Mehmet Yeter 7 Nisan 2021 Paylaş 7 Nisan 2021 Mahmut Yıldız yazdı: O zaman popçular da aşılansın. Bazıları hanedan üyesi olduğu için aşılanıyor. Benim de aşı için sıram geldi. Mesleğim öğretmenlik. Ancak meslektaşlarıma sıra gelmedi. Sebebi bana göre. Böbrek ameliyatı geçirdiğim için olabilir. Ben de olmadım haftaya kontrole gideceğim. Doktorun tavsiyesine uyarak duruma bakacağım. En son sorduğum sağlık ocağında zaten randevu alsanız bile şu an elimizde aşı yok dediler. Ancak özel hastanelerde de ücretsiz yapılabildiğini söylediler. 2 Yorum bağlantısı
Koray Demir 7 Nisan 2021 Paylaş 7 Nisan 2021 Mert Yeldan yazdı: Aşı çıktı, Sinovac mı Biontech mi ne yaptırayım. Bünye güçlüyse Biontech. İlk dozda koruma sağlıyor. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 7 Nisan 2021 Paylaş 7 Nisan 2021 Çağlar Bayur yazdı: maskenin asil görevi, pozitif olanın başkalarına yaymaması, tıp bu şekilde açıklıyor Yani biz ne kadar dikkat edersek edelim karşıdakinin insafına kaldık öyle mi ? Peki Evren Erakçora yazdı: Vatandaş sokakta sigara içiyor, 30 metreden kokusunu geliyor mesela maskeye rağmen. Kesinlikle, parfüm kokusu çok dikkatimi çekti, sigarada aynı şekilde. Hatta sanayide çiğ yakan bi arabadan yayılan gaz kokusunu bile alabiliyorum rahatça. Mert Gulkokan yazdı: Çakmağı çak ve maske varken üfle Alev yanmaya devam ederse masken iyidir Gerisini düşünme Kalitesiz maske üreten 400 firmanın ürünler toplatılacak Denedim, alev sönmedi abi. Nalbur bile maske satar oldu siyah bi elbise kumaşından maske yapıp satıyorlar. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 7 Nisan 2021 Paylaş 7 Nisan 2021 Ebrar Tüfek yazdı: Yani biz ne kadar dikkat edersek edelim karşıdakinin insafına kaldık öyle mi ? Peki Kesinlikle, parfüm kokusu çok dikkatimi çekti, sigarada aynı şekilde. Hatta sanayide çiğ yakan bi arabadan yayılan gaz kokusunu bile alabiliyorum rahatça. Denedim, alev sönmedi abi. Nalbur bile maske satar oldu siyah bi elbise kumaşından maske yapıp satıyorlar. Nalbur yine iyi. Şimdiye kadar gördüklerim içinde, kırtasiye, ev aletleri yetkili servisi, bebe eşyalari satan mağaza, şarküteri var bir de 😂😂😂 1 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 7 Nisan 2021 Paylaş 7 Nisan 2021 Tahir İlter yazdı: Nalbur yine iyi. Şimdiye kadar gördüklerim içinde, kırtasiye, ev aletleri yetkili servisi, bebe eşyalari satan mağaza, şarküteri var bir de 😂😂😂 Onlar da bir şey mi. Bizim arka sokakta çiğ köfteci satıyor. Kapının önüne sepetle atmış 1 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 7 Nisan 2021 Paylaş 7 Nisan 2021 Ebrar Tüfek yazdı: Birşey dikkatimi çekti, dışarda çift maske takıyorum, maske takılı iken parfüm kokusu alabiliyorum, parfüm maskenin içinden burnuma gelebiliyorsa virüs de gelemez mi ? Gelir tabi. Maske %100 koruyucu değil zaten. Maske takarak eğer hastaysak karşı tarafa bulaştırma ihtimalini azaltıyoruz. Karşı taraf da maske takarak bu riski iyice azaltmış oluyor. Tamamen izole edilmiş steril bir laboratuvar ortamında yaşamıyorsak, öyle ya da böyle çoğumuz virüse maruz kalıyoruz (kaldık) bence. Tabi burda bulunulan şehir/bölge/ortamdaki pozitif vaka sayısı ve maruz kalınan virüs yükü önemli. Pozitif bir insan sabah kahvaltısında masadaki tüm bireylere virüs bulaştırabiliyor mesela. Bak aşağıdaki görselde değişik parçacıkların büyüklükleri gösteriliyor. Orman yangını ile corona virüsü karşılaşır ona göre hesap et 5 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Nisan 2021 Paylaş 7 Nisan 2021 Mert Gulkokan yazdı: 50 maskeye 170 tl verdim ve tek kat çıktı Tek kat dandik maskenin tanesine 5 lira vermiştim.. Üstelik, maske var mı demiştim, var diyince sevinçle almıştım. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 7 Nisan 2021 Paylaş 7 Nisan 2021 ben fabrikada altif karbon tozlu, ege maske markali, ffp 2 ventilli bir maske kullaniyorum. kenarinda contasi var, cok rahat ve cok iyi is yapiyor. kokulari icinden alamiyorsuniz yada kokunun karakteri degisiyor. tavsiye ederim. 10 lu paket 120 tl filan. maskeyi 10 15 gun takip cok gerekliyse yikayabiliyorum bile. fabrika tozlu oldugu icin uretim alaninda surekli takili. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 7 Nisan 2021 Paylaş 7 Nisan 2021 İlk dönemler maske bulamamıştık, kaportacı komşumuzdan boya maskesi almıştık. Önü filtreli falan millet uzaylı gibi bakıyordu. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Nisan 2021 Paylaş 7 Nisan 2021 7 nisan tablomuz: 57740 test pozitif ve 276 vatandaşımız vefat etmiş.... facia gündemi olması için hedeflenen rakam ne onu merak etmekteyim. 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 7 Nisan 2021 Paylaş 7 Nisan 2021 Çağlar Bayur yazdı: 7 nisan tablomuz: 57740 test pozitif ve 276 vatandaşımız vefat etmiş.... facia gündemi olması için hedeflenen rakam ne onu merak etmekteyim. oha geçen sene azıcık artınca yeryerinden oynuyor insanlar arabayla bile sokağa çıkmıyorlardı. günde 5 kişi ölüyordu. daha dün 45 bin di? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Nisan 2021 Paylaş 7 Nisan 2021 (düzenlendi) Dogan Arsiray yazdı: oha geçen sene azıcık artınca yeryerinden oynuyor insanlar arabayla bile sokağa çıkmıyorlardı. günde 5 kişi ölüyordu. daha dün 45 bin di? vesile ile günlük tablodaki vaka+hasta sayısı olarak hesaplanmalı, vaka içinde hastalar yok 45 bin geçen hafta olmalı 7 Nisan 2021 tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 7 Nisan 2021 Paylaş 7 Nisan 2021 Dogan Arsiray yazdı: ben fabrikada altif karbon tozlu, ege maske markali, ffp 2 ventilli bir maske kullaniyorum. kenarinda contasi var, cok rahat ve cok iyi is yapiyor. kokulari icinden alamiyorsuniz yada kokunun karakteri degisiyor. tavsiye ederim. 10 lu paket 120 tl filan. maskeyi 10 15 gun takip cok gerekliyse yikayabiliyorum bile. fabrika tozlu oldugu icin uretim alaninda surekli takili. Ama o yandaki ventil sayesinde sizde virüs varsa ortama yayıyorsunuz tek avantajı hani diyorlar ya konuşurken 2 metre mesafe olunca bulaşmıyor diye siz bunu mesela 50 cm e düşürüyorsunuz yanda olması sebebiyle ağzınızdan çıkan hızlı damlacıklar hızlıca gidemiyor. Bence ventilsiz kullanılmalı. Çağlar Bayur yazdı: 7 nisan tablomuz: 57740 test pozitif ve 276 vatandaşımız vefat etmiş.... facia gündemi olması için hedeflenen rakam ne onu merak etmekteyim. Dün kü vefat sayısıyla bugün kü çok farklı dün 211 sanırım bugün 276 aşırı Yüksek bir sayı. Bugün bizim komşuyu da getirdiler ambulansla hastahaneye öksürürken nefes alamıyormuş. Allahım herkesin hepimizin yardımcısı olsun inşallah 🙏 1 Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 7 Nisan 2021 Paylaş 7 Nisan 2021 bu yeni varyasyon çocukları epeyce sallıyor.tanıdık birinin çocuğu çok zor geciriyor.20 gündür uğraşıyorlar. doktor bir süre kalıcı semptomlar kalabilir demiş.eklem ağrısı nefes alma güçlüğü gibi. bir de müthiş bulaşıcı imiş.asansörlere gerekmedikçe binmeyin deniyor.ortamda var ise 30 saniye ile bir dakika arasında bile bulaşabiliyormuş. bu sıralar üç tanıdığımızı toprağa verdik.ne içki ne sigara ne de kronik bir rahatsızlık. çok dikkat edelim arkadaşlar ,her zamankinden daha çok.özellikle de çocuklarımızı koruyalım. 5 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Vakti zamanında zorunlu olduğu dönemlerde daha ücretsiz dağıtılmıyor ve devlet fiyat olayına el atmamış iken eczaneden tanesine 3 TL verip 10 tane almıştım ne zoruma gitmişti. Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Bende katıldım aranıza, bugun 6.gün.Sadece ilk gün semptom vardı, şuanlık sadece biraz halsizlik var sanıyorum şanslı gruptanım. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Oğulcan Akıncıoğlu yazdı: Bende katıldım aranıza, bugun 6.gün.Sadece ilk gün semptom vardı, şuanlık sadece biraz halsizlik var sanıyorum şanslı gruptanım. Geçmiş olsun Oğulcan. Evde misin evde başka kimse var mı, onlarda durum nedir? 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Oğulcan Akıncıoğlu yazdı: Bende katıldım aranıza, bugun 6.gün.Sadece ilk gün semptom vardı, şuanlık sadece biraz halsizlik var sanıyorum şanslı gruptanım. Geçmiş olsun Allah şifa versin 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Oğulcan Akıncıoğlu yazdı: Bende katıldım aranıza, bugun 6.gün.Sadece ilk gün semptom vardı, şuanlık sadece biraz halsizlik var sanıyorum şanslı gruptanım. Geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Oğulcan Akıncıoğlu yazdı: Bende katıldım aranıza, bugun 6.gün.Sadece ilk gün semptom vardı, şuanlık sadece biraz halsizlik var sanıyorum şanslı gruptanım. Yakalanan atlatan tüm arkadaşlara tek tek Geçmiş olsun. 1 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Sağlık bakanlığının sitesindeki verilere bakarak bir grafik oluşturdum. https://covid19.saglik.gov.tr/TR-66935/genel-koronavirus-tablosu.html# Bu grafiğe göre vaka/test oranı artarken hasta sayıları ise düşüyor. Ancak ağır hastalarda ölüm oranı ise artıyor. Neye yorumlamak gerek bilemedim. 1 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 3m boya maskesi de koku alıyor. Koku izolasyon kriteri değildir bence Yorum bağlantısı
Koray Demir 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Dogan Arsiray yazdı: ben fabrikada altif karbon tozlu, ege maske markali, ffp 2 ventilli bir maske kullaniyorum. kenarinda contasi var, cok rahat ve cok iyi is yapiyor. kokulari icinden alamiyorsuniz yada kokunun karakteri degisiyor. tavsiye ederim. 10 lu paket 120 tl filan. maskeyi 10 15 gun takip cok gerekliyse yikayabiliyorum bile. fabrika tozlu oldugu icin uretim alaninda surekli takili. Profesyonel olarak kullanılan yerler hariç bireysel olarak korona için kullanımı önerilmez. Kısa sürede vücuda giren oksijen miktarını azaltacağından dolayı baş ağrısı ve yorgunluk hissi yaratır. İlerleyen süreçte hemodinami düşer, satürasyon bozulur ve solunum sıkıntısı baş gösterebilir. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Oğulcan Akıncıoğlu yazdı: Bende katıldım aranıza, bugun 6.gün.Sadece ilk gün semptom vardı, şuanlık sadece biraz halsizlik var sanıyorum şanslı gruptanım. Geçmiş olsun. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts