Harun Kocaçalışkan 20 Eylül 2020 Paylaş 20 Eylül 2020 Selam arkadaşlar son 2-3 aydır dikkatimi çeken bir konu var. Örnek vereceğim yer İstanbul Anadolu yakası trafiği. Yollarda garip hareketler sergileyen araç sayısında artış gözlüyorum. Dönülmeyecek yerden dönmeye kalkıyor, sinyal vermiyor, anayola bakmadan çıkıyor, arabayı şeritte tutamıyor 2 şeridi ortalıyor. Ya da en soldan 50 ile gidiyor, kesinlikle sağa geçmiyor. Sağdan giderken akan trafikte duruyor sağa sola bakıyor bir yer arıyor gibi sonra yola devam ediyor. Bu şekilde her gün birileriyle mücadele halindeyim. Bende algıda bir seçicilik mi var yoksa durum böyle mi anlamadım. Eskiden makasçısı olurdu, arkadan sellektör yapıp dibine gireni olurdu ama bunlar bir başka. Serseri mayın gibiler. 12 Yorum bağlantısı
Ali Gök 20 Eylül 2020 Paylaş 20 Eylül 2020 Covidden dolayı herkes bitane araba alma peşine düştü acemi çoğaldı trafikte 9 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 20 Eylül 2020 Paylaş 20 Eylül 2020 Çok daha fazla tehlikeli, acemiler de virüs korkusuna araç temin etmeye ve kullanmaya başladı. 4 Yorum bağlantısı
Sühan Bozdağ 20 Eylül 2020 Paylaş 20 Eylül 2020 Yollar aynı, insanlar her zamankinden daha tehlikeli hale geldiler. Herkes nefret dolu, tahammülsüz. 4 Yorum bağlantısı
Ali Gök 20 Eylül 2020 Paylaş 20 Eylül 2020 Şimdi bide martı diye bişe çıktı 13 14 yaşında çocuklar yolu ortalayıp araba yolunda akıllarımca macera arıyorlar geçen sert bi fren yaptım çok dikkat edin 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 20 Eylül 2020 Paylaş 20 Eylül 2020 Harun Kocaçalışkan yazdı: Selam arkadaşlar son 2-3 aydır dikkatimi çeken bir konu var. Örnek vereceğim yer İstanbul Anadolu yakası trafiği. Yollarda garip hareketler sergileyen araç sayısında artış gözlüyorum. Dönülmeyecek yerden dönmeye kalkıyor, sinyal vermiyor, anayola bakmadan çıkıyor, arabayı şeritte tutamıyor 2 şeridi ortalıyor. Ya da en soldan 50 ile gidiyor, kesinlikle sağa geçmiyor. Sağdan giderken akan trafikte duruyor sağa sola bakıyor bir yer arıyor gibi sonra yola devam ediyor. Bu şekilde her gün birileriyle mücadele halindeyim. Bende algıda bir seçicilik mi var yoksa durum böyle mi anlamadım. Eskiden makasçısı olurdu, arkadan sellektör yapıp dibine gireni olurdu ama bunlar bir başka. Serseri mayın gibiler. Cok iyi tespit. aynısını düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Eylül 2020 Paylaş 20 Eylül 2020 Harun Kocaçalışkan yazdı: Yollarda garip hareketler sergileyen araç sayısında artış gözlüyorum. salgının yan etkisi, otobüs/metro/minibüs ten kaçıp jendi arabası ile yola çıkanlar çoğaldı Harun Kocaçalışkan yazdı: Sağdan giderken akan trafikte duruyor sağa sola bakıyor bir yer arıyor gibi sonra yola devam ediyor. bu inanılmaz çoğaldı, navigasyon da artık herkesin cebinde ona rağmen.. 2 Yorum bağlantısı
Fikri Keleş 20 Eylül 2020 Paylaş 20 Eylül 2020 bence en büyük etken telefonlar.watsapta yazışmalar,instaya video çekip koymalar,naviden adres aramalar,müzik seçmeleri..vs vs 1 Yorum bağlantısı
Ercüment Yıldırım 20 Eylül 2020 Paylaş 20 Eylül 2020 Kesinlikle katılıyorum. Bugün 2 saat araba kullandım yolun ortasında durup elinde telefon navigasyonla nereye gideceğini kestirmeye mi desem, deli gibi sağından önüme sonra sol şeride sonra olanca hızıyla en sağa giden mi desem. Tabiki bunların hiç birinde sinyal yok. Bu normal ama ülkemiz için. Malum elektrik ucuz değil sinyallerde çok yakıyo.Kesinlikle ehliyet alırken değil, aldıktan sonra da psikolojik test ve sürüş sınavının her yıl yapılması gerekli. Ve bu tarz araç kullananların ihbar edilebileceği yerler olmalı. En azından bir süre ehliyetlerine el konsun ki bir hataları olduğunu anlasınlar. Ne yaptıklarının görüntüsünü de izletsinler. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 Eylül 2020 Paylaş 20 Eylül 2020 Fena şeyler oluyor. Yeni araba alan çok kişi var. saygısızlık ise tavan yaptı. Balık baştan kokar usulü devam ediyoruz. 9 Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 20 Eylül 2020 Paylaş 20 Eylül 2020 Ağustos’ta İstanbul’dan geçtim, tanıyamadım. Herkes çıldırmış. Tem’de arkadan selektör çakanlara alışığız, sol şerit babalarının malı olduğu için anlam verebiliyordum. Bu sefer çıtayı daha yükseltmişler tampon tampona sıkışık trafikte selektör çakıyor. Sağ dolu sol dolu ön dolu nereye kaçsam da babaya yol versem bilemediğimden muhtemelen küfür yedim 😊 Velhasıl çok acayip adetler hasıl olmuş. 1 Yorum bağlantısı
Ercüment Yıldırım 20 Eylül 2020 Paylaş 20 Eylül 2020 Ağustos’ta İstanbul’dan geçtim, tanıyamadım. Herkes çıldırmış. Tem’de arkadan selektör çakanlara alışığız, sol şerit babalarının malı olduğu için anlam verebiliyordum. Bu sefer çıtayı daha yükseltmişler tampon tampona sıkışık trafikte selektör çakıyor. Sağ dolu sol dolu ön dolu nereye kaçsam da babaya yol versem bilemediğimden muhtemelen küfür yedim [emoji4] Velhasıl çok acayip adetler hasıl olmuş. O pek birşey değil hocam. Geçen hafta Asya'dan Avrupa'ya geçiyorum soldan 2.şeritteyim arkama bi Ford minibüs dayandı selektör yapıyor deli gibi. Öyle yapanlara standart muameleyi yaptım. Gazdan ayağımı çektim hız 50ye filan düştü sonra gazı kökledim bastım gittim. Aynadan baktım salak herif sağa sinyal yaktı yan yola girdi. İçimden dedim be salak herif madem giricen sağa ne selektör yapıyorsun. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 20 Eylül 2020 Paylaş 20 Eylül 2020 Çoğu sürücü seyir halinde telefonla oynuyor bu kesimin içerisinden sakız çiğneyip balon yapan aymaz ise geçici süreliğine önünü görmüyor. Yorum bağlantısı
Ozkan çoban 20 Eylül 2020 Paylaş 20 Eylül 2020 "Değerli büyüklerim maalesef yollar değil insanlar değişti. 1 Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu 20 Eylül 2020 Paylaş 20 Eylül 2020 İnsanların devreler yandı. Saygı bitti. Arabalar oyuncak oldu. Malın kıymeti kalmadı. Önündekini sollayıp 50-100 metre sonra sağdan çıkanlar, sağa dönüş için yavaşlayıp dönüş şeridine son 5 metreye kadar girmeyenler, şehirler arasında bulunan plaka kayıt sistemini EDS zannedip bir anda 110dan 70e yavaşlayanlar, emniyet şeridinden geri geri giden ayarsızlar ve yanındakiyle konuşurken trafiği felç edenlerin sayısı iyicene arttı. Son gördüğüm fantezi ise şehirler arası veya çevre yolu tarzı hızlı akan trafikte benzinlikten veya yan yoldan çıkıp 10 km hızla akan trafiğe dalanlar. Allah kazasız belasız yolculuklar nasip etsin hepimize. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 Eylül 2020 Paylaş 20 Eylül 2020 (düzenlendi) bundan alıp rahatça gideceğim, selektörmü attın bir fren pert, sol şeridimi işgal ettin atıyorum refüje devam, dizel hemde az yakar eur10 egr dpf zaten yok ohh 20 Eylül 2020 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 4 3 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 20 Eylül 2020 Paylaş 20 Eylül 2020 Evet daha tehlikeli. Nüfus arttıkça imalat hatalı insan sayısı da artıyor. 1 Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil 21 Eylül 2020 Paylaş 21 Eylül 2020 Ali Cihangiroğlu yazdı: bundan alıp rahatça gideceğim, selektörmü attın bir fren pert, sol şeridimi işgal ettin atıyorum refüje devam, dizel hemde az yakar eur10 egr dpf zaten yok ohh abi kullanımıda kolay, pek bi konfor yok ama okadar idare edeceğini düşünüyorum, askerde benim aracımdı kullandım çok defa, 2 levye var sağı çekion sağa paleti kitliyor sağa dönüyor, solu çekince de solu kitpeyip sola dönüyon, 2sini çekince de fren yapıon, üstten tüm arabalara kuşbakışı bakarsın yağmurda yağışta biraz kullanması zor ama idare edilir sormak istediğin bir konu varsa yardımcı olurum. 2 2 Yorum bağlantısı
Selim Kaya 21 Eylül 2020 Paylaş 21 Eylül 2020 Eski arabalar yok artık. Basınca uzuyor hepsi. Binen de altındaki arabaya güveniyor. Hafta sonu günübirlik 600 km yol yaptım. O kadar çok saygısız var ki... Sollamaya çıkmışım, 100 metre arkamdan selektör ata ata geliyor Caddy. Olur ya hastası vardır vs. diye düşünüyor, sollamayı bitirip şeridime geçiyorum... Adam sol şeritte benim çaprazımda aheste aheste devam ediyor. Ne şimdi bu... Tam sağ salim eve döndüm derken, ana yola atlayan bi dengesiz. Hem de akan trafiğe. Solum dolu, arkam dolu. Herif dondurmasını yalaya yalaya niye selektör attığımı sorguluyor. Ama şunu görüyorum, önüne atlanacak araba görece daha düşük seviyedeyse hiç düşünmüyorlar. Tamamen bir kast sistemi var trafikte. Neyse ki bir kısmı otobanlara kaydı. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 21 Eylül 2020 Paylaş 21 Eylül 2020 en kötü şöför modeli de şu . sağlam acemi olup kendini usta sanan model . en tehlikelisi bu Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 21 Eylül 2020 Paylaş 21 Eylül 2020 Ali Gök yazdı: en kötü şöför modeli de şu . sağlam acemi olup kendini usta sanan model . en tehlikelisi bu Çok var bunlardan. Koltuğa yan oturup kaykılmış tek el direksiyonda kafa eğik, diğer elde telefon, serseri mayın gibi geziyor yolda. Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 21 Eylül 2020 Paylaş 21 Eylül 2020 Sürekli fren lambaları yanan araçların yanından geçerken dikkat ediyorum ya telefonla oynuyor ya çok akıllı arabalarının androidli teypleri ile 1 Yorum bağlantısı
Ercüment Yıldırım 21 Eylül 2020 Paylaş 21 Eylül 2020 Sürekli fren lambaları yanan araçların yanından geçerken dikkat ediyorum ya telefonla oynuyor ya çok akıllı arabalarının androidli teypleri ile Bir arkadaşın lafı var. Telefon kullanandan akıllı olmayacak. Böyle olunca aptal gibi cihaza kitleniyorlar 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 21 Eylül 2020 Paylaş 21 Eylül 2020 Mehmet Göktürk yazdı: Fena şeyler oluyor. Yeni araba alan çok kişi var. saygısızlık ise tavan yaptı. Balık baştan kokar usulü devam ediyoruz. Geçen akşam bölünmüş yoldayım. Ters istikamette en sol şeritte durmuş. U dönüşü yaptı. Peşinden bizi solladı kırmızıda devam etti. Bazı şeyler zirve yaptı memlekette... Toplum olmaktan çıktık. Kanun tanımaz derece egoist olduk Yorum bağlantısı
Recommended Posts