İçeriğe Yönlendir

Covid 19 Olmuşum

Ahmet Kiriş

Recommended Posts

Metin Uzunoğlu
Erdem Doğan yazdı:

Ben kararsız kaldım 3.doz biontech için. Önerecek doktor da denk gelmedi. Ne kadar beklemek lazım 2.den sonra? 1 ve 2 arasında 6 hafta vardı.

Türk milleti üzerinde 3.doz denemeleri henüz tamamlanmadığı için 3 doz yüksek sesle dillendirilmiyor.

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

3 gündür coronayım, ilk günün sabahı hastaneden bi ilaç verdiler Favimol, içinde favipiravir var, ilk gün sabah 8 akşam 8, sonra 3 er 3 er içiliyor. İlk gün ilacı içmedim, çünkü hiç bi belirti yoktu, ikinci gün ilacın adını google da arattım, ciğere inen virüsle savaşıyormuş... içimden dedim, yav sen astım hastasısın, ciğere inerse ölecen gidecen, şu ilaçtan bitane iç.... Sabah 1 tane içtim, içtikten 15 20 dk sonra bir kalp ağrısı vurdu anlatamam, kalp krizi geçiriyorum sandım korkudan aklım gitti. Bi anda kalpde baskı ve ağrı, üstüne omurga ve sırt ağrısı ile birlikte sabah 7 den öğlen 11 e kadar yatakta kıvrandım. 12 ye doğru ilacın etkisi geçti eski halime geri döndüm, şu an düşünüyorum, kendi şahsi fikrim, millet coronadan değil bu ilaçtan ölüyormuş. 1 tane içtim perişan oldum bide 8 tane içseydim ne olacaktı yatakta ölümü bulurlardı allah korusun. İlacı daha ağzıma sürmedim hafif bi boğaz gıcığı arada öksürük ve tad koku kaybı hariç hiç bir belirti yok, dertsiz başımıza bela çıkarıyorduk az daha. D ,c , b12, demir vitamini içiyorum, sebze meyve bol bol tüketip günde 4 litre su içiyorum, odayı da sürekli havalandırıyorum, şuan allaha şükür rahat geçiriyorum. Bu ilaçla alakalı yazıp yazıp sildim, argo ve ağır kelimeler kullanmayacağım, forumda saygısızlık yapmak istemem, durum bundan ibaret.

• Beğen 5
  • Teşekkür 1
  • Şaşkın 4
  • Üzgün 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Ebrar Tüfek yazdı:

3 gündür coronayım, ilk günün sabahı hastaneden bi ilaç verdiler Favimol, içinde favipiravir var, ilk gün sabah 8 akşam 8, sonra 3 er 3 er içiliyor. İlk gün ilacı içmedim, çünkü hiç bi belirti yoktu, ikinci gün ilacın adını google da arattım, ciğere inen virüsle savaşıyormuş... içimden dedim, yav sen astım hastasısın, ciğere inerse ölecen gidecen, şu ilaçtan bitane iç.... Sabah 1 tane içtim, içtikten 15 20 dk sonra bir kalp ağrısı vurdu anlatamam, kalp krizi geçiriyorum sandım korkudan aklım gitti. Bi anda kalpde baskı ve ağrı, üstüne omurga ve sırt ağrısı ile birlikte sabah 7 den öğlen 11 e kadar yatakta kıvrandım. 12 ye doğru ilacın etkisi geçti eski halime geri döndüm, şu an düşünüyorum, kendi şahsi fikrim, millet coronadan değil bu ilaçtan ölüyormuş. 1 tane içtim perişan oldum bide 8 tane içseydim ne olacaktı yatakta ölümü bulurlardı allah korusun. İlacı daha ağzıma sürmedim hafif bi boğaz gıcığı arada öksürük ve tad koku kaybı hariç hiç bir belirti yok, dertsiz başımıza bela çıkarıyorduk az daha. D ,c , b12, demir vitamini içiyorum, sebze meyve bol bol tüketip günde 4 litre su içiyorum, odayı da sürekli havalandırıyorum, şuan allaha şükür rahat geçiriyorum. Bu ilaçla alakalı yazıp yazıp sildim, argo ve ağır kelimeler kullanmayacağım, forumda saygısızlık yapmak istemem, durum bundan ibaret.

Ebrar bende aynı ilacı kullanıyorum söyledikleri gibi ilk gün sabah 8 akşam 8 aldım ikinci gün sabah 3 akşam 3 şeklinde aldım bende hiç bir etki yapmadı. Eşimde kullanıyor o biraz kalp ritmi artışı hissediyorum dedi. Bence doktorun ile görüş bu ilaç hakkında bende internetten yaptığım araştırmaya göre senin söylediklerini anlatan çok 

Bugün 5. gün fatihe de test yaptırdık ve maalesef oda pozitif çıktı.  Neden bu testi bizim ile beraber yapmıyorlar anlamış değilim. Acaba oda pozitifmiydi yoksa biz mi bulaştırdık ilk gün den beri salonu ona tahsil etmiştik biz başka oda da durduk maskesiz temasımız hiç olmadı yemeğini hep ayrı yedi annesi onun yemeğini eldivenle ayrı hazırladı. Hiçbir belirti yok şükür. Gerçi bir haftadır kendi hastalığı için antibiyotik tedavisi görüyordu belki o etken olmuş olabilir. Eğer bizle beraber test yapılmış olsaydı karantina si bizle beraber bitecekti şimdi onun karantina si 5 gün sonra bitecek saçma bir sistem

Ayın 12 sinde ameliyatı var Fatihin büyük ihtimalle erteleyecegiz.

• Beğen 3
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

Ebrar bende aynı ilacı kullanıyorum söyledikleri gibi ilk gün sabah 8 akşam 8 aldım ikinci gün sabah 3 akşam 3 şeklinde aldım bende hiç bir etki yapmadı. Eşimde kullanıyor o biraz kalp ritmi artışı hissediyorum dedi. Bence doktorun ile görüş bu ilaç hakkında bende internetten yaptığım araştırmaya göre senin söylediklerini anlatan çok 

Mehmet abi vitamin mineral takviyesini fazlasıyla yapıyorum. Sabah 1 bardak suya 2 limon sıkıp üstüne kendi yaptığım kekik yağını damlatıyorum, yukarda saydığım vitaminler hariç. Bol bol tere roka yiyorum. Şuanda harici bir ilacın eksikliğini hissetmiyorum.

Size ve ailenize de geçmiş olsun inşallah kalıtsal bi sıkıntı olmadan rahatça atlatırsınız 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Şimdiye kadar kimseye aşı ol veya olma demedim ama artık bugün diyeceğim..

Aşınızı olun ve olduysanız da rahat olun lütfen, şu an bir akrabam yoğun bakımda entübe edilmiş halde. Eşi aşı olmuş kendisi bir türlü vakit ayıramadığı için erteliyormuş. Bir de dikkat ediyorduk bulaşmaz sanıyorduk diyor, malesef dikkat etseniz de her zaman işe yaramıyor.

Virüse ilaç milaç hikaye zaten, bakım yerindeyse dert bile etmeyin. Üzüntü sadece hastalığın şiddetini arttırır. İnsan gripte bile sarsılıyor, bunu da onun gibi kabul edin ve geçmesini bekleyin. Allah bütün hastalarımıza şifa versin, bu illetten dünyamız bir an önce kurtulur inşallah.

• Beğen 3
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Emre Şimşek yazdı:

Aşınızı olun ve olduysanız da rahat olun lütfen, şu an bir akrabam yoğun bakımda entübe edilmiş halde. Eşi aşı olmuş kendisi bir türlü vakit ayıramadığı için erteliyormuş. Bir de dikkat ediyorduk bulaşmaz sanıyorduk diyor, malesef dikkat etseniz de her zaman işe yaramıyor.

Virüse ilaç milaç hikaye zaten, bakım yerindeyse dert bile etmeyin. Üzüntü sadece hastalığın şiddetini arttırır. İnsan gripte bile sarsılıyor, bunu da onun gibi kabul edin ve geçmesini bekleyin. Allah bütün hastalarımıza şifa versin, bu illetten dünyamız bir an önce kurtulur inşallah.

Aynı durum benim 30 yaşındaki yengemde mevcut abimle ikisi aşı olmamak için direndiler resmen öyle saçma bir şey mi olur virüsü vücudunuza enjekte ettiriyorsunuz falan bugün 5. gün hastahanede yatıyorlar büyük ihtimal çıkartılacaklar. Aşı çok önemli.

Ebrar Tüfek yazdı:

Sen yine temkinli davranmışsın, Biz hanımla beraber sabah 8 akşam 8 yuttuk sonra hanım kafayı yiyip kaybedecem diye korktum istemsizce hareketler gülmeler falan başladı 2. gün bıraktık. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

Bugün 5. gün fatihe de test yaptırdık ve maalesef oda pozitif çıktı.  Neden bu testi bizim ile beraber yapmıyorlar anlamış değilim. Acaba oda pozitifmiydi yoksa biz mi bulaştırdık ilk gün den beri salonu ona tahsil etmiştik biz başka oda da durduk maskesiz temasımız hiç olmadı yemeğini hep ayrı yedi annesi onun yemeğini eldivenle ayrı hazırladı. Hiçbir belirti yok şükür. Gerçi bir haftadır kendi hastalığı için antibiyotik tedavisi görüyordu belki o etken olmuş olabilir. Eğer bizle beraber test yapılmış olsaydı karantina si bizle beraber bitecekti şimdi onun karantina si 5 gün sonra bitecek saçma bir sistem

Ayın 12 sinde ameliyatı var Fatihin büyük ihtimalle erteleyecegiz.

Kesinlikle haklısın abi; bu kadar saçma sistem olamaz, Şimdi pozitif olan kişiyi delta varyantı diye artık direkt 14 gün karantina veriyor aynı evde yaşadığı kişiye 10 gün karantinaya ayırıyor. Zaten ilk test verip pozitif olan kişi 4-5. gününde olmuş oluyor temaslısına 14 pozitif çıkana 10 gün vereceğine tam tersi yapıyorlar. Yengem 11.10.2021 tarihinde belirtiler başladı 12'sinde test verdi 13'ünde pozitif olduğu belli olup 26.10.2021 tarihine kadar karantina dediler. Aynı evde yaşayan abimde belirtiler 15.10.2021 de çıktı ve test almadılar karantina 10 gün ve abimin süresi dün bitti fakat hastahanede olduklarından hala karantinada olmuş oluyor. Eğer evde olsa abimin daha 7. gününde falan risk durumu risksiz duruma düşecek ve istediği gibi dışarı çıkacaktı. 

Sistemin değişmesi gerektiğini düşünyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bizim müdür cuma günü pozitif oldu. Çarşamba günü görüşmüştük, aynı odada yarım saat-bir saat kadar kalmıştık. Tabi maskeler hiç çıkmadı. Temastan sonra 4 gün geçti, hafta sonu kendimi takip ettim, bir şikayetim yok. Müdür de evde şimdilik rahat geçiriyor. İki biontech olmuştu. 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Arif Aykın yazdı:

Sen yine temkinli davranmışsın, Biz hanımla beraber sabah 8 akşam 8 yuttuk sonra hanım kafayı yiyip kaybedecem diye korktum istemsizce hareketler gülmeler falan başladı 2. gün bıraktık. 

Allah korusun, öyle bir hastalık ki ilacı kendinden çok zarar veriyor, bazı kişilere.

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Bizimkiler çıktı hastahaneden; kortizon tedavisi uygulanmış, Yengemde aynı zamanda kan pıhtılaşma rahatsızlığı var bu sebepten uzun süreli kullanım için kan cıvıltıcı iğne ve asprin, kortizon ilacı doz doz bırakılması gerekiyormuş 2 hata sonrada kontrole çağırmışlar. Tüm hastalara acil şifalar diliyorum.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
İsa Acar
Emre Şimşek yazdı:

Geçmiş olsun Emre, tüm hastalara acil şifa dilerim...

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Çağlar Bayur yazdı:

henüz öyle bir öneri yok dünyada?

Sen ol dersen olurum 😄

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erdem Doğan yazdı:

Sen ol dersen olurum 😄

aşı çorbası olsa da içsek

Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
Emre Şimşek yazdı:

Geçmiş olsun.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

yeni güncel bana.  geçen hafta ortasında feci şekilde boğazım acıyordu, sonra hafif halzislik hissederken öksürük başladı. çocuklar okuldan getirdi. onlşarda aynı. Daha önceden de yaşadığım laranjit semptomlarındaki gibi,ses kısıklığı ve kuru gıdıklayan sürekli öksürük şeklinde. Ama geçmek bilmiyor. ulan diyorum yoksa yine mi... kaçıncı bu.

• Şaşkın 2
  • Üzgün 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Doğan Arşiray yazdı:

yeni güncel bana.  geçen hafta ortasında feci şekilde boğazım acıyordu, sonra hafif halzislik hissederken öksürük başladı. çocuklar okuldan getirdi. onlşarda aynı. Daha önceden de yaşadığım laranjit semptomlarındaki gibi,ses kısıklığı ve kuru gıdıklayan sürekli öksürük şeklinde. Ama geçmek bilmiyor. ulan diyorum yoksa yine mi... kaçıncı bu.

Test?

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

çocukları doktora götürdük iki kere doktor baktı covid değildir bu ateş yok vs dedi.  adam çok iyi bir doktor. çok deneyimli ama kimse yeteri kadar bilmiyor bence.

ağzımda maske oturuyorum herkesten uzak. iki ay önce eşim benzer belirtiler göstermişti, öksürük vs, pcr yaptırdık özelde 275 tl aldılar, sonuç sıfır. yok dediler. pek güvenilir değil yani. zaten güvenilirliğinin düşük olduğunu söylüyorlardı.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Ailecek covid delta varyantı olmuşuz.14 gün karantinadayız. 

Sabah kapıya 2 sıcak ekmek bırakacak hayırsever var mı? 😀

• Üzgün 5
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Erdoğan Temur yazdı:

Ailecek covid delta varyantı olmuşuz.14 gün karantinadayız. 

Sabah kapıya 2 sıcak ekmek bırakacak hayırsever var mı? 😀

Çok geçmiş olsun. Nasılsınız?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Emre Şimşek yazdı:

Çok geçmiş olsun. Nasılsınız?

Çok şükür iyiyiz. Hafif grip gibiyiz ama büyük oğlan öksürüyor.

Büyük oğlanda ateş vs olunca test yaptırdık pozitif çıktı.  Bizde 3 gün sonra grip gibi olduk bugün pozitif çıktık. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...