Onur Çelebi 22 Ekim 2020 Paylaş 22 Ekim 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: diyelim basit bi soğuk algınlığı veya boğaz enfeksiyonu geçiriyorsunuz. ASM’ye gittiniz. Doktor diyor ki covid testi yaptırmazsan ilaç yazmam. İşin kitlendiği yer. Covid olmasanız bile ilaç yazdırabilmek için testi olmanız gerekiyor. Şu sıra gerçekten durum çok kötü. Evet aynı sorunu 10 gün önce eşim için yaşadık. Boğaz ağrısı vardı Aile hekimine gittik Eşim, özellikle boğazımın sağ tarafı çok şiş orası ağrıyor dedi. Ama aile hekimi biz bakamıyoruz artık pandemi hastanesine gitmeniz gerekiyor dedi. Mecburen gittik sürüntü testi alındı covid testi yapıldı. Kış geliyor her boğazı ağrıyan covid için hastanelere yönlendirilirse çok zor olacak bu işler... Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Ekim 2020 Paylaş 22 Ekim 2020 Onur Çelebi yazdı: Evet aynı sorunu 10 gün önce eşim için yaşadık. Boğaz ağrısı vardı Aile hekimine gittik Eşim, özellikle boğazımın sağ tarafı çok şiş orası ağrıyor dedi. Ama aile hekimi biz bakamıyoruz artık pandemi hastanesine gitmeniz gerekiyor dedi. Mecburen gittik sürüntü testi alındı covid testi yapıldı. Kış geliyor her boğazı ağrıyan covid için hastanelere yönlendirilirse çok zor olacak bu işler... Aynen öyle. Tamam covid tehlikesi var diye ilaç yazmıyorlar ama o zaman test yaptırma olanakları çoğaltılmalı. Birkaç güne bunu medyada duyacağız böyle giderse 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 22 Ekim 2020 Paylaş 22 Ekim 2020 hastanede sıra beklenmez saatlerce. covid olmayan adam da covid olur orada. o yüzden iyi nlem almalı olurda hastalık belirtisi varsa pek evden çıkmamak lazım. sonrada özelde antikor baktırmak lazım bence. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Ekim 2020 Paylaş 22 Ekim 2020 Dogan Arsiray yazdı: hastanede sıra beklenmez saatlerce. covid olmayan adam da covid olur orada. o yüzden iyi nlem almalı olurda hastalık belirtisi varsa pek evden çıkmamak lazım. sonrada özelde antikor baktırmak lazım bence. Ama adamın boğazları iltihap. Vücudu bitmiş enfeksiyon dolu. Antibiyotik almazsa öle bayıla 10 günde zor geçer o hastalık. Napsın 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 22 Ekim 2020 Paylaş 22 Ekim 2020 Var sayalım 1 gün önce covit hastası biri ile temas yaşadım. Covit vücuduma girdi . Ertesi gün Pcr testi oldum. Pcr testinde covt çıkarmıydı Hadi birde bunu bana cevabını verin Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Ekim 2020 Paylaş 22 Ekim 2020 tüpe bağlı olan da bile çıkmayabiliyor, bilimeyenler çok bilinenler de ne kadar doğru onu 20 sene sonra öğreniriz o da belki.. 1 Yorum bağlantısı
Onur Çelebi 22 Ekim 2020 Paylaş 22 Ekim 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ama adamın boğazları iltihap. Vücudu bitmiş enfeksiyon dolu. Antibiyotik almazsa öle bayıla 10 günde zor geçer o hastalık. Napsın Eşim aynen böyle oldu, aslında önce tanıdık hemşire aracılığıyla KBB baktı sonra bir de enfeksiyon uzmanı baksın dedi hemşire arkadaşımız, kan testinde vücut enfeksiyon dolu olunca hasteneye geri çağırdılar covid test sonucu çıkmadığı için akciğer tomografisi çektiler. Anca o şekilde boğaz için antibiyotik alabildik. Üstelik tanıdık hemşire olmasaydı bu işlemleri aynı gün içinde sıra randevu almadan yapmak imkansızdı... 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 23 Ekim 2020 Paylaş 23 Ekim 2020 En azından bu yıl tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırın. Göreceli olarak özel hastaneler daha boş oluyor. Sağlık hizmeti almak daha kolay olacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 23 Ekim 2020 Paylaş 23 Ekim 2020 Ersen Tapan yazdı: En azından bu yıl tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırın. Göreceli olarak özel hastaneler daha boş oluyor. Sağlık hizmeti almak daha kolay olacaktır. anlaşmalı hastaneler çok az. eskiden ankara da lösante anlaşmalıydı sonra listeden çıktı. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 23 Ekim 2020 Paylaş 23 Ekim 2020 Dogan Arsiray yazdı: anlaşmalı hastaneler çok az. eskiden ankara da lösante anlaşmalıydı sonra listeden çıktı. Bölgesel farklılık olabiliyor haklısın. Bursa için anlaşması olmayan yok diyebilirim. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 31 Ekim 2020 Paylaş 31 Ekim 2020 Çevremde okadar çok covit hastası olmuş adam var. Kendim negatif çıktım ama inanın en az bir defa korona gecirdiğimi düşünüyorum. Ya çok ballıyım! Yada inanılmaz neşeli mutlu bir dönem geçirdiğim için hastalık hissetirmeden atlattım. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 31 Ekim 2020 Paylaş 31 Ekim 2020 Ali Darbaz yazdı: Çevremde okadar çok covit hastası olmuş adam var. Kendim negatif çıktım ama inanın en az bir defa korona gecirdiğimi düşünüyorum. Ya çok ballıyım! Yada inanılmaz neşeli mutlu bir dönem geçirdiğim için hastalık hissetirmeden atlattım. Bu sefer herkes geçirecek galiba. Kaçış yok 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 31 Ekim 2020 Paylaş 31 Ekim 2020 Ali Darbaz yazdı: Kendim negatif çıktım ama inanın en az bir defa korona gecirdiğimi düşünüyorum. Ya çok ballıyım! Yada inanılmaz neşeli mutlu bir dönem geçirdiğim için hastalık hissetirmeden atlattım. Tanı almayan asemptomatik vaka olabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 31 Ekim 2020 Paylaş 31 Ekim 2020 Koray Demir yazdı: Tanı almayan asemptomatik vaka olabilirsiniz. 20 gün önce covit teşisizi pozitif çıkan arkadaşla doğrudan temasım var. Hayret ediyorum. İçkim sigaram yok. Sıradan yaşayan stresli bir işimde yok. Hipermil ilede meditasyon yapıyorum. Günde en az 7 saat uyurum. Reflüden başka hastalığım yok. Ailecek mutlu mesut bir hayat geçiriyoruz. Kovit sıradan mutlu insanlarda sempton göstermiyor galiba. 2 Yorum bağlantısı
Koray Demir 31 Ekim 2020 Paylaş 31 Ekim 2020 Ali Darbaz yazdı: 20 gün önce covit teşisizi pozitif çıkan arkadaşla doğrudan temasım var. Hayret ediyorum. İçkim sigaram yok. Sıradan yaşayan stresli bir işimde yok. Hipermil ilede meditasyon yapıyorum. Günde en az 7 saat uyurum. Reflüden başka hastalığım yok. Ailecek mutlu mesut bir hayat geçiriyoruz. Kovit sıradan mutlu insanlarda sempton göstermiyor galiba. İlla kesin bulaşacak diye bir kaide yok ancak bulaşı olma riski yüksek diyebiliriz. Yetişkinlerde bünye meselesi tabi. Çocukların ise büyük bir çoğunluğu sağlıklı taşıyıcı olup; yaş faktörü gereği kalp ve böbrek sistemlerindeki ace2 protein seviyesinden ötürü istisnai vakıalar haricinde virüs ciddi semptom göstermiyor bile. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 31 Ekim 2020 Paylaş 31 Ekim 2020 Koray Demir yazdı: İlla kesin bulaşacak diye bir kaide yok ancak bulaşı olma riski yüksek diyebiliriz. Yetişkinlerde bünye meselesi tabi. Çocukların ise büyük bir çoğunluğu sağlıklı taşıyıcı olup; yaş faktörü gereği kalp ve böbrek sistemlerindeki ace2 protein seviyesinden ötürü istisnai vakıalar haricinde virüs ciddi semptom göstermiyor bile. Tam olarak bünye bağışıklık meselesi olduğu kanıtlanmadı. Hiçbir sorunu olmayan, gripleri ayakta atlatan, kendini güçlü gören nice genç yoğun bakımda geçirdi hastalığı. Ama gerçekte çok çok büyük kesim hafif veya evde atlatıyor. Hatta h belirtisiz geçiren de çok. Covid etkisi genetiğa de bağlı olabilir bence. Genetiğe bağlı protein sıralamasına göre daha kolay nüfuz ediyordur belki 3 Yorum bağlantısı
Tahir Ak 1 Kasım 2020 Paylaş 1 Kasım 2020 Geçmiş olsun ali bey, @Mehmet Ozyurek hocam yeri gelmişken şu tamamlayıcı sağlık sigortasından bahsetse nasıl olur aklıma yatmaya başladı. ücretleri ortalama nedir en kapsamlı hastane anlaşması hangi sigortadadır vb vb. Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 1 Kasım 2020 Paylaş 1 Kasım 2020 1 haftadır burun ve geniz akıntısı var bende de. İlk gün muhtemelen akıntıya bağlı boğaz ağrısı da vardı ama birkaç karışımla boğaz ağrısını aynı gün hallettim. Burun tıkanıklığı da geçmek üzere. Başka semptom yok, ateş, sırt ağrısı, tat ve koku kaybı halsizlik de yok. Soğuk algınlığıdır diye düşündüğüm için test yaptırmadım. Ama 1 haftayı geçince de covit olabilir mi diye düşünmeye başladım. Hastaneye gidip onortama da girmek istemiyorum. Sağlık ocağına gittim, aile hekimim soğuk algınlığı ilacı ile mucovit-c yazdı. Bu ikinci ilaç geniz akıntısınındaha da artırdı gibi geldi. Halen beklemedeyim bakalım nolacak. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Kasım 2020 Paylaş 1 Kasım 2020 Tahir Ak yazdı: Geçmiş olsun ali bey, @Mehmet Ozyurek hocam yeri gelmişken şu tamamlayıcı sağlık sigortasından bahsetse nasıl olur aklıma yatmaya başladı. ücretleri ortalama nedir en kapsamlı hastane anlaşması hangi sigortadadır vb vb. Aslında bir açıklayıcı konu oluşturmuştum ben. Aşağıdan inceleyebilirsin. Fiyatlara bir şey söylemek zor. Çünkü Fatih'e 900 çıkarken, Ahmet'e 1900 çıkabiliyor. TC'ler ile çalışmak gerek. Bence çok mantıklı. 500 lira ödeyip çıkacağın hastaneden 15 lira ile çıkmak güzel. Yada 2-3 gün de olsa yatarak tedavi gördüğün hastaneden 5000 liraya çıkacakken yine 15 lira ödeyeceksin. En sağlıklı ortamlarda, en lüks hastanelerden hizmet alabileceksin. Özellikle bu dönemde özel ve güvenli hastanelerden hizmet alabilmek çok önem kazandı. Benim çok beğendiğim bir poliçe, fiyatlar uyarsa almak gerek. Sağlıkta tartışmasız en iyi şirket Allianz sigorta, bunu hizmet aldığınız veya alacağınız hastanelerden teyit edebilirsiniz. Allianz TSS ile gittiğiniz hastanede beklemezsiniz, sürpriz yaşamazsınız. işiniz bitip çıkarken bir imza atarsınız. Fatih Mehmet Uslu yazdı: 1 haftadır burun ve geniz akıntısı var bende de. İlk gün muhtemelen akıntıya bağlı boğaz ağrısı da vardı ama birkaç karışımla boğaz ağrısını aynı gün hallettim. Burun tıkanıklığı da geçmek üzere. Başka semptom yok, ateş, sırt ağrısı, tat ve koku kaybı halsizlik de yok. Soğuk algınlığıdır diye düşündüğüm için test yaptırmadım. Ama 1 haftayı geçince de covit olabilir mi diye düşünmeye başladım. Hastaneye gidip o ortama da girmek istemiyorum. Sağlık ocağına gittim, aile hekimim soğuk algınlığı ilacı ile mucovit-c yazdı. Bu ikinci ilaç geniz akıntısınındaha da artırdı gibi geldi. Halen beklemedeyim bakalım nolacak. Doktoruna katılıyorum.. Geçmiş olsun Fatih. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 1 Kasım 2020 Paylaş 1 Kasım 2020 Yakın cevremde atlatanlar var yakın çevremden. Herkese bulaşacak diye birşey yok.Kayınbiraderimde çıktı ama eşi ve çocuklarında yok. Eşi ve kendisi hastane de çalışıyorlar.Dayımın oğlu yoğun bakım hemşiri. Kendisi pozitif çıktı ama karısı ve çocuğunda çıkmadı.Kayinbiraderimin ekürisi de hastanede çalışıyor. Nerden bulaştığını bilmiyorlar ama karısında çıktı hastanede çalışan adamda çıkmadı. Hatta diyor ki (tam o sıralar Hatay da 1 kişi 82 kişiye bulaştırmıştı) ulan arkadaş benim hanımla yaşamadığım ne yaşadı bu Hataylılar da 82 kişiye bulaştı bana bulaşmadı [emoji16]En son oğlum 1. sınıfa gidiyor sınıfında bir kız çocuğu akşamında babasıyla birlikte pozitif çıktı sınıf komple karantinada. Oğlum 10 gündür ev karantinasında herhangi bir sorunu yok ama biz çıkabiliyoruz [emoji16] 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci 1 Kasım 2020 Paylaş 1 Kasım 2020 yakalanan arkadaslara gecmis olsun gecen hafta bende pozitiftim bir ayi geciktir bademciklrim agriyordu kzariklik ve tahris olmus neyse doktora gorundum antibiotik verdi iki gun sonra bir halsizlik yorgunluk basladi nerdeyse 1.5 gun uyudum sonrasinda biraz toparlandim gibi oldu bir gun ise gittim aksaminda atesim 38 e cikti hafif oksuruk bagaz kasintisi oldu ben hala bademciklerdendir diyordum sabah tekrar doktorun kapisini caldim oksijen seviyesi cok iyi atesinde gecmis oksurukte gecti turp gibisiniz dedi calismaya geri gonderdi ayni gun bir PRC testi daha yaptirdim 24 saat sonra pozitifsiniz eve kapanin temasta oldugunuz kisilerde test yaptirsin dediler ertesi gunu burun akintisi ve sinus agrisi basladi esim ve kizim test yaptirdi onlar negatif cikti bir sonraki gun burun akintisi devam etti koku almaz oldum WC de hic koku almamak guzeldi ilerliyen gunlerdede yavas yavas toparlandim baslangictan 10 gun sonrasindaki ikinci test negatif cikti yarin tekrar is basi yapiyorum bunyem genelde zayiftir, hep hasta olurum grip oldugumda bir hafta yatarim genelde soguk alginligini dahi yatakta gecirdigim oluyor h1n1 ya yakalandim olumden dondum ama nedense corona bekledigim kadar hirpalamadi kronik hastaligi olanlarin allah yardimcisi olsun 6 Yorum bağlantısı
Tahir Ak 1 Kasım 2020 Paylaş 1 Kasım 2020 Yakın cevremde atlatanlar var yakın çevremden. Herkese bulaşacak diye birşey yok.Kayınbiraderimde çıktı ama eşi ve çocuklarında yok. Eşi ve kendisi hastane de çalışıyorlar.Dayımın oğlu yoğun bakım hemşiri. Kendisi pozitif çıktı ama karısı ve çocuğunda çıkmadı.Kayinbiraderimin ekürisi de hastanede çalışıyor. Nerden bulaştığını bilmiyorlar ama karısında çıktı hastanede çalışan adamda çıkmadı. Hatta diyor ki (tam o sıralar Hatay da 1 kişi 82 kişiye bulaştırmıştı) ulan arkadaş benim hanımla yaşamadığım ne yaşadı bu Hataylılar da 82 kişiye bulaştı bana bulaşmadı [emoji16]En son oğlum 1. sınıfa gidiyor sınıfında bir kız çocuğu akşamında babasıyla birlikte pozitif çıktı sınıf komple karantinada. Oğlum 10 gündür ev karantinasında herhangi bir sorunu yok ama biz çıkabiliyoruz [emoji16]haha hönkürdüm ne yaşadı bu hataylılar 1 Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 4 Kasım 2020 Paylaş 4 Kasım 2020 Fatih Mehmet Uslu yazdı: 1 haftadır burun ve geniz akıntısı var bende de. İlk gün muhtemelen akıntıya bağlı boğaz ağrısı da vardı ama birkaç karışımla boğaz ağrısını aynı gün hallettim. Burun tıkanıklığı da geçmek üzere. Başka semptom yok, ateş, sırt ağrısı, tat ve koku kaybı halsizlik de yok. Soğuk algınlığıdır diye düşündüğüm için test yaptırmadım. Ama 1 haftayı geçince de covit olabilir mi diye düşünmeye başladım. Hastaneye gidip onortama da girmek istemiyorum. Sağlık ocağına gittim, aile hekimim soğuk algınlığı ilacı ile mucovit-c yazdı. Bu ikinci ilaç geniz akıntısınındaha da artırdı gibi geldi. Halen beklemedeyim bakalım nolacak. Dün test yaptırdım ve sonuç: pozitifim. Yukarıda yazmıştım hastaneye gitmek istemiyorum diye ama durumumdan da çok şüphelenmeye başlamıştım. Çünkü son yıllarda vücut direncim iyiydi ve soğuk algınlığı falan pek olmazdı, ols bile 1-2 gün burnum akar geçerdi. 10 gün olunca bu normal bir soğuk algınlığı değil gibi diye düşündüm. Son olarak dün pozitif olan başka bir arkadaşımla görüştüm, ondaki belirtilerle bendekiler tamamen aynı olunca dedim test yaptırsam iyi olacak. Dün akşama sonuç çıktı, filyasyon ekipleri 10dk da eve geldiler. Şimdilik iyiyim. 10 gün karantinadayım, belki dinlenince daha hızlı toparlarım. 8 Yorum bağlantısı
Cem Işık 4 Kasım 2020 Paylaş 4 Kasım 2020 Geçmiş olsun, Allah şifalar versin inşallah 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts