İçeriğe Yönlendir

Covid 19 Olmuşum

Ahmet Kiriş

Recommended Posts

Tahir İlter
Metin Akbal yazdı:

Tüm arkadaşlara tekrar tekrar çok geçmiş olsun.

Başka bir rivayete göre A veya AB grubu yakalanma riski daha fazla 0 grubu ise daha düşük imiş. Yakın çevremde bu hastalığı geçirenlere ve hasta olmayanlara baktım doğrular nitelikte.

0 RH (-) im daha da takmam maske falan 😅😅

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Normal grip olan yok piyasada. Üşütme soğuk algınlığı değilde, grip yok. Gripsen koronasın. İlginç durumlar yaşanıyor. 

@Arif Aykın çok geçmiş olsun. En ufak rahatsızlık artışında, geçmesini beklemeyin. Anında sağlık kuruluşlarına başvurun. 

Bi Rivayete göre sigara içenlere daha az bulaşıyormuş. Hiçbir bilimsel dayanağım yok :) 

Sigara içenlere daha az bulaşıyordan ziyade nikotinin corona virüsü öldürücü etkisi olduğuna dair bir araştırmayı Fransa yapmıştı. Millet nikotin bant, sakız vs ürünlerini talan edince yok öyle birsey kandırıldık amann yanıldık dediler 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Ben sigara kullanıyordum, nezle gibi atlattım. Nezle başladığında sigarayı bırakmıştım, 1 ayı geçti halen sigara içmedim bu arada. Eşim de kullanıyordu ve ona bulaşmadı veya semptomsuz atlattı bilemiyorum. Test yapılmamıştı eşime.

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Arif Aykın yazdı:

Tam izole derken çağlar abi?

Sonuçlar çıktı hanımda benimde pozitif. Hanımın ateşi yok ilk 2 gün ateşi olmuş sadece şu an sadece burun tıkanıklığı ve hafif öksürük var. Bende ise ateş ara ara düşüyor öksürük hafif var ama öksürdüğümde göğüs kafesimden öksürüyorum ve mukuslu. İki çocuk var 9 aylık ve 5 yaşında onlarında ateşi var 38 derece geçmedi çok şükür. Çocuklarda öksürük yok ara ara hapşırma mevcut ve burun akıntısı mevcut. Evde yine de bulaş durumunu arttırmamak için hanımda bende maskeyle duruyoruz.

Geçmiş olsun Arif morali yüksek tutarsanız daha çabuk anlatıyorsunuz.

Metin Akbal yazdı:

Başka bir rivayete göre A veya AB grubu yakalanma riski daha fazla 0 grubu ise daha düşük imiş. Yakın çevremde bu hastalığı geçirenlere ve hasta olmayanlara baktım doğrular nitelikte.

Benim A+ iş yerinde pozitif çıkan temaslı olduğum çok kişi var ama çok şükür bize bulaşmadı

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Servet Aydın yazdı:

Arif geçmiş olsun. Allah korusun ancak bu illeti kapıp iyileşen arkadaşlar sigara ve alkol tüketimini yazabilir mi?

Sağolasın abi. Abi ben sadece cumartesi akşamları alkol alıyorum 2 duble viski o kadar sigara sıfır. Hanımda benden daha önce belirti başladı belkide bu sebepten dolayı bilmiyorum. Hanım biraz fazla öksürüyor bugün.

Metin Akbal yazdı:

Hanım a ben b pozitif abi hanım daha erken belirti gösterdi rivayete göre a hafif b ağır geçiriyor diyorlar ben hanıma göre daha iyiyim hiç değilse şu anda.

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Kan grubu, alkol veya sigara sınıflandırması çok anlamlı gelmiyor bana sigara içen birinin herhangi bir hastalığa karşı avantajlı olması pek mümkün değil...

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Şimdi yanıltıcı bir durum olmasını istemem ama atlatan arkadaşlardan rican cevaplarlarsa sevinirim. Şimdi devletin vermiş olduğu fav.... ilacını kullanıp ağırlaşan veya daha sonrasında sıkıntısını çeken var mı acaba? Şimdi bize özel hastahane başka ilaçlar verdi antibakteriyel ve antiviral ilaç bunları da kullanın devletin ilaçları da kullanın dedi ama çevremde kimle konuştuysam ilacı kullanınca kalp çarpıntısı, halsizlik vs gibi belirtiler göstermişler ve doktorlar bırakmasını söylemiş. Aynı zamanda özellikle yaşlı olanlarda negatife döndükten 1-2 ay sonra felç ve sonrasında vefat olanlar var etrafımda kararsız kaldık.

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Arif Aykın yazdı:

Şimdi yanıltıcı bir durum olmasını istemem ama atlatan arkadaşlardan rican cevaplarlarsa sevinirim. Şimdi devletin vermiş olduğu fav.... ilacını kullanıp ağırlaşan veya daha sonrasında sıkıntısını çeken var mı acaba? Şimdi bize özel hastahane başka ilaçlar verdi antibakteriyel ve antiviral ilaç bunları da kullanın devletin ilaçları da kullanın dedi ama çevremde kimle konuştuysam ilacı kullanınca kalp çarpıntısı, halsizlik vs gibi belirtiler göstermişler ve doktorlar bırakmasını söylemiş. Aynı zamanda özellikle yaşlı olanlarda negatife döndükten 1-2 ay sonra felç ve sonrasında vefat olanlar var etrafımda kararsız kaldık.

Arif abi çok geçmiş olsun tez vakştte atlatırsınız inşallah. 

Yönlendirmek yanıltmak istemem. Ben de annem babam da sadece kan sulandırıcıyı kullandık. Doktorumuz sıtma ilacını kullanmayın demişti. Dediğin gibi kardiyolojik rahatsızlıklara yol açabiliyormuş. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Kan grubu, alkol veya sigara sınıflandırması çok anlamlı gelmiyor bana sigara içen birinin herhangi bir hastalığa karşı avantajlı olması pek mümkün değil...

Herhangi bir hastalık değil covit
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Barış AÇIL

35 lik, 50 lik, 70 lik ve 100 lük koronasavarlar varmis [emoji2957][emoji2957]

Not: tedavi, korunma ve yatırım tedavisi degildir...

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Barış AÇIL yazdı:

35 lik, 50 lik, 70 lik ve 100 lük koronasavarlar varmis emoji2957.pngemoji2957.png

Not: tedavi, korunma ve yatırım tedavisi degildir...

Ben sevmiyim onları ancak Tekirdağ altın seri çok güzel.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Arif Aykın yazdı:

Eşimin eniştesi. İş yerinde haberi olmadan çok fazla virüse maruz kalmış. Akabinde evde geçirdiği 6. Günde vefat etti. Vefatı çok ani oldu. O ilaçları kullanıyordu. Adli tıp covid deyip kapattı. Akşam eh işte yorgunluk halsizlik belirtileri olan adam sabah çok ani vefat etti. Vefatından 1 saat önce çalar saatini kapattı. Sonra uyanmadı. Biz kalp olduğunu düşünüyoruz

Yorum bağlantısı
Tahir Ak
Arif geçmiş olsun. Allah korusun ancak bu illeti kapıp iyileşen arkadaşlar sigara ve alkol tüketimini yazabilir mi?
günde 1 saat makine bağlı koahdan dolayı
/sigara doğduğundan beri neredeyse 2 paket :)
yaşı yüksek parkinson var denge güçlüğü var 80 yaşlarında büyük amcam entübe oldu sonra atlattı. şimdi iyi
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Arif Aykın yazdı:

https://www.yenisafak.com/koronavirus/koronavirus-tedavisinde-kullanilan-ilaclar-zararli-mi-ilaclari-kullanin-3587242

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Eşimin eniştesi. İş yerinde haberi olmadan çok fazla virüse maruz kalmış. Akabinde evde geçirdiği 6. Günde vefat etti. Vefatı çok ani oldu. O ilaçları kullanıyordu. Adli tıp covid deyip kapattı. Akşam eh işte yorgunluk halsizlik belirtileri olan adam sabah çok ani vefat etti. Vefatından 1 saat önce çalar saatini kapattı. Sonra uyanmadı. Biz kalp olduğunu düşünüyoruz

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Allah rahmet eylesin. Covid aynı zamanda kanda pıhtılaşma da yapıyor. Bu da sebep olmuş olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sani Gerşon yazdı:

Allah rahmet eylesin. Covid aynı zamanda kanda pıhtılaşma da yapıyor. Bu da sebep olmuş olabilir.

Bilemiyoruz işte. Etrafımda ilaçları kullanmadan atlatan hasta çok fazla. 

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

İlaçların dozu korkutuyor galiba insanları ama ona da uzmanlar açıklama yaptı. İlacın 200 mg olarak piyasada bulunmasından ötürü saldırı dozuna çıkabilmek için bu kadar çok kullanılıyor diye. Covid hep zaature ile medyada yer aldığı için diğer neden olduğu hastalıklar geri planda kaldı. Kanta pıhtılaşma yapması, kalp kaslarına yerleşmesi gibi etkileride var. Dolayısıyla ölenler belki de diğer tetiklediği hastalıklardan dolayı ölüyorlar. İlaç kullanımında doktorların önerilerini dikkate almakta fayda var. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Tahir İlter yazdı:

İlaçların dozu korkutuyor galiba insanları ama ona da uzmanlar açıklama yaptı. İlacın 200 mg olarak piyasada bulunmasından ötürü saldırı dozuna çıkabilmek için bu kadar çok kullanılıyor diye. Covid hep zaature ile medyada yer aldığı için diğer neden olduğu hastalıklar geri planda kaldı. Kanta pıhtılaşma yapması, kalp kaslarına yerleşmesi gibi etkileride var. Dolayısıyla ölenler belki de diğer tetiklediği hastalıklardan dolayı ölüyorlar. İlaç kullanımında doktorların önerilerini dikkate almakta fayda var. 

Biz şahsen dikkate alıyoruz şu an için gidişat iyi grip gibiyiz hala ağırlaşma durumu yok çok şükür. Şöyle bir şey kullanmadan atlatan benimde tanıdığım çok fazla kişi var özellikle emzirme yapan bayanlar çevremde kötü atlatan yok. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

Adı p ile başlayan ilaç ile ilgili dün Twitterda bir sürü tartışma yaşandı. Uzmanlardan bazıları kullanmayın diyor. Hatta ilaçları eve getirenler bile kullanmayın diyormuş. Mutlaka kullanın diyenler uzmanlar da var. Bu ilacın kalbe zararı olduğu iddiası çok yoğun telaffuz ediliyor.

Sigara alkol konusunda şunu söyleyebilirim, bizim bir öğretmen arkadaş sigarayı resmen yer. Ona bir şey olmadı. Alkol, sigara tüketimi konusunda istikrarlı bir arkadaşım da hafif atlattı. Ne içki ne sigara içmeyen bir arkadaşım da hafif atlattı. Demek ki neymiş [emoji16]

Bence bünye ile alakalı. Hastalığa yakalandığındaki sağlık durumu çok belirleyici. Dikkat edin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Favipiravir sıtma ilacı değil, artiviral bir ilaç. Sıtma ilacı artık kullanılmıyor. Covid sonrası pıhtı problemi olabiliyor, ona dikkat etmek lazım.

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk
Favipiravir sıtma ilacı değil, artiviral bir ilaç. Sıtma ilacı artık kullanılmıyor. Covid sonrası pıhtı problemi olabiliyor, ona dikkat etmek lazım.
Benim bahsettiğim bu ilaç değil ama pl......n
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Haluk Şentürk yazdı:

...

Sigara alkol konusunda şunu söyleyebilirim, bizim bir öğretmen arkadaş sigarayı resmen yer. Ona bir şey olmadı. Alkol, sigara tüketimi konusunda istikrarlı bir arkadaşım da hafif atlattı. Ne içki ne sigara içmeyen bir arkadaşım da hafif atlattı. Demek ki neymiş emoji16.png

Bence bünye ile alakalı. Hastalığa yakalandığındaki sağlık durumu çok belirleyici. Dikkat edin

Alkol kullanmam sigarayı bırakalı 2,5 yılı geçti. Evde semptomsuz atlattım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...