Mustafa Doğan06 21 Eylül 2020 Paylaş 21 Eylül 2020 Hayırlı günler 2011 focus vct motorlu aracim hafta sonu arıza lambası yaktı bugün sanayiye götürdüm bilgisayara bagladigimizda p000b eksantirik mili konumu yavaş tepki Süresi 1 diye hata vermiş sildik arızayı tekrar yakarsa gelirsin dedi ustam sebebi sizce ne olabilir Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Eylül 2020 Paylaş 21 Eylül 2020 Arabanı düşük devirde , yüksek vitesde gaza bastığında silkeleme yapıyor mu. Mesela 1200 devirde 3 ncü vitesde iken hızlanmak istedin silkeleme oluyormu. Benzer arıza benimde başıma geldi. Varyatör valfinin filtresi kırılmıştı. Kırık filtre çıkarınca düzeldi. Bu tip bir şey olabilir. Yorum bağlantısı
Mustafa Doğan06 21 Eylül 2020 Yazar Paylaş 21 Eylül 2020 Ali bey evet düşük devirde biraz silkeme yapıyor ama yüksek devirlerde hiç bir sorun yok birde varyator valfi tak nerde sokup kendimiz temizlesek Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Eylül 2020 Paylaş 21 Eylül 2020 Mustafa Doğan06 yazdı: Ali bey evet düşük devirde biraz silkeme yapıyor ama yüksek devirlerde hiç bir sorun yok birde varyator valfi tak nerde sokup kendimiz temizlesek Sizin motorunuzda kötü bir arıza yok. Varyatörün ömrü dolmuş. Yolda bırakmaz, düşük devir çekişde düşüklük baş gösterir. Arabanız motoru yabancı olduğum bir model. Bu çizimdeki 5 numaralı parçanın temizlenmesi en kolay çözüm olabilir. Bu 5 numaralı parçadan karşılıklı iki tane emme ve egzos kam millerinin başında olması gerekiyor. Yorum bağlantısı
Mustafa Doğan06 21 Eylül 2020 Yazar Paylaş 21 Eylül 2020 Ali bey çok teşekkürler şimdi soktuk parçayı filtre yoktu icinde içinde temiz görünüyordu taktik geri bakalim bir arıza daha verirse yenisi alıp takip deniycem bir kaç fordcuya gittim triger sentesine kadar atık dediler kafam baya karışmıştı Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Eylül 2020 Paylaş 21 Eylül 2020 Mustafa Doğan06 yazdı: Ali bey çok teşekkürler şimdi soktuk parçayı filtre yoktu icinde içinde temiz görünüyordu taktik geri bakalim bir arıza daha verirse yenisi alıp takip deniycem bir kaç fordcuya gittim triger sentesine kadar atık dediler kafam baya karışmıştı ikisinide söküp baktınmı. Ayrıca bunlar sağlamsa varyatörün kendiside bozuk olabilir. Yorum bağlantısı
Mustafa Doğan06 21 Eylül 2020 Yazar Paylaş 21 Eylül 2020 Egzoz eksantrik mili arızası verince biz sadece o göze baktık ama temizdi arıza birdaha verirse tekrar makinaya bagliycaz varyator valfini degistircez oda olmazsa dediğiniz gibi varyatoru degistircem peki bir zararı olur mu arıza lambası yakmıyor biraz zorlandım rampada felan bı sorun olmadi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Eylül 2020 Paylaş 21 Eylül 2020 Mustafa Doğan06 yazdı: Egzoz eksantrik mili arızası verince biz sadece o göze baktık ama temizdi arıza birdaha verirse tekrar makinaya bagliycaz varyator valfini degistircez oda olmazsa dediğiniz gibi varyatoru degistircem peki bir zararı olur mu arıza lambası yakmıyor biraz zorlandım rampada felan bı sorun olmadi Orta devir bandında araban 10 beygir düşük çalışır. fazla benzin yakar. Yorum bağlantısı
Mustafa Doğan06 21 Eylül 2020 Yazar Paylaş 21 Eylül 2020 Teşekkürler tekrar Alibey yardımlarınız için bı sorun olmaz umarım düzelir belki o valfe kurumda denk gelmiş olabilir dediler bakalım bekliyorum Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Eylül 2020 Paylaş 21 Eylül 2020 Mustafa Doğan06 yazdı: Teşekkürler tekrar Alibey yardımlarınız için bı sorun olmaz umarım düzelir belki o valfe kurumda denk gelmiş olabilir dediler bakalım bekliyorum Arabanın bir yerine sıvı conta sürmüşler ise valfleri tıkıyor. bilgine. Yorum bağlantısı
Mustafa Doğan06 21 Eylül 2020 Yazar Paylaş 21 Eylül 2020 Aslında sorun benden olmaz biraz arabaya gaz kelebeği adaptasyonu yaptırdım bir kaç ayar daha yaptılar çıktım 20 km sonra bu arızayı aldık daha önceden böle bir uyarı vermemisti Yorum bağlantısı
İsmet Yıldırım 22 Ekim 2020 Paylaş 22 Ekim 2020 Mustafa doğan kardeş çözümü buldun mu.bendede aynı hata var. Yokuşta kalkışlarda ve düşük devirde araç isteksiz. Yüksek devirde canavar kesiliyor biligi verebilirmisiniz sorunun çözümü için önerileriniz nelerdir Yorum bağlantısı
Recommended Posts