadece ön yeni, sonra sadece arka yeni

sonuç: ön/arka eğer bi taraf aşınmışsa, her türlü dağıtıyor. Ama önlerin yeni olması sanki bir yık daha iyi gibi çünkü ön eskiyse önden fena dönüyor

Hacı Şenyurt yazdı:

Direksiyon senin elinde ama arkadaşım. Sırf bu yüzden bile yeni lastik arkaya takılır. Arkada bişi olsa direksiyon seni zor kurtarir. 

abi direksiyon elde ama önden çekişli ve önden kayan arabayı toplamak mümkün değil. O arabanın hareketi bitmeden toparlamak mümkün değil. Önden kayma o yüzden arkada. Kaymaya göre daha tehlikeli. Ama arkadan kayınca da önleri kaymaya zorluyorsun. İkisi de kötü fakat arkanın biraz kayması sonucu toplama yapılır. Direksiyon bizde. 

Önden kayarsa geçmiş olsun. Esp bence arkadan kaymalara daha kolay müdahale ediyor. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...