İçeriğe Yönlendir

Covid 19 Olmuşum

Ahmet Kiriş

Recommended Posts

Aydın Sert

Ben şuan daha iyi sayılırım.

Şimdi de hanımla çocuk hasta. 

Hanımın boğaz dolu, koku yok, öksürük var. Aşırı halsizlik ve uyku hali mevcut.

Çocukta sadece öksürük var. 

Genellikle sabah uyanınca yoğun oluyor şikayetler. Muhtemelen burun tıkanıklığından ağız açık kaldığı için artış gösteriyor.

• Beğen 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Macit Aliyev yazdı:

Herkese geçmiş olsun. 16 haziran bir toplantıda yurtdışından gelen birisi hastaydı. Soğuk algınlığım var dedi biz de aldırmadık geçici olmaz diye. Üzerinden 3 gün geçti bende boğaz ağrısı başladı ardından ateş baş ağrısı halsizlik felan derken sağlık ocağına gittim. Boğaza baktı dondurma mı yedin dedi ama öyle birşey yok. Parol, ibucold ve gargara yazdı. bugun 11.günüm halen öksürük ve burun tıkanıklığı ve akıntısı var. Bu arada benden 3 gün sonra 2 çocuk, 5 gün sonra eşim hastalandı. Onlar benden önce iyileşti ama ben ilaç almama rağmen halen zımba gibi değilim. Tat koku kaybı az da olsa var. 

Yaklaşık 1 ay çektik anlattıklarınızı hanım ben ve çocuklar hepimize de hemen hemen 2 doz yani 14 gün antibiyotik verdiler soğuk algınlığı ilaçları falan hiç bir iyileşme olmadı sonrasında yaklaşık 3. hafta semptomlar gitti. Geçmiş olsun 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Macit Aliyev
Arif Aykın yazdı:

Yaklaşık 1 ay çektik anlattıklarınızı hanım ben ve çocuklar hepimize de hemen hemen 2 doz yani 14 gün antibiyotik verdiler soğuk algınlığı ilaçları falan hiç bir iyileşme olmadı sonrasında yaklaşık 3. hafta semptomlar gitti. Geçmiş olsun 

Size de geçmiş olsun. O zaman kendimi 3 haftaya göre ayarlayım. Öyle zorlayıcı bir hastalık değil ama uzun sürüyor. Tek sıkıntı bu. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Ben 3 ay kadar önce 2. kez covid olup iyileştikten sonra, öksürüğü atlatmam 1 ay sürmüştü.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Herkese geçmiş olsun, sanırım okullar daha açılamadan hastalıkta ciddi artış olacak.

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Pazar akşamı hanım test yaptırdı, pozitif çıktı, okyanusu geçtik derede takıldık. Ben yaptırmadım ama ben de oldum belli ki. 

Geçmiş olsun Köksal kardeşim. Şu anda heryerde duymaya başladım. Kışın yine sıkıntı başgösterecek gibi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

Cumartesi günü bir arkadaşımın düğününe katıldım, Aile bireylerinden pozitif çıkanlar olmuş uzun süreli temasımız olmadı ama önlem amaçlı az önce hızlı test kiti ile test yaptım sonuç negatif. Aklıma gelmişken konuya yazmak istedim. Vakalar artmaya başladı tekrar çevrede pozitif vakalar duymaya başladık sanırım başa döneceğiz. 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Benim 7 gün karantinam bitti ofise dönmemi istemediler önlem olarak evden çalışıyorum. Hafif öksürük ve hafif balgam dışında bi sıkıntım yok şükür. C vitaminine devam ediyorum kutu bitmedi henüz başka ilaç kullanmıyorum. Bitki çayı vs içiyorum. Haberlerde vakaların iki katına çıktığını izledim, sonbahar kötü gelecek gibi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Dün 4. doz biontech (hatırlatma) aşımı oldum. Kendime randevu alırken annem ve babam için de almıştım üçümüz gidip aşımızı olduk. Daha öncekilkerde olan kol ağrısı bu defa olmadıdesem yeridir. Öncekinde ağrı 100 ise bu defakı ağrı 2 idi. Abim de dün farklı hastanede eşiyle beraber aşı olmuş, abim geceyi bayağı zor geçirmiş, ateş ve ağrılarla.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Hastalara geçmiş olsun, çok duyuyorum bu aralar, dikkat etmek lazım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Köksal Yılmaz yazdı:

Benim 7 gün karantinam bitti ofise dönmemi istemediler önlem olarak evden çalışıyorum. Hafif öksürük ve hafif balgam dışında bi sıkıntım yok şükür. C vitaminine devam ediyorum kutu bitmedi henüz başka ilaç kullanmıyorum. Bitki çayı vs içiyorum. Haberlerde vakaların iki katına çıktığını izledim, sonbahar kötü gelecek gibi.

Bize bişey olmaz...

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Önder Özcan yazdı:

Dün 4. doz biontech (hatırlatma) aşımı oldum. 

Yaşlılık zor mirim.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

3-4 ay mola verdik. Maske takmaktan gına gelmişti. Tekrar aynı forma girer miyiz meçhul. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

3-4 ay mola verdik. Maske takmaktan gına gelmişti. Tekrar aynı forma girer miyiz meçhul. 

Kapalı alanlarda ben hala maske takıyorum. Arabaya yakıt alırken, markette, kitapçıda. Tavsiye ederim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sani Gerşon yazdı:

Kapalı alanlarda ben hala maske takıyorum. Arabaya yakıt alırken, markette, kitapçıda. Tavsiye ederim.

İstatistik üstüne yaşıyoruz. 1 aydır metro kullanıyorum maskesiz. Şükür grip de olmadım. Çünkü günlük covid hastalık sayısı çok düşük. Artarsa maske takarım. 

Mikroplardan bu kadar uzak kalırsınız bağışıklık sisteminiz uyur. İlk hastalıkta zor atlatırsınız. 

hatta şöyle bir örnek vereyim. 3-5 tane covid virüsü alsanız ve hasta olmadan bağışıklığınız o virüsleri yense çok daha iyi. Bu aylar tam fırsatıydı. 

ama şimdi zaten sürekli maskeli dolaşarak mikroplardan uzaklaşmanız sonucu, kapacağınız hastalıklardan daha çok etkilenebilirsiniz. 

yaygın bir grip beni öldürmeyebilir ama sizi öldürebilir. Gibi…

Küçükken çok korunan çocuklar büyüdüklerinde çok hasta olurlar. Hatta astım bronşit çok olurlar. Ama korunmayanlar çok daha sağlamdır. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Çünkü günlük covid hastalık sayısı çok düşük.

Son 2 haftada %150 gibi bir artış görüldü. Ki bu açıklanan rakam. Artık insanlar ev tipi testler de yapıyorlar. Yani gelen bilginin doğru olma ihtimali çok düşük.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sani Gerşon yazdı:

Son 2 haftada %150 gibi bir artış görüldü. Ki bu açıklanan rakam. Artık insanlar ev tipi testler de yapıyorlar. Yani gelen bilginin doğru olma ihtimali çok düşük.

Ama siz mayıs-haziranda da maska taktınız :) 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ama siz mayıs-haziranda da maska taktınız :) 

Tabi, kapalı alanda asla çıkarmıyorum.

Zira açıklanan rakamlara asla güvenmiyorum. Tüik 2 senedir nedense ölüm istatistiklerini açıklamıyor mesela...

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sani Gerşon yazdı:

Tabi, kapalı alanda asla çıkarmıyorum.

Zira açıklanan rakamlara asla güvenmiyorum. Tüik 2 senedir nedense ölüm istatistiklerini açıklamıyor mesela...

çevremden istatistik çıkarıyorum. Mayıs haziranda hiç hastalık geçiren olmadı. Son birkaç haftada arttı mesela. Kendini bir şekilde belli ediyor. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

çevremden istatistik çıkarıyorum. Mayıs haziranda hiç hastalık geçiren olmadı. Son birkaç haftada arttı mesela. Kendini bir şekilde belli ediyor. 

Ben de çevremden çıkarıyorum, Mayıs dediğiniz gibiydi ama haziran'da millet dökülmeye başladı. Şimdi kırılıyor ortalık.

Neyse, her koyun kendi bacağından asılır. Yeter ki bi başkasına zarar vermeyelim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Sani Gerşon yazdı:

Ben de. Market, benzinci, devlet dairesi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...