İçeriğe Yönlendir

Beyaz Yasuo’m

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu

bu arada bununla ilgili konu açmıştım. Aracın tanıtım videolarında bile bu durum var. Orijinal sileceklerle de aynı şey oluyor. 

Youtube toyota sayfasındaki corolla silecek kullanma videosu. Resmi kanaldan aldığım videodan ekran görüntüsü almıştım. 

52-B7004-E-CCB6-4-C3-E-AC1-C-116387-C627

bu da açtığım konu. 

https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/306397-hibrit-silecek-sorunu/page/2/

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt
Servise gösterdim ben de. Su kola çarpıyor, dağılıyor. Adam suratıma baka baka abi bir şey yok diyor. Dedim burada küfrederim hoş olmaz. Gördüğün şeye bir şey yok diye yalan söylüyorsun. Senin hayatın bu düzende mi devam ediyor, gördüklerini yalanlayarak mı yaşıyorsun dedim. Daha fazlasını söylemedim. Servise aldılar. Bir şey yok diye yazıp geri verdiler arabayı. 

sizinkine bir şey yaptılar mı hacı bey? Değişim vs
Tansu bey bendeki şirket aracı. Ama düşünün Bu araçtan kaç adet satıldı ama demekki kimse şikayet etmiyor. Ben de dediğimde Bu böyle olmaz sürekli silecek bozacak. Önümü görmekte zorlanıyorum dedim. Cevap yok. Ya araca ekstra birsey yaptırmaya çalıştığım firma izin vermiyor. Yoksa soluğu sanayi de alıp fiskiyesini değiştireceğim. Artı uzaktan çalıştırma ve cam filmi şart bu araç için. Ayrıca çocuklar küçük diye deri koltuklara da gecesim var ama izin yok. Hatta araçta sigara içmekte yasak.
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Hacı Şenyurt yazdı:
Tansu Kalafatoğlu yazdı:
Servise gösterdim ben de. Su kola çarpıyor, dağılıyor. Adam suratıma baka baka abi bir şey yok diyor. Dedim burada küfrederim hoş olmaz. Gördüğün şeye bir şey yok diye yalan söylüyorsun. Senin hayatın bu düzende mi devam ediyor, gördüklerini yalanlayarak mı yaşıyorsun dedim. Daha fazlasını söylemedim. Servise aldılar. Bir şey yok diye yazıp geri verdiler arabayı. 

sizinkine bir şey yaptılar mı hacı bey? Değişim vs

Tansu bey bendeki şirket aracı. Ama düşünün Bu araçtan kaç adet satıldı ama demekki kimse şikayet etmiyor. Ben de dediğimde Bu böyle olmaz sürekli silecek bozacak. Önümü görmekte zorlanıyorum dedim. Cevap yok. Ya araca ekstra birsey yaptırmaya çalıştığım firma izin vermiyor. Yoksa soluğu sanayi de alıp fiskiyesini değiştireceğim. Artı uzaktan çalıştırma ve cam filmi şart bu araç için. Ayrıca çocuklar küçük diye deri koltuklara da gecesim var ama izin yok. Hatta araçta sigara içmekte yasak.

Şaka gibi. Sanayide buna ne takacaklar ki? Çok hassas. Bi ihtimal korkmasam silecek kolunu eğmek istiyorum

ben film taktım. Camlar ince. Yazın çok kötü oluyor. Klimayı açıyorsun. Bi yandan buz esiyor diğer yandan terliyorsun. Filmle çözdüm o işi ama. 

ısıtma işini ise piranha koltuk ısıtıcı ile çözdüm :) sabah güzergah hafif aşağı eğimli. Motor yarım saatte ancak ısınıyor. O esnada sırf sıcak üflemesi için motor çalışmasın istiyorum. Koltuk ısıtma çok çok fazla işime yaradı. Hatta kışın camı bile açıyordum :) 

uzaktan çalıştırma kanada’da var. Araba anahtarında bir düğme ile çalışıyor 

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Yani ben Malatya da olduğum için kışın soğuk yazın çok sıcak. Uzaktan çalıştırma benim çok işime yarar.

Silecek fiskiyesi ise başka bir tip ile kolayca çözülebilir.

silecek motoru ile birlikte mi? 2 parça lastik yahu
Çağlar bey şirket aracı olduğu için ucuz tip takmak istediler. Ancak ucuz tip ellerinde olmadığı ve senede bir silecek hakkım varmış. 2 sene için böyle bir çözüm ürettiler ve tekrar orijinal olan takıldı. Bu coralla da yalnız silecekleri uzun olan böyle nasıl söylesem bilemedim 3 parça gibi. Kısa olan da 2 parça gibi değişik bir duruşu var. Vakit olursa yarın fotoğrafını atarım.
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Uzun 70cm kısa 34cm. Sol silecek kamyonet sileceği gibi maşallah 😁

orijinalde de aynı sorun var. Ben yeni alıp lastiğini orijinal silecek koluna taktım bi ara. 

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt
Uzun 70cm kısa 34cm. Sol silecek kamyonet sileceği gibi maşallah [emoji16]

orijinalde de aynı sorun var. Ben yeni alıp lastiğini orijinal silecek koluna taktım bi ara. 
İlk orijinal böyle sanki iz yapmaya başlayınca, normalde kiralama firmaları silecek hakkı vermezler. Bende bu firma da vermez diye gittim sıradan bir silecek aldım bakalım onda da olacak mı diye. Tabi oldu. Bakım zamanı randevu alırken görevli arkadaş başka bir şey var mı dedi. Dedim silecek iz yapıyor ya cam ya silecek bozuk. Orijinali ile tekrar değişti ama silecek koluna şu atma devam ediyor tabi.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Toyota güzel araba , keşke benimde olsa. Hybrid sistemin benzin motoru eşsiz bir çalışma sesi var.  Ama biraz kıpraşımlı bir motor.  Çalışırken kıpraşımı hissediyorsunuz. Nasıl desem düşük devirde yüke binen motor gibi kıpraşıyor. Aynı etkiyi kendi arabamızda düşük devirde yüke bindirdiğimde hissediyorum. 80 km hızla giderken kw başına 230 gram benzin yakıyor olması efsanevi bişey zaten. Biz bunu yol boyunca gözlemleyebildik. %40 termal verim ile yürüyen bir araba. 

Daha düşük MTV için 6 7 yaşında bir tanesini ilerde değerlendirmek isterim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Arabaya bineli 21dk oldu. Yine iğrenç bi trafik. Motor suyu sıcaklığı ibre dipte. 

7-C4-E63-C6-CE7-A-45-FB-8-B1-B-6071-C39-

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Yeni bir yol üzerinden geliyorum. Yolun açılışı neredeyse bitti. Fazladan 20 dakika daha uyuduğum halde , yeni yoldan tam 30 dakikada geldim. Ama bu yolda bir sıkıntı var. %5 eğimle 10 km tırmanıp daha sonra bir anda tırmandığım tüm rampayı 2 kmde iniyorsun. Tüketim rampa başına kadar 8,1 litreye yükselip, inerken 7,9 litreye düşüyor. Yani ekonomik olmuyor. Ama zamandan tasarruf ediyor. Dönüşte ise 7,9 litre 10 km inişte 7,1 litreye düşüyor.  Ama bu seferde trafik başlıyor. Trafikten maaleef 7,6 litre altına düşüremiyorum. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

O kadar çıkıpta birden inişi olan yolları ben de sevmiyorum. Özellikle bataryanın dolması için inişin daha yumuşak olması lazım. 

yolu uzatmıyorsan kârdasın. Ne kadar çok alternatif var sizin orada ya hu. Bu yakada alternatif de kalmadı artık

10km yolu 41dk’a gelmişim. Dur kalk dur kalk şöför olarak benim midem bulandı  yolcu olsam hayatta çekilmez

3,7lt/100km yaktım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mert Gülkokan yazdı:

bedava çok az yakıyor dizelden bile ekonomik

Dizelden ekonomik onu geçtim de sabah bu yolda start stoplu arabada akü senesini doldurmadan biter. Marş motoru erken yaşlanır. Hybrid’i sırf bu yol için aldım diyebilirim. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

O kadar çıkıpta birden inişi olan yolları ben de sevmiyorum. Özellikle bataryanın dolması için inişin daha yumuşak olması lazım. 

yolu uzatmıyorsan kârdasın. Ne kadar çok alternatif var sizin orada ya hu. Bu yakada alternatif de kalmadı artık

10km yolu 41dk’a gelmişim. Dur kalk dur kalk şöför olarak benim midem bulandı  yolcu olsam hayatta çekilmez

3,7lt/100km yaktım

Birbirinden tamamen farklı 6 tane yolum var. Bunlardan 2 tanesi paralı yollardan. 

1 tanesi yeni açıldı, 

1 taneside dağ yolu, inanaılmaz doğa manzaralı,

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Arabaya bineli 21dk oldu. Yine iğrenç bi trafik. Motor suyu sıcaklığı ibre dipte. 

kışın üşüyünce ne yapacaksın, kaloriferi açınca yakıta yansıması nasıl oluyor?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ercüment Yıldırım
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Arabaya bineli 21dk oldu. Yine iğrenç bi trafik.

Galiba bayrampaşadaydın

ordan yola 8 de çıkmak intihar gibi birşey. ben güngören den sarıyere 7 olmadan çıkıyorum trafiğe takılmamak için işe 15 20dk erken varıyorum bazen trafiği çekmekten iyidir

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ercüment Yıldırım yazdı:

Galiba bayrampaşadaydın

ordan yola 8 de çıkmak intihar gibi birşey. ben güngören den sarıyere 7 olmadan çıkıyorum trafiğe takılmamak için işe 15 20dk erken varıyorum bazen trafiği çekmekten iyidir

Sabah 8’de halkalı’dan bayrampaşa’ya gidiyorum. İntihar az kalır. Cehennem :)  ama kızım da benimle. O yüzden çok erken yola çıkamıyorum. 

Ali Cihangiroğlu yazdı:

kışın üşüyünce ne yapacaksın, kaloriferi açınca yakıta yansıması nasıl oluyor?

piranha koltuk ısıtma pedi. Geçen kış sonu denedim. Camı bile açıyorum. Sıcacık yapıyor :) şimdi ikileyeceğim. Biri kızıma biri bana :) 

güzergah hafif yokuş yukarı olsa veya önce düz yolda biraz sürsem motor ısınacak. Ama ben direkt trafiğe girince motor ısınmıyor. 

kaloriferi açarsam motor çalışıyor. Isınınca stop ediyor. Yakıtı bir nebze etkiler tabi. Aynı anda pilleri şarj da ediyor. Ama akıcı şekilde sürmedikten sonra motor blokunu ısıtmak zor abi. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)

sistem farklı. Motor çalışmıyor. Soğuk. Biz sıcak hava açıyoruz. Normal araba ne yapar? Ptc biraz ılık hava verir. Motor ısındıkça sıcak hava gelir. 

Ama hybrid’de direkt motoru çalıştırıyor. O arada ptc olsa ne olur olmasa be olur. Motor çalıştı zaten fanı açınca. 

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Şöyle 7 litre benzin yakan doğal kombili araba lazım sana. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Şöyle 7 litre benzin yakan doğal kombili araba lazım sana. 

Dizel ancak. Benim güzergahta 7lt benzin yakan araba yok :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

buz gibi gidilir mi yahu yakarım öyle arabayı, milyon hücreli pillerle bir kave ısıtıcı çalıştıramaycak isek. benim doğan da filtre kave makinesi vardı 12v luk

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

kışın ne yapıyoruz o zaman, ısınmak için kömürmü yakacağız, fanı açtığım an motorumu çalıştırıyor Tansu? sonra ptc mi var yoksa motorun ısınmasımı gerekiyor?

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Bu zam furyası yeteri kadar süre devam ederse artık kışlık kürk çıkaracağız evrim geçirip.  İlkbaharda dökeceğiz falan. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Servet Aydın yazdı:

Pillerin ısısı bile kafi

Piller kışın ancak kendini ısıtıyor. Yarım saatte içeriyi ısıtacak kadar ısınmıyor ki. Yazın bile en zor zamanlarda 45 dereceyi geçmedi. Kışın 20-25 derece oluyor en fazla. Üstüne koltuk süngeri vs. 

Ali Cihangiroğlu yazdı:

kışın ne yapıyoruz o zaman, ısınmak için kömürmü yakacağız, fanı açtığım an motorumu çalıştırıyor Tansu? sonra ptc mi var yoksa motorun ısınmasımı gerekiyor?

sıcak fanı açınca motor soğuksa motor çalışıyor. Motor suyu sıcaksa motor çalışmadan da içeriye sıcak hava veriyor. 

Uzun yolda veya çevre yollarında zaten sıkıntı yok. Motor sık sık çalıştığı için motor normal şekilde ısınıyor. 

sıkıntı; kışın kısa mesafeli şehir içinde yarım saatlik güzergahlarda. Hele güzergah rampa aşağı ise :) 

ya da acımadan sıcak fanı açacaksın. Motor ısınacak. İçeri verecek sıcaklığı. Havalar soğuyunca bunu deneyecem. ne kadar etkiliyor bakarım. Tahminim 1,5lt/100km ama 2 de olabilir. 

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Sani Gerşon
  • Yeni Oluştur...