İçeriğe Yönlendir

Covid 19 Olmuşum

Ahmet Kiriş

Recommended Posts

Ersin Gökdemir
Oğuzkan Erışık yazdı:

Pozitif kervanına ben de katıldım. 

Geçmiş olsun.

İnşaallah çabuk atlatırsınız.

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Yurdaer Elay yazdı:

Geçmiş olsun. Antikor oluştuğuna göre siz muhtemelen daha önceden kapmış ve belirtisiz atlatmışsınız hastalığı. Bu da her iyileşen bir daha hasta olmaz anlamına gelmiyor, ki Allah korusun ikinci dalga da falan daha ciddi seyrediyor hastalık. Tekrar geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.

Sağolun teşekkürler. 

Ya dediğiniz gibi daha önce kaptım oradan geliyor antikor ya da 6 7 gün önce kaptım vücut yeni antikor üretiyor. 

Ama şunu bilmiyorum; vücutta aktif virüs bitmeden antikor oluşuyor mu veya antikor belli oluyor mu?.. 

Ersin Gökdemir yazdı:

Geçmiş olsun.

İnşaallah çabuk atlatırsınız.

Teşekkürler inşallah. 

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Oğuzkan Erışık yazdı:

Sağolun teşekkürler. 

Ya dediğiniz gibi daha önce kaptım oradan geliyor antikor ya da 6 7 gün önce kaptım vücut yeni antikor üretiyor. 

Ama şunu bilmiyorum; vücutta aktif virüs bitmeden antikor oluşuyor mu veya antikor belli oluyor mu?.. 

Ulusal Sağlık Enstitüsü'nün (NIH) bir yayınında şu şekilde bilgi var (Çeviriyi aceleyle yaptım, hata olursa affola).

Alıntı

Koruma özellikli antikorlar (IgG ve NAbs) enfeksiyon kapıldıktan sonra üretilirler ve virüsü bloke ederek yeni bir enfeksiyon oluşumunu engellerler. Bir grup araştırmacı tarafından SARS-CoV kapmış ve iyileşme sürecinde olan 56 hastada yapılan çalışmaya göre IgG ve NAbs antikorlarının birbirleriyle yakın orantılı olarak hastalığın oluşumunun 4. ayında tepe seviyesine çıktıkları ve daha sonra aşamalı olarak düştükleri gözlenmiştir. 16. aydan sonra kayda değer bir düşüş görülmesine rağmen 2 yıllık takip sürecinde bütün hastalarda IgG ve NAbs tespit edilebilir seviyede kalmıştır (2. yılın son vizitinde ise sadece hastaların %11.8'inde negatif çıkmıştır). Daha sonra araştırmacılar takip süresini 3 yıla çıkarmış ve IgG ve NAbs 36. ayda sırasıyla %74.2 ve % 83.9 olarak tespit edilmiştir.

Başka bir çalışma (176 hasta) benzer bir sonuç göstermiş, serum örneklerinin %11.8'i hastalığın oluşumunun 7. gününde IgG pozitif çıkmış, oran aşamalı olarak artarak 90. günde %100'e ulaşmış ve 200. güne kadar değişmeden kalmıştır. 1. yılın sonunda bu hastaların %93.9'ü, 2. yılın sonunda ise %89.6'sı antikor pozitif olarak tespit eilmiştir. 3. yıl sonunda iyileşmekte olan hastaların %50'sinde hala SARS-CoV'a özgü IgG tespit edilmiştir. 

Yapılan en uzun çalışmaya (23 hasta) göre iyileşmiş hastaların sadece %8.7'sinin SARS-CoV'a karşı düşük seviyede IgG bulundurduğu gözlenmiştir. Bu bulgular göstermektedir ki hastaların %90'ında bağışıklık sistemi SARS-CoV'a karşı 2 yıla kadar etki göstermektedir.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş

Geçmiş olsun Oğuzhan bey.

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek
Oğuzkan Erışık yazdı:

Şans eseri test yaptırarak öğrendim bugün. 

Ctesi sırt ağrısıyla uyandım uykudan. 2 gün sürdü. 

Hafta içi birkaç gün baş ağrısı çektim. 

Ama virüse hiç yormamıştım. 

Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Oğuzkan Erışık yazdı:

Geçmiş olsun. Herkes kendi vücudunu tanıyor. Vücudunda farklı bir duygu hissettiğinde 2 gün takip edip direkt hastahaneye gitmek gerekiyor diye düşünüyorum. ' günden sonrası artık ciğerlere inmeye başlıyor ve tahribata sebep veriyor.

Yorum bağlantısı
Barış AÇIL

Geçmiş olsun Oğuzhan bey umarım çabucak atlatırsınız

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Hüseyin Maviş yazdı:

Geçmiş olsun Oğuzhan bey.

Evren Barış Özbek yazdı:

Geçmiş olsun.

Barış AÇIL yazdı:

Geçmiş olsun Oğuzhan bey umarım çabucak atlatırsınız

Sağolun teşekkür ederim. 

Arif Aykın yazdı:

Geçmiş olsun. Herkes kendi vücudunu tanıyor. Vücudunda farklı bir duygu hissettiğinde 2 gün takip edip direkt hastahaneye gitmek gerekiyor diye düşünüyorum. ' günden sonrası artık ciğerlere inmeye başlıyor ve tahribata sebep veriyor.

Devlet hastaneleri hem çok kalabalık oluyor hem de belirtiler fazla olmayınca test yapmıyorlar. Herkesin farklılık hissettiğinde özele gidecek kadar durumu olmuyor. 

Teşekkürler sağolun. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Oğuzkan Erışık yazdı:

Çok geçmiş olsun kardeşim. İnşallah çabucak atlatırsın.

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Oğuzkan Erışık yazdı:

Devlet hastaneleri hem çok kalabalık oluyor hem de belirtiler fazla olmayınca test yapmıyorlar. Herkesin farklılık hissettiğinde özele gidecek kadar durumu olmuyor. 

Teşekkürler sağolun. 

Durum tabi ki de dediğiniz gibi kalabalık olduğundan hasta olmasanız bile olma ihtimaliniz %50 oranına çıkıyor. Fakat bu hastalığın başlangıçtaki belirtileri belli bu sebepten dolayı dedim. Bu belirtilerden bir tanesini birkaç gün dinleyerek hareket etmekte fayda var diye. Sizin oralarda özelde yapıyorlarsa test yine iyi benim olduğum yerde özel hastahane test bile yapmıyor şüpheliysen devlete gönderiyor direkt.

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Emre Şimşek yazdı:

Geçmiş olsun.

@Ahmet Kiriş abimiz nasıldır merak ettim kendisini

Sağolun teşekkürler. 

Fatih Evcin yazdı:

Çok geçmiş olsun kardeşim. İnşallah çabucak atlatırsın.

Sağol Fatih abi inşallah. Normal hayatımdan hiç bir farkı yok şuan. Belirti falan yok. İnşallah ilerlemez. 

Recep Demirci yazdı:

Geçmiş olsun. Allah şifa versin.

Amin sağolun teşekkür ederim. 

Arif Aykın yazdı:

Durum tabi ki de dediğiniz gibi kalabalık olduğundan hasta olmasanız bile olma ihtimaliniz %50 oranına çıkıyor. Fakat bu hastalığın başlangıçtaki belirtileri belli bu sebepten dolayı dedim. Bu belirtilerden bir tanesini birkaç gün dinleyerek hareket etmekte fayda var diye. Sizin oralarda özelde yapıyorlarsa test yine iyi benim olduğum yerde özel hastahane test bile yapmıyor şüpheliysen devlete gönderiyor direkt.

Evet haklısınız. 

Bizim buradaki özeller belirtiye falan bakmıyor. Alıyor parayı yapıyor testi. 

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Tüm hastlara geçmiş olsun...

Domuz gribini zamanında sağlık bakanı kameraların önünde şaaşalı bir şekilde vurdururken; o zaman başbakan ben olmam deyip subliminal sinyali çakmıştı diye düşünüyorum :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Servet Aydın yazdı:

Oğuzkan geçmiş olsun.

Sağol Servet abi

Çağlar Bayur yazdı:

geçmiş olsun

Teşekkürler Çağlar abi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Tum arkadaşlara tekrardan geçmiş olsun. Inşallah hiç olmamış hale gelirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş
Emre Şimşek yazdı:

Geçmiş olsun.

@Ahmet Kiriş abimiz nasıldır merak ettim kendisini

Şükür atlattık abim, geçti gitti. Allahım herkese sağlık sıhhat versin.

• Beğen 15
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt
(düzenlendi)

Yakın zaman içinde yakın arkadaşımın çocugununda aralarında olduğu özel okulun kreşinde öğretmen ve 2 öğrencinin testleri pozitif çıktı,klinik muayenelerde temiz ( ateş,tat alma,öksürük vs) ama testler sonucunda ortaya çıkıyor,bu olayın benzerlerini sık sık duyar olduk,yorum olarak mutasyona uğrayıp etkisini kaybetti sanırım,yarın kızım ilkokulda yüzyüze eğitime başlayacak tereddütlü bir süreçteyiz,tedbir herdaim...sizede tekrardan geçmiş olsun Allah beterinden korusun..

tarihinde Erdem Bozkurt tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş
Ahmet Kiriş yazdı:

Şükür atlattık abim, geçti gitti. Allahım herkese sağlık sıhhat versin.

Tekrar geçmiş olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Erdem Bozkurt yazdı:

yorum olarak mutasyona uğrayıp etkisini kaybetti sanırım

Erdem bey gerçekten öyle bir ihtimal varmı?Bana bulaşsa hiç şansım yok diye düşünüyorum.Ecel geldimi korona bahanede, işte insan tabiatı gereği ürküyor.

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Dün test yaptırdım 24 saat oldu sonuç çıkmadı daha negatif büyük ihtimalle. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...