Tahir Ak 15 Ekim 2020 Paylaş 15 Ekim 2020 Erdem bey gerçekten öyle bir ihtimal varmı?Bana bulaşsa hiç şansım yok diye düşünüyorum.Ecel geldimi korona bahanede, işte insan tabiatı gereği ürküyor.geçenlerde haber vardı. mutasyon geçirdi daha bulaşıcı ama daha az ölümcül diye. belki de tedavi şartları iyileştiği ve kolay teşhis koyulduğu için ölüm oranı azalmıştır 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 Ekim 2020 Paylaş 15 Ekim 2020 (düzenlendi) Hafif geçiren var mı? Hafif geçirdiğini de bilmiş olacak tabi testlerle. Bugün öğleden sonra halsizlik ve eklem ağrısı başladı. Akşam arttı. Özellikle parmak ve boyun bölgesinde. Normal grip başlangıcı gibi. Biraz dinlenince toparlar gibi oldum ama tam da normal olmadım. Bundan başka hiçbir semptom belirti yok. 15 Ekim 2020 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman 15 Ekim 2020 Paylaş 15 Ekim 2020 Eşimin öğretmen arkadaşı iki hafta önce kayınvalidesi vefat ettiği için ailecek memlekete cenazeye gitmişlerdi. Virüsten ciddi anlamda korkuyorlardı, cenazede azami dikkat ettiklerini söylemişlerdi. Fakat korkulan oldu, 4-5 gün önce filyasyon ekipleri arayarak cenaze kaynaklı temaslı olduklarını semptom görürlerse ailecek devlet hastanesinde test yaptırmalarını bildirmişler. Kadın o esnada hafif nezle gibiymiş zaten, durumu anlatıp test yaptırmışlar. Kendisi, kocası ve iki çocuğu pozitif çıkmış, ev karantinası ile gönderilmişler. Nezle dışında hiçbir belirti yok hepimiz iyiyiz evde canlı ders yapıyorum diyordu düne kadar, fakat şu an konuşurken telefonda sürekli öksürük nöbeti tutuyor ve çocukları 38 derece ateşli. Kocası ise hastane ortamında tedavi görüyor. Kısacası belirtiler testten daha sonra ağırlaşmış durumda. Allah şifalar versin, çember daralıyor. 2 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 16 Ekim 2020 Paylaş 16 Ekim 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Hafif geçiren var mı? Hafif geçirdiğini de bilmiş olacak tabi testlerle. Bugün öğleden sonra halsizlik ve eklem ağrısı başladı. Akşam arttı. Özellikle parmak ve boyun bölgesinde. Normal grip başlangıcı gibi. Biraz dinlenince toparlar gibi oldum ama tam da normal olmadım. Bundan başka hiçbir semptom belirti yok. Bir an önce test yaptırmanız lazım. Allah esirgesin varsa başkalarına bulaştırmamak ve tedaviye geç kalmamak için hızlı olmanızda fayda var Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 16 Ekim 2020 Paylaş 16 Ekim 2020 M. Asım Kahraman yazdı: Eşimin öğretmen arkadaşı iki hafta önce kayınvalidesi vefat ettiği için ailecek memlekete cenazeye gitmişlerdi. Virüsten ciddi anlamda korkuyorlardı, cenazede azami dikkat ettiklerini söylemişlerdi. Fakat korkulan oldu, 4-5 gün önce filyasyon ekipleri arayarak cenaze kaynaklı temaslı olduklarını semptom görürlerse ailecek devlet hastanesinde test yaptırmalarını bildirmişler. Kadın o esnada hafif nezle gibiymiş zaten, durumu anlatıp test yaptırmışlar. Kendisi, kocası ve iki çocuğu pozitif çıkmış, ev karantinası ile gönderilmişler. Nezle dışında hiçbir belirti yok hepimiz iyiyiz evde canlı ders yapıyorum diyordu düne kadar, fakat şu an konuşurken telefonda sürekli öksürük nöbeti tutuyor ve çocukları 38 derece ateşli. Kocası ise hastane ortamında tedavi görüyor. Kısacası belirtiler testten daha sonra ağırlaşmış durumda. Allah şifalar versin, çember daralıyor. Oy oy oy çok fena.ALLAH acil şifa versin.Bu hastalıkdan zarar gören çocuk ve bebelere öyle üzülüyorumki, tarifi yok. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Hafif geçiren var mı? Hafif geçirdiğini de bilmiş olacak tabi testlerle. Bugün öğleden sonra halsizlik ve eklem ağrısı başladı. Akşam arttı. Özellikle parmak ve boyun bölgesinde. Normal grip başlangıcı gibi. Biraz dinlenince toparlar gibi oldum ama tam da normal olmadım. Bundan başka hiçbir semptom belirti yok. Bağzıları farkında bile olmuyormuş bağzılarıda ölüyor.Hala algılayamıyorum nasıl birşey bu? Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 16 Ekim 2020 Paylaş 16 Ekim 2020 Fatih Sarıkaya yazdı: Erdem bey gerçekten öyle bir ihtimal varmı?Bana bulaşsa hiç şansım yok diye düşünüyorum.Ecel geldimi korona bahanede, işte insan tabiatı gereği ürküyor. etkisini kaybetti dedim ama onun yerine bünyeye göre etki gösteriyor demek daha mantıklı olacak sanırım,futbolcularda çıktı çoğunda sempton göstermiyor zayıf,kronik rahatsızlığı olanları arıyor,siz nasılsınız?varmı bi sıkıntınız? umarım yoktur 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Ekim 2020 Paylaş 16 Ekim 2020 Test yaptırıp eve geçtim. Bekliyoruz sonucu 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 16 Ekim 2020 Paylaş 16 Ekim 2020 Tanju hocam geçmiş olsun umarım geçici bir durumdur. 1 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 16 Ekim 2020 Paylaş 16 Ekim 2020 Son 1 haftadır acayip bel / sırt ağrısı ve halsizlik vardı. Malum durumdan şüphelenerek, özel hastanede akciğer grafisi, antikor testi (igg, igm) ve sürüntü testi yaptırdım. Çok şükür hepsi negatif çıktı. Akciğer ve antikorlar aynı gün, sürüntü ise ertesi gün akşam belli oldu. İstanbul'daki testler Kanuni' ye gidip oradan netlik kazanıyor ve açıklanıyor. Sırt ağrılarım hala devam ettiği için işyeri hekimine gözüktüm. Kas ağrısı gibi gözüküyor dedi. Diklojik iğne, dikloron jel ve Muscoflex hap verdi. Hepsi ağrı kesici kas gevşetici. 2 gündür kullanıyorum, hafifledi. Demem o ki; her halsizlik eklem ağrısı covid belirtisi olmayabilir. Semptomlar aşırı derecede benzerlik gösteriyor. 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 16 Ekim 2020 Paylaş 16 Ekim 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Test yaptırıp eve geçtim. Bekliyoruz sonucu Geçmiş olsun. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 16 Ekim 2020 Paylaş 16 Ekim 2020 Erdem Bozkurt yazdı: etkisini kaybetti dedim ama onun yerine bünyeye göre etki gösteriyor demek daha mantıklı olacak sanırım,futbolcularda çıktı çoğunda sempton göstermiyor zayıf,kronik rahatsızlığı olanları arıyor,siz nasılsınız?varmı bi sıkıntınız? umarım yoktur Şimdi bağzı şeyleri gezegene duyurmama taraftarıyım.O nedenle İNŞALLAH yoktur diyorum. 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 16 Ekim 2020 Paylaş 16 Ekim 2020 Oğuzkan Erışık yazdı: Pozitif kervanına ben de katıldım. Şans eseri test yaptırarak öğrendim bugün. Ctesi sırt ağrısıyla uyandım uykudan. 2 gün sürdü. Hafta içi birkaç gün baş ağrısı çektim. Ama virüse hiç yormamıştım. 15 20 gün önce ispanyol sağlık otoritesi covid 19 un en belirgin semptomunun sırt ağrısı ve koku kaybı olduğunu söylemişti( tad kaybı değil dikkat). yani gripten soğuk algınlığından farkı o demişler. aynılarını bende 25 gün kadar önce yaşadım. önce çocuklarımdan biri hafif ateşlendi bir günde geçti. diğer çocuğumde hiç bir belirti çıkmadı. bende ne ateş oldu ne birşey. 10 gün önce de tamamen geçti. eşim ise hala öksürüyor hafif ama aralıklı şekilde. onda sadece halsizlik oldu. bundan 1 sene önce de tam olarak aynısı olmuştu. ortada virüs vs yokken, eşimi doktora gitmeye ikna etmeye çalışmıştım ama pek üzerinde durmadı, sonra geçti. ben bir hafta sonra antikor testi yaptıracağım. ilginci bundan 2 ay önce ve 6 ay önce de benzerini yaşamıştım ama koku kaybı yoktu! 7 ay önce olanda hafif ateş, hafif ve sürekli öksürük vardı. daha karantina vs bile başlamamıştı. 1 seneden biraz daha önce babam da anlam veremediği bir hafif öksürük ve tat kaybı vardı mesela. 1 ayda anca geçti. sürekli maske takıyorum, el yıkıyorum, dışarıdan gelen herşeyi dezenfekte ediyoruz, 8 aydır tatile alışveriş merkezine gitmedik vs. çevremde bunu bu şekilde atlatmış pek çok kişi olduğunu görüyorum. grip belirtilerine çok benziyor ama eğer daha ciddi birşeye evrilmiyorsa çok daha hafif ama uzun sürede geçiyor. istatistiklere göre belirtisiz yada çok hafif belirtili geçirenler tüm hastların arasında neredeyse yüzde 80 lik bir bölümmüş. yani ispanyollara göre gerçekten hasta kabul edilenler aslında yüzde yirmi içindeki tespit edilmiş olanlar. yüzde yirminin içindeki ölümcüllük oranı yüzde 4 değil, yüzde 4 ün beşte biri kadar olabilir basit olasılık hesabı ile. gelecek günler ne getirecek biraz sıkıntı biraz merakla izliyorum. uluslararası ana akım medya endişe pompaladıkça aşı bir bulunup bir vazgeçilince birde sıtma ilacı birden meğerse işe yaramamaya başlayınca insan ne oluyor diye düşünüyor doğrusu. ( kaldı ki isıtma ilacının çok hızlı şekilde etki ettiğini yakın çevremde hasta olmuş ve iyileşmiş iki kişiden duydum). 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Ekim 2020 Paylaş 16 Ekim 2020 Dogan Arsiray yazdı: antikor testi yaptıracağım. nereleri yapıyor bunu? 2019 da biz ailecek hepsini yaşadık koku kaybı ateş vs. sıcak çay limon vapo buhar falan yaptık geçmişti .o zamanlar tabii hayatımızda yoktu covid M. Asım Kahraman yazdı: vefat ettiği için ailecek memlekete cenazeye gitmişlerdi. büyük risk. diğer yandan mesela suud lar yapmaz böyle bir seyahat Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Ekim 2020 Paylaş 16 Ekim 2020 Çağlar Bayur yazdı: nereleri yapıyor bunu? 2019 da biz ailecek hepsini yaşadık koku kaybı ateş vs. sıcak çay limon vapo buhar falan yaptık geçmişti .o zamanlar tabii hayatımızda yoktu covid Her yer abi. Özellerde seri yapılıyor 50-100tl ücreti var. Ben bugün onu da yaptırdım. igG ve igM değerlerim negatif sonuç verdi. Yani daha önceden korona geçirmemişim. Sonradan boğaz ve burundan örnek alınan testi yaptırdım bekliyorum. bu arada virüs çin’de ilk yayıldığında ben çok ciddi bi grip atlattım. Peşine 1 ay öksürdüm. O sıra çocuklar da çok hasta olmuştu. Enfluenza denilen ağır bir grip salgını daha vardı ve enfluvir ilacı ile geçirtmiştik. bu saat oldu. Tek şikayetim halsizlik eklem ağrısı. Artmadı yani. Akşam da ateşim bi kere 38’i gördü ama şimdi indi. Koku tat nefeste sorun yaşamıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 16 Ekim 2020 Paylaş 16 Ekim 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: bu saat oldu. Tek şikayetim halsizlik eklem ağrısı. Artmadı yani. Akşam da ateşim bi kere 38’i gördü ama şimdi indi. Koku tat nefeste sorun yaşamıyorum. Geçmiş olsun. Şikayetlerin artmaması iyiye işaret. Ateş yükselmesi biraz sıkıntı ama büyük ihtimal ile soğukalgınlığına bağlı gibi 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Ekim 2020 Paylaş 16 Ekim 2020 Ersin Gökdemir yazdı: Geçmiş olsun. Şikayetlerin artmaması iyiye işaret. Ateş yükselmesi biraz sıkıntı ama büyük ihtimal ile soğukalgınlığına bağlı gibi Akşam biraz korkuttu ama kısa süre içinde normale döndü şükür. Öksürük de yok. Gerçi herkeste farklı semptomlar gösteriyormuş ya, hayırlısı olsun 1 Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 16 Ekim 2020 Paylaş 16 Ekim 2020 Osman Yücel Çetin yazdı: Benim sonucum negatif çıktı. Geçmiş olsun. 1 Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman 16 Ekim 2020 Paylaş 16 Ekim 2020 Çağlar Bayur yazdı: büyük risk. diğer yandan mesela suud lar yapmaz böyle bir seyahat Abi bırak cenaze için seyahati, adamların mezar taşlarında, yatanın adı bile yok. Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 16 Ekim 2020 Paylaş 16 Ekim 2020 Dogan Arsiray yazdı: 15 20 gün önce ispanyol sağlık otoritesi covid 19 un en belirgin semptomunun sırt ağrısı ve koku kaybı olduğunu söylemişti( tad kaybı değil dikkat). yani gripten soğuk algınlığından farkı o demişler. aynılarını bende 25 gün kadar önce yaşadım. önce çocuklarımdan biri hafif ateşlendi bir günde geçti. diğer çocuğumde hiç bir belirti çıkmadı. bende ne ateş oldu ne birşey. 10 gün önce de tamamen geçti. eşim ise hala öksürüyor hafif ama aralıklı şekilde. onda sadece halsizlik oldu. bundan 1 sene önce de tam olarak aynısı olmuştu. ortada virüs vs yokken, eşimi doktora gitmeye ikna etmeye çalışmıştım ama pek üzerinde durmadı, sonra geçti. ben bir hafta sonra antikor testi yaptıracağım. ilginci bundan 2 ay önce ve 6 ay önce de benzerini yaşamıştım ama koku kaybı yoktu! 7 ay önce olanda hafif ateş, hafif ve sürekli öksürük vardı. daha karantina vs bile başlamamıştı. 1 seneden biraz daha önce babam da anlam veremediği bir hafif öksürük ve tat kaybı vardı mesela. 1 ayda anca geçti. sürekli maske takıyorum, el yıkıyorum, dışarıdan gelen herşeyi dezenfekte ediyoruz, 8 aydır tatile alışveriş merkezine gitmedik vs. çevremde bunu bu şekilde atlatmış pek çok kişi olduğunu görüyorum. grip belirtilerine çok benziyor ama eğer daha ciddi birşeye evrilmiyorsa çok daha hafif ama uzun sürede geçiyor. istatistiklere göre belirtisiz yada çok hafif belirtili geçirenler tüm hastların arasında neredeyse yüzde 80 lik bir bölümmüş. yani ispanyollara göre gerçekten hasta kabul edilenler aslında yüzde yirmi içindeki tespit edilmiş olanlar. yüzde yirminin içindeki ölümcüllük oranı yüzde 4 değil, yüzde 4 ün beşte biri kadar olabilir basit olasılık hesabı ile. gelecek günler ne getirecek biraz sıkıntı biraz merakla izliyorum. uluslararası ana akım medya endişe pompaladıkça aşı bir bulunup bir vazgeçilince birde sıtma ilacı birden meğerse işe yaramamaya başlayınca insan ne oluyor diye düşünüyor doğrusu. ( kaldı ki isıtma ilacının çok hızlı şekilde etki ettiğini yakın çevremde hasta olmuş ve iyileşmiş iki kişiden duydum). Salı günü yapılan testlerde annemin ve babamında pozitif olduğunu öğrendik. Evlerimiz ayrı temasımız yok. Babam 2 gün ateş çekti annem ise birkaç varolan hastalıklarından dolayı biraz daha ağır geçiriyor. Herkes farklı şekilde geçiriyor hastalığı. Rabbim herkese acil şifalar versin 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 17 Ekim 2020 Paylaş 17 Ekim 2020 Bu koskoca forumda covit sebebli vefat eden eşi dostu akrabası varmı. Bizim köylü iki yaşlı nine 4 ay arayla coviten vefst etti. Cenaze gidenlerden 22 kişi covit olmuştu. Hepsi iyileşmiş. Yorum bağlantısı
Barış AÇIL 17 Ekim 2020 Paylaş 17 Ekim 2020 Vücutta virüse karşı bir savunma mekanizması gelişti ise (hastalığı geçirmiş atlatmista olabilirsiniz, veya henüz virüs vücudunuzda var olduğu durumlarda) antikor testinde pozitif sonuç veriyor.Mesela virüs vücudunuzda ama henüz vücudunuz virüse karşı çaresiz, herhangi bir savunmanız yok bu durumda antikor oluşmadığı için testte negatif çıkıyor. Ve bulaştırıcı olarak günlük hayatınıza devam ediyorsunuz.Tabi yinede doktorunuzdan bu durumu dogrulatabilirsiniz. Örneğin ben belirtilerim oldugu için sabah antikor testi verdim negatif cıktı, akşamına suruntu testi verdim pozitif olduğunu öğrendim. 1 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 17 Ekim 2020 Paylaş 17 Ekim 2020 Bu koskoca forumda covit sebebli vefat eden eşi dostu akrabası varmı. Bizim köylü iki yaşlı nine 4 ay arayla coviten vefst etti. Cenaze gidenlerden 22 kişi covit olmuştu. Hepsi iyileşmiş. Geçen ay iki gün arayla önce annemin amcası daha sonra da amcasının kızı vefat etti. Amcamızın yaş 80 üstüydü teyzemizinde 55 civarıydı. Allah rahmet eylesin Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 17 Ekim 2020 Paylaş 17 Ekim 2020 Ali Darbaz yazdı: Bu koskoca forumda covit sebebli vefat eden eşi dostu akrabası varmı. Bizim köylü iki yaşlı nine 4 ay arayla coviten vefst etti. Cenaze gidenlerden 22 kişi covit olmuştu. Hepsi iyileşmiş. Ev sahibim dede ve nine 3 saat arayla vefat etti 1 ay önce. Tanıdıkların tanıdıkları var. Akraba yok şuan çok şükür. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 17 Ekim 2020 Paylaş 17 Ekim 2020 Çağlar Bayur yazdı: nereleri yapıyor bunu? 2019 da biz ailecek hepsini yaşadık koku kaybı ateş vs. sıcak çay limon vapo buhar falan yaptık geçmişti .o zamanlar tabii hayatımızda yoktu covid büyük risk. diğer yandan mesela suud lar yapmaz böyle bir seyahat ozel hastaneler yapiyormus. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts