Harun Kocaçalışkan 28 Aralık 2020 Paylaş 28 Aralık 2020 Arkadaşlar bu hastalık nasıl seyrediyor acaba herkeste aynı mı? Cuma sabah kalktım çok fena başım ağrıyordu. Hap yuttum geçmedi. Akşama kadar öyle devam. Cumartesi sabahı ise halsizlik vardı üzerimde. Ateşim falan yok ama. Öksürük de yok. Pazar günü bir nebze daha iyiydim, baş ağrısı da yoktu. Burun akıntısı, öksürük, ateş, mide bulantısı vs. hiçbiri yok. Ama kollarım ağrıyor gibi. Nasıl desem. Akşam 2 saat halı saha maçı yapmışım da ertesi sabah uyanmış gibiyim Başka da bir şikayetim yok. Ağır bir iş falan da yapmadım ama bu yorgunluk nedir çözemedim. Bakalım neler olacak. Piskolojimiz bozuldu yeminle. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 28 Aralık 2020 Paylaş 28 Aralık 2020 Harun Kocaçalışkan yazdı: Arkadaşlar bu hastalık nasıl seyrediyor acaba herkeste aynı mı? Cuma sabah kalktım çok fena başım ağrıyordu. Hap yuttum geçmedi. Akşama kadar öyle devam. Cumartesi sabahı ise halsizlik vardı üzerimde. Ateşim falan yok ama. Öksürük de yok. Pazar günü bir nebze daha iyiydim, baş ağrısı da yoktu. Burun akıntısı, öksürük, ateş, mide bulantısı vs. hiçbiri yok. Ama kollarım ağrıyor gibi. Nasıl desem. Akşam 2 saat halı saha maçı yapmışım da ertesi sabah uyanmış gibiyim Başka da bir şikayetim yok. Ağır bir iş falan da yapmadım ama bu yorgunluk nedir çözemedim. Bakalım neler olacak. Piskolojimiz bozuldu yeminle. Bende sabah kalktım başım ağrıyordu ama sürekli ağrır normal zamanda da hiç ihtimal vermediğimden ilaç aldım geçti öğlen gibi sonra gün içinde bir iki defa öksürdüm ama öyle durulmayacak vaziyette falan değil sanki böyle boğaz temizleme gibi akşam eve gittim duşa girdim çıktım sonra üşüme geldi ateşime baktım 37.7 bir gün sonra doktora gittiğimde sağ üst bacak kalça eklem yerinde ağrı vardı bıçak saplanır gibi. O gün pozitif çıktık. Hanımda da ateş vardı emzikli çocuk olduğundan parol almış düşmüş ve sırt ağrısı oluşmuş bir gün sonra akşam yine aynı yine parol almış düşmüş sonraki gün grip gibi belirti başlamış bir gün sonra pozitif olduğumuzu beraber öğrendik. Geçmiş olsun bu arada umarım covid değilsinizdir. Durum aynıysa hastahaneye başvurun bence. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 28 Aralık 2020 Paylaş 28 Aralık 2020 Harun Kocaçalışkan yazdı: Arkadaşlar bu hastalık nasıl seyrediyor acaba herkeste aynı mı? Cuma sabah kalktım çok fena başım ağrıyordu. Hap yuttum geçmedi. Akşama kadar öyle devam. Cumartesi sabahı ise halsizlik vardı üzerimde. Ateşim falan yok ama. Öksürük de yok. Pazar günü bir nebze daha iyiydim, baş ağrısı da yoktu. Burun akıntısı, öksürük, ateş, mide bulantısı vs. hiçbiri yok. Ama kollarım ağrıyor gibi. Nasıl desem. Akşam 2 saat halı saha maçı yapmışım da ertesi sabah uyanmış gibiyim Başka da bir şikayetim yok. Ağır bir iş falan da yapmadım ama bu yorgunluk nedir çözemedim. Bakalım neler olacak. Piskolojimiz bozuldu yeminle. Benim her günüm böyle be Abi. 😀 1 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 28 Aralık 2020 Paylaş 28 Aralık 2020 (düzenlendi) Harun Kocaçalışkan yazdı: Arkadaşlar bu hastalık nasıl seyrediyor acaba herkeste aynı mı? Cuma sabah kalktım çok fena başım ağrıyordu. Hap yuttum geçmedi. Akşama kadar öyle devam. Cumartesi sabahı ise halsizlik vardı üzerimde. Ateşim falan yok ama. Öksürük de yok. Pazar günü bir nebze daha iyiydim, baş ağrısı da yoktu. Burun akıntısı, öksürük, ateş, mide bulantısı vs. hiçbiri yok. Ama kollarım ağrıyor gibi. Nasıl desem. Akşam 2 saat halı saha maçı yapmışım da ertesi sabah uyanmış gibiyim Başka da bir şikayetim yok. Ağır bir iş falan da yapmadım ama bu yorgunluk nedir çözemedim. Bakalım neler olacak. Piskolojimiz bozuldu yeminle. o kol ağrısı ve omuz ağrısı bende de oldu. ilginç bir his. sanki uyuşmuş gibi oluyor. hatta hatalık geçitikten sonrada zaman zaman aynı his geri geliyor. bence bu hastalığın beyinciğe saldırıyor olmasından ile gelen sanal bir hadise. zaten nefes kesilmesi gibi etkileri, zihin bulanıklığı gibi etkileri var öncesinde ve sonrasında. mesela artık, neyseki 2+2=5 ediyor diyebiliyorum. eskiden 4 ediyordu. çok şükür iyileştim 28 Aralık 2020 tarihinde Dogan Arsiray tarafından düzenlendi 1 2 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 28 Aralık 2020 Paylaş 28 Aralık 2020 Dogan Arsiray yazdı: o kol ağrısı ve omuz ağrısı bende de oldu. ilginç bir his. sanki uyuşmuş gibi oluyor. hatta hatalık geçitikten sonrada zaman zaman aynı his geri geliyor. bence bu hastalığın beyinciğe saldırıyor olmasından ile gelen sanal bir hadise. zaten nefes kesilmesi gibi etkileri, zihin bulanıklığı gibi etkileri var öncesinde ve sonrasında. mesela artık, neyseki 2+2=5 ediyor diyebiliyorum. eskiden 4 ediyordu. çok şükür iyileştim Uyuşmuş gibi evet. Zihin bulanıklığı da var diyebilirim. Sürekli bir uykum var gibi. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 28 Aralık 2020 Paylaş 28 Aralık 2020 Harun Kocaçalışkan yazdı: Uyuşmuş gibi evet. Zihin bulanıklığı da var diyebilirim. Sürekli bir uykum var gibi. uyku apesi gibi nefes tuttuğumu fark ediyordum öncesinde. birde ishal olabiliyor insan. bunlar ve ağrılar geçer gibi olduğunda koku gitmişti bende o zaman anladım kovid olduğunu. yoksa nezle deki kadar bile yorgun değildim. biraz boğaz tırtıklığı vardı, çok hafif burun akıntısı. ateş yoktu. ama işin garibi tüm bu dediklerimi bu sen eik ikez daha yaşadım! ama koku hiç kaybolmamıştı. ilk seferde çok hafifi ateşim vardı, sanırım şubat ayıydı ve daha bu eve kapanma muhabbetleri bile yoktu. bence pek fazla gezmeseniz iyi olur. 15 20 gün sonra kandan antikor test yaptırırsanız emin olursunuz. Ali Darbaz yazdı: Bu hastalığa iyi geldiği söylenen iki şey var. Zifiri karanlıkta uyumak. İyileşme hormonunu maksimum seviyede salgılatıyormuş. İkinci ise sağlıklı cinsel yaşam. DR Öz hergün cinsel münasebet yaşayın diyor. Hormanları yuksek oranda salgılanması hastalığı önlüyormuş. Yani öyle demiş uzmanlar. yeni evliler iyi hadi... melatonin ve seratonin dengesi çok önemli insan vücudunda, seratonin parlak beyaz ışıkta salgılanmaya başlıyor. sabah oluyor yani. yeni doğan bebeklerin rahtlayıp gaz yapamamasının nedeninin seratonin ve melaotonin dengesinin oturmamış olmasından ilei geldiğini savunan yazılar var. yani gevşek ve rahatlamış bir vucut için dinlanme şart. stress yoksa bağışıklık sistemi daha iyi çalışıyor. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 28 Aralık 2020 Paylaş 28 Aralık 2020 Herkese geçmiş olsun. Bir arkadaşım var, spor, sağlıklı yaşam, yoga, organik şeyler vs yaşayıp gidiyor. Koşu klüpleri, herşeyin en doğalını yiyelim, sigara içenleri dövelim vs manifestolu hayat yaşıyordu. Geçenler de konuştuk test yapmışlar babası ile bu pozitif çıkmış, babası 72 yaşında günde 2 paket sigara içen adam. Biz babası için endişe ettik hatta vefat bile edebilir diye düşündük. Şu an bizim arkadaş yoğun bakımda babası ona refakatçi olarak kalıyor. Yani bu hastalık çok enteresan bir şekilde insanları etkiliyor. 4 2 2 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 28 Aralık 2020 Paylaş 28 Aralık 2020 Hüseyin Sönmez yazdı: Herkese geçmiş olsun. Bir arkadaşım var, spor, sağlıklı yaşam, yoga, organik şeyler vs yaşayıp gidiyor. Koşu klüpleri, herşeyin en doğalını yiyelim, sigara içenleri dövelim vs manifestolu hayat yaşıyordu. Geçenler de konuştuk test yapmışlar babası ile bu pozitif çıkmış, babası 72 yaşında günde 2 paket sigara içen adam. Biz babası için endişe ettik hatta vefat bile edebilir diye düşündük. Şu an bizim arkadaş yoğun bakımda babası ona refakatçi olarak kalıyor. Yani bu hastalık çok enteresan bir şekilde insanları etkiliyor. Bağışıklık sistemi aşırı tepki veriyordur. https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-52686785 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 28 Aralık 2020 Paylaş 28 Aralık 2020 Bağışıklık sistemi aşırı tepki veriyordur. https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-52686785Il sağlık müdürlüklerinde test yapılıyor hanım filyasyonda benim. Sürüntü testi. Hastaneye gitmek zorunda değilsin. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Aralık 2020 Paylaş 28 Aralık 2020 Hüseyin Sönmez yazdı: Herkese geçmiş olsun. Bir arkadaşım var, spor, sağlıklı yaşam, yoga, organik şeyler vs yaşayıp gidiyor. Koşu klüpleri, herşeyin en doğalını yiyelim, sigara içenleri dövelim vs manifestolu hayat yaşıyordu. Geçenler de konuştuk test yapmışlar babası ile bu pozitif çıkmış, babası 72 yaşında günde 2 paket sigara içen adam. Biz babası için endişe ettik hatta vefat bile edebilir diye düşündük. Şu an bizim arkadaş yoğun bakımda babası ona refakatçi olarak kalıyor. Yani bu hastalık çok enteresan bir şekilde insanları etkiliyor. geçmiş olsun, şifaya kavuştuktan sonra yaşam stilini gözden geçirebilir? 3 Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 28 Aralık 2020 Paylaş 28 Aralık 2020 Çağlar Bayur yazdı: geçmiş olsun, şifaya kavuştuktan sonra yaşam stilini gözden geçirebilir? Günde en az 2 paket sigara gibi mi. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 29 Aralık 2020 Paylaş 29 Aralık 2020 Harun Kocaçalışkan yazdı: Bağışıklık sistemi aşırı tepki veriyordur. https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-52686785 bunu ben de okumuştum. çok mantıklı. mesela çocuklar hasta olunca bağışıklık sistemini hafifçe baskılayan türde ilaçlar veriyorlar eğer ateş uzun süre düşmüyor, alerjik öksürük benzeri reaksiyonlar dinmiyorsa. Yorum bağlantısı
Metin Mankal 29 Aralık 2020 Paylaş 29 Aralık 2020 Öncelikle yakınlarını kaybedenlere başsağlığı ,hastalanan arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Dokuz bilinmeyenli bir denklem gibi süreçten geçiyoruz.. Yeğenim bir ay önce covid oldu..2 çocuk annesi 32 yaşında.. Sigara falan kullanmaz..Hastalığı ilaçları kullanarak çok hafif olmasa da atlattı..Bir aydır sorun yoktu ancak iki gündür çok kötü..Nefes almakta zorlanıyor ,akciğer tomografisinde lekeler var ve karaciğer değerleri çok yüksek..Ayrıca eklem ağrıları çok fazla ve ateş 39..Tekrar test yapıldı sonuç negatif..Doktorlar covide bağlı zatürre demişler..Bu gün iki farklı antibiyotik tedavisine başlayacak bakalım..Allah hepimizin yardımcısı olsun.. 4 Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt 29 Aralık 2020 Paylaş 29 Aralık 2020 Öncelikle yakınlarını kaybedenlere başsağlığı ,hastalanan arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Dokuz bilinmeyenli bir denklem gibi süreçten geçiyoruz.. Yeğenim bir ay önce covid oldu..2 çocuk annesi 32 yaşında.. Sigara falan kullanmaz..Hastalığı ilaçları kullanarak çok hafif olmasa da atlattı..Bir aydır sorun yoktu ancak iki gündür çok kötü..Nefes almakta zorlanıyor ,akciğer tomografisinde lekeler var ve karaciğer değerleri çok yüksek..Ayrıca eklem ağrıları çok fazla ve ateş 39..Tekrar test yapıldı sonuç negatif..Doktorlar covide bağlı zatürre demişler..Bu gün iki farklı antibiyotik tedavisine başlayacak bakalım..Allah hepimizin yardımcısı olsun..Geçmiş olsun. Zatürre en bekleneb durumlardan biri. Yaşı genç olduğu için çabuk ve sorunsuz atlatacaktir. Ilaç kullanım tarfilerine eksiksiz uymasi çok iyi olur. 1 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 29 Aralık 2020 Paylaş 29 Aralık 2020 Hacı Şenyurt yazdı: Geçmiş olsun. Zatürre en bekleneb durumlardan biri. Yaşı genç olduğu için çabuk ve sorunsuz atlatacaktir. Ilaç kullanım tarfilerine eksiksiz uymasi çok iyi olur. Çok teşekkürler...İnşallah dediğiniz gibi olur ve hasarsız bir şekilde atlatır.. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 29 Aralık 2020 Paylaş 29 Aralık 2020 Değerli arkadaşlar. Eşim filyasyon ekibinde idi. 15 Aralık gecesi boğazında gıcıklama ve belde ağrı hissetti. Ertesi gün iş yerinde sürüntü testi verdi ve sonuç pozitif. Aynı gün benden de numune aldılar ilk testim negatif idi. Ertesi günden itibaren bacaklarımda sürekli yorgunluk hissediyordum ayakta çok kalmıştım ondandır diye düşünürken bel ağrısı da eklendi her ikiside böyle yorgunluk ağrısı gibiydi. Pazar akşam tekrar numune alındı ve bende pozitife döndüm. Herhangi bir tat koku kaybı olmadı. Ateş çıkmadı. Ağzımın içinde uyuşukluk gibi şeyler hissettim. Tek tük öksürük vardı. Eşimin karantinası Cuma günü bitti benim karantinam bugün itibariyle bitiyor. Allah a şükür biz kolay atlattık ben ilaç kullanmadım karaciğer biraz problemli olduğu için. Eşim kullandı. Bu esnada araba aküsü bitmemesi için arabada bekledim sırtım üşüdü, birde soğuk portakal yedim boğazım şişti ve gripte eklendi. Haricinde ciddi bir sorun yaşamadık. Ama eski gücüm yok gibi sanki.Buradan tüm arkadaşlara tekrar tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kayıp yaşayanlara Allah tan sabır diliyorum.On-line market sitelerine ve kayınbiraderime de sonsuz şükranlarımı sunuyorum 9 1 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 29 Aralık 2020 Paylaş 29 Aralık 2020 Metin Akbal yazdı: Değerli arkadaşlar. Eşim filyasyon ekibinde idi. 15 Aralık gecesi boğazında gıcıklama ve belde ağrı hissetti. Ertesi gün iş yerinde sürüntü testi verdi ve sonuç pozitif. Aynı gün benden de numune aldılar ilk testim negatif idi. Ertesi günden itibaren bacaklarımda sürekli yorgunluk hissediyordum ayakta çok kalmıştım ondandır diye düşünürken bel ağrısı da eklendi her ikiside böyle yorgunluk ağrısı gibiydi. Pazar akşam tekrar numune alındı ve bende pozitife döndüm. Herhangi bir tat koku kaybı olmadı. Ateş çıkmadı. Ağzımın içinde uyuşukluk gibi şeyler hissettim. Tek tük öksürük vardı. Eşimin karantinası Cuma günü bitti benim karantinam bugün itibariyle bitiyor. Allah a şükür biz kolay atlattık ben ilaç kullanmadım karaciğer biraz problemli olduğu için. Eşim kullandı. Bu esnada araba aküsü bitmemesi için arabada bekledim sırtım üşüdü, birde soğuk portakal yedim boğazım şişti ve gripte eklendi. Haricinde ciddi bir sorun yaşamadık. Ama eski gücüm yok gibi sanki. Buradan tüm arkadaşlara tekrar tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kayıp yaşayanlara Allah tan sabır diliyorum. On-line market sitelerine ve kayınbiraderime de sonsuz şükranlarımı sunuyorum Çok geçmiş olsun abi. Valla ben zaten marttan beri sanal market alışveriş yapıyorum hanım emzirdiği için acil süt sağma falan lazım oldu onları aldırdım kardeşime ilaçlar meyve sebze falan. Etrafında birilerinin olması yardımcı olması çok güzel. Bende karantinam bittikten sonra 5-6 gün sonra bademcikler şişmiş gibi ağrı oldu hala yutkunurken şişlik hissi var. Bugün 25. Gün pozitif çıkalı. Konuşurken falan boğazım böyle gıcıklanıyor ıhı ıhı yapıp ufak balgamlanma oluşuyor onların haricinde hissettiğim birşey yok çok şükür. Öksürük var ama bende kendimi bildim bileli kışları hep öksürürüm ondan dolayıdır düşünüyorum aman aman değil öksürük ama yine de var. Ben genelde salı-perşembe-cumartesi ve pazar günleri 8-10 km yürüyüş yapıyorum. Bu yürüyüşüm hafta içi mahallemde hafta sonu ormanda oluyor gayet iyi geliyor. Metin Mankal yazdı: Öncelikle yakınlarını kaybedenlere başsağlığı ,hastalanan arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Dokuz bilinmeyenli bir denklem gibi süreçten geçiyoruz.. Yeğenim bir ay önce covid oldu..2 çocuk annesi 32 yaşında.. Sigara falan kullanmaz..Hastalığı ilaçları kullanarak çok hafif olmasa da atlattı..Bir aydır sorun yoktu ancak iki gündür çok kötü..Nefes almakta zorlanıyor ,akciğer tomografisinde lekeler var ve karaciğer değerleri çok yüksek..Ayrıca eklem ağrıları çok fazla ve ateş 39..Tekrar test yapıldı sonuç negatif..Doktorlar covide bağlı zatürre demişler..Bu gün iki farklı antibiyotik tedavisine başlayacak bakalım..Allah hepimizin yardımcısı olsun.. Geçmiş olsun allah acil şifalar versin inşallah. Bilmem ama biz öyle yaptık kekik çayı ve kekik buharı çektik öksürük onun sayesinde gitti düşüncesindeyiz. 3 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 29 Aralık 2020 Paylaş 29 Aralık 2020 Geçmiş olsun..Eyvallah sağolasın. Benim kayınbirader hanımı da 1 ay arayla pozitif olmuşlardı. Dayıoğlum da pozitif idi. En ağır o atlattı. Hastaneye yattı falan. Yakınlarda birilerinin olması çok önemli.Sana da tekrar geçmiş olsun. 1 Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 29 Aralık 2020 Paylaş 29 Aralık 2020 Geçmiş olsun @Metin Akbal Hocam. pozitif herkese acil şifalar dilerim 1 Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 29 Aralık 2020 Paylaş 29 Aralık 2020 Metin Mankal yazdı: Geçmiş olsun. Acil şifalar. Metin Akbal yazdı: Geçmiş olsun. 2 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 30 Aralık 2020 Paylaş 30 Aralık 2020 Çağlar Bayur yazdı: geçmiş olsun, şifaya kavuştuktan sonra yaşam stilini gözden geçirebilir? adam ölümlü dünya bi daha mı gelicez diye diye 72 yaşına geldi. Yorum bağlantısı
Zafer Oflu 30 Aralık 2020 Paylaş 30 Aralık 2020 Öncelikle hastalık geçiren herkese gecmiş olsun; yakınlarını kaybedenlere de baş sağlığı diliyorum. Bu süreçte kendimce şöyle bir tespitte bulundum. Sürecin başından beri tüm uzmanlar "spor yapın" diyorlar. Bunun sebebini de şöyle kurdum. Hastalığın özellikle çocuklar üzerindeki etkisi oldukça az. Bunun sebebi de (kanımca) metabolizmalarının cok daha hızlı çalışması. Tam tersi 60 yaş üstü büyüklerimiz için de geçerli. Onların da metabolizması daha da yavaş. Bilindiği üzere spor yapan kişilerin metabolizması çok daha hızlı çalışıyor. Bu esnada oksijen tüketimi çok daha fazla artıyor ve oksijen yapısı itibariyle yakıcı bir gaz. Virüsün yapısı ise bir çeşit yağ ile korunmakta. Oksijenin yakıcı gaz olması; virüs çeperindeki yağın incelmesine ve vücudun çok daha rahat kendini savunmasını kolaylaştırıyor olabilir. Bu benim kendi yorumum olsa da, yine de ne olusa olsun daha fazla hareket edip spor yapmak lazım. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 30 Aralık 2020 Paylaş 30 Aralık 2020 Zafer Oflu yazdı: Bu süreçte kendimce şöyle bir tespitte bulundum. Sürecin başından beri tüm uzmanlar "spor yapın" diyorlar. Bunun sebebini de şöyle kurdum. Hastalığın özellikle çocuklar üzerindeki etkisi oldukça az. Bunun sebebi de (kanımca) metabolizmalarının cok daha hızlı çalışması. Tam tersi 60 yaş üstü büyüklerimiz için de geçerli. Onların da metabolizması daha da yavaş. Bilindiği üzere spor yapan kişilerin metabolizması çok daha hızlı çalışıyor. Bu esnada oksijen tüketimi çok daha fazla artıyor ve oksijen yapısı itibariyle yakıcı bir gaz. Virüsün yapısı ise bir çeşit yağ ile korunmakta. Oksijenin yakıcı gaz olması; virüs çeperindeki yağın incelmesine ve vücudun çok daha rahat kendini savunmasını kolaylaştırıyor olabilir. Bu benim kendi yorumum olsa da, yine de ne olusa olsun daha fazla hareket edip spor yapmak lazım. Bu tespite kesinlikle katılıyorum düzenli olarak ve ağır manada (her türlü hava, yol ve ekstrem koşulda) spor yaparım geçenlerde antikor testi baktırdım covid geçirmişim haberim yok ruhum bile duymadı uzman doktorun söylediğine göre çok ileri düzeyde antikor oluşmuş plazma ihtiyacı hasıl olursa her daim hazırım 😊 5 Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 1 Ocak 2021 Paylaş 1 Ocak 2021 Metin Akbal yazdı: Değerli arkadaşlar. Eşim filyasyon ekibinde idi. 15 Aralık gecesi boğazında gıcıklama ve belde ağrı hissetti. Ertesi gün iş yerinde sürüntü testi verdi ve sonuç pozitif. Aynı gün benden de numune aldılar ilk testim negatif idi. Ertesi günden itibaren bacaklarımda sürekli yorgunluk hissediyordum ayakta çok kalmıştım ondandır diye düşünürken bel ağrısı da eklendi her ikiside böyle yorgunluk ağrısı gibiydi. Pazar akşam tekrar numune alındı ve bende pozitife döndüm. Herhangi bir tat koku kaybı olmadı. Ateş çıkmadı. Ağzımın içinde uyuşukluk gibi şeyler hissettim. Tek tük öksürük vardı. Eşimin karantinası Cuma günü bitti benim karantinam bugün itibariyle bitiyor. Allah a şükür biz kolay atlattık ben ilaç kullanmadım karaciğer biraz problemli olduğu için. Eşim kullandı. Bu esnada araba aküsü bitmemesi için arabada bekledim sırtım üşüdü, birde soğuk portakal yedim boğazım şişti ve gripte eklendi. Haricinde ciddi bir sorun yaşamadık. Ama eski gücüm yok gibi sanki. Buradan tüm arkadaşlara tekrar tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kayıp yaşayanlara Allah tan sabır diliyorum. On-line market sitelerine ve kayınbiraderime de sonsuz şükranlarımı sunuyorum Metin hocam çok geçmiş olsun. Benim de eşim aynı şekilde pozitif oldu biz de hemen test yaptırdık negatif çıktı. 1 hafta sonra bir daha yaptırdım yine negatif çıktı. Sorun şu ki eşim ateşlendikten 1 hafta sonra koku 2 günlüğüne gitti. ateş te 37.5 falan oldu 2 gün sürdü. Evden çıkmadığı için(yen doğum yaptı) şüphelenmedik bile. Ancak 62 yaşındaki annesi dahil bana ve büyük oğluma bulaştırmaması çok ilgimizi çekti. Pozitif olduğunu öğrenene kadar ne maske ne başka birşey. Enteresan bir virüs. Size ve ailenize çok geçmiş olsun.. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 1 Ocak 2021 Paylaş 1 Ocak 2021 (düzenlendi) Bu yazıyı hala dikkat etmeyen insanlar için yazmak istedim, biz yıkıldık siz yıkılmayın. Babannemin kardeşi mide kanserinden vefat edince bütün sülale cenaze evine koştu, dinletemedik. 85 yaşında kadını tutamadık, zaten dinlemezdi kardeşi öldü. Sonuç, cenazeye coronalı birisi gelmiş, 3 halam babannem, büyükbabam, kuzenlerim, eniştelerim komple corona oldular, aslında hepsi gitmedi ama evin içinde bulaşmış. Babam, ben, annem ve kardeşim hariç tüm aile corona oldu. Babannemle büyükbabam hastanede tedavi gördüler, büyükbabam 86 yaşında kalbinde stent takılı idi. İlk önce herşey güzel ilerliyordu büyükbabam hastanede öleceğim diye bunalıma girmiş nefesi daralmaya başlamıştı, doktor yoğun bakıma alıp oksijen verelim tedbir amaçlı dedi. 4 gün yoğun bakımda kaldı, doktor taburcu edelim dedi. Hastaneye gittik, büyükbabamla babannemi alacağız. Büyükbabam ayağa kalkmak için halama sarıldı, toplanıp eve gideceğiz tabi mutlu herkes. Büyükbabam halama sarılıp yataktan kalkarken kalp krizi geçirdi, bi anda kalbi durdu, babam da aşşağıda doktor ile görüşüyordu, hastane odasında bi bağırış cırlama sesleri, sonrasında doktora acil gelmesi için anons yapıldı, odanın numarası bizimkilerin yattığı numara..... Hemen bizimkileri dışarı çıkarıp büyükbabama kalp masajı yapmaya başladılar, tabi biz kapıda feryat figan. Birisi babannemleri halamları alıp eve götürdü, masaj etki etmedi büyükbabamı kurtaramadık. Evde yerlere yatıp ağlayanlarla mı ilgilen yoksa büyükbabamın cenaze işlemleri ile mi ilgilen. Öğlen 1 gibi vefat etti, 4 civarı defin işlemlerini hallettik. Hastaneden gelecekler nasıl olsa koronayı atlatmış bi güzel sarılırım öperim diyordum büyükbabamı, o günün ikindi vakti kendi sırtımda toprağa indirdim. Ölüm sebebi kalp krizi yazdığı için cenaze işlemlerini normal şekilde yaptık, zaten hiçkimseyi çağırmadık, toplam 7 8 kişiydik. Büyükbabam öldü, babannem de coronayı atlattı ama hala ciğerinde problem var, oda 85 küsür yaşında. Kemikleri ağrıyor, beli ağrıyor, ayağa kalkamıyor yatıyor sürekli. Ciğerde iltihap var, şekeri hiç yoktu coronadan sonra bi 400 e çıkıyor, bi tokluk 60 a iniyor, insülin iğnesi kullanıyor. Büyükbabamla bu yaz köye gidecektik yaylada mermi atacaktık, şimdi cansız bedenini kendi elimle toprağa koydum. 1 Ocak 2021 tarihinde Ebrar Tüfek tarafından düzenlendi 1 19 Yorum bağlantısı
Recommended Posts