Yurdaer Elay 26 Eylül 2020 Paylaş 26 Eylül 2020 Çağlar Bayur yazdı: hatalı dış aydınlatma konusunda makaleler vardı, hem de boşa elektrik tüketiliyor Yollar hariç yapılan aydınlatmayı çok gereksiz buluyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Eylül 2020 Paylaş 26 Eylül 2020 Yurdaer Elay yazdı: Emre Şimşek yazdı: Emmi yengeye yakalanmış 🤪 Yok be.. baksana dünya neredeymiş.. Bakmak istemiyorum 1 2 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 26 Eylül 2020 Yazar Paylaş 26 Eylül 2020 Bu akşam dürbünü deneme şansım oldu, ay görüntüsü çok etkiledi beni. Yanlız her şeyden önce neye baktığını da bilmek gerek, şu an güney yönünde parlak bir yıldız var sanırım ama bence bu yıldız değil bir gezegen ama hangisi? Biraz çalışmaya başlayayım 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Eylül 2020 Paylaş 26 Eylül 2020 Furkan Avcı yazdı: Bu akşam dürbünü deneme şansım oldu, ay görüntüsü çok etkiledi beni. Yanlız her şeyden önce neye baktığını da bilmek gerek, şu an güney yönünde parlak bir yıldız var sanırım ama bence bu yıldız değil bir gezegen ama hangisi? Biraz çalışmaya başlayayım Gökyüzü gözlem konulu yeni bir konu bekliyoruz senden.. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 26 Eylül 2020 Yazar Paylaş 26 Eylül 2020 Mehmet Ozyurek yazdı: Gökyüzü gözlem konulu yeni bir konu bekliyoruz senden.. Emmi ben amatör ligde bile değilim, profesyonel olanlar var içimizde ama yine de heyecanlarımı paylaşırım. Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 26 Eylül 2020 Paylaş 26 Eylül 2020 Furkan Avcı yazdı: Bu akşam dürbünü deneme şansım oldu, ay görüntüsü çok etkiledi beni. Yanlız her şeyden önce neye baktığını da bilmek gerek, şu an güney yönünde parlak bir yıldız var sanırım ama bence bu yıldız değil bir gezegen ama hangisi? Biraz çalışmaya başlayayım Hafif sarımsı bi rengi varsa Mars. Ay batmak uzereyken Mars tepeye denk geliyor. Jupiter ufuk çizgisinin altinda, gorunmez. Venüs de ayni sekilde. Cok yuksek ihtimalle Mars o. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 26 Eylül 2020 Yazar Paylaş 26 Eylül 2020 Öner Kurukuz yazdı: Hafif sarımsı bi rengi varsa Mars. Ay batmak uzereyken Mars tepeye denk geliyor. Jupiter ufuk çizgisinin altinda, gorunmez. Venüs de ayni sekilde. Cok yuksek ihtimalle Mars o. Evet sarımsı bir renk Alet bu, Badem (kedi) bakıyor, (yine ne aldın la, değişik diye... ) 6 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 27 Eylül 2020 Paylaş 27 Eylül 2020 Furkan Avcı yazdı: su an güney yönünde parlak bir yıldız var sanırım ama bence bu yıldız değil bir gezegen ama hangisi? Biraz çalışmaya başlayayım Foto isteriz 😂 kedi de her an zıplayacak gibi. 😂 Eskisehirde gözlem evimiydi neydi ona gitmistim. Çok ilginç gelmişti.. Gökyüzü hakikaten muazzam bir olay.. Yorum bağlantısı
Muhammet Ölmez 27 Eylül 2020 Paylaş 27 Eylül 2020 Tekrar hayırlı olsun, ben de heves ettim şimdi dürbüne 😃 Telefonlar için Sky Map adlı bir uygulama var, telefonunuzu gökyüzüne tutuyorsunuz, o da size görüş alanınızdaki gök cisimlerinin adlarını gösteriyor. Daha ayrıntılısı lazım olur ise bilgisayar için Stellarium tavsiye ederim. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 27 Eylül 2020 Paylaş 27 Eylül 2020 Programlar var gördüğünüzün hangi gezegen veya yıldız olduğunu gösteren, ben skymap isimli programı kullanıyorum, genellikle doğru şekilde gösyeriyor cisimlerin konumlarını. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 27 Eylül 2020 Yazar Paylaş 27 Eylül 2020 Fatih Mehmet Uslu yazdı: Programlar var gördüğünüzün hangi gezegen veya yıldız olduğunu gösteren, ben skymap isimli programı kullanıyorum, genellikle doğru şekilde gösyeriyor cisimlerin konumlarını. Eren Gökmen yazdı: Sky view uygulamasi da iyi baya İki uygulamayı da bu akşam deneyeceğim, hatta akşam dağa taşa gitme fikri geldi şimdi 1 Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 27 Eylül 2020 Paylaş 27 Eylül 2020 Bu netlikte gözlemler yapmak ne güzel olur. [emoji173] Celestron Nexstar 8SE Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 27 Eylül 2020 Yazar Paylaş 27 Eylül 2020 Münir Nurettin Taşova yazdı: Bu netlikte gözlemler yapmak ne güzel olur. Celestron Nexstar 8SE Bütçeyi ayırmaya başladım bile 1 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 27 Eylül 2020 Paylaş 27 Eylül 2020 Muhammet Ölmez yazdı: Tekrar hayırlı olsun, ben de heves ettim şimdi dürbüne 😃 Telefonlar için Sky Map adlı bir uygulama var, telefonunuzu gökyüzüne tutuyorsunuz, o da size görüş alanınızdaki gök cisimlerinin adlarını gösteriyor. Daha ayrıntılısı lazım olur ise bilgisayar için Stellarium tavsiye ederim. Stellarium un android versiyonu da var. Telefonda onu kullaniyorum. 1 Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 27 Eylül 2020 Paylaş 27 Eylül 2020 Bütçeyi ayırmaya başladım bile [emoji6]Merakla bekliyorum. [emoji4] Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 27 Eylül 2020 Yazar Paylaş 27 Eylül 2020 Öner Kurukuz yazdı: Hafif sarımsı bi rengi varsa Mars. Ay batmak uzereyken Mars tepeye denk geliyor. Jupiter ufuk çizgisinin altinda, gorunmez. Venüs de ayni sekilde. Cok yuksek ihtimalle Mars o. Bugün Jupiter'i ve berbaerindeki 4 uydusunu gördüm Ama tavsiye ettiğiniz üzere SkyMap ve SkyView kullanarak bildim. Sky View da arttırılmış gerçeklik baya güzel ve görsel sunum içermesi çok eğlenceliydi. Ayrıca Ay bugün daha güzeldi Teleskop ve 300-500 X e pis heves ettim ama biraz böyle devam edelim bakalım, şu ayın kocaman olduğu zamanları kollayacağım.. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Eylül 2020 Paylaş 28 Eylül 2020 Furkan Avcı yazdı: şu ayın kocaman olduğu zamanları kollayacağım.. ekim de mavi ay var. kaçmaz gözlemlenir 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 9 Aralık 2020 Paylaş 9 Aralık 2020 Bizim velet teleskop isteyip duruyor. Kullanması kolay olacak aynı zamanda da işe yarayacak bir model tavsiyesi alabilirmiyim ? Bütçe 500 600 tl arası. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 30 Aralık 2020 Paylaş 30 Aralık 2020 Ersen Tapan yazdı: Bizim velet teleskop isteyip duruyor. Kullanması kolay olacak aynı zamanda da işe yarayacak bir model tavsiyesi alabilirmiyim ? Bütçe 500 600 tl arası. Aynı soruyu soruyorum. Ay dikizlememiz gerekiyor.. 😂 Yorum bağlantısı
Bekir Çelik 18 Şubat 2022 Paylaş 18 Şubat 2022 Ersen Tapan yazdı: Bizim velet teleskop isteyip duruyor. Kullanması kolay olacak aynı zamanda da işe yarayacak bir model tavsiyesi alabilirmiyim ? Bütçe 500 600 tl arası. Bu yorum cevapsız kalmasaymış iyiymiş. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 18 Şubat 2022 Paylaş 18 Şubat 2022 biz cevaplarız yahu 😎 Biz aldık.. Epey de gözlem yaptık.. fakat hevesi gecti. Arada bir Ben Bakınıyorum... Cocuk Biraz daha buyusun tekrar heveslenir diye dusunuyorum.. 1 Yorum bağlantısı
Bekir Çelik 18 Şubat 2022 Paylaş 18 Şubat 2022 Alpay Sumer yazdı: Cevaplarız yahu 😎 Biz aldık.. Epey de gözlem yaptık.. fakat hevesi gecti. Arada bir Ben Bakınıyorum... Cocuk Biraz daha buyusun tekrar heveslenir diye dusunuyorum.. Sayfaya, tecrübeliler tarafından 1-2 alınabilcecek ürün tavsiyesi gelseymiş iyiymiş, manasında söyedim aslında. Benim ufaklıklar teleskop istiyor da. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 19 Şubat 2022 Paylaş 19 Şubat 2022 Tecrübeliler diyor ki: alma.. bir arkadaşınınki ile dene. Sonra devam et hala istiyorsan büyük bişey al. 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 19 Şubat 2022 Paylaş 19 Şubat 2022 Bekir Çelik yazdı: Sayfaya, tecrübeliler tarafından 1-2 alınabilcecek ürün tavsiyesi gelseymiş iyiymiş, manasında söyedim aslında. Benim ufaklıklar teleskop istiyor da. Estğ. tecrübem yok. Aldik kurduk ay güzel görünüyor 😄 Dolunay zamanı cok parlak resmen gözüm acıdı parlaklıga.. Ama teknik olarak ne kadar iyi onu bilemem.. Amatör bile değiliz çünkü.. Simdi Dolapta, tozlu rafların arasında bekliyor 😄 1 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts