İçeriğe Yönlendir

Passat Fiyatına ID3, Hangisini Alırdın?

Ali Darbaz

Passat vs ID.3  

40 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Ali Gök yazdı:

abi sen id3 mü pasatmı yoka başka bişemi  alacam die düşünmeye başlasan seneler sürer bu düşünme bizi ağlatma şimdi :D 

muahhah, pasatı için bekleme gerek yok, pasat almam, mondeo alacak olsam anında alırdım buna karar vermeme gerek yok, mondeo :tongue: 

elektrikli alacak olsam id3 ü direk alırdım onuda düşünmem, kısaca soruyu basitleştirelim, id3 mi mondeomu?  id3 kardeş :)  mondeo başka bir alem, elektrikli araçla kıyaslanmaz ne modeo nede pasat kulvar farklı, cevap belli, düşünme süresi sıfır

id3, imkanım şuan olsa arabada olsa aldıydım bile... :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Ali Gök yazdı:

anket 30 kişiyi geçti iyi kötü bir anlamlı sonuç oluştu

id3 e oy veren 13 kişinin 10 tanesinin işi hobi gibi görüp verdiğini idda ediyorum. reel hayatta id3 alacak kişi sayısı 13 değil belki 1 kişi çıkar  oy verenler içinde

Sıfır Passat alacak para yok, ikisi de hayal, passat rüyama girmez sıradan bir otomobil, ayrıca ID3 çok daha pahalı olacaktır ülkemizde yani rakip değiller. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Evren Erakçora yazdı:

Sıfır Passat alacak para yok, ikisi de hayal, passat rüyama girmez sıradan bir otomobil, ayrıca ID3 çok daha pahalı olacaktır ülkemizde yani rakip değiller. 

zaten hayal kuruyoruz Evren, ne o para var alırız nede olsada o parayı pasata verirdim.

id3 ü alsakta tat vermezdi, düşünsene elektriği bile kısıtlı ve dalgalı hemde kazık olan ülkemizde akşam eve id3 le geliyorsun, arabadan inip yukarı cama doğru bağırıyorsun "Hanıııım 3 lüyü sallasana...." :)  sabah kalkıyorsun varsayalım yağmur yağmış priz patlamamış, yada birisi pirizi araklamamışta yada pislik yapıp kısa devre yaptırmamışta yada sadece fişi çekmemişte sen sabah kalkıp full şarj olmuş (zaten yüzde 25 falan boşalmıştı pilli) aracına binip işe gidiyorsun :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Alın size 70 bin tlye 30 kw günlük üretimi olan benzin istasyonu :) 

30 kw demek İd3 için %70 şarj demek. Elektrik bedeline hiçe sayın kendi kendine yeten sistem olur.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Ali Darbaz yazdı:

Alın size 70 bin tlye 30 kw günlük üretimi olan benzin istasyonu :) 

30 kw demek İd3 için %70 şarj demek. Elektrik bedeline hiçe sayın kendi kendine yeten sistem olur.

gerekli malzemeler:

2-4 dönüm arası bahçe

bol para

id3

3lü priz :D

full şarj :p

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Alın size 70 bin tlye 30 kw günlük üretimi olan benzin istasyonu

kaç m2 yer kaplamış?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

kaç m2 yer kaplamış?

Abi 15 panelden yapmış okadar  büyük değil. Bir evin salonunun geçemez. Video görseli yanılmasın. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Abi 15 panelden yapmış okadar  büyük değil. Bir evin salonunun geçemez. Video görseli yanılmasın. 

30 m2?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

30 m2?

Belki daha küçükdür. Videoyu baktınmı abi ? 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Belki daha küçükdür. Videoyu baktınmı abi ? 

baktım 5x6 mt. gibi gördüm. şişlide 1200 m2 arsa kaç tl dir? bizim apartmanda herkes ID3 alırsa ihtiyacımız oolur? bencilliik bence parası olup arsayı kapasa da. 30 m2 ye mısır ekse birkaç insan doysa daha iyi olur

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

baktım 5x6 mt. gibi gördüm. şişlide 1200 m2 arsa kaç tl dir? bizim apartmanda herkes ID3 alırsa ihtiyacımız oolur? bencilliik bence parası olup arsayı kapasa da. 30 m2 ye mısır ekse birkaç insan doysa daha iyi olur

Abi çatı daha uygun bence :)  Ruhi burda bahçeye oynamış. Çatı var mis gibi.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Abi çatı daha uygun bence :)  Ruhi burda bahçeye oynamış. Çatı var mis gibi.

1200 m2 çatı bulacağız, bir de bu ağırılığa dayanması için bina güçlemdirme kaç paraya çıkarız?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

1200 m2 çatı bulacağız, bir de bu ağırılığa dayanması için bina güçlemdirme kaç paraya çıkarız?

Abi niye böyle uçuk rakamlar diyonki. Koyacağız çatıya 8 metrekare panel, sana bana yeter. 1200 m2 dediğin rakam çok çok ucuk. 8 metrekareden günlük 7 8 kw üretsen yeter. Benim işe gidişim gelişim 8 kw yaktırıyor.  48 km yol zaten. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök
(düzenlendi)

70 binlira tahmini 10 senelik mazot parası benm pasatın

70 bini peşin verecem bide tarsusa giderken yakıt nerde bitecek te 8 saatte doldurup devam edecemi hesaplicam öylemi

ilk sağa çek yak arabayı

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Gök yazdı:

70 binlira tahmini 10 senelik mazot parası benm pasatın

Video izlediysen, ruhi çenet elektrik üretip bunu şebekeye satacakmış. Yani devlete verecekmiş. Devlet ödeme garantisi veriyormuş. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Ali Darbaz yazdı:

Video izlediysen, ruhi çenet elektrik üretip bunu şebekeye satacakmış. Yani devlete verecekmiş. Devlet ödeme garantisi veriyormuş. 

Bütün köy gaza geldi 3 4 sene önce bi sürü kişi sulamada kullanma amacıyla kurdurdu

düzgün çalışan yok devletin alma işinde binbir çeşit senaryo var

kurulum maliyeti çok yüksek kurtarmıyor kendini . Lafta çok sorunsuz reelde sistem o kadar çok arıza yapıoki çıldırtıyor sahibini

neyse şunu yazim reel olarak elektrıkli araba kullanımı 20 sene sonra belki mümkün olur . Şuan hobi aracı başka bişe değil

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Ali Gök yazdı:

Bütün köy gaza geldi 3 4 sene önce bi sürü kişi sulamada kullanma amacıyla kurdurdu

düzgün çalışan yok devletin alma işinde binbir çeşit senaryo var

kurulum maliyeti çok yüksek kurtarmıyor kendini . Lafta çok sorunsuz reelde sistem o kadar çok arıza yapıoki çıldırtıyor sahibini

neyse şunu yazim reel olarak elektrıkli araba kullanımı 20 sene sonra belki mümkün olur . Şuan hobi aracı başka bişe değil

Ali, kendi evimin balkonuna kızımla beraber deneysel güneş panosu kuracağım. En azından loptop çep telefonu şarj etmek istiyorum. :) 

Zombi istilası olursa , elektriksiz kalmıyalım.  En azından telefonları şarj edecek enerjimi üretmeliyim. Hatta ben hiç birşey bilmiyom. Başlık açayım . bakaılm ne yorumlar gelecek. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Cihangiroğlu yazdı:

panelle o aracı dolduran kadar emekliliğim gelir sanırım :)

8 metrekare panel ile tesla model x saate 8 kilometre menzil şarj edebilirsin. Videosu var. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Ali Darbaz yazdı:

8 metrekare panel ile tesla model x saate 8 kilometre menzil şarj edebilirsin. Videosu var. 

sabah kaltık dolaştım öğlen geldim taktım fişe, akşama kadar durdu, 7*8=56 km.    eh işte, o km yi bisikletle yapıyorum ben evdeyken, ısınma turu say hatta :)  şaka bir yana şehir içi kullanılacaksa araç idare edecek gibi....

şimdi önce parayı veriyorsun, bende gidip arsa panel 3 lü priz ve id3 alıyorum, senin proceyi denyoruz, hadi... :)

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Ali Cihangiroğlu yazdı:

sabah kaltık dolaştım öğlen geldim taktım fişe, akşama kadar durdu, 7*8=56 km.    eh işte, o km yi bisikletle yapıyorum ben evdeyken, ısınma turu say hatta :)  şaka bir yana şehir içi kullanılacaksa araç idare edecek gibi....

şimdi önce parayı veriyorsun, bende gidip arsa panel 3 lü priz ve id3 alıyorum, senin proceyi denyoruz, hadi... :)

Model x elektrik dünyasının en çok yakan arabası. İd3 onun 2 katı ekonomik. Hipermil yaparsan 4 ile çarparsın. 

Model x 8 km şarj oluyorsa 

İd 3 16 km şarj olur. 

Hiperciysen o 32km kadar çıkabilir. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Göktürk yazdı:

metrekarede 1200W alınır. w/h değil. gündüz 8 saat hesap edin.

Dolunayda şarj mümkünmü. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Ali Darbaz yazdı:

Model x elektrik dünyasının en çok yakan arabası. İd3 onun 2 katı ekonomik. Hipermil yaparsan 4 ile çarparsın. 

Model x 8 km şarj oluyorsa 

İd 3 16 km şarj olur. 

Hiperciysen o 32km kadar çıkabilir. 

ben turbocuyum ama, bastımmı gidecek araç, kısaca bana süper şarj lazım, ama panelle oluyorsa onuda alırız arada destek olur, senimi kıracağım yani :)

Ali Darbaz yazdı:

Dolunayda şarj mümkünmü. 

o zaman şu arkadaş şarj eder senin aracı ona göre :)

content_58498.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...