İçeriğe Yönlendir

Covid 19 Olmuşum

Ahmet Kiriş

Recommended Posts

Fatih Evcin
Arif Aykın yazdı:

Bugün karantinamız bitti. Doktora kontrole gittik benim sabahları hala kanlı balgam geliyor bu sebepten tomografi çekti ciğerlerde ilk tomografiye göre daha fazla olduğunu söyledi bu sebepten kan cıvıltıcı iğne ve hap tedavisine devam edeceğiz dedi. Hanıma da artık ilaç kullanmasına gerek olmadığını emzirebileceğini söyledi. Bana 10 gün rapor ilave etti.

Çok geçmiş olsun ya , üzüldüm şimdi konuyu okuyunca.

Annemde zor atlattı ama şükür ki atlattı. Favlı bir ilaç kullandı ilk 3-4 gün baya kötüydü çorba ve hazır yemek götürdük sürekli. Kendi yemeğini yapamayacak kadar kötü atlattı.

Bir ara 2. gün beni hastaneye götür diye telefon bile açtı zor yatıştırdım. Hiç bir rahatsızlığı da bulunmuyor üstelik. Patronum sigara kullanmıyor 185 boyunda 110 kg hiç bir rahatsızlığı yok ama inanılmaz ağır atlattı , bazen telefon şarjda iken kalkıp telefonu alamayacak kadar kötü olduğu da olmuştu şükür atlattı.

Yani diyeceğim şu; kimse kendine aşırı güvenmesin, kimi nasıl etkileyeceği hiç belli değil.

• Beğen 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Ersin Gökdemir yazdı:

Arif, İnşaallah yakın zamanda sende atlatırsın. Moralini yüksek tut.

En azından evdeki sıkıntının büyük kısmı çözülmüş, anne sağlığına, bebekte annesine kavuşmuş.

Senden de güzel haberleri bekliyoruz.

Gene de tedbire devam. Geçmiş olsun.

Allah razı olsun Ersin amca. Tedbirler kaldığı yerden devam inşallah iyiyim aslında sabahları ufak sıkıntı oluyor oda geçer inşallah 

Fatih Sarıkaya yazdı:

Benimki B+ zannedersem + b ler daha yatkın. En ufak havada uçan kaçan virüsü kaparım. Antikorlarım hoşgeldin deyip virüsü misafir ederler. İlaç alırsam onun düşman olduğunu anlayıp savaşırlar yoksa misafir perverliğe devam. Kovid olmamamın tek nedeni henüz virüslü biriyle münasebetde bulunmayış olmamdandır.

Bende aynıyım aynı ortamda hasta olan birisi olsun hemen hasta olurum. B+ benim hanım a+ hanım bana göre daha fazla öksürdü ama daha çabuk toparlandı.

Fatih Evcin yazdı:

Çok geçmiş olsun ya , üzüldüm şimdi konuyu okuyunca.

Annemde zor atlattı ama şükür ki atlattı. Favlı bir ilaç kullandı ilk 3-4 gün baya kötüydü çorba ve hazır yemek götürdük sürekli. Kendi yemeğini yapamayacak kadar kötü atlattı.

Bir ara 2. gün beni hastaneye götür diye telefon bile açtı zor yatıştırdım. Hiç bir rahatsızlığı da bulunmuyor üstelik. Patronum sigara kullanmıyor 185 boyunda 110 kg hiç bir rahatsızlığı yok ama inanılmaz ağır atlattı , bazen telefon şarjda iken kalkıp telefonu alamayacak kadar kötü olduğu da olmuştu şükür atlattı.

Yani diyeceğim şu; kimse kendine aşırı güvenmesin, kimi nasıl etkileyeceği hiç belli değil.

Sağolasın aynen öyle valla benim de hiç bir rahatsızlık yok ama ben bile ufak çaplıda olsa ağır geçirdim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ahmet Kiriş

Dün gece 12 de haber aldım, 17 yaşımdan beri tanıdığım 25 yıllık bilinen bir kronik rahatsızlığı olmayan, sürekli spor yapan, yediğine içtiğine dikkat eden arkadaşım hayatını kaybetti. İstatistik için lazımsa        A Rh + kan grubu. 

Bence covid ne kan grubu ne beslenme ne bağışıklık sistemi dinlemiyor.

Dikkatli olun arkadaşlar.

• Şaşkın 1
  • Üzgün 9
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Ahmet Kiriş yazdı:

Dün gece 12 de haber aldım, 17 yaşımdan beri tanıdığım 25 yıllık bilinen bir kronik rahatsızlığı olmayan, sürekli spor yapan, yediğine içtiğine dikkat eden arkadaşım hayatını kaybetti. İstatistik için lazımsa        A Rh + kan grubu. 

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.

Bende de çok ufak ara ara öksürük oluyor birde sesim sanki hala gripmiş gibi çıkıyor diyorlar.

Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Allah rahmet eylesin.

Mutasyon değiştiren virüsün çocukları hedef aldığı haberini okumuştum bir yerde.

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Değerli arkadaşlar merhaba. Forumda Covid 19 ile ilgili bir bölüm olduğunu yeni fark ettim. Benden daha önce bu hastalığa yakalanan tüm arkadaşlara Allahtan acil şifalar diliyorum. Başımdan geçenleri ve bu hastalığa yakalanmamış arkadaşlara uyarı mahiyetinde bazı şeyler yazmak istedim.

Geçtiğimiz ayın 11 i veya 12 si gibi Covid'e yakalandığımı tahmin ediyorum, nereden kaptığımı ise bilmiyorum. İş yerindeki yüksek tempo ve ilk hafta fazla belirti göstermemesi nedeni ile gribe yakalandığımı düşünerek bir hafta vakit kaybettim. 16-17 Kasım gibi ilk defa ateşim yükselmeye başladı. Önce 38 sonra 39 ve en sonunda soğuk duştan sonra bile 40 derece ateşim olunca ciddi manada Covid ten şüphelenerek ailecek test yaptırdık. Sonuç hepimiz pozitif çıktık. İlaçlarımızı aldık ve evde tedavimiz başladı. Eşim ve oğlum hastalığı hafif atlattılar. Ancak iki gün geçtikten sonra benim şikayetlerim artmaya başladı ve 24 Kasımda tekrar hastaneye müracaat ettim. Muayenemi yapan doktor hanım kan değerlerinin kötü olduğunu ve acilen yatış yapmam gerektiğini söyleyince eşim ve ben büyük bir şok yaşadık. Neyse o gece yatışımı yaptım ve tedavim 9 gün sürdü. Çekirge Devlet hastanesinde yapılan tedavimde düzenli olarak oksijen ve çeşitli serumlar verildi . ( Ateş düşürücü, antibiyotik, kortizon vb. ) 48 yaşıma kadar hiç ağır bir hastalık yaşamadım, kronik rahatsızlığım yok ve sigara kullanmıyorum ama kaderimizde bu da varmış, yaşadık.

Hastanede yattığım esnada bazı gözlemlerim oldu, yanlış bildiğim bazı şeylerin olduğunu, aslında bu hastalığın griple pek alakasının olmadığı orada anladım. İlk  tespitim eğer erken test yaptırır ve ilaca (Favimol) erken başlarsanız, hastalık ciğerlere inmiyor ve hafif atlatma şansınız bulunuyor. İkinci tespitim bu hastalık yaşlılarda ani bir bilinç bulanması (Bende dahi oldu) varsa bunamanın hızla ilerlemesi şeklinde seyrediyor. Koğuşumuza getirilen üç yaşlı amcanın ikisinde hafif bunama vardı amcalar çok ağır bir bunama haline geçtiler ve ne yazık ki yan yatakta yatan amcamız cuma sabahı vefat etti. Vefat eden amcamızın (Allah rahmet eylesin) oğlunun ifadesi şu şekilde, Benim babam bu hastalığa yakalanmadan önce normal bir yaşlı insan gibiydi. Hafif bir bunaması vardı. Bu hastalıkla beraber yürüyemez, konuşamaz oldu . Üçüncü tespitimde bu hastalık sizin vücudunuzda hasarlı yerinizi ( veya zayıf bölgenizi ) buluyor, oradan yürüyor. Diyelim ki sizin hafif bir böbrek rahatsızlığınız var ve siz bunun farkında bile değilsiniz. İşte bu hastalıkla beraber ciddi ciddi böbrek hastası oluyorsunuz. Karşı yatağımda yatan yaşlı amcanın hayatı boyunca şeker sorunu olmamış, şeker hastası değil. Bu hastalıkla beraber şekeri 600 ün üstüne çıktı, makine ölçemiyordu. 

Allah devletimize , sağlık personelimize güç kuvvet versin, bu kadar insanın hastanede yatırılması, bakılması gerçekten büyük iş . Devletimiz bunu bize hiç bir masraf yansıtmadan yaptı. Allah bin kere razı olsun.  

Özetlemek gerekirse mümkün mertebe bu hastalığı çok çok ciddiye alalım. Kimin hafif, kimin ağır geçireceği tamamen virüsün insafına kalmış. Şu an taburcu olalı 21 gün oldu. Kaybettiğim 7 kilonun 5 kilosunu geri aldım, Hızla iyileşiyorum ancak öksürük krizleri devam ediyor. 

Hepinize bu uzun yazıyı okuduğunuz için teşekkür ediyor ve tedbirlere azami ölçüde uymaya devam etmenizi diliyorum. 

• Beğen 24
  • Üzgün 6
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Mustafa Erkan yazdı:

Değerli arkadaşlar merhaba. Forumda Covid 19 ile ilgili bir bölüm olduğunu yeni fark ettim. Benden daha önce bu hastalığa yakalanan tüm arkadaşlara Allahtan acil şifalar diliyorum. Başımdan geçenleri ve bu hastalığa yakalanmamış arkadaşlara uyarı mahiyetinde bazı şeyler yazmak istedim.

Geçtiğimiz ayın 11 i veya 12 si gibi Covid'e yakalandığımı tahmin ediyorum, nereden kaptığımı ise bilmiyorum. İş yerindeki yüksek tempo ve ilk hafta fazla belirti göstermemesi nedeni ile gribe yakalandığımı düşünerek bir hafta vakit kaybettim. 16-17 Kasım gibi ilk defa ateşim yükselmeye başladı. Önce 38 sonra 39 ve en sonunda soğuk duştan sonra bile 40 derece ateşim olunca ciddi manada Covid ten şüphelenerek ailecek test yaptırdık. Sonuç hepimiz pozitif çıktık. İlaçlarımızı aldık ve evde tedavimiz başladı. Eşim ve oğlum hastalığı hafif atlattılar. Ancak iki gün geçtikten sonra benim şikayetlerim artmaya başladı ve 24 Kasımda tekrar hastaneye müracaat ettim. Muayenemi yapan doktor hanım kan değerlerinin kötü olduğunu ve acilen yatış yapmam gerektiğini söyleyince eşim ve ben büyük bir şok yaşadık. Neyse o gece yatışımı yaptım ve tedavim 9 gün sürdü. Çekirge Devlet hastanesinde yapılan tedavimde düzenli olarak oksijen ve çeşitli serumlar verildi . ( Ateş düşürücü, antibiyotik, kortizon vb. ) 48 yaşıma kadar hiç ağır bir hastalık yaşamadım, kronik rahatsızlığım yok ve sigara kullanmıyorum ama kaderimizde bu da varmış, yaşadık.

Hastanede yattığım esnada bazı gözlemlerim oldu, yanlış bildiğim bazı şeylerin olduğunu, aslında bu hastalığın griple pek alakasının olmadığı orada anladım. İlk  tespitim eğer erken test yaptırır ve ilaca (Favimol) erken başlarsanız, hastalık ciğerlere inmiyor ve hafif atlatma şansınız bulunuyor. İkinci tespitim bu hastalık yaşlılarda ani bir bilinç bulanması (Bende dahi oldu) varsa bunamanın hızla ilerlemesi şeklinde seyrediyor. Koğuşumuza getirilen üç yaşlı amcanın ikisinde hafif bunama vardı amcalar çok ağır bir bunama haline geçtiler ve ne yazık ki yan yatakta yatan amcamız cuma sabahı vefat etti. Vefat eden amcamızın (Allah rahmet eylesin) oğlunun ifadesi şu şekilde, Benim babam bu hastalığa yakalanmadan önce normal bir yaşlı insan gibiydi. Hafif bir bunaması vardı. Bu hastalıkla beraber yürüyemez, konuşamaz oldu . Üçüncü tespitimde bu hastalık sizin vücudunuzda hasarlı yerinizi ( veya zayıf bölgenizi ) buluyor, oradan yürüyor. Diyelim ki sizin hafif bir böbrek rahatsızlığınız var ve siz bunun farkında bile değilsiniz. İşte bu hastalıkla beraber ciddi ciddi böbrek hastası oluyorsunuz. Karşı yatağımda yatan yaşlı amcanın hayatı boyunca şeker sorunu olmamış, şeker hastası değil. Bu hastalıkla beraber şekeri 600 ün üstüne çıktı, makine ölçemiyordu. 

Allah devletimize , sağlık personelimize güç kuvvet versin, bu kadar insanın hastanede yatırılması, bakılması gerçekten büyük iş . Devletimiz bunu bize hiç bir masraf yansıtmadan yaptı. Allah bin kere razı olsun.  

Özetlemek gerekirse mümkün mertebe bu hastalığı çok çok ciddiye alalım. Kimin hafif, kimin ağır geçireceği tamamen virüsün insafına kalmış. Şu an taburcu olalı 21 gün oldu. Kaybettiğim 7 kilonun 5 kilosunu geri aldım, Hızla iyileşiyorum ancak öksürük krizleri devam ediyor. 

Hepinize bu uzun yazıyı okuduğunuz için teşekkür ediyor ve tedbirlere azami ölçüde uymaya devam etmenizi diliyorum. 

Çok geçmiş olsun size ve ailenize. Tekrar yakalanmamanız dileği ile.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Çok geçmiş olsun. Yakın arkadaşım da covit oldu. 1 hafta yattı hastahanede. 1 hafta içinde nasıl o kadar kilo kaybı oldu şaşırdım. Muma döndü çınar gibi adam

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu

Hastalığı atlatanlarin 3 ay sıkıntısız geçireceğinin olasılığı kaç acaba atlatali 1 ay oldu kan vermek istiyorum ama hastaneler sıkıntılı bu nedenle cekimserim konuya

Aksine kilom azmis gibi daha da kilo aldım hastayken Allah şifa versin herkese dikkat etmekte fayda var

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Çok geçmiş olsun,çevremde bu hastalığa yakalanıp sizin kadar ağır atlatan bir arkadaşım oldu Ş.urfa'da, hastalığı atlatalı 3-4 ay olmasına rağmen hala ara ara terleme halsizlik gibi şikayetleri var , harici hep normal grip gibi günlük yaşantılarına devam etti.
Tekrar geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
(düzenlendi)
Mustafa Erkan yazdı:

Çok geçmiş olsun. Benim bugün pazitif olalı 21 gün hala ara ara öksürük ve balgam geliyor. Bugün kontrole gittim doktor sadece sorular sordu cevapladım ve tamam iş başı yapabilirsin dedi 3 hafta sonra tomografi ve kan değerlerine bakacağız dedi. Aynı zamanda cuma günü 6.5 km cumartesi 7 km pazar 11 km yürüdüm ayağımda ağrı oldu o yüzden yürüyüşü bıraktım ve bugün tekrar başladım 7 km yol yürüdüm. Yürüyüş esnasında ilk iki gün yürüyüş esnasında öksürük oldu hafif sonra ki yürüyüşüm de olmadı. Bugün ki yürüyüş esnasında da olmadı ama eve gelince ara ara öksürük devam etti. Bende de evde olduğum halde 4 kilo verdim ama 5 kilo alarak geri aldım şu anda.

tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Bu hastalığa iyi geldiği söylenen iki şey var. 

Zifiri karanlıkta uyumak. İyileşme hormonunu maksimum seviyede salgılatıyormuş. 

İkinci ise sağlıklı cinsel yaşam. DR Öz hergün cinsel münasebet yaşayın diyor. Hormanları yuksek oranda salgılanması hastalığı önlüyormuş. 

Yani öyle demiş uzmanlar. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mustafa Erkan yazdı:

Geçtiğimiz ayın 11 i veya 12 si gibi Covid'e yakalandığımı tahmin ediyorum, nereden kaptığımı ise bilmiyorum. İş yerindeki yüksek tempo ve ilk hafta fazla belirti göstermemesi nedeni ile gribe yakalandığımı düşünerek bir hafta vakit kaybettim. 16-17 Kasım gibi ilk defa ateşim yükselmeye başladı. Önce 38 sonra 39 ve en sonunda soğuk duştan sonra bile 40 derece ateşim olunca ciddi manada Covid ten şüphelenerek ailecek test yaptırdık.

Mustafa Bey çok geçmiş olsun. Allah şifa versin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Çok geçmiş olsun. Bende şimdiye kadar yakalanmadım, ama bakalım nereye kadar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Mustafa geçmiş olsun. Ben hafif geçirmiştim ama bacaklarımda 1 ay kadar hafif ağrılar devam etmişti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Sert
Mustafa Erkan yazdı:

Çok geçmiş olsun.

Rabbim tüm hastalara şifalar versin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Ahmet Kiriş yazdı:

Allah rahmet eylesin. Yaş genç olunca insan daha çok üzülüyor.

Mustafa Erkan yazdı:

Mustafa abi çok geçmiş olsun. Geçen gün Çekirge Devlet hastanesinin önünden geçtim dışarıdaki araç yoğunluğunu görünce içerisini tahmin edemedim. Allah kolaylık versin hepimize.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Arkadaşlar geçmiş olsun mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Rabbim hepimizi bu hastalıktan korusun. 

Fatih Evcin yazdı:

Allah rahmet eylesin. Yaş genç olunca insan daha çok üzülüyor.

Mustafa abi çok geçmiş olsun. Geçen gün Çekirge Devlet hastanesinin önünden geçtim dışarıdaki araç yoğunluğunu görünce içerisini tahmin edemedim. Allah kolaylık versin hepimize.

Fatih bey siz bir de hastanenin  2. katını görseniz.  Tüm servisler hınca hınç dolu. Boşalan yatak 2-3 saat içinde yeni hasta ile dolduruluyor. 

• Beğen 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...