Selçuk Bakış 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 Geçmiş olsun, bu yıl zor geçecek gibi duruyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 Fatih Mehmet Uslu yazdı: Kızım anaokuluna başladı, kızımı komşu kadın getirip götürüyor kendi kızıyla birlikte, kızı da kendisi de pozitif olmuş perşembe günü, okuldan bulaştı diye düşünüyoruz. Çünkü önce çocuklar ateşlendi, sonra bize geçti. Öğretmenlerin bu sezon covide yakalanmaması mucize gibi bişey. O değil de şu baş ağrısına bi çözüm olsa süper olacak. Fatihim çok geçmiş olsun. Daha sorunsuz atlatacağını düşünüyorum. Korayın tavsiyelerine uymaya çalış. Yılmaz Er yazdı: Çok geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda atlatırsınız. Pazartesi kas ağrısı ile sonra öksürük baş ağrısı halsizlik derken perşembe test yaptım negatif çıktı. Dün bu kez ateş 38.2 çıktı. Tekrar acile gittim test verdim ağır bir iğne yaptılar. Test belli olmadı ama çektiğim bu ağrıların başka bir açıklaması yok. Soğuk algınlığı değil bu ya. Çift biontech aşısı da oldum. Benim sınıftan 1 pozitif vaka vardı zaten. Geçmiş olsun, grip de olabilirsiniz. 3 Yorum bağlantısı
Yılmaz Er 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 Geçmiş olsun, grip de olabilirsiniz. 3. Test negatif. Büyük ihtimalle kötü bir soğuk algınlığı var bende. Teşekkür ederim. 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 haberlerde gördüm, bu covid evrim geçirip havadan da bulaşır hale geliyormuş galiba, yayılma hızı fena olacak anlaşılan, maske falanda hikaye... 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 Ali Cihangiroğlu yazdı: bu covid evrim geçirip havadan da bulaşır hale geliyormuş galiba covid zaten havadan bulaşıyor? yani solunum yolu ile 2 Yorum bağlantısı
Ali Osman SEVİM 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 Fatih Mehmet Uslu yazdı: Perşembe günü itibariyle 2.kez covide yakalandım. Aslında ailecek yakalandık. Çocuklar çok dirençli olmayan ateşle geçirdi gibi ama eşimle ben ateş, halsizlik, boğaz ağrısı vs hepsini yaşıyoruz. Özellikle eşimin baş ağrıları çok şiddetli, parol içiyor düzenli olarak ama ağrıyı pek hafifletmiyor. Apranax plus tavsiye eden oldu, o da reçeteyle yazılıyor. Yarın aile hekimine yazdırmayı düşünüyorum. Sizin bu ağrı kesiciyle ilgili bi fikriniz var mı, daha etkili ilaç tavsiye edebilecek varsa onlara da açığız. Migren ağrısı bunun yanında hafifi kalır diyor o derece bi baş ağrısı işte. Bu arada merak edenler olabilir ben mayıs ve haziran aylarında 2 doz biontech oldum. Eşim haziranda tek doz biontech oldu. Ben çok ağır geçiriyorum diyemem ama aşısız coivd olduğumda da hemen hemen böyle geçirmiştim. Delta varyantı vs bişey söylemediler. Normal covid olduk sanırım. Yılmaz Er yazdı: Çok geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda atlatırsınız. Pazartesi kas ağrısı ile sonra öksürük baş ağrısı halsizlik derken perşembe test yaptım negatif çıktı. Dün bu kez ateş 38.2 çıktı. Tekrar acile gittim test verdim ağır bir iğne yaptılar. Test belli olmadı ama çektiğim bu ağrıların başka bir açıklaması yok. Soğuk algınlığı değil bu ya. Çift biontech aşısı da oldum. Benim sınıftan 1 pozitif vaka vardı zaten. Geçmiş olsun. Allah tez zamanda şifa versin. 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: covid zaten havadan bulaşıyor? yani solunum yolu ile yanlış aslında... normalde şöyle bulaşır... COVID-19, hasta kişilerin öksürme, hapşırma veya konuşmayla ortaya saçtığı damlacıkların ortamdaki diğer bireyler tarafından solunması, damlacıkların yapıştığı yüzeylere dokunduktan sonra ellerin ağız, burun veya göze götürülmesiyle bulaşır. Corona virüsü nedir nasıl bulaşır, insandan insana bulaşıyor, yani damlacık yoluyla bulaşıyor, yani hasta olan kişinin 2 ila 14 gün arasında ortalama kuluçka dönemi var bu dönem içerisinde bilerek ya da bilmeyerek hastalık belirtilerini göstermeye başladığında an da hapşırma, öksürme tıksırma yoluyla dışarıya saçtığı solunum salgılarıyla, damlacık yoluyla bulaşıyor, 1m gibi bir yakınlık önemli burada bütün damlacık yoluyla bulaşan virüsler için geçerli sadece corona için değil 1m ve daha yakın temas gerekmektedir virüsün kişiden kişiye bulaşması için. yakın mesafede oluyor ve virüs kısa süre boşta canlı kalıyor bildiğim kadarıyla ve damlacık vs içinde, bağımsız değil.... yeni versiyon havada uçuyor tek başına ve yayılıyor galiba (detaylı bilgi bulamadım henüz, havadan bulaşma şeklini biyolojik silah gibi düşündüm), böyle ise fena, dahada önemli olan virüsün vücut dışında ne kadar sağ kalabileceği, eğer süresi uzunsa geçmiş ola tüm gezegen için, helede kendiliğinden dış ortamda bölüneyim yaparsa finish him alayımız için. ilave olarak wuhan tipi ilk versiyon, son moda dingiliz versiyonuna göre kıyaslandığında, son versiyona yakalanmış insanlar ilk versiyona göre 100 kat daha fazla virüs yayıyorlarmış, al birde bu çıktı. helede temasta doku yoluyla bulaşırsa, yani havada uçan virüs yanağına yapıştı ve bulaştı, bu tip virüsten kaçış yoktur, üzgünüm: bunu taksanda farketmez böyle gezmek lazım.... 19 Eylül 2021 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 Ali Cihangiroğlu yazdı: temasta doku yoluyla bulaşırsa, o zaman ismi infulenza covid olmuyor, başka tozlar var yüzeyden temas ile covid bulaşısı tespit edildi mi? 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: o zaman ismi infulenza covid olmuyor, başka tozlar var yüzeyden temas ile covid bulaşısı tespit edildi mi? bildiğim kadarıyla yüzey teması ile geçmiyor, sanırım bunu yanağa konarsa sözüm için söyledin, aslında bunu virüsün gittikçe daha bulaşıcı hale geldiğini anlatmak için söylemiştim, aslında bulaşmasından ziyade mutasyonlar sonunda virüsün konağını öldürmeyecek hale ne zaman dönüşeceği önemli, varsın ulta bulaşıcı olsun dert değil, kendini ve beni öldürmeyecek hale gelsin varsın bulaşsın, biz bununla savaştıkça kızıp daha öldürücü olmasında, düşünsene virüs vazgeçiyormuş, konak falan dinlemem madem öyle komple kendimide yakarım ama yaşatmam diyormuş, kızdırmamak lazım..... 19 Eylül 2021 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 Ali Cihangiroğlu yazdı: yanlış aslında... normalde şöyle bulaşır... COVID-19, hasta kişilerin öksürme, hapşırma veya konuşmayla ortaya saçtığı damlacıkların ortamdaki diğer bireyler tarafından solunması, damlacıkların yapıştığı yüzeylere dokunduktan sonra ellerin ağız, burun veya göze götürülmesiyle bulaşır. Corona virüsü nedir nasıl bulaşır, insandan insana bulaşıyor, yani damlacık yoluyla bulaşıyor, yani hasta olan kişinin 2 ila 14 gün arasında ortalama kuluçka dönemi var bu dönem içerisinde bilerek ya da bilmeyerek hastalık belirtilerini göstermeye başladığında an da hapşırma, öksürme tıksırma yoluyla dışarıya saçtığı solunum salgılarıyla, damlacık yoluyla bulaşıyor, 1m gibi bir yakınlık önemli burada bütün damlacık yoluyla bulaşan virüsler için geçerli sadece corona için değil 1m ve daha yakın temas gerekmektedir virüsün kişiden kişiye bulaşması için. yakın mesafede oluyor ve virüs kısa süre boşta canlı kalıyor bildiğim kadarıyla ve damlacık vs içinde, bağımsız değil.... yeni versiyon havada uçuyor tek başına ve yayılıyor galiba (detaylı bilgi bulamadım henüz, havadan bulaşma şeklini biyolojik silah gibi düşündüm), böyle ise fena, dahada önemli olan virüsün vücut dışında ne kadar sağ kalabileceği, eğer süresi uzunsa geçmiş ola tüm gezegen için, helede kendiliğinden dış ortamda bölüneyim yaparsa finish him alayımız için. ilave olarak wuhan tipi ilk versiyon, son moda dingiliz versiyonuna göre kıyaslandığında, son versiyona yakalanmış insanlar ilk versiyona göre 100 kat daha fazla virüs yayıyorlarmış, al birde bu çıktı. helede temasta doku yoluyla bulaşırsa, yani havada uçan virüs yanağına yapıştı ve bulaştı, bu tip virüsten kaçış yoktur, üzgünüm: bunu taksanda farketmez böyle gezmek lazım.... Nerden sipariş veriyoruz. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Nerden sipariş veriyoruz. maskemi virüsmü, maskeyi TSK dan, virüsü ise.... o seni bulur 19 Eylül 2021 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Sahın 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 (düzenlendi) Arif Aykın yazdı: Rota ve dizanteriyi 1.5 ay önce atlattık geldi mi hepsi beraber geliyor bir şey değil çocuğun bünye zayıflamış oluyor durmadan ilaç ilaç ilaç Herkes ondan şüpheleniyor zaten 3-4 gün tüm sular çamur gibi altı resmen arıtıcı var daha yeni de değişti filtreler fakat banyo yapılıyor sonuçta normal suyla Çok geçmiş olsun Arif hocam. Fatih Mehmet Uslu yazdı: Perşembe günü itibariyle 2.kez covide yakalandım. Aslında ailecek yakalandık. Çocuklar çok dirençli olmayan ateşle geçirdi gibi ama eşimle ben ateş, halsizlik, boğaz ağrısı vs hepsini yaşıyoruz. Özellikle eşimin baş ağrıları çok şiddetli, parol içiyor düzenli olarak ama ağrıyı pek hafifletmiyor. Apranax plus tavsiye eden oldu, o da reçeteyle yazılıyor. Yarın aile hekimine yazdırmayı düşünüyorum. Sizin bu ağrı kesiciyle ilgili bi fikriniz var mı, daha etkili ilaç tavsiye edebilecek varsa onlara da açığız. Migren ağrısı bunun yanında hafifi kalır diyor o derece bi baş ağrısı işte. Bu arada merak edenler olabilir ben mayıs ve haziran aylarında 2 doz biontech oldum. Eşim haziranda tek doz biontech oldu. Ben çok ağır geçiriyorum diyemem ama aşısız coivd olduğumda da hemen hemen böyle geçirmiştim. Delta varyantı vs bişey söylemediler. Normal covid olduk sanırım. Abi geçmiş olsun tekrardan. İlkinde ayakta atlatıp ikincide entübe edilen var, yani önceki ile kıyaslama bence. Bol sıvı ve sebze, bol narenciye. Mümkünse kaliteli bir multivitatmin takviyesi. Ali Cihangiroğlu yazdı: maskemi virüsmü, maskeyi TSK dan, virüsü ise.... o seni bulur Abi paranoya yapma, bir şey olmaz. Henüz en fazla öldürüyor. Bulaştığı kişiler zombi olmaya başlarsa o zaman kork Unutmadan; lets watch "world war Z", realite orda... Bu arada paronayak olmak isteyen varsa özelden iletişime geçsin, çok orjinal komplo teorileri var 19 Eylül 2021 tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 Murat Sahın yazdı: Abi paranoya yapma, bir şey olmaz. Henüz en fazla öldürüyor. Bulaştığı kişiler zombi olmaya başlarsa o zaman kork Unutmadan; lets watch "world war Z", realite orda... Bu arada paronayak olmak isteyen varsa özelden iletişime geçsin, çok orjinal komplo teorileri var zaten öleceğiz kardeş, sıkıntı yok teorileri okuyorum, harbi deliler... 1 Yorum bağlantısı
Oktay Göktaş 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 zaten öleceğiz kardeş, sıkıntı yok [emoji4] teorileri okuyorum, harbi deliler... [emoji3]Abi, bu komplo teorilerine çok takılma. Virüs yukarda bahsettiğin gibi bişey değil. Konakçıya ihtiyacı var. Vücuda girmeden ne çoğalabilir ne değişebilir. Mutasyon dediğin minik değişiklikler. O yüzden bunlara mutant değil, varyant deniyor. Mutant olursa, o başka bir covid salgınına dönüşür. Bu havadan bulaşmayla ilgili bilimsel bir makaleye rastlamadım henüz. 3 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 Oktay Göktaş yazdı: Abi, bu komplo teorilerine çok takılma. Virüs yukarda bahsettiğin gibi bişey değil. Konakçıya ihtiyacı var. Vücuda girmeden ne çoğalabilir ne değişebilir. Mutasyon dediğin minik değişiklikler. O yüzden bunlara mutant değil, varyant deniyor. Mutant olursa, o başka bir covid salgınına dönüşür. Bu havadan bulaşmayla ilgili bilimsel bir makaleye rastlamadım henüz. Havadan bulaşma olsa (yani öksürük aksırık değil de, havada tutunabilse kendi kendine) çoktan canımızı okumaya başlamıştı hocam. Bu arada, tıpkı İspanyol gribi gibi (50 milyon ölümden bahsediliyor ancak bilinen, ölümler için net kayıt tutulmadığı, daha fazla olabileceği söyleniyor) , veba (kara veba) gibi (300 milyon ölümden bahsediliyor kaynaklarda lakin tam sayı bilinmemekle birlikte, çok daha fazla olabileceği söylenmekte), 1500'lerde yaşanan çiçek salgını (50 milyon civarı ölüm), HIV gibi (bu güne kadar toplam 35-40 milyon ölümden bahsediliyor) bu pandeminin de kendini yok edeceğine inanıyorum. Yani virüs değişe değişe muhtemelen etkisi azalacak en sonunda. (böyle olmazsa zaten "k.o." yazacak ekranlarda) Toplamda bilinen 5 milyon ölüm sayısı ile, covid bu yukardakilerin yanına bile yaklaşamaz. Üstelik, çağ olarak çok ilerdeyiz. Evlerimizde gerekli temizlik için her türlü imkana sahibiz. Maskelerimiz var, dezenfektanlarımız var vs. vs. 1347 yılında başlayıp 4 yıl süren kara veba salgını 200 milyondan fazla insanın ölümü ile sonuçlandı, ve bu salgın veba salgını olarak ne ilkti ne de son. Düşünün, evlerde su olmayan, temizlik malzemeleri olmayan dezenfektan olmayan, bilimin ve laboratuvarların olmadığı bir dönem, insanlar hastalığı biliyor, hepsi bu. O dönemde bile atlatılabilmişse bir pandemi, bu gün de atlatılır. Doğa varoluşu gereği selektiftir. Bunu söyleyince kızıyor bazı arkadaşlar ama realite bu maalesef. Doğayı incelerseniz, bütün türlerde neslin sağlıklı bireylerden devam ettiğini, sağlıklı genetik materyalin soyun devamlılığı için kullanıldığını, hasta, zayıf bireylerin bir şekilde sistemin dışında kaldığını görürsünüz. Burada sadece aslanın hasta yada yaşlı veya yaralı antilobu tercih etmesinden bahsetmiyorum. Çiftleşme yani üreme yani soyun devamı bile güçlü bireyler ile oluyor. İki erkek savaşıyor, güçlü olan üreme hakkını elde ediyor. Seleksiyonun ilerleyişi bu. İlk başlarda hastalığın laboratuvarlarda üretilme ihtimalini kuvvetle muhtemel bulmuştum ki şüphelerim halen geçerli, ancak insan eliyle bile olsa, ilk halini üretebiliyoruz. Geçirebileceği mutasyonlar, neye dönüşeceği hakkında bir fikrimiz yok, işte burada doğa kendi kanunlarını işletiyor. Selektif davranıyor. Zayıf, güçsüz, hasta, bağışıklığı güçlü olmayan bireylerin daha ölümcül atlattığı artık bilinen bir gerçek. Gittikçe ölümcüllüğü artsa bile, elbet bir noktada duracak, durmak zorunda. Yine geçmiş pandemiler incelenirse, insan müdahalesi olmadan hepsinin son bulduğu gözlemlenecektir. Bu da aynı şekilde, kendiliğinden işlevini yitirecek. Mesele o zamana kadar ayakta kalmak. Bunun için de maske, mesafe, kişisel hijyen ve (bence) aşı konularında dikkatli olmamız gerek. Gözlemliyorum, azıcık sayılar düşünce maskeler hemen kollara takılıyor. Marketlerde pazarlarda insanlar iç içe. Öğreneceğiz. 2 Yorum bağlantısı
Oktay Göktaş 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 Havadan bulaşma olsa (yani öksürük aksırık değil de, havada tutunabilse kendi kendine) çoktan canımızı okumaya başlamıştı hocam. Bu arada, tıpkı İspanyol gribi gibi (50 milyon ölümden bahsediliyor ancak bilinen, ölümler için net kayıt tutulmadığı, daha fazla olabileceği söyleniyor) , veba (kara veba) gibi (300 milyon ölümden bahsediliyor kaynaklarda lakin tam sayı bilinmemekle birlikte, çok daha fazla olabileceği söylenmekte), 1500'lerde yaşanan çiçek salgını (50 milyon civarı ölüm), HIV gibi (bu güne kadar toplam 35-40 milyon ölümden bahsediliyor) bu pandeminin de kendini yok edeceğine inanıyorum. Yani virüs değişe değişe muhtemelen etkisi azalacak en sonunda. (böyle olmazsa zaten "k.o." yazacak ekranlarda) Toplamda bilinen 5 milyon ölüm sayısı ile, covid bu yukardakilerin yanına bile yaklaşamaz. Üstelik, çağ olarak çok ilerdeyiz. Evlerimizde gerekli temizlik için her türlü imkana sahibiz. Maskelerimiz var, dezenfektanlarımız var vs. vs. 1347 yılında başlayıp 4 yıl süren kara veba salgını 200 milyondan fazla insanın ölümü ile sonuçlandı, ve bu salgın veba salgını olarak ne ilkti ne de son. Düşünün, evlerde su olmayan, temizlik malzemeleri olmayan dezenfektan olmayan, bilimin ve laboratuvarların olmadığı bir dönem, insanlar hastalığı biliyor, hepsi bu. O dönemde bile atlatılabilmişse bir pandemi, bu gün de atlatılır. Doğa varoluşu gereği selektiftir. Bunu söyleyince kızıyor bazı arkadaşlar ama realite bu maalesef. Doğayı incelerseniz, bütün türlerde neslin sağlıklı bireylerden devam ettiğini, sağlıklı genetik materyalin soyun devamlılığı için kullanıldığını, hasta, zayıf bireylerin bir şekilde sistemin dışında kaldığını görürsünüz. Burada sadece aslanın hasta yada yaşlı veya yaralı antilobu tercih etmesinden bahsetmiyorum. Çiftleşme yani üreme yani soyun devamı bile güçlü bireyler ile oluyor. İki erkek savaşıyor, güçlü olan üreme hakkını elde ediyor. Seleksiyonun ilerleyişi bu. İlk başlarda hastalığın laboratuvarlarda üretilme ihtimalini kuvvetle muhtemel bulmuştum ki şüphelerim halen geçerli, ancak insan eliyle bile olsa, ilk halini üretebiliyoruz. Geçirebileceği mutasyonlar, neye dönüşeceği hakkında bir fikrimiz yok, işte burada doğa kendi kanunlarını işletiyor. Selektif davranıyor. Zayıf, güçsüz, hasta, bağışıklığı güçlü olmayan bireylerin daha ölümcül atlattığı artık bilinen bir gerçek. Gittikçe ölümcüllüğü artsa bile, elbet bir noktada duracak, durmak zorunda. Yine geçmiş pandemiler incelenirse, insan müdahalesi olmadan hepsinin son bulduğu gözlemlenecektir. Bu da aynı şekilde, kendiliğinden işlevini yitirecek. Mesele o zamana kadar ayakta kalmak. Bunun için de maske, mesafe, kişisel hijyen ve (bence) aşı konularında dikkatli olmamız gerek. Gözlemliyorum, azıcık sayılar düşünce maskeler hemen kollara takılıyor. Marketlerde pazarlarda insanlar iç içe. Öğreneceğiz. [emoji1319][emoji1319][emoji1319]O kadar doğru ki tespitler. Aynen öyle. Bu işi evrime falan götürmeyeceğim elbette ama dediğiniz gibi, tabiatta canlıların daha zayıf olanları elimine oluyor. Hatta bu covid olayında da böyle. Zayıflama olayı çok değil, daha yakında örneği var. SARS. Aşı geliştirme çalışmaları yapılırken, kendiliğinden etkinliği azalmıştı. Bu da elbet öyle olacak. Keşke kimse bu yüzden ölmese ama realite bu. Saydığınız sebeplerden ötürü o kadar yüksek sayılara ulaşacağını sanmıyorum ben de.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 Oktay Göktaş yazdı: Zayıflama olayı çok değil, daha yakında örneği var. SARS. Aşı geliştirme çalışmaları yapılırken, kendiliğinden etkinliği azalmıştı. Bu da elbet öyle olacak. pek öyle değil, aynı aileden sars ta, yani azalmadı aslında cov-2 oldu https://covid19.saglik.gov.tr/TR-66135/1-yeni-koronavirus-sars-cov-2-nedir.html 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: pek öyle değil, aynı aileden sars ta, yani azalmadı aslında cov-2 oldu https://covid19.saglik.gov.tr/TR-66135/1-yeni-koronavirus-sars-cov-2-nedir.html İşte o cov-2 olması aşaması şaibeli Çağlar abi. Acaba kendiliğinden mi oldu? Vesile ile, hastalık (covid) ilk çıktığında yolda yürürken birdenbire beyni mavi ekran vermiş gibi olduğu yere yıkılıp ölenler vardı. Bunların çokça videosunu izledik. Şimdi neden kimse yolda yürürken ölmüyor? Sadece bu soru bile benim bunun suni bir pandemi olduğuna inanmam konusunda kafi oluyor. 19 Eylül 2021 tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Göktaş 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 pek öyle değil, aynı aileden sars ta, yani azalmadı aslında cov-2 oldu https://covid19.saglik.gov.tr/TR-66135/1-yeni-koronavirus-sars-cov-2-nedir.htmlTabi abi haklısın. Ben o zamanki Sars salgını olayına ithafen bunu söyledim. Corona ailesi hepsi. Bu da aslında adından da anlaşıldığı üzere biraz farklı bir versiyonu (mutant bu işte tam olarak) o zamanki sars salgınının.Yanlış hatırlamıyorsam, Sars ismini verdikleri salgın sürecinde böyle küresel bir pandemi ilan edilmemişti. İnşallah en yakın zamanda bu da mevsimsel gribe dönüşüp etkinliğini kaybeder.. İşte o cov-2 olması aşaması şaibeli Çağlar abi. Acaba kendiliğinden mi oldu? Vesile ile, hastalık (covid) ilk çıktığında yolda yürürken birdenbire beyni mavi ekran vermiş gibi olduğu yere yıkılıp ölenler vardı. Bunların çokça videosunu izledik. Şimdi neden kimse yolda yürürken ölmüyor? Sadece bu soru bile benim bunun suni bir pandemi olduğuna inanmam konusunda kafi oluyor.O videoları gördüm ben de lakin manipülatif videolar bence onlar. Çünkü virüsün hastalık tablosu o şekilde ilerlemiyor. Ha şu var, küresel pandemi ilan edilmesi için bunu bahane olarak ileri sürdüler diyebilirsiniz, o tartışılabilir. Lakin yayılmacı bir virüs olduğu için ilan edildi pandemi. Çünkü, bir varyant adı çıkıyor tvde, 15-20 gün içinde baskın hale geliyor o varyant. Bir film vardı, çok severim. I am Legend diye. Orada bir virüsü kanser tedavisi için kullanıyorlardı ve sonuçta dünya nüfusunun büyük kısmını yok ediyordu. Diyeceğim şu ki, virüsleri üretebilirsiniz ama kontrol edemezsiniz. Teorikte olduğu gibi işlemez bu işler. Tarihte çok sayıda biyolojik savaş örneği var elbet ama bu çapta bir saldırı da bana akıl dışı geliyor. 2 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 (düzenlendi) Oktay Göktaş yazdı: O videoları gördüm ben de lakin manipülatif videolar bence onlar. Çünkü virüsün hastalık tablosu o şekilde ilerlemiyor. Çoğunluğu çin menşeili haber kaynaklarından gelen videolardı. Sadece manipülasyon fikri bile başlı başına bu işi şaibeli kılar Bu arada, o videolardaki gibi seyreden bir hastalık tablosu yok bildiğim. En anisi kalp kriziyken o bile belirti veriyor çoğu zaman. İnanmamıştım o videolara, ama arkasındaki amacı da anlamamıştım. Netice olarak, Afrika'da bir tesisin depolarından sızan zehirli gaz sebebiyle bütün bir köy öldüğünde, sırf fabrika tepki çekmesin diye, ölüleri vurup "teröristler köy basıp köylüleri katletti" haberleri ile konunun üzerini örten sistemin yolda yürürken birden düşüp ölen covidlilerden de bir menfaati vardır... 19 Eylül 2021 tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 Oktay Göktaş yazdı: Sars ismini verdikleri salgın sürecinde böyle küresel bir pandemi ilan edilmemişti. en kilit soru bu aslında... 1 Yorum bağlantısı
Oktay Göktaş 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 en kilit soru bu aslında...Ekleme yaptım yazdıklarıma abi. Bana inandırıcı gelmeyen nokta şurası: virüsü kontrol edemezsin, sonuçları çok ağır olabilir. Bunu yapabilecek kadar gözü dönmüş ya da akılsız olmak bana mantıklı gelmiyor. Bu durumdan çıkarı olan bir grup var evet ama bunlar zaten mevcut durumda da ürettiği ilaçları tüm dünyaya satıyor. Bizler müşteriyiz, neden müşteri potansiyelini azaltsın bile isteye? Yorum bağlantısı
Murat Sahın 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: en kilit soru bu aslında... Yemek araç-gereçlerini SARS virüsüne sahip olan kişilerle ortak kullanmamak. Virüs'ün etkili olduğu ülkelere olan seyahatleri ertelemek. SARS virüsüne sahip hastalarla birlikte yatmamak. Çevresinde SARS virüsüne sahip hastalar olan kişilerin, sık sık ellerini yıkaması. Alkol özellikli temizleyiciler kullanmak Sarstan korunma yöntemleri olarak bulabildiklerim. Sanıyorum solunum yolu ile bulaşmamış (ilk maddeden öyle anlaşılıyor). Bence küresel pandemiye sebep olamayışının ana kaynağı bu. Oktay Göktaş yazdı: Bir film vardı, çok severim. I am Legend diye. Orada bir virüsü kanser tedavisi için kullanıyorlardı ve sonuçta dünya nüfusunun büyük kısmını yok ediyordu. Diyeceğim şu ki, virüsleri üretebilirsiniz ama kontrol edemezsiniz. Teorikte olduğu gibi işlemez bu işler. Filmi izledim, hemde defalarca. World War Z tavsiye ederim izlemediyseniz. Nereye doğru yol aldığımızı anlamanın bir yolu. Virüsü yapmaktaki amaç her zaman ilaç satmak değil hocam. Bazen korku ve kaos amaçlanır, bazen nüfusu azaltmak. Dünya üzerinde 8 milyara yakın insan yaşıyor, kişisel fikrim, ekosistem yetmiyor. Hızla kirletiyoruz, doğa kendini rejenere edemiyor. Kirletme hızımız rejenereden fazla. Bir taraftan kaynakları tüketiyoruz, diğer taraftan hızla kirletiyoruz. Galonu 15cent maliyetle tuzlu sudan içme suyu elde edebiliyorlar, ama bu hızla ürer bu hızla kirletirsek o da bir yere kadar. Oksijen azalıyor atmosferde. Karbon birikimi çok yüksek. Küresel ısınma hızla yaygınlaşıyor. Mevsimler kayıyor. Yerküre çöküyor özetle. Burada son durumu malum kızılderili atasözü özetliyor. Her şeyin sonuncusu tükendiğinde, dünya nüfusunun en fazla %2'sini oluşturan o elit topluluk para yiyemeyeceğine göre, amaç nüfus planlaması bile olabilir. Bu komplo teorisi diyebilirsiniz. Evet öyle, hatta uçuk bile sayılabilir. Dünya üzerinde organ bağışı işinin ve özellikle organ mafyasının arkasında David Rockfeller denen adamın olması, bu adamın evinde tam teşekküllü hastane sayılabilecek kadar kapsamlı bir tıp merkezi olması, hakkındaki "tükenen organları değiştiriliyor" iddiaları, bizzat kendi ağzından "Dünya imparatorluğu" ve "Yeni dünya düzeni" söylemleri dikkatleri yeterince üzerine çekmişti. Sıfırdan devletler kuracak parası vardı. İlaveten kendi soyu (Yahudi halk) haricindekileri köle olarak gören bir fikir ile, bizim onlara (Yahudilere) hizmet etmek için yaratıldığımız inanışına sahip Rottschild ailesinin sırf kendi soylarının devamı için dünyanın kalan insan nüfusunu yok etmekten imtina etmeyeceği de bilinen bir teori. Çok mu uç bir örnek? Abdülhamit Han'dan Filistin'de toprak isteyip, karşılığında Osmanlı'nın bütün dış borçlarını ödemeyi teklif eden adamın arkasındaki maddi güç bu aileydi. Adamlar bu günkü İsrail devletinin maddi kurucusu, kuruluşunun finansörü. Vesile ile, dünya garip yer. Ben her şeyi bekliyorum. Orta çağda vebadan ölenlerin cesetleri mancınıklar (katapult da deniyor sanırım) ile fethedilmek istenen kalelerin surlarından içeri atılır ve hastalığın işini yapması beklenirdi. Yine aynı dönemde insanlar (hristiyan halktan bahsediyorum) açlıktan, kıtlıktan ölürken kiliselerde (katolik) toplanan gıdalar o kadar fazla gelirdi ki yiyemezler ve domuzlarına verirlerdi. 19 Eylül 2021 tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 Eylül 2021 Paylaş 20 Eylül 2021 (düzenlendi) Oktay Göktaş yazdı: Abi, bu komplo teorilerine çok takılma. Virüs yukarda bahsettiğin gibi bişey değil. Konakçıya ihtiyacı var. Vücuda girmeden ne çoğalabilir ne değişebilir. Mutasyon dediğin minik değişiklikler. O yüzden bunlara mutant değil, varyant deniyor. Mutant olursa, o başka bir covid salgınına dönüşür. Bu havadan bulaşmayla ilgili bilimsel bir makaleye rastlamadım henüz. biliyorum canııım, benim dikkatimi çeken zaten sadece havadan yayılmaya başladı yazmaları, bende henüz detay bulamadım, bakalım doğrumu yakında anlarız zaten.... Yalınız şu çok net, komplo teorilerini virüsü falan katmadan konudan bağımsız yazayım, dünya nüfusu fazla ve şuan 2 dünya varmış gibi kaynak harcıyoruz ve doğa limiti çoktan aştı, 2 yol var kurtuluş için, ya bu dünya nüfusu azalacak yada başka gezegene kaçış, oda olmayacağına göre bu nüfus azaltılacak, azalacak demiyorum dikkat. bu kesin net ve olacak, bizden sonraki nesile Allah yardım etsin. 20 Eylül 2021 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts