İçeriğe Yönlendir

Covid 19 Olmuşum

Ahmet Kiriş

Recommended Posts

Arif Aykın

Kalça kemiklerimde ağrı var çok yattığımdan mı bilmiyorum. Öksürük hafif devam ediyor mukuslu. Dün akşam ateş 37.4 oldu hemen atletle durdum ve parol içtim. Boğazlarım şişmiş gibi. Aynı zamanda dünden beri koku alamıyormuşuz bugün farkettik tat da da bende hafif tat alma var hanımda oda yok. Hanımda birazdaha öksürük fazla.

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

Abimin arkadaşı marketten kolonya alıyor. Marketten çıkar çıkmaz fıs fıs sıkıyor. Diyor ki içinden" şu marketin dandik ürünlerinden bıktım, bu nasıl kolonya koku moku yok " diyor. Gerisi malumunuz, ilk testte pozitif...

• Beğen 2
  • Şaşkın 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Haluk Şentürk yazdı:

Abimin arkadaşı marketten kolonya alıyor. Marketten çıkar çıkmaz fıs fıs sıkıyor. Diyor ki içinden" şu marketin dandik ürünlerinden bıktım, bu nasıl kolonya koku moku yok " diyor. Gerisi malumunuz, ilk testte pozitif...

Bir arkadaş her gün kolonya kokluyormuş kendini kontrol etmek için. Bir gün bi bakmış koku yok, test yaptırmış pozitif. Bunu bize anlatınca boş kolonya şişesine su doldurup yanımdaki arkadaşa şaka yaptım. Suyu döktük, önce "ohhh, mis gibi" dedi ama gözler büyüdü birden. Sonra duraksadı ve "bu kokmuyor" dedi. Ben gülmeye başlayınca anladı şakayı. 

Ama koku genelde sonra çıkan belirtilerden, abinizin arkadaşı en 4-5 gün gezmiş demek ki, temaslıları iyi tespit etmek lazım. Geçmiş olsun bu arada. 

• Beğen 4
  • Mutlu 7
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk
Bir arkadaş her gün kolonya kokluyormuş kendini kontrol etmek için. Bir gün bi bakmış koku yok, test yaptırmış pozitif. Bunu bize anlatınca boş kolonya şişesine su doldurup yanımdaki arkadaşa şaka yaptım. Suyu döktük, önce "ohhh, mis gibi" dedi ama gözler büyüdü birden. Sonra duraksadı ve "bu kokmuyor" dedi. Ben gülmeye başlayınca anladı şakayı. 
Ama koku genelde sonra çıkan belirtilerden, abinizin arkadaşı en 4-5 gün gezmiş demek ki, temaslıları iyi tespit etmek lazım. Geçmiş olsun bu arada. 
Sesli güldüm valla [emoji51][emoji2956]
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Çok geçmiş olsun, tez zamanda atlatırsın inşallah. Çember çok daraldı kuzenlerimden ikisi korona oldu ama iyiler. Bazen ne kadar dikkat etsende bulaşıyor.

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

Derslerde soruyorum hasta olan var mı diye. Sınıfta en az dört beş öğrencim ya ailecek hasta olduklarını söylüyor ya da karantinadaki gün sayılarını.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

İnsanlar hastaneden ve test yaptırmaktan korkuyor. Tanıdık var, belli ki korona ama test yaptırmıyor. Aynı korona gibi evde izole durumda. İlaç kullanmıyor, zaten hafif geçirdi ama test yaptırmadı. Bunun gibi yapanları çok duymaya başladım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

87 yaşındaki dedemi bugün taburcu ettik hastaneden. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. 

• Beğen 17
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Osman Yücel Çetin yazdı:

87 yaşındaki dedemi bugün taburcu ettik hastaneden. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. 

geçmiş olsun sevindirici

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Kiraya verdiğim eve geçen kiracı eşi ve 2 yaşındaki oğlu hasta. Nakliyat firması bulaştırmış

• Beğen 1
  • Şaşkın 2
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş
Arif Aykın yazdı:

Şimdi yanıltıcı bir durum olmasını istemem ama atlatan arkadaşlardan rican cevaplarlarsa sevinirim. Şimdi devletin vermiş olduğu fav.... ilacını kullanıp ağırlaşan veya daha sonrasında sıkıntısını çeken var mı acaba? Şimdi bize özel hastahane başka ilaçlar verdi antibakteriyel ve antiviral ilaç bunları da kullanın devletin ilaçları da kullanın dedi ama çevremde kimle konuştuysam ilacı kullanınca kalp çarpıntısı, halsizlik vs gibi belirtiler göstermişler ve doktorlar bırakmasını söylemiş. Aynı zamanda özellikle yaşlı olanlarda negatife döndükten 1-2 ay sonra felç ve sonrasında vefat olanlar var etrafımda kararsız kaldık.

Geçmiş olsun Arif bey,

Famivol kullandım yan etki yaşamadım. Anlattığınıza göre kişiden kişiye de yan etkiler değişebiliyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci
Tahir İlter yazdı:

0 RH (-) im daha da takmam maske falan 😅😅

kan gurubuyla alakasi yok bende 0 gurubundayim soguk alginligi gibi atlattim 

Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci
Arif Aykın yazdı:

Tam izole derken çağlar abi?

Sonuçlar çıktı hanımda benimde pozitif. Hanımın ateşi yok ilk 2 gün ateşi olmuş sadece şu an sadece burun tıkanıklığı ve hafif öksürük var. Bende ise ateş ara ara düşüyor öksürük hafif var ama öksürdüğümde göğüs kafesimden öksürüyorum ve mukuslu. İki çocuk var 9 aylık ve 5 yaşında onlarında ateşi var 38 derece geçmedi çok şükür. Çocuklarda öksürük yok ara ara hapşırma mevcut ve burun akıntısı mevcut. Evde yine de bulaş durumunu arttırmamak için hanımda bende maskeyle duruyoruz.

gecmis olsun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Mustafa Cerci yazdı:

kan gurubuyla alakasi yok bende 0 gurubundayim soguk alginligi gibi atlattim 

Biliyorum Mustafa bey latife yaptım sadece 😉 

Geçmiş olsun 🙂

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Arif Aykın yazdı:

Tam izole derken çağlar abi?

Sonuçlar çıktı hanımda benimde pozitif. Hanımın ateşi yok ilk 2 gün ateşi olmuş sadece şu an sadece burun tıkanıklığı ve hafif öksürük var. Bende ise ateş ara ara düşüyor öksürük hafif var ama öksürdüğümde göğüs kafesimden öksürüyorum ve mukuslu. İki çocuk var 9 aylık ve 5 yaşında onlarında ateşi var 38 derece geçmedi çok şükür. Çocuklarda öksürük yok ara ara hapşırma mevcut ve burun akıntısı mevcut. Evde yine de bulaş durumunu arttırmamak için hanımda bende maskeyle duruyoruz.

Çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah.

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Servet Aydın yazdı:

Kiraya verdiğim eve geçen kiracı eşi ve 2 yaşındaki oğlu hasta. Nakliyat firması bulaştırmış

Sırf bu sebepten lojmana geçmedim ben eve tanımadığım bilmediğim adamlar gelecek vs diye geldi buldu 

Hem iyi gibi hem kötü gibiyiz bir an oluyor hiç hasta değiliz bir an oluyor öksürükten duramıyoruz hanımın hala ateşi çıkıyor. Benim ve hanım balgamda kan geldi çok fazla değildi özel hastahanedeki doktoru aradım kan çok fazla gelirse ve koyu kahverengi gelirse 112 arayın alsınlar dedi. Bugün artık içelim ilaçları dedik ve hanımla beraber 8 er tane sabah gömdük mecbur. Şu anda oda bende daha iyiyiz. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk
Pandemi başlarken bir ev almıştık. Sırf bu korkudan evi tasiyamadik. Baktık pandemi bitmeyecek üç ay sonra eşyaları taşıttık biz üç gün sonra esya yerleştirmeye gittik. Maske, eldiven, çamaşır suyu ve Arap sabunlu bezlerle evi kirkladik. Bizle dalga geçenler olmuştu. Amma da abarttınız diye... Oluyormuş demek ki...
  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Bugün karantinamız bitti. Doktora kontrole gittik benim sabahları hala kanlı balgam geliyor bu sebepten tomografi çekti ciğerlerde ilk tomografiye göre daha fazla olduğunu söyledi bu sebepten kan cıvıltıcı iğne ve hap tedavisine devam edeceğiz dedi. Hanıma da artık ilaç kullanmasına gerek olmadığını emzirebileceğini söyledi. Bana 10 gün rapor ilave etti.

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Arif Aykın yazdı:

Bugün karantinamız bitti. Doktora kontrole gittik benim sabahları hala kanlı balgam geliyor bu sebepten tomografi çekti ciğerlerde ilk tomografiye göre daha fazla olduğunu söyledi bu sebepten kan cıvıltıcı iğne ve hap tedavisine devam edeceğiz dedi. Hanıma da artık ilaç kullanmasına gerek olmadığını emzirebileceğini söyledi. Bana 10 gün rapor ilave etti.

Bebek ve anne için sevindirici haber şükür. 

Tekrar geçmiş olsun Arif abi tez vakitte kurtulursun inşallah. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk
Geçmiş olsun Arif Bey, vücut direncini artırın. Bol bol sıvı tüketin.
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Oğuzkan Erışık yazdı:

Bebek ve anne için sevindirici haber şükür. 

Tekrar geçmiş olsun Arif abi tez vakitte kurtulursun inşallah. 

Allah razı olsun

Haluk Şentürk yazdı:
Arif Aykın yazdı:

Geçmiş olsun Arif Bey, vücut direncini artırın. Bol bol sıvı tüketin.

Bol bol sıvı, vitamin alımı, meyve sebze devam.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
Arif Aykın yazdı:

Arif, İnşaallah yakın zamanda sende atlatırsın. Moralini yüksek tut.

En azından evdeki sıkıntının büyük kısmı çözülmüş, anne sağlığına, bebekte annesine kavuşmuş.

Senden de güzel haberleri bekliyoruz.

Gene de tedbire devam. Geçmiş olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Hastalara acil şifalar dilerim. Geçmişlerimizede ALLAH rahmet eylesin.

Dün haberlerde dolanırken gördüm. 0 ve ab gurubundakiler kolay atlatıyormuş. Ençok entubeler b ve a gurubundaymış. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Fatih Sarıkaya yazdı:

Hastalara acil şifalar dilerim. Geçmişlerimizede ALLAH rahmet eylesin.

Dün haberlerde dolanırken gördüm. 0 ve ab gurubundakiler kolay atlatıyormuş. Ençok entubeler b ve a gurubundaymış. 

B (-) grubuyum, adliyeden, devlet dairesinden çıkamıyorum. Allah sonumuzu hayreylesin..

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Cem Işık yazdı:

B (-) grubuyum, adliyeden, devlet dairesinden çıkamıyorum. Allah sonumuzu hayreylesin..

Benimki B+ zannedersem + b ler daha yatkın. En ufak havada uçan kaçan virüsü kaparım. Antikorlarım hoşgeldin deyip virüsü misafir ederler. İlaç alırsam onun düşman olduğunu anlayıp savaşırlar yoksa misafir perverliğe devam. Kovid olmamamın tek nedeni henüz virüslü biriyle münasebetde bulunmayış olmamdandır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...