İçeriğe Yönlendir

Covid 19 Olmuşum

Ahmet Kiriş

Recommended Posts

Doğan Arşiray

ilginç şekilde çevremde hastalık belirtisi gösteren kimse yok uzun zamandır. belki 3 ay olmuştur en son birini duyduğum. bu nasıl olabilir? ya herkes geçirdi bağışıklık kazandı aşılananlarla birlikte yada... komplo teorisi mod açık siz boşluğu doldurun kafanıza göre. neye inanayım şaşırdım artık.

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
Mahmut Yıldız yazdı:

112 kişiyiz ve hiç covid pozitif yok. Kayseri kıpkırmızı oysaki. 

Mehmet Ceydan der ki, aktif vaka sayısı*10. Yani şu an 4 milyon civarı taşıyıcı ya da pozitif var. 

Hesaba göre tüm ülkenin kaç günde pozitif olması gerekir veya gerekirdi? Bu hastalıkla ilgili kafamda soru işaretleri her geçen gün artıyor nedense...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Mynette dün veya bir gün önce okuduğum habere göre, şu an vaka tespit edilen günlük  42000 gerçekte 300.000 ile 350.000 arasında olduğu. Belirti göstermeden geçinenler, belirti gösterip grip nezleyim diyenler ve normalde temaslı olduğunu bile bile yazdırmayıp pozitif olarak gezinenler. Olarak açıkladılar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk
Arif Aykın yazdı:

Mynette dün veya bir gün önce okuduğum habere göre, şu an vaka tespit edilen günlük  42000 gerçekte 300.000 ile 350.000 arasında olduğu. Belirti göstermeden geçinenler, belirti gösterip grip nezleyim diyenler ve normalde temaslı olduğunu bile bile yazdırmayıp pozitif olarak gezinenler. Olarak açıkladılar.

toplumsal bağışıklığa doğru gidiyoruz yani.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mert Gulkokan yazdı:

Eskişehirde oran 100 binde 458 kişi

günlük açıklanan vaka ve test sayısını %90 azaltıp nufüsa orantı hesabını bir yapsana..

Haluk Şentürk yazdı:

toplumsal bağışıklığa doğru gidiyoruz yani.

şili onu denedi, gagılda sonuçlara bakılabilir, aşı da yaptı üstelik. ingiltere yi zaten biliyoruz dur, mosmor oldu ülke

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk
Çağlar Bayur yazdı:

şili onu denedi, gagılda sonuçlara bakılabilir, aşı da yaptı üstelik. ingiltere yi zaten biliyoruz dur, mosmor oldu ülke

abi sıcaklar da başlıyor. millet bir senenin hıncıyla iyice yayacak.saldım çayıra Mevla'm kayıra :kutlama:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
Çağlar Bayur yazdı:

vesile ile kizı ve damatı sigara kullanıyor

Yani ?

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çağlar Bayur yazdı:

günlük açıklanan vaka ve test sayısını %90 azaltıp nufüsa orantı hesabını bir yapsana..

ingiltere iki hafta önce yüzde 55 aşılamadaydı. buna rağmen olmuyorsa bence aşı filan boş iş demektir.

Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Aşı işi de bir tuhaf..Komşum 38 ve 33 yaşında karı koca..Aşı randevusu gelmiş.Adam esnaf ,eşi ev hanımı. Kronik rahatsızlıkları yok....Ve bu şekilde bir çok aşı randevusu gelen var..Kafamda deli sorular...

• Şaşkın 4
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

nasıl ya? geçen bizim hanım baktı yaş 40 yok birşey dedi.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Metin Mankal yazdı:

Aşı işi de bir tuhaf..Komşum 38 ve 33 yaşında karı koca..Aşı randevusu gelmiş.Adam esnaf ,eşi ev hanımı. Kronik rahatsızlıkları yok....Ve bu şekilde bir çok aşı randevusu gelen var..Kafamda deli sorular...

Basın kartı falan vardır. 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Birşey dikkatimi çekti, dışarda çift maske takıyorum, maske takılı iken parfüm kokusu alabiliyorum, parfüm maskenin içinden burnuma gelebiliyorsa virüs de gelemez mi ? 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Ebrar Tüfek yazdı:

Birşey dikkatimi çekti, dışarda çift maske takıyorum, maske takılı iken parfüm kokusu alabiliyorum, parfüm maskenin içinden burnuma gelebiliyorsa virüs de gelemez mi ? 

Yanlardan? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Ümit Türk yazdı:

Yanlardan? 

Açık yer yok, çift maske, çıkarınca yüzümde izi çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Aşı çıktı, Sinovac mı Biontech mi ne yaptırayım.

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Mert Yeldan yazdı:

sinovac.

bunu belirleyebiliyor musunuz? 

Biontech yan etkisi var diye duydum. alerjik vs. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ebrar Tüfek yazdı:

maskenin asil görevi, pozitif olanın başkalarına yaymaması, tıp bu şekilde açıklıyor

Ersin Gökdemir yazdı:

Yani ?

veriler bu yönde, yeni veri gelmedi henüz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Ümit Türk yazdı:

bunu belirleyebiliyor musunuz? 

Randevu alırken seçim yapılıyor.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çağlar Bayur yazdı:

maskenin asil görevi, pozitif olanın başkalarına yaymaması, tıp bu şekilde açıklıyor

bu nedenle uçaklarda avrupada ventilli modellerin kullanımı yasaklanmıştı. ventil havayı dışarı veriyor çünkü.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Ebrar Tüfek yazdı:

Vatandaş sokakta sigara içiyor, 30 metreden kokusunu geliyor mesela maskeye rağmen.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Maskeyi kes iki katın ortasında farklı yoğun bir kumaş olmalı. Yoksa maske zayıf.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mert Gulkokan yazdı:

Çakmağı çak ve maske varken üfle
Alev yanmaya devam ederse masken iyidir
Gerisini düşünme
Kalitesiz maske üreten 400 firmanın ürünler toplatılacak

vesile ile tek sertifikalı ev havası partkül  temizleyici cihaz eskişehir de üretiliyormuş

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Mert Yeldan yazdı:

Kendin için biontech (mrna), daha yaşlılar ve bağışıklığı zayıflar için sinovac (inaktif)

Bu arada futbolcular, hakemler ve TFF idari personel de aşı öncelik listesine alınmış. Çok önemli ya topçuların aşılanması. O zaman popçular da aşılansın. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Bizim ilde mesela Akhisar'a her iki aşı gelmiş ama Salihli'de ise sadece Sinovac var. Ben 16 Nisana randevu oluşturdum emniyet çalışanı olarak ama belki ertelerim olmayı arkadaşların çoğu ilk dozu yaptırdı. 

Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Amerika sağlık örgütü bulaş riski en yüksek olan kırmızı bölgeye hastaneler ve okulları koymuştu.. Sonrasında turuncu sarı gibi gidiyor kurumlar..

Ve biz hala şubatta olacağımız aşıyı bekliyoruz.. Ama futbol çok daha önemli tabii...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...